Şimdi Ara

HARD DISK SORUNU:: DEFRAGMENT YARDIMMMMMM E: (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YARDIM.PC acilikan mavi ekran cikiyor System cheging NTFS (E:) cikiyor hata yani.
    Acildiktan sonra Defragmente girdigim zaman
    iste bu cikiyor
    RESIM TIKLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 8 Aralık 2006; 18:34:22 >

• Mesajda E diski üzerinde önceden çalışmaya zamanlanmış bir check disk görevi tesbit edildi diyor, önce chkdsk/f parametresiyle disk denetimi yapın diyor... Sanırım açılıştaki denetimi bir sebeple tamamlayamış, bu nedenle disk birleştirmeden önce bu hata denetimini yapın diyor, yerel disk özelliklerinden araçlar>hata denetimini seçenekleri seçili duruma getirip yapın...
  • nasil haledicam bu sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devmanetihad -- 8 Aralık 2006; 19:04:45 >
  • işe yaramazsa diskeeper kullan benzer sorunla bende karşılaşıyorum sürekli hep yarıda kalıyor işlem.

• Disk denetimini yaptınız bir sonuç alamadınız yani? Öyle mi? Yarıda mı kaldı sizinki de arkadaşın dediği gibi? Yardım edelimde biraz hasta da çabalayacak değil mi? Dediklerinizi yaptım şöyle oldu, bunları yaptım böyle oldu şeklinde, dimi ama?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cscageonly

Disk denetimini yaptınız bir sonuç alamadınız yani? Öyle mi? Yarıda mı kaldı sizinki de arkadaşın dediği gibi? Yardım edelimde biraz hasta da çabalayacak değil mi? Dediklerinizi yaptım şöyle oldu, bunları yaptım böyle oldu şeklinde, dimi ama?

araya kendimi sıkıştırdım aradaş kızmasın ama windowsun kendi defragment aracında birleştirme yaptığım zaman şu şu dosylar birleştirilemedi diye yarıda kalıyor.bu hatayı hep alıyordum.bilgisayara format attıktan sonra bile alıyorum.galiba bad sektör var bende.ama diskeeper kullanınca bir sorun olmadan tamalanıyor.birde bazen pc kilitleniyor ama hoparlörden anlamsız bir ses çıkarak.daha önce masaüstünde hiç bir işlem yapmazken oluyordu ve pc hiç tepki vermiyordu.yada pc ye şöyle bir dokununca.zaten sonra işlemcim anakartım ve güç kaynağım yandı ve değişti.ama benzer bir sorunu tekrar yaşıyorum.farkı ise oyun oynarken olması eskisi gibi masaüstünde değil.güç kaynağım asus 350 watt.sistemde pek bir şey yok gayet yeterli.ısınma problemide yok.birde eskiden donunca hiç tepki vermiyordu şimdi power tuşuna basınca en azından programdan çıkıyor.bir de şu chek diski deneyeyim bakalım.acaba ramden mi diye düşünüyorum ama ramde kingston bir türlü anlamadım sorunu.

• quote:

Orjinalden alıntı: strafer

quote:

Disk denetimini yaptınız bir sonuç alamadınız yani? Öyle mi? Yarıda mı kaldı sizinki de arkadaşın dediği gibi? Yardım edelimde biraz hasta da çabalayacak değil mi? Dediklerinizi yaptım şöyle oldu, bunları yaptım böyle oldu şeklinde, dimi ama?

araya kendimi sıkıştırdım aradaş kızmasın ama windowsun kendi defragment aracında birleştirme yaptığım zaman şu şu dosylar birleştirilemedi diye yarıda kalıyor.bu hatayı hep alıyordum.bilgisayara format attıktan sonra bile alıyorum.galiba bad sektör var bende.ama diskeeper kullanınca bir sorun olmadan tamalanıyor.birde bazen pc kilitleniyor ama hoparlörden anlamsız bir ses çıkarak.daha önce masaüstünde hiç bir işlem yapmazken oluyordu ve pc hiç tepki vermiyordu.yada pc ye şöyle bir dokununca.zaten sonra işlemcim anakartım ve güç kaynağım yandı ve değişti.ama benzer bir sorunu tekrar yaşıyorum.farkı ise oyun oynarken olması eskisi gibi masaüstünde değil.güç kaynağım asus 350 watt.sistemde pek bir şey yok gayet yeterli.ısınma problemide yok.birde eskiden donunca hiç tepki vermiyordu şimdi power tuşuna basınca en azından programdan çıkıyor.bir de şu chek diski deneyeyim bakalım.acaba ramden mi diye düşünüyorum ama ramde kingston bir türlü anlamadım sorunu.

Dostum bu kilitlenme sorunlarının türlü nedeni olabilir, dediğiniz birleştirme olayında windowsun şunları birleştiremedim falan demesi aslında sisteminizde bir sorun olduğu yada bad sector olduğu anlamına gelmez ,bu herzaman alınabilecek bir mesajdır,ve yarıda kalmıyordur aslında... Tekrar donma konusuna gelecek olursak, bu konuda sayfalarca yazsak boş olur... Bu sorunları çözmek donanımları değişterek, tek tek deneyerek ve farklı driverlar kurarak gibi, bir çok zahmetli yol izlenerek çözüme kavuşturulabilir, yani saydığınız her donanım, donmaların başlıca suçlusu olabilir...Ama olmayabilirde, Yani ne desem size faydası olacağını düşünmüyorum şu aşamada...Zaten benim size önereceklerimi deneyecek altyapıya sahip görünüyorsunuz.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • C: defragment oluyor ama E: olmuyor
    (yarida kalmadi) defragmete daha baslamadim di
  • quote:

Orjinalden alıntı: LuGaNo_FB

C: defragment oluyor ama E: olmuyor
    (yarida kalmadi) defragmete daha baslamadim di

Şimdi sevgili kardeşim,evet defragment olmuyor..Bu konuda anlaşıyoruz zaten windowsta bu konuda bize katılıyor, hatta üzerine de şunu ekliyor,diskinizde önce hata denetimi yapın, sonra defrag işlemini denersiniz...
    E diskinin üzerine sağ tıklayıp>özellikler>araçlar burada hata denetimi seçin oradaki iki kutucuğu seçili duruma getirin, ve hata denetimi işlemini yapın... Daha sonra neler olacak hep beraber görelim Ben bugün anlaşılır cümleler kuramıyorum sanırım...

Not: disk denetimi ayrı, defrag(disk birleştirme) ayrı şeyler...
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cscageonly -- 8 Aralık 2006; 20:03:45 >

• Acilirken PC hata veriyor mavi ekran cikiyor chek disk chkdsk file NTFS E:
    ayrica uzun zamandir E: ye defragment vermedimdi PLS yardimci olun.
  • quote:

Mesajda E diski üzerinde önceden çalışmaya zamanlanmış bir check disk görevi tesbit edildi diyor, önce chkdsk/f parametresiyle disk denetimi yapın diyor... Sanırım açılıştaki denetimi bir sebeple tamamlayamış, bu nedenle disk birleştirmeden önce bu hata denetimini yapın diyor, yerel disk özelliklerinden araçlar>hata denetimini seçenekleri seçili duruma getirip yapın...
    deddigin seyi yaptim ama yine ayni

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.