Şimdi Ara

HDD Sürekli %100 de çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün ne olduysa oldu pc açılışta aşırı yavaş olmaya başladı bi nedeni yokken.Önce siyah bir ekran sonra 5 dakka kadar logoların yüklenmesini bekliyorum. Bu mesajı yazana kadar 10 dakka uğraştım browser bile yavaş. HD tuenr ile tarattım bench yaptım ama bi sıkıntı yoktu. Saçma olacak ama TP Link wifi adaptörümün driverını silip tekrar kurunca olmaya başladı yada win10 anniversary yüzünden diye düşünüyorum.

• Problem %100 çalışması değil daha doğrusu 1.2MB gibi bir değer almışsın orada sıkıntı var. Ayrıca erişim süresi de anormal. Kısacası HDD'ye erişimde ve okuyup yazmada problem var, değerler çok kötü olduğu için de en basit bir iş için bile uzun süre beklemen ve %100'de çalışıyor gibi görünmesi normal. Anakartın Sata sürücülerini güncelleyip, diski başka bir sata portuna takıp bi deneyin derim. Disk Defragment da yapabilirsiniz ama bundan dolayı bu kadar kötü olacağını sanmam.
  • Defragment deneyeyim once. Anakart 1 aylik daha umarım bisey yoktur. Gorev yoneticisinde response time 6000ms'i buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veinglory -- 26 Ağustos 2016; 15:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam driver falan kurarken bi yandan disk analyze yapıyordum en son kitlendi pc sinirlenip res attım kasadan direk açılırken sabit disk taraması yapacaktı windows onu iptal ettim şimdi normale döndü. Sorun neydi anlamış değilim. Driverlar zaten günceldi bu arada. Bidaha analyse yaptım %2 fragmented yazıyordu ne demek oluyor bu?
  • win 10 kullananların çogunda bu sorun var bašda ben %100 kullanım

• aynı sorun bende de vardı sorun windows 10 da

7 ye döndüm hic bisey kalmadı
  • Win 8.1 ve 10da var bu sorun. 1.1 mb gözüküyo microsoft antimalware bilmem ne yazıyo sanırım bu bendeki güvenlik duvarıyla alakalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çözüldü ama nasıl oduğuna dair bi fikrim yok . Real time protection'ı her seferinde kapatmanızı öneririm.
  • Hizmetlere gir. Oradan windows serachı bul ve sağ tıklayıp durdur. Bilgisayarın geç açılmaması genelde bilgisayar düzgün kapatılmadığı yada biosa girip çıkınca oluyor.(windows 10 için geçerli)

• Geçenlerde bende de vardı aynı problem. Windows 10'da Anniversary güncellemesi sonrası oldu bu durum. En sonunda formata kadar gittim, dün otomatik olarak yine yükledi 1607 sürümü ama şu anda sizin yaşadığınız gibi bir problem gözlemlemedim.
    Pc başlangıcında kısa bir süre %100 oluyor sonra düzeliyor. Tabi tam olarak ne oldu da çözüldü bilmiyorum :)
  • Maalesef tek çare SSD hocam...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanozk kullanıcısına yanıt
    Valla bende de Anniversary updateten sonra oldu düzeldi gibi ama yinede acces time 45ms gibi bi değer çıkıyor ortalama. Max tranfer 95mb/sn, min transer rate 0.1-0.2 mb/sn falan çıkıyor. Ssd şart gibi her halükarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.