Şimdi Ara

HARD DİSK KAFA ATMASI (DİSKTEN GELEN DIT DIT DIT SESİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
6
Favori
23.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE FORMDA KONU AÇILMIŞMIYDI BİLMİYORUM ANCAK BANA DENK GELMEDİ. BENDE YAZAYIM DEDİM

BİRKAÇ GÜN ÖNCE ALALI DAHA 1 AY OLAN SAMSUNG TAŞINABİLİR 1 TB DİSKİMİ YAKLAŞIK 40 - 50 CM YÜKSEKLİKTEN YERE DÜŞÜRDÜM. DİSKİ BİLGİSAYARA BAĞLADIĞIMDA DIT DIT DIT DİYE DİSKTEN SES GELİYOR DAHA SONRA DİSK DURUYOR VE BİLGİSAYAR GÖRMÜYORDU DİSKİ. BİRKAÇ KEZ DENEDİM AYNI SONUÇ. İNTERNETTEN ARAMA YAPTIM DİSK OKUYUCU DİSKE KAFA ATMIŞ GARANTİ KAPSAMINDA YAPILMAZ, DİSK GİTMİŞ FALAN GİBİ YORUM VE AÇIKLAMALAR VARDI. CANIM SIKILDI. BU GÜN KONUDAN HABERDAR ARKADAŞLARIMDAN BİRİ BİR YOUTUBE LİNKİ GÖNDERMİŞ. VİDEOYU İZLEDİM. UYGULAMAYI BİREBİR YAPTIM ŞU ANDA DİSKİMİ KULLANIYORUM. HİÇBİR SORUN YOK GİBİ. BENİM GİBİ AYNI OLAYDAN MUZDARİP ARKADAŞLAR İÇİN LİNKİ PAYLAŞIYORUM. UMARIM SİZDE VERİLERİNİZİ KURTARABİLİRSİNİZ BENİM GİBİ.

Computer Servicesyoutube
    How to fix a broken hard drive Beeping noise or clicking RECOVER GET DATA BACK FOR FREE! BEST TRICK
    https://www.youtube.com/watch?v=7m5cil6KezI

DİSKİ AÇMAK İÇİN YILDIZ TORNAVİDA BENZERİ BİR TORNA VİDA SETİ VAR. ONDAN ELİNİZDE BULUNMALI ÖNCELİKLE. BİRÇOK YERDE MEVCUT BU SETLER. DAHA SONRA MÜMKÜN OLDUĞUNCA TEMİZ VE TOZSUZ BİR ORTAMDA DİSKİ AÇIN. VİDEODA GÖSTERİLDİĞİ ŞEKİLDE OKUMA KAFASINI DİSKTEN KURTARIP YUVASINA YERLEŞTİRİN DİSKİ KAPATIN, BİLGİSAYARA BAĞLAYIN. UNUTMADAN DİSKİN ÜZERİNDEKİ ETİKETİN ALTINDA DA BİR VİDA OLUYOR. YERİNİ TESPİT EDİP ONU DA ÇIKARTMAYI UNUTMAYIN. ORTA VİDAYI SÖKMEZSENİZ KAPAK ÇIKMAZ, ZORLATIRSANIZ YAMULUR VE BİR DAHA TEKRAR TAKMANIZ GÜÇ OLABİLİR. DİSKİ AÇTIĞINIZDA ELİNİZLE DİSKE TEMAS ETMEYİN. VİDEODA YAPTIĞI ŞEKİLDE DİSKİ AÇMAKTA KULLANDIĞINIZ TORNAVİDA İLE DİSKİ DÖNDÜRÜRKEN OKUMA KAFASINI YERİNE YERLEŞTİRİN. UMARIM SİZDE FAYDALI SONUÇ ALIRSINIZ.

• selamun aleykum hocam benim de senin sorununa benzer sorunum var. Notebook um yere düştü ve dolayısıyla hdd kafa atmaya başladı . Acep yaptığın işlem benim hdd yi geri döndürür mü? Uzun zamandır araştırıyorum kafa değişecek aynısından bulman lazım falan diyorlar. Sen ne diyorsun bu konuda? Hdd min içinde yüksek lisans tezim var bu arada bende kayserideyim. yardımcı olursan sevinirim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beycan_18

selamun aleykum hocam benim de senin sorununa benzer sorunum var. Notebook um yere düştü ve dolayısıyla hdd kafa atmaya başladı . Acep yaptığın işlem benim hdd yi geri döndürür mü? Uzun zamandır araştırıyorum kafa değişecek aynısından bulman lazım falan diyorlar. Sen ne diyorsun bu konuda? Hdd min içinde yüksek lisans tezim var bu arada bende kayserideyim. yardımcı olursan sevinirim hocam.

Dostum konuda da anlattığım gibi benim hdd de yere düştü. Formlardan falan araştırdım adamakıllı bilgi veren yoktu. Herkes hardiske elveda diyin diyor. Ancak düşmelerde ben bu yöntemin işe yarayacağı düşüncesindeyim. Ben diski açtığımda diskin kafası, diskin ortasında takılı kalmıştı. Kafayı diskin ortasından yerine aldım. Videoda olduğu gibi. Şimdi aynı diski kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Ancak bazı diskler düşünce fiziksel hasar oluşuyormuş. Ancak darbe nedeniyle takılan diski çalıştırmanın başka yolu yok. Laptopundan diskini çıkartabiliyorsan dediğim yöntemi dene derim. Veri kurtarma firmaları dünyanın parasını istiyor. En az 300 - 500 TL arası para istiyorlar. Hard diskimde tezim vardı demişsin. Çok çok çok önemli ise kaybolmasın bilgilerim diyorsan veri kurtarma şirketlerin başvur. Ancak yeni bir hdd alman ve yukarıda da dediğim gibi en az 500 TL yi gözden çıkarman lazım. Yok ben denemek istiyorum diyorsan kendin yapabilirsin. Öyle hard diskin içi açılmaz, vay steril tozsuz ortam lazım falan hikayeymiş. Ben bilgisayar masamın üzerini sildim, ellerimi bi güzel yıkadım. Hdd nin vidalarını söktüm. Kapağını çıkarttım. Hdd nin kapağını açtığım tornavidayı diskin ortasındaki vidaya yerleştirdim, diski saat yönünün tersine dönderirken yavaşka disk kafasını yerine yerleştirtim, Kapağı kapattım. Bilgisayar taktım hiçbir sıkıntı olmadan çalıştı. Umarım sende de işe yarar. Nacizane bir tavsiye olarakta metin dosyaları çok az yer kaplar maksimum birkaç megabyte. Hard diski kurtarırsan tezinin bir flasha yedeğini al derim. Bu hareketli disklere güven olmuyor. Bide ben masa üstüne 120 gb lik ssd taktım. İnanılmaz hızlı ve güvenli. Darbe, kafa atması falan sorunu yok. Sana da tavsiyem laptopun iyiyse bir ssd tak hem az enerji tüketiyor, hem sessiz, hem daha hızlı hemde güvenli. Fiyat olarak yüksek gelebilir ancak inan karşılığını alıyorsun.

Birde sonradan yazında farkettim. Hdd kafa atmaya başladı demişsin, ikimizin sorunları aynımı bilemedim. Benim hdd, videoda olduğu gibi bilgisayara bağladığımda dıt dıt dıt diye ses geliyordu 5 - 6 saniye sonra hiç okumuyordu. Senin sorununda aynı şekildeyse bu yöntem işe yarar. Yok hdd açılıyor, yani bilgisayarın açılıyor ancak stabil çalışmıyorsa sorunun bad sektörden yada diskteki fiziki hasardan kaynaklanıyor olabilir. Benim sorunum bilgisayarın diski hiç görmemesiydi, yani diski taktığımda dıtlama benzeri bir ses geliyor, bir süre sonra ses kesiliyor ancak bilgisayar diski hiç görmüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionn38 -- 9 Temmuz 2014; 21:04:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lionn38

quote:

selamun aleykum hocam benim de senin sorununa benzer sorunum var. Notebook um yere düştü ve dolayısıyla hdd kafa atmaya başladı . Acep yaptığın işlem benim hdd yi geri döndürür mü? Uzun zamandır araştırıyorum kafa değişecek aynısından bulman lazım falan diyorlar. Sen ne diyorsun bu konuda? Hdd min içinde yüksek lisans tezim var bu arada bende kayserideyim. yardımcı olursan sevinirim hocam.

Dostum konuda da anlattığım gibi benim hdd de yere düştü. Formlardan falan araştırdım adamakıllı bilgi veren yoktu. Herkes hardiske elveda diyin diyor. Ancak düşmelerde ben bu yöntemin işe yarayacağı düşüncesindeyim. Ben diski açtığımda diskin kafası, diskin ortasında takılı kalmıştı. Kafayı diskin ortasından yerine aldım. Videoda olduğu gibi. Şimdi aynı diski kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok. Ancak bazı diskler düşünce fiziksel hasar oluşuyormuş. Ancak darbe nedeniyle takılan diski çalıştırmanın başka yolu yok. Laptopundan diskini çıkartabiliyorsan dediğim yöntemi dene derim. Veri kurtarma firmaları dünyanın parasını istiyor. En az 300 - 500 TL arası para istiyorlar. Hard diskimde tezim vardı demişsin. Çok çok çok önemli ise kaybolmasın bilgilerim diyorsan veri kurtarma şirketlerin başvur. Ancak yeni bir hdd alman ve yukarıda da dediğim gibi en az 500 TL yi gözden çıkarman lazım. Yok ben denemek istiyorum diyorsan kendin yapabilirsin. Öyle hard diskin içi açılmaz, vay steril tozsuz ortam lazım falan hikayeymiş. Ben bilgisayar masamın üzerini sildim, ellerimi bi güzel yıkadım. Hdd nin vidalarını söktüm. Kapağını çıkarttım. Hdd nin kapağını açtığım tornavidayı diskin ortasındaki vidaya yerleştirdim, diski saat yönünün tersine dönderirken yavaşka disk kafasını yerine yerleştirtim, Kapağı kapattım. Bilgisayar taktım hiçbir sıkıntı olmadan çalıştı. Umarım sende de işe yarar. Nacizane bir tavsiye olarakta metin dosyaları çok az yer kaplar maksimum birkaç megabyte. Hard diski kurtarırsan tezinin bir flasha yedeğini al derim. Bu hareketli disklere güven olmuyor. Bide ben masa üstüne 120 gb lik ssd taktım. İnanılmaz hızlı ve güvenli. Darbe, kafa atması falan sorunu yok. Sana da tavsiyem laptopun iyiyse bir ssd tak hem az enerji tüketiyor, hem sessiz, hem daha hızlı hemde güvenli. Fiyat olarak yüksek gelebilir ancak inan karşılığını alıyorsun.

Birde sonradan yazında farkettim. Hdd kafa atmaya başladı demişsin, ikimizin sorunları aynımı bilemedim. Benim hdd, videoda olduğu gibi bilgisayara bağladığımda dıt dıt dıt diye ses geliyordu 5 - 6 saniye sonra hiç okumuyordu. Senin sorununda aynı şekildeyse bu yöntem işe yarar. Yok hdd açılıyor, yani bilgisayarın açılıyor ancak stabil çalışmıyorsa sorunun bad sektörden yada diskteki fiziki hasardan kaynaklanıyor olabilir. Benim sorunum bilgisayarın diski hiç görmemesiydi, yani diski taktığımda dıtlama benzeri bir ses geliyor, bir süre sonra ses kesiliyor ancak bilgisayar diski hiç görmüyordu.

Alıntıları Göster
    Öncelikle cevabın için teşekkürler dostum. Benim notebook sağlam yere düştü. Bilgisayar bir yana harddisk bir yana gitti. Hardi-diskimi alarak başka bir notebook ta denedim ama hiç açılmadı. Açılmadığı gibi bu kafa atma denen durum oluştu. Yani tak tak benzeri ses yapmaya başladı. Kayseri de bilinen bütün laptop tamircilerini gezdim herkes aynı yeri söyledi. Kayseride sadece desibel diye bir firma yapıyormuş. Orayada vardım başıma gelenleri anlattıktan sonra saygıdeğer abimiz bu türlü bir kurtarma işleminin yaklaşık 1000-2000 dolar arasında olacağını söyledi. Sonra bizde durumu biraz daha izah edince harddiski arka odaya götürdü 5 dakka sonra gelerek durum çokda kötü değilmiş diyerek 300 dolar+kurtarılan mb doğrultusunda bilgiye değer biçileceğini falan söyledi. bende seninle aynı olmak üzere internette ve forumlarda araştırmaya başladım. Nihayetinde konuyla ilgili hem bilgi hemde tecrübeli arkadaş az. Aslında yazılımsal olarak ben recovery alanında daha önce başıma gelen bir kaç olaydan öürü tecrübeliyim ama fiziki olarak hasar konusunda maalesef kime sorsam bu senin yapabileceğin iş değil tarzından kelamlar ediyorlar. Yok clean room diyorlar yok okuma kafası saç telinin 40 da 1 i diyorlar. İşin doğru ben bu işlemi yapacağım da yapmadan önce hem mental hemda donanım olarak kendimi hazırlamak istiyorum. Belki de bizimkine benzer durumlar yaşayanlara örnek oluruz.

Henüz senin videoyu izlemedim izledikten sonra düşüncelerimi yazarım.

• quote:

Öncelikle cevabın için teşekkürler dostum. Benim notebook sağlam yere düştü. Bilgisayar bir yana harddisk bir yana gitti. Hardi-diskimi alarak başka bir notebook ta denedim ama hiç açılmadı. Açılmadığı gibi bu kafa atma denen durum oluştu. Yani tak tak benzeri ses yapmaya başladı. Kayseri de bilinen bütün laptop tamircilerini gezdim herkes aynı yeri söyledi. Kayseride sadece desibel diye bir firma yapıyormuş. Orayada vardım başıma gelenleri anlattıktan sonra saygıdeğer abimiz bu türlü bir kurtarma işleminin yaklaşık 1000-2000 dolar arasında olacağını söyledi. Sonra bizde durumu biraz daha izah edince harddiski arka odaya götürdü 5 dakka sonra gelerek durum çokda kötü değilmiş diyerek 300 dolar+kurtarılan mb doğrultusunda bilgiye değer biçileceğini falan söyledi. bende seninle aynı olmak üzere internette ve forumlarda araştırmaya başladım. Nihayetinde konuyla ilgili hem bilgi hemde tecrübeli arkadaş az. Aslında yazılımsal olarak ben recovery alanında daha önce başıma gelen bir kaç olaydan öürü tecrübeliyim ama fiziki olarak hasar konusunda maalesef kime sorsam bu senin yapabileceğin iş değil tarzından kelamlar ediyorlar. Yok clean room diyorlar yok okuma kafası saç telinin 40 da 1 i diyorlar. İşin doğru ben bu işlemi yapacağım da yapmadan önce hem mental hemda donanım olarak kendimi hazırlamak istiyorum. Belki de bizimkine benzer durumlar yaşayanlara örnek oluruz.

İşlemi yapacaksan videoyu mutlaka izle. Bence boş yere para verme bilgisayarcılara. Toplamda 3-4 dakika sürüyor açıp kapatman. Muhtemelen düzelir diye düşünüyorum. Açacağın zaman etiketin ortasındaki vidayı çıkarmayı unutma. Diskin hem kenarlarında birde etiketin altında gizli bir vidası var. O vidayı sökmeden kapağı açmaya zorlatma. Dediğim gibi mümkün olduğunca temiz tozsuz bir ortamda yapmaya çalış, sorun çıkmaz inşallah. İşlem çok basit. Sadece şu yıldız benzeri tornavida seti lazım açmak için. O kadar. Açtığında diskin yüzeyine dokunma. Ortasındaki vidadan tornavida ile saat yönünün tersine çevir. Videoyu izlersen zaten ne demek istediğimi anlarsın. Kolay gele.

• quote:

quote:

İşlemi yapacaksan videoyu mutlaka izle. Bence boş yere para verme bilgisayarcılara. Toplamda 3-4 dakika sürüyor açıp kapatman. Muhtemelen düzelir diye düşünüyorum. Açacağın zaman etiketin ortasındaki vidayı çıkarmayı unutma. Diskin hem kenarlarında birde etiketin altında gizli bir vidası var. O vidayı sökmeden kapağı açmaya zorlatma. Dediğim gibi mümkün olduğunca temiz tozsuz bir ortamda yapmaya çalış, sorun çıkmaz inşallah. İşlem çok basit. Sadece şu yıldız benzeri tornavida seti lazım açmak için. O kadar. Açtığında diskin yüzeyine dokunma. Ortasındaki vidadan tornavida ile saat yönünün tersine çevir. Videoyu izlersen zaten ne demek istediğimi anlarsın. Kolay gele.

Alıntıları Göster
    Eyvallah dostum videoyu inceledim hatta aynı adamın başka videosunu da izledim senin arıza ile benim arıza farklı video daki adamda onu belirtiyor elinde iki türlü harddisk var biri bip bip diğeri de tak tak diye ses çıkartıyor bip diye ses çıkartanı alıp senin yaptığın işlemi yapıyor. Yüksek ihtimal benim kafa değişimi yapmam lazım. Ama benim esas sıkıntım kafa değişimi için birebir aynı model harddiski bulamıyorum benzer özellikte olanlar yani aynı marka aynı kapasite ve aynı rpm hızında var acaba olur mu. Bir kafa değişimi yaptıktan sonra yazılım atmak gerekir mi bu sorulara cevap alamıyorum.

• Benimde 1TB HDD seagate marka harddisk çalışırken üzerine bastık fakat basmak zarar vermez çünkü üzerinden araba geçtiğini bilirim neyse kafa arızası oldu ve peş peşe bip sesleri çıkıyor sonra hdd'yi bilgisayarcıya verdim sonuç.
    Gerçi hdd'yi bilgisayarcıya verdim oda bu işte uzman diske ne yaptıysa açmadı kapağını dahi açıp baktı hiç bir sonuç yok. Tabi bunu tozu nemi olmayan ortamda denedi sizce bu sorun başka ne olur bilgi verirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner9661 -- 20 Mart 2017; 14:55:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: guner9661

Benimde 1TB HDD seagate marka harddisk çalışırken üzerine bastık fakat basmak zarar vermez çünkü üzerinden araba geçtiğini bilirim neyse kafa arızası oldu ve peş peşe bip sesleri çıkıyor sonra hdd'yi bilgisayarcıya verdim sonuç.
    Gerçi hdd'yi bilgisayarcıya verdim oda bu işte uzman diske ne yaptıysa açmadı kapağını dahi açıp baktı hiç bir sonuç yok. Tabi bunu tozu nemi olmayan ortamda denedi sizce bu sorun başka ne olur bilgi verirseniz sevinirim

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun.
    Taşınabilir hdd hassas cihazlar. Bilgisayara takılı olmadıkları zaman çarpsanda düşürsende kolay kolay birşey olmaz ancak çalışırken bazen ufak bir titreşim veya darbe kafa atması dediğimiz olayın meydana gelmesine neden olabiliyor. HDD nin okuyucu kafası disk çalışırken darbe aldığı takdirde diskin yüzeyine çok yakın mesafede hareket ettiği için yüzeye değiyor ve fiziksel hasar bırakabiliyor. Normalde okuyucu kafa disk yüzeyine temas etmez ancak darbe sırasında darbenin etkisi ile temas oluşuyor. Fiziksel hasar oluştuğunda küçük bir alan gibi görünen kısımda binlerce sektörlük alanda hasar meydana geliyor ve hasarlı bölgeyi ve ilerisini disk kafası artık okuyamıyor ve hata sinyali veriyor.

Bizim bu konuda bahsettiğimiz olayda disk çalışırken darbe aldığında disk yüzeyini korumak ve çok hasar almamasını sağlamak amacıyla hdd diskin dönüşünü hemen frenliyor ve kafa diskin ortasında veya kenarında kalıyor, hareket etmiyor. Ve kafa diskin ortasında kaldığı için cihaz diske kafanın daha fazla zarar vermemesi için diski döndürmüyor. Böyle bir durumda fiziksel müdahale ile disk kafası manuel olarak diskin ortasından kurtarılıyor. Ancak bu yöntem sonrası diski zaten uzun soluklu yada darbe öncesindeki gibi sağlıklı kullanamazsınız. Bu eylemin amacı diskte bulunan önemli verilerin kurtarılabildiğini kurtarmak. Bu iş için yüklü miktarda para isteyen şirketlere para vermemek yerine yapılabilecek bir işlem. HDD nin içinde diskin kapasitesine göre birden çok disk olur. Alt alta 3-4 disk olabiliyor. Haliyle 3-4 tanede de okuyucu kafa. Okuyucu kafa bu disklerden herhangi birine temas etmiş olabilir. Gözle tespit yapamayabilirsiniz. Disk kafası diskin dışında yani üzerinde olmadığı halde halen okumuyor ve dıtlama şeklinde hata sinyali veriyorsa muhtemelen hdd için artık yapılabilecek birşey yok. Çok değerli evrak ve dosyalar varsa profosyonel yardım almak lazım. Siz bilgisayarcı diskin içini açtı demişsiniz. Muhtemelen bilgisayarcı kafanın işlem yapıp yapmadığına bakmıştır, muhtemelen böyle bir durumda tamiri mümkün olmayacaktır. Tekrardan geçmiş olsun.
    Son olarak disk çalışırken 5-10-15 cm fark etmez düşürmemek yada sert darbe aldırmamak lazım. Ayrıca hdd nin ana kutusu yani metal kutusunun üst yüzeyi esnek yapıdadır. Bastırdığınız zaman içine esneme olur. Muhtemelen sizin hdd nin dış koruyucu kutusu plastik (metal sağlam kutulu olanların dışında) diskin üzerinde bastığınızda içeri doğru esneme yapar, siniz ki de sanırım öyle olmuş ve kafayı diskin yüzeyine sürtmüşsünüz. Diskin üzerinden araba geçme olayı bahsettiğim gibi disk çalışmadığı zaman yani bilgisayar takılı olmadığı zaman disk kafası yuvasında bekler, yani disklerin üzerinde değildir, darbe veya üzerine baskı da alsa kolay kolay bir şey olmaz, ancak disk çalışırken durum çok farklı malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionn38 -- 23 Mart 2017; 1:53:29 >

• Bu durumdaki disklerden verileri aldıktan sonra o dıskı kullanmak doğru değildir. ilerde muhakkak o diskte arıza olacaktır. Önemli verilerinizi bu durumdaki disklerde tutmayınız genelde Seagate diskler bu problemle karşılaşırlar.
  • bende de 2 adet var deneme yapıcam eyw.kardeşim
  • Haklısınız kardeşim dediklerinize harfiyen katılıyorum uzun yazacağım okursanız sevinirim benim 1TB Seagate harici arızalandığını daha ayrıntılı olarak anlatırsak üzerine bastıkarı zaman o esnada kafa arızalandı kafa attı fakat yine işlem yaptı taki gücü kesene kadar çünkü arıza esnasında üzerinde bilgisayar ile çalışma yapıyordum dediğiniz frenleme olayı yok yani ama bilgisayar dondu belirli mutlet sonra. Neyse konuya geliyorum Ben bu hdd'yi çıkarıp gücü kestikten sonra tekrar bağladığımda sürtme sesleri gelmeye başladı yani ses belirli mutlet sonra kesiliyor ve hdd hiç çalışmıyor. Yine sadede gelirsem.

Kafa sektöre sıkışması olabilir dediler banada mantıklı geldi sizin dediğiniz veriyi korumak için sıkışma olur, hdd'yi kasasını açtım az miktarda toz bulaştı hatta yüzeyini kuru nemsiz bezle sildim zarar vermiş olabilirim biliyorum okuma kafalarını sıkıştığı sektörden plakayı saat yönü tersine çevirerek park konumuna getirdim sonra çalıştı bu işlemde başarı sağlayanlar var hatta bu kafaları park konumuna getirip aylar kadar kullananlar gördüm neyse. Çalıştı ve bu sefer kafa atıyordu. Okuma Kafası manyetik yüzeye sürekli olarak sürtüyor ve park konumuna geliyor bunu saniyede 3 kez yapıyor. Kafa bozulduğu belli oluyor okuma kafalarından bir tanesi diyerlerini milimetrik olarak takip etmiyor bunu kafayı diskin üzerine sürerken ve çıkarırken anlıyorum. Kafa ların uçlarını biraz açmaya çalıştım zarar vermeden ama bu sefer kafalar diske girip direk çıkıyor neyseki kafa zararlıydı ben daha zarar verdim diskin yüzeyine toz ve bu nem girmesini geç kafa diski baştan mahvetti bu durumda kafa değişimi olmasi gerekiyor veya plakaları çalışan hdd'ye aktarılıp verilere ulaşılması gerekiyor muhtemelen veriler hiç zarar görmemiştir. Sadece kafa bozuk yanmış diskten verileri tamamen kurtarıldığına şahidim. Biraz zorlandım açarken açtıktan hemen sonra kafayı diskin sıkıştığı disk yüzeyinden ayırıp hemen kapadım belki en azından veri kurtarma Şansım olur. Bozulana dek tabi işte sonra anladım ki kafa atıyor bende iş işten geçti dedim yinede kafalar o durumda çalışabilseydi veri kurtarma programı yardımı ile veri çekme işlemi yapacaktım buda nasip olmadı. Malesef dediğiniz gibi o basılma esnasında gücü hemen kesmeliydim malum.

ablamın hdd sine daha önceden bu bozulan hdd deki verileri atmıştım. Yine arıza vermişti daha önceden. Sonra diskte arıza giderme yaptım bad sektör düzeltme felan işlem bitti biçimlendirme yaparak verileri tekrar geri taşıdım bu bozulan hddye şimdi ne oldu aradan aylar geçti 5 ay sonra şimdi yeni hdd aldım 1 TB WD MY PASSPORT 128 Mb bunun hızı 20 mb/s aşağı düşmeyen hızı var en minimum. Şifreleme yapıldığı için unutulma durumunda bütün disk biçimlendirme yapılması gereken bir disk satın aldım. Veri kurtarma asla mümkün olmuyor bu unutulmada o yüzden kullanmayacağım bu özelliği neyse.

ablamın hddsindeki o eski verileri çekerek bozuk hdd min içindekilerin % 49 Da % 13 ünü kurtardım silinen veri kurtarması yaparak eh biraz daha iyiyim verilerim geri geldi fakat 2017 yılında yaptığım çalışmalar hariç geri kalan % 36 lik kısmı oyunlar ve diyer araçlar Windows yüklemeleri falan olduğu için gerek yok onları dert etmiyorum onlar başka yerden bulunur. Neyse verilerime ulaşmanın sevincini yaşıyorum yinede az miktarda veri kaybı var önemli değil sağlık olsun.

Ablamın hdd'sine borçluyum. Allahtan çok yakın zamanda bu verileri bozuk hdd'mden ablamın hdd'sinne geçici olarak attım yoksa HDD'MİN İÇİNE DOLARDA KAÇABİLİRDİ HEMDE 800$ İçini açmamın bedelide dahil olmak üzere.

Kardeslerim okuduğunuz için Teşekkürler yorumlarınız içinde. Hakkınızı Helal edin. Hoşça kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guner9661 -- 23 Mart 2017; 18:44:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: guner9661

Haklısınız kardeşim dediklerinize harfiyen katılıyorum uzun yazacağım okursanız sevinirim benim 1TB Seagate harici arızalandığını daha ayrıntılı olarak anlatırsak üzerine bastıkarı zaman o esnada kafa arızalandı kafa attı fakat yine işlem yaptı taki gücü kesene kadar çünkü arıza esnasında üzerinde bilgisayar ile çalışma yapıyordum dediğiniz frenleme olayı yok yani ama bilgisayar dondu belirli mutlet sonra. Neyse konuya geliyorum Ben bu hdd'yi çıkarıp gücü kestikten sonra tekrar bağladığımda sürtme sesleri gelmeye başladı yani ses belirli mutlet sonra kesiliyor ve hdd hiç çalışmıyor. Yine sadede gelirsem.

Kafa sektöre sıkışması olabilir dediler banada mantıklı geldi sizin dediğiniz veriyi korumak için sıkışma olur, hdd'yi kasasını açtım az miktarda toz bulaştı hatta yüzeyini kuru nemsiz bezle sildim zarar vermiş olabilirim biliyorum okuma kafalarını sıkıştığı sektörden plakayı saat yönü tersine çevirerek park konumuna getirdim sonra çalıştı bu işlemde başarı sağlayanlar var hatta bu kafaları park konumuna getirip aylar kadar kullananlar gördüm neyse. Çalıştı ve bu sefer kafa atıyordu. Okuma Kafası manyetik yüzeye sürekli olarak sürtüyor ve park konumuna geliyor bunu saniyede 3 kez yapıyor. Kafa bozulduğu belli oluyor okuma kafalarından bir tanesi diyerlerini milimetrik olarak takip etmiyor bunu kafayı diskin üzerine sürerken ve çıkarırken anlıyorum. Kafa ların uçlarını biraz açmaya çalıştım zarar vermeden ama bu sefer kafalar diske girip direk çıkıyor neyseki kafa zararlıydı ben daha zarar verdim diskin yüzeyine toz ve bu nem girmesini geç kafa diski baştan mahvetti bu durumda kafa değişimi olmasi gerekiyor veya plakaları çalışan hdd'ye aktarılıp verilere ulaşılması gerekiyor muhtemelen veriler hiç zarar görmemiştir. Sadece kafa bozuk yanmış diskten verileri tamamen kurtarıldığına şahidim. Biraz zorlandım açarken açtıktan hemen sonra kafayı diskin sıkıştığı disk yüzeyinden ayırıp hemen kapadım belki en azından veri kurtarma Şansım olur. Bozulana dek tabi işte sonra anladım ki kafa atıyor bende iş işten geçti dedim yinede kafalar o durumda çalışabilseydi veri kurtarma programı yardımı ile veri çekme işlemi yapacaktım buda nasip olmadı. Malesef dediğiniz gibi o basılma esnasında gücü hemen kesmeliydim malum.

ablamın hdd sine daha önceden bu bozulan hdd deki verileri atmıştım. Yine arıza vermişti daha önceden. Sonra diskte arıza giderme yaptım bad sektör düzeltme felan işlem bitti biçimlendirme yaparak verileri tekrar geri taşıdım bu bozulan hddye şimdi ne oldu aradan aylar geçti 5 ay sonra şimdi yeni hdd aldım 1 TB WD MY PASSPORT 128 Mb bunun hızı 20 mb/s aşağı düşmeyen hızı var en minimum. Şifreleme yapıldığı için unutulma durumunda bütün disk biçimlendirme yapılması gereken bir disk satın aldım. Veri kurtarma asla mümkün olmuyor bu unutulmada o yüzden kullanmayacağım bu özelliği neyse.

ablamın hddsindeki o eski verileri çekerek bozuk hdd min içindekilerin % 49 Da % 13 ünü kurtardım silinen veri kurtarması yaparak eh biraz daha iyiyim verilerim geri geldi fakat 2017 yılında yaptığım çalışmalar hariç geri kalan % 36 lik kısmı oyunlar ve diyer araçlar Windows yüklemeleri falan olduğu için gerek yok onları dert etmiyorum onlar başka yerden bulunur. Neyse verilerime ulaşmanın sevincini yaşıyorum yinede az miktarda veri kaybı var önemli değil sağlık olsun.

Ablamın hdd'sine borçluyum. Allahtan çok yakın zamanda bu verileri bozuk hdd'mden ablamın hdd'sinne geçici olarak attım yoksa HDD'MİN İÇİNE DOLARDA KAÇABİLİRDİ HEMDE 800$ İçini açmamın bedelide dahil olmak üzere.

Kardeslerim okuduğunuz için Teşekkürler yorumlarınız içinde. Hakkınızı Helal edin. Hoşça kalın

Tekrardan geçmiş olsun. Yazdıklarınızı okudum. Biraz tebessüm etmedim değil. Ancak verilerini kurtardığına sevindim. 1,5 sene içinde 3 taşınabilir hdd bozmuş biri olarak ben artık önemli belge ve dosyaları sadece depolama amaçlı kullandığım hdd ye aktarıyor, kopyalama işi bittikten sonra diski kaldırıyorum. Taşınabilir disklerden çok canı yanmış biri olarak asla onlara güvenmiyorum. Dosya transfer etmem gerektiğinde 64 lük flash bellek adım, onunla dosya transferi yapıyorum, anlayacağın taşınabilir hdd mi artık taşımıyorum :). Hayırlı forumlar.

• Hocam problemi çözebildiniz mi ?
  • hocam selamlar sorununu çözmüşsün ama başkalarına da yardım etmek için konu açmışsın bu yüzden teşekkürler öncelikle .

işyerindeyim videoyu açamıyorum da umarım bu 3 senede video silinmemiştir diye umuyorum :)
    ben de aynı sorundan muzdaribim :/

oyunda sinirlenince laptopa vurmuştum çalışıyordu kapandı haliyle :D tekrar açmaya çalışınca sendeki gibi bip bip gibi ses gelmiyor da sıkışmış da dönmeye çalışıyor gibi tak tak tak diye ses geliyor 1-2 dakika sonra da çalışmayı denemiyor daha fazla sanırım timeout alıyor ses kesiliyor .

tamir etmeyi deneyeceğim fakat bu hdd yi açmak için tornavida seti lazım her yerde bulabilirsiniz demişsiniz ben bulamadım hiçbir yerde :D
    bir hard diski açan başka bir hard diski açmayabilir sanırım değil mi sonuçta bütün hdd lerde aynı vida kullanılmıyor olabilir 80 lira sete verip de uymayan tornavidayı almak istemem :D

ne önerirsin nerden almak mantıklıdır bu tornavida setlerinden ?

edit : bakalım buldum bir set t2-3-4-5-6-7-8-9-10 lu bir set yarına gelir umarım uyar bunlardan biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalman133 -- 5 Nisan 2017; 16:8:52 >

• Hocam foruma fazla giremiyorum bu aralar. Mesajınızı yeni gördüm. Muhtemelen birşeyler yapmışsınızdır ancak yapmadı iseniz;
    hedefdisticaret.net
    Page not found | Hedef Dış Ticaret
    http://hedefdisticaret.net/?wpcproduct=heifer-31-parca-tornavida-seti
    (bendeki ürün neredeyse bire bir aynı. Koçtaştan almıştım yanlış hatırlamıyorsam.Yada ne alırsan 1 milyoncudan)

Googlede 32 parça 31 parça tornavida seti, yada tamir tornavida seti diye aratırsan baya bir çeşit çıkıyor, hırdavatçılarda vardır muhtemelen. 10- 50 TL arası değişiyor fiyatı. 10 liralık set işini görür. 2,5 luk hddlerin hepsinin vidası aynı şekil ve ebatta. Video halen duruyor silinmemiş.

Ancak önceki yazılarımda da dediğim videodaki olayın garantisi yok.Yapacaksan zaten diski kullanamıyorum, en kötü ihtimal tamamen iptal olur deyip deneyeceksin. Disk işlemden sonra çalışmaya başlarsa verilerinin yedeğini alıp o diskten de çok bir şey beklememek lazım. Bir müddet sonra performans vermiyor.

Birde tak tak sesi pek hayra alamet değil. Kafa zaten oynuyorsa muhtemelen diske zarar vermiş ve okumaya başlayamıyordur. Böyle bir durumda yapacak çok birşey yok. Ama bunu da anlamak için diski açman lazım. Disk kafası ortadaysa tamam. Yok yerindeyse sıkıntı. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lionn38 -- 14 Nisan 2017; 0:32:35 >

• Allah senden razı olsun bende geçen düşürdüm düşürünce gitrim taktım çalışıyordu şimdi taktım aynı ses geliyor da plastik kabından çıkartmam ve o tornavida setinden bulamam zor olacak bunlar halledilir de babama olayı izah etmek daha bir sıkıntı olacak ama hadi hayırlısı düşüneceğiz birşeyler

• Milletimizin en büyük sorunu özelden genele ulaşım yaparak bilgi sahibi olmaya çalışmak. Birincisi ilk mesajda okuyucu kafaları medya üzerinde kilitlenen ve kilitenirken de kafalara zarar vermemiş bir diskte kafayı parka çekip tekrar çalışmaya başlamış, bir çok arkadaşta bunun genel geçer bir çözüm gibi bende deneyeceğim diyor. Deneyin arkadaslar denemeyin demiyorum. Ama amacınız diskinizi kurtarmak ise kaybedeceğiniz tek şey zaten bozuk olan diskiniz olduğu için youtubeden bin tane video izleyin fırına atın buzdolabına atın deneyin. Ama içerisinde önemli datalarınız var ise yaptığınız denemeler hem veri kurtarma şansını düşürecek hem de maliyetlerini arttıracaktır. Bunu göze olmayı unutmayın. Bir dönem internetten bakarak diskini buzdolabına atan mı dersin, notebook anakartını fırına atan mı dersin. İnternetten bakıp doktorculuk oynayanlar mı dersin. Teknik olarak saatlerce yapılan işlemin yanlışını ve risklerini anlatabilirim ama gerek yok. Kısas şudur. Data mı disk mi? Disk ise risk yok isterseniz plakaları çıkarıp araba süsü yapın. Ama data ise önceliğiniz kendi kendinizi mağdur etmeyin profosyonel destek alın. Bugün disk üreticilerinden tutun yerli firmalara kadar bir çok laboratuvar var ve maliyetler eskisi gibi değil.

• Hocam konu hort ama yemin ediyorum harici diskimi bu video ve senin sayende çalıştırdım çok saol hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The-Undertaker -- 26 Eylül 2018; 1:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The-Undertaker

Hocam konu hort ama yemin ediyorum harici diskimi bu video ve senin sayende çalıştırdım çok saol hocam
    Önemli değil hocam. Geçmiş olsun. Sevindim.
  • quote:

Önemli değil hocam. Geçmiş olsun. Sevindim.

Alıntıları Göster
    Saol ama şuan disk ömrü %13 gözüküyor birden bire böyle oldu sanırım cortladı en kısa zamanda normal sabit disk alıcam harici disk hayatta almam hele ki WD markasını kesinlikle almıycam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.