Şimdi Ara

Hard disk kurtarma (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
3.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hiç bir değişiklik yapmadığım harici hard diskimi bilgisayarıma taktığımda f sürücüsünde ki diski kullanabilmeniz için önce biçimlendirmeniz gerekli diyor içinde benim hayatım var diyebilirim nasıl kurtarabilirim belgelerimi yardımcı olursanız çok sevinirim

• testdisk adında bi yazılım var onla tüm partionları taratıp kurtarabilirsin ben yanlışlıkla linux kurraken hdd mi formatlamıştım ext 4 olarak onda 500 gb ın hepsini geri aldım
  • @selomax dedigi gibi TestDisk uygulamasi ile verilerinizi kurtarabilirsiniz. Bunun için en iyisi başka bir harici HDD'nizin olmasidir.

http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download
  • Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk /f #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. (örneğin; chkdsk /f F:)
  • beceremedim ya biraz daha açarmısınız arkadaşlar şu programın kullanımını
  • O&O Software diye firmanın Disk Recovery ve Format recovery adlı iki yazılımı mevcut full sürümlerini edinip verilerini kurtabilirsin..Yanlız bunu yapmadan önce @ghostgece arkadaşın dediğini yapmanda fayda var..Fakat PC açılırken hdd yi onarmaya çalışmıyorsa bunu deneyip vakit kaybetmene gerek yok..Direk operasyona başlaman sana vakit kazandıracaktır..
  • arkadaşlar test disk programıyla yapıyorum da isimleriyle kurtarmıyor klasörsüz gelişigüzel yani başka türlü nasıl olabilir_
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • off ya neden böyle bir şey yapar ki
  • tamamen biçimlenmeden bildiğim bir program yok ama artık bi kaç format öncesini kurtaran programlar var.
    recover my files die bir program var. biçimlendirmek zorunda kalırsan kullanabilirsin.
    tabi bundan önce biraz daha bakarsın işine yarıcak programlara. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

arkadaşlar test disk programıyla yapıyorum da isimleriyle kurtarmıyor klasörsüz gelişigüzel yani başka türlü nasıl olabilir_

Tolga yazılım ile kurtardıgına şükretmelisin. Başka bir yolu oldugunu zannetmiyorum maalesef
  • File Scavenger 3.2 bu programla bir 1 Tb 1bir 250 GB kurtardım sırda iki tane 2 Tb hdd var

kulanımı kolay

herkese iyi foumlar

buradan indirebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BBC886F5C -- 12 Nisan 2011; 10:08:24 >
  • recovery my files'le kurtarabilisiniz silsenizde ama çok uzun suruyo 500gb bile 6-7 saat suruyo %80-90 başarı sağlıyo ama
  • R-Studio yazılımı ile çok karışık 340-350 GB veri kurtarmıştım. taraması uzun sürüyor ama sonuç olarak dosyaları klasörleriyle birlikde arşivde bozulma olmadan kurtarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyexelans

R-Studio yazılımı ile çok karışık 340-350 GB veri kurtarmıştım. taraması uzun sürüyor ama sonuç olarak dosyaları klasörleriyle birlikde arşivde bozulma olmadan kurtarıyor.

hocam dediğin baya cezbetti klasörle birlikte kurtarması akşamdan beri pc açık ama dosyalar bozuk galiba okumuyor resim vermek gerekirse şöyle

Hard disk kurtarma (yardım)

not:benim bilgilerim silinmedi sadece diski takınca biçimlendirmeden kullanamazsınız diyor biçimlendirmeye korkuyorum herşey gidicek diye.

• Bu sıralar çokça uğraştığım için başıma geldi.1 yıl öncesinin 4-5 format yemiş HDD den belge resim kurtardım.ama klasör olarak zor bulunuyor format yemişse.

GetData Recover My Files Pro v4.6.8.1012 - Katılımsız Kurulum - adıyla google da ratırsanız bulabilirsiniz...

Bunun dışında sanırım siz HDD nizin Label iyle oynamışsınız.Yani diskin isimlendirmesi..

Tüm bunlar yapmadan minitool partition wizard programını(free) indirin.

çalıştırın ve harici HDD nize bakın.Türkçesi yok.ingilizceninz azda olsa yeterli.

harici diskinizin görüntülenen kısmının solunda sürücü harfi değilde yıldız işaret varsa diskininz etiketlenmemiş demektir.
    sağ tıklayıp LABEL deyin otomatik harf verecektir tamam deyin.. bilgisayarıma gittiğinizde gözükürse diskiniz sorun yok.
    Gözükmezse yukarıdaki recovery programını bulun..

açılış ekranında;recovery my files formatlalanmamış ve o an disk içinde bulunan klasörleri gösterir..
    recovery partition ise formatlanmış kısımlardan dosya kurtarmak içindirki uzun sürer normaldir..

Bir defa tarattınızmı taratma dosyasını kaydedin.dilediğiniz zaman açarak buradan dosya kurtarmaya devam edebilirsiniz.
    ama üzerine dosya yazmamak silmemek şartı ile..

Ayrıca kurtarılacak dosyalar mutlaka kurtarılmanın yapılcağıı hdd den başka bir HDD cd flash disk olmalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aklınyolubir -- 4 Mayıs 2011; 2:57:56 >

• ARKADAŞLAR File Scavenger I KULLANDIM, DOSYALARI KURTARDIM. KURTARMADAN ONCE VİDEOLARI İZLEYEBİLİYORDUM, KURTARDIKTAN SONRA İZLEYEMEZ OLDUM. BOYUTLARI ONCEKI HALIYLE AYNI. SADECE OYNATMA SORUNU YASIYORUM. CODECLERI YUKLEDIM, İSİMLERİNDEKINDEKI KARAKTERDENDIR DEDİM DEĞİŞTİRDİM OLMADI...

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.