Şimdi Ara

Hannspree Lcd Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkinci el 32" 6 adet lcd kaç eder. Çok acil cevap bekliyorum.

Bu marka kötü mü?

Alınır mı sorun çıkar mı?

• Albani ye ulaş sor. O iyi anlar bundan.
  • Albaniden başka bilen yok mu?
  • hannspree marka lcd lerden uzak durun, şirkette 3 adet hannspree marka lcd tv var. Önce biri arıza yaptı, servis bulamadım. İthalatcı firma bir servis önerdi. Bu servis yardımcı oldu ama elinde yeterince parça olmadığını söyledi.
    1 yıl sonra 2. lcd ekranım arızalandı. Şimdi o servisi bulamıyorum. Yeni servis yok. Bu ürünün servisini kim verecek bilmiyorum. Televizyonum 3 aydır arızalı. İthalatcı firmaya güvenip te aldığım bu üründen çok pişmanım. Keşke bilinir bir marka alıp, parça ve servis problemi yaşamasaydım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mev_levi@hotmail.com

hannspree marka lcd lerden uzak durun, şirkette 3 adet hannspree marka lcd tv var. Önce biri arıza yaptı, servis bulamadım. İthalatcı firma bir servis önerdi. Bu servis yardımcı oldu ama elinde yeterince parça olmadığını söyledi.
    1 yıl sonra 2. lcd ekranım arızalandı. Şimdi o servisi bulamıyorum. Yeni servis yok. Bu ürünün servisini kim verecek bilmiyorum. Televizyonum 3 aydır arızalı. İthalatcı firmaya güvenip te aldığım bu üründen çok pişmanım. Keşke bilinir bir marka alıp, parça ve servis problemi yaşamasaydım.

Adam sizin için üye olmuş, ilk mesajını da uyarmak için atmış bence dikkatli olun. Bir ara bazı teknoloji marketleri hannspree ürünlerinden satmışlardı ama kısa sürede kayboldular raflardan. Kendi adıma sesli düşünecek olursam, paramı riske etmezdim.

• Hannspree Tv`ler aslinda oldukca iyidir, ABD ve Avrupa`da oldukca tutulan bir markadir, arkasinda CIN`in dev panel ureticisi HANNSTAR bulunmaktadir. Turkiye`ye getirilen modeli, daha dogrusu en cok ithal edilen modeli 32 inch (82 ekran) modeli olan jt01-32e2-000g `dir.

Bu TV`yi 2009 yilinin ocak ayinda dolar kuru 1.54 iken tek cekim 729 tl`ye aldim. 2009-2011 arasi hicbir sorun yasamadan izledim, ancak 2012 basinda bir sabah TV`yi actim ve tamamiyle elektrik olmadigini gordum. Evde TV`yi bilgisyardan izledigim icin cok uzerinde durmadim ve yaklasik 1 senedir oylece biraktim kosede, servis konusunda konusanlar hakli, Turkiye`ye bu markayi 2009`da getiren internet satis firmalari, servis konusunda cok kotu bir yaklasim gosterdiler, oncelikle fujitsu siemens ile antlasmalari oldugunu okumustum ama saniyorum bu dogru degilmis, herneyse.

Gectigimiz ay TV`nin sorunu uzerine yoneldim,

Arka paneli actim (Kenarlarinda insani gicik eden baglantilar var, baya ugrastiriyor),

Guc paneli hemen board`un yaninda bulunuyor, icerisindeki guc paneli FSP firmasinin urettigi fsp212-3f01 modeli. Uzerindeki PCB devrenin primary (Birinci) kisminda bulunan ve 5 volt standby, 12 volt board ve 24 volt inverter voltajlarinin saglanmasinda gorevleri bulunan yaklasik tum kondansatorler (Kapasitor de deniliyor) sismis ve bozulmustu. Evde lehim makinam olmadigindan yakindaki bir tv tamiricisine, goturdum ve tum kapasitorleri degistirttim. (20 lira tuttu)

Eve geldim, guc devresini taktim ancak TV`den yine hicbir tepki alamadim, vazgecmek yerine, internetten arastirmaya basladim, gordum ki bu TV`de kullanilan fsp212-3f01 ayni zamanda viewsonic firmasinin urettigi bir 82 ekran televizyonda da kullanilmis, ayni arizayi kronik olarak verdigi tespit edilmis (Guc devresinin uzerinde bulunan kapasitorler gercekten cok dandikti, zaten dizayn olarak da cok kotu.)

Meger kapasitorler yaninca, PCB devrenin hemen arkasinda bulunan bir adet smd transistor ve zener diode da bozuluyormus (Bu iki elemanin islevi bir tur voltaj regulatoru olmakmis, yani bunlar ariza verdiginde kapasitorler saglam olsa bile, +5,+12 ve +24 v hicbir sekilde aktif olmuyor, TV`de standby bile olmuyor.

Okudugum kadariyla, bu kucucuk SMD transistor, dizaynin kotulugunden dolayi asiri da isinabiliyormus, o yuzden smd yerine bildigimiz klasik boyutlarda bir transistor kullanilmasi tavsiye edilmisti, bende bu tavsiyeye uydum ve gittim, 2n4401 NPN transistor aldim(625mA kapasiteli, normalde bir onceki 600mA idi), 1 adet de 15V zener diode (Buda 400mW), her ikisini de kartin arkasina TV tamiricisinde monte ettirdim (Bu havya ile calismaya alisik olmayanlar icin kolay bir islem degil, kalem uclu havya ve saglam goz lazim, ayrica base emitter collector baglantilarini dogru yapmaniz lazim, diode`u da oncekinin bulundugu gibi takmaniz lazim, ben bunun icin kucuk el kameram ile, internette yapilmis halinin fotosunu cektim goturdum, bu sayede montaji yapildi.

Eve geldim, guc devresini monte ettim ve Televizyonum ilk gunku gibi calisti.

Butun bunlari yapmam diyorsaniz, guc devresinin yenisi internette satiliyor ancak, fsp212-3f01 artik uretilmiyor o yuzden, fsp212-3f02 almaniz lazim, genelde bu devreyle birlikte, 3f01 uyumlu kabloda koyuyorlar, boylece direkt olarak TV`nize takip calistirabiliyorsunuz.

TV`niz eger prize taktiginizda, hicbir tepki vermiyorsa, standby isigi bile yoksa (Kirmizi isik), sorununuz yuzde doksan budur.

Bana hersey dahil 33tl`ye mal oldu tamiri.

Eger guc devresini yurtdisindan getirirseniz 40-50 dolar kargo, 56 dolar da kendi fiyati olmak uzere, tahmini 180 TL`ye mal olacaktir.

Daha fazla bilgi icinhttp://forum.eserviceinfo.com/viewtopic.php?t=29325&postdays=0&postorder=asc&start=200

Son olarak, BU TV`nin kronik arizasi, panelinde degildir, HANNSTAR Dunya`nin en buyuk panel ureticilerinden birisidir, cek cumhuriyetinde fabrikalari vardir, AVRUPA ve ABD`de hannspree cok taninan bir markadir.

Ancak dedigim gibi bu TV`lerin kronik sorunu guc unitesindedir, genelde, bazen invertor ve board`ta ariza cikabiliyor ama nadiren.

TV`niz ariza yaparsa cope atmayin :)

Onemli not: Gece uyurken, TV`nizi standby`da birakmayin, cunku bu durumda kalinca kondansatorlere yukleniyor, asiri isinan kondansatorler kuruyor ve daha sonra benim yasadigim gibi sorunlar yasiyorsunuz, eger TV ureticiniz dandik bir guc unitesi koymussa. Diger onemli uyari da su, eger TV`nizin arka panelini siz acacaksaniz, Elektrik`ten ayirdiktan sonra 20-25 dakika bekleyin, kondansatorlerin tamamen bosaldigindan emin olun ve oyle acin, buyuk kondansatorlere ciplak elle dokunmayin, oyle ki bazilari 220 volt`un uzerinde guc tasiyabiliyor, buda sizi oldurmeye yada kalbinizi durdurmaya yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitokondrioglukadayi -- 30 Aralık 2012; 16:30:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Curved Monitör Alınır Mı?
    4 yıl önce açıldı
    Philips 48OLED708 alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    Samsung 65CU8500 Alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.