Şimdi Ara

Hararet Yapma ve Conta Sorunu YARDIMMM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni aldığım araç yolda yarım saat sonra çekişten düşüp teklemeye başladı kaputu açtığımızda su deposunda su kaynayıp tahliye ediyor hararet göstergesi normaldi hiç istop etmeden sanayiye götürdüm uzun süre stop etmeden bekledi daha sonrayanık kokusu gelmeye başladı egsoz vemotordan su buharı haricinde yanık kokusu duman gelmeye başladı.
    usta su deposunun havasını aldı (su deposu tamir görmüş önceden) biraz yol alınca tekrar su kaynattı fakat bu kez yanık kokusu ve duman yoktu sadece buhar
    su deposu değişmesi gerekiyormuş sanırım acaba conta yanmış olabilir mi yoksa yedek su deposunun kırık olmasından mı kaynaklanıyor lütfen yardım edinn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımcı olacak bilen varsa gerçekten çok moralim bozuk
    yedek su deposu değiştiğinde düzelir mi
  • egzozdan su buharı geldiyse o araçta conta yanmış olabilir. Ayrıca motor kapağını açın su birikintisi varmı ona bir bakın. Bİrde hararet müşürünüz bozuk olabilir bu nedenle aracın harareti artmamıştır.
    Daha Fazla Göster
  • araç nedir abide yazsanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aman abi Chrysler e hararet yaptirma piston catlatir veya kirar ilk once havasini alin deneyin hava valfi olmali sol onde plastic housing de su pompasi da olabalir kaciran triger zinciri ile doner degismek icin triger zincirini sokmeniz lazim egerki su kaciriyosa krank kasnaginin etrafindan gelir yag ile karismaz conta yaktiysa su kabini acip koklayin benzin kokusu geliyorsa conta yakmistir
  • b_duman kullanıcısına yanıt
    havasını alıp denedik yedek su deposu deposu daha önce tamir görmüş içeriden kırılmış olabilir mi tekrarbu yüzden yapıyor olabilir mi . benzin yağ kokusu v.s gelmedi sadece beni korkutan o buhardan sonra motor kısmından gelen yanık kokusu ve dumandı fakat sonradan kesildi o tekrar hararet yapmasına ragmen fazla gelmedi o koku ve duman
  • klimayı açtım yaklaşık 1 dk çalıştı kaloriferde çalışır heralde sıcak hava açmadım

Buna benzer bir sorun bende yaşadım geçtiğimiz ay.

Aracta oksijen sensörü arızası nedeniyle özel bir servise götürdüm. Motor suyu tamamı diye su deposu kapağını açtı baktı ekleme yapmadı, kapağı yarım açık bırakmış çocuk. Tabi bunu kabul eden yok . Araç E5 in ortasında teklemeye başladı ve devir çok fazla düştü, kaputu açtığımda . Yanık kokusu falan gelmeye başladı hemen stop ettik ve suyu tamamladık 7-8 km. falan gittim o haliyle başka bir özel servise. Servisteki usta bayaa bir su ilave edip bir 15-20 dk. sanayinin icinde dolaştırdı arabayı o gün bu gün hiç hararet yapmadı. Devirde de anormal bir düşüş nede bir yükseliş hiç yok. Geçen gün yetkili servislerde ücretsiz check-up olduğunu duydum ve aracı kontrol ettirdim. Abi senin conta yanık dediler, bilgisayarda çıkmadı ama biz mavi sıvı testi ile bunu anladık dediler. 2500 gibi ortalama uçuk bir rakam çıkardılar tamiri için. Biraz araştırdım doğabilecek sorunlar ve şikayetleri bende herhangi bir anormallik yok. Mesela eksozdaz pis duman, arabanın çekişinde bir problem, yağda bir sivilasma ve devirde bir sorun yok. Üstelik ben yaptırmak istemiyorum deyince abi şehir içinde 1000 km. kullan gel birdaha bakalım flan dedi açıkcasi pek samimi gelmedi servis bana acaba para almak için mi soru işareti uyandı bende. Sizlerden durum hakkında fikir ve görüş almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Araç Opel Corsa D (2008).

• quote:

Orijinalden alıntı: olcaydtr

Merhabalar,

Buna benzer bir sorun bende yaşadım geçtiğimiz ay.

Aracta oksijen sensörü arızası nedeniyle özel bir servise götürdüm. Motor suyu tamamı diye su deposu kapağını açtı baktı ekleme yapmadı, kapağı yarım açık bırakmış çocuk. Tabi bunu kabul eden yok . Araç E5 in ortasında teklemeye başladı ve devir çok fazla düştü, kaputu açtığımda . Yanık kokusu falan gelmeye başladı hemen stop ettik ve suyu tamamladık 7-8 km. falan gittim o haliyle başka bir özel servise. Servisteki usta bayaa bir su ilave edip bir 15-20 dk. sanayinin icinde dolaştırdı arabayı o gün bu gün hiç hararet yapmadı. Devirde de anormal bir düşüş nede bir yükseliş hiç yok. Geçen gün yetkili servislerde ücretsiz check-up olduğunu duydum ve aracı kontrol ettirdim. Abi senin conta yanık dediler, bilgisayarda çıkmadı ama biz mavi sıvı testi ile bunu anladık dediler. 2500 gibi ortalama uçuk bir rakam çıkardılar tamiri için. Biraz araştırdım doğabilecek sorunlar ve şikayetleri bende herhangi bir anormallik yok. Mesela eksozdaz pis duman, arabanın çekişinde bir problem, yağda bir sivilasma ve devirde bir sorun yok. Üstelik ben yaptırmak istemiyorum deyince abi şehir içinde 1000 km. kullan gel birdaha bakalım flan dedi açıkcasi pek samimi gelmedi servis bana acaba para almak için mi soru işareti uyandı bende. Sizlerden durum hakkında fikir ve görüş almak istedim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Araç Opel Corsa D (2008).

Conta yanan araçla 10 km bile gezemezsin bırakın sizi söğüşlemeye kalkmışlar.

• aracınızdan şikayetiniz yoksa servise götürmeyin,özellikle yetkili servise

• klima ile kalorifer cok farkli seyler kaloriferi acip bakin sicak hava geliyomu yoksa ilikmi gaza basinca sicaklikta bi artma oluyomu kaloriferi calismayan arabanin petek tikali degilse eger conta problem yada thermostat problemi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.