Şimdi Ara

Hard Disk'e Karinca Saldirisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar inanmasi biraz güc ama harddiskime karıncalar saldirdi. Samsung 320 GB HDD kullanıyorum ve uzerindeki ufak bir delikden karıncalar hdd'in icine girmisler. ben gec farkettim ve icerisinden yaklasik bi 15 tane karinca cikardim. simdi ise platter uzerindeki okuyucu/yazici igne takilmalar yapiyor. bir dosya atmak istedigimde hard diskden tak tak sesler geliyor. hard diskin kapagini acip karincalarin girdigi yeri temizlesem platter icin yada hard diskin tamami icin bi problem olurmu? yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar...

Hard Disk'e Karinca Saldirisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashh -- 5 Temmuz 2009; 14:11:46 >

• ne olacağı belli olmaz.Elektrik seven ve elektrik ağılarını ve baskı devreleri bozan karıncalar var onlardansa çalışmaya bilir.Media da büyük ihtimalle bu yüzden kafa atıyordur. Kafa atan diski kullanma daha fazla zarar görür açıp bakmak en iyisi.
  • kesinlikle içini aç yoksa HDD gider.Aç ve içine elektrik süpürges,ii ya da fon makinesi tut.(Fon makinesini soguk ayarına getir yoksa alet yanar ben ana kartı yaktım sıcak fon makınesi yuzunden)
  • Böyle bir şeye de ilk kez şahit oluyorum
    Hocam geçmiş olsun. Garantisi varsa yolla servisine değiştirsinler
  • quote:

Orjinalden alıntı: mahoni_20

Böyle bir şeye de ilk kez şahit oluyorum
    Hocam geçmiş olsun. Garantisi varsa yolla servisine değiştirsinler

garanti nin yüzündeki ifadeyi görmek isterdim gerçekten hocam çok geçmiş olsun gerçekten çok ilginç bir durum
  • Harddisk katili karıncalar kablo kemiren fareler duymuştum ama harddisk seven karınca duymamıştım geçmiş olsun hdd açmak tehlikeli ayrıca disklerin olduğu bölüme hava ve ışık girmez yani karıncalar oraya girmemişlerdir yoksa zamanla hdd ler tozdan bozulurlardı şimdiye kadar kaç tane bozuk hdd açtıysam içi gıcır gıcırdı ama yinede açacaksan karanlık bir yerde aç üzerindeki diskler ışığa duyarlı bilgiğim kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhan26 -- 4 Temmuz 2009; 16:10:45 >
  • diskler le ilgili bir çok şey duydum gördüm ama bu ilk oluyor. Diskin içini açmak çok riskli, bir daha çalışmayabilir. İçindekileri yedekleyebiliyorsan yedekle ve garantisi varsa garantiye yolla. Tabi karınca garantiyi bozarmı bilmem :)

Bu arada o disk dakikada 7200 devir yapıyor. Yani çalıştığı zaman plakaların üzerinde karınca filan kalmaz. Umarım plaka ve okuyucu kafa arasında karınca varken disk çalışmamıştır. Karıncayı kıymaya çevirirken diskide çizmiş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd in içi hasızdır havanın girmediği yere karınca nasıl girer?

İçini açma olayına gelince hdd in içi hava aldığında işler iyice kötüleşebilir.Yedekleyebildiğini yedekle sonra garantisi varsa yolla yoksa gittiği yere kadar.Bence sorun karıncalardan dolayı değil.

Elektrikli süpürge ile düşük devirde karıncaları çekmeye çalış.Eğer anakart ekrankartı üzerinde dolaşmaya başlar ve kısa devre yaptırırsa sorun iyice büyür.
  • Garantiye yolla halletsinler hocam bulaşma.
  • ya sık böcek ilacını odaya harddisk i de koy sonra cek kapıyı 1 gün klasın orda karınca fln kalmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MrTrmn

ya sık böcek ilacını odaya harddisk i de koy sonra cek kapıyı 1 gün klasın orda karınca fln kalmaz...

• Allah'ım daha neler şahit olacaz o naletlerin ne işi var orda saklanbaç mı oynacaklar ne yapacaklar?. Neyse sorununza dönecek olursa o karıncaları bir şekilde temizleyin fön makinesi ya hava püskürten başka bir şeyle temizleyin ihmale gelmez eğer Hdd içinde üremeye başlarsalar sayıları 10-15 değil, 40-50 lere ulaşır bu sefer Hdd'yi tümünü bozarlar.
  • Sakın içini açmak gibi bir gaflette bulunma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rashh

harddisklerin icindeki ortamin havasiz oldugunu ve normal ortamda kapagini acinca oksitlenme gibi bir seye sebep olacagini duymustum. yani acikcasi korkuyorum acmaya bisey olacak diye. sorun olmaz derseniz acip temizleyecem.

eee madem hava girmiyorda sayın hocam karınca nasıl girmiş eminmisin?
  • her harddisk üzerinde oldukça iyi filtrelenmiş bir hava deliği olur. İçeride ki hava basıncının dengelenmesi için gereklidir. Asıl soru şu; tozun girmemesi için filtrelenen bir delikten karınca nasıl girer
  • Ne işin var be karınca hard diskin içinde? Gir Psu'nun içine işte. Fanı da var klima misali, ne güzel püfür püfür hemde geniş
  • bundan sonra kasaya bir karınca duası yazdırıp eklemek lazım!
  • quote:

Orjinalden alıntı: clarion

her harddisk üzerinde oldukça iyi filtrelenmiş bir hava deliği olur. İçeride ki hava basıncının dengelenmesi için gereklidir. Asıl soru şu; tozun girmemesi için filtrelenen bir delikten karınca nasıl girer

betonu delip icine giren bi hayvan icin filtre delmek hicte zor olmasa gerek. bu anlattigim olay yeni degil yanliz. yaklasik bi 7-8 ay once oldu. karincalari cikardim icinden tek tek ve o gunden sonra harddiski hic kullanamadim. bi kenarda atili duruyodu. gecen gun taktim ve calisti. ama tek sorun agir calismasi ve icinden surekli takilma sesleri gelmesi. kapagini acip icini temizleme konusunda cok kararsiz kaldim.

dipnot: karincalar platter(disk) kismindan degil okuyucu kafa kismindan girdiler. yani icinde platter'e zarar verecek kadar ilerlediklerini zannetmiyorum. zira oyle bi durumda hic calismazdi heralde. umarim cok fazla uzaklasmamislardir icinde

• hdd ler yapısı itibarı ile hava bile almazlar karınca nasıl girmişki içine
    ayrıca içi normal bi insan tarafında açılan hdd den hayır gelmez
    hdd tamiri özel bi labaratuvar da yapılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

bundan sonra kasaya bir karınca duası yazdırıp eklemek lazım!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.