bilindiği gibi hdd leri Format CD si ile sıfırlamak yetmiyor.Tüm verilerimiz geri getirilebiliyor.Bunu engellemek için komple silme programları var piyasada bunlardan önerdiğiniz hangi programlar var bilgisayarımı satıcam. 160GB SATA2 WD hdd imi sıfırlamam lazım.Bu sıfırlama işlemi uzun süre sürüyor diye okumuştum.O önemli değilde bu işlem sonucunda bir hasar meydana gelebilirmi bunuda öğrenmek istiyorum. şimdiden teşekkürler.
Evet verileri silsekte recovery programlarıyla geri gelebiliyor. low level format iyi bir çözüm
ben biraz daha paranoyaklık yapıp low level format atıp diski komple gereksiz dosyalalarla doldurup üzerine bir daha low level atıyorum :)
Not : program gayet güzel defarca denemiştir.
maxblast tavsite ederim. tüm sektörleri sıfırlıyor hhd raw formatına dönüyor.
arkadaşlar selam
low format atsam, hdd deki yazma / okuma problemi düzelir mi acaba ?
biçimlendirdim ama değişmedi low format işe yarar mı ??
bir de pc ye takılı normal hdd lerden birine low format atabiliyor muyuz yoksa bu işlem yeni windows kurulumu sırasında mı oluyor ?
Sorunlu harddisk'lerin low level format sonrası düzeldiği görülen bir durum deneyip görmek lazım hasarın oranına göre düzelme sanşı var tabi.
windows üzerinden low level format atıyor tabiki ikinci harddisk'e :)
teşekkür ederim. konuya abone oldugumu sanıyordum.uzun sure haber gelmeyınce baktım 4 yorum var k.bakmayın :))) öneriniz için tşk ler denicem .
fiziksel hasar varsa low level format işe yaramaz. Hdd sıfırlamak diye tabir ettiğiniz iş içinse low level format yeterli. Detaylı bilgi için low level format konusunu inceleyin.