Şimdi Ara

Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • afterburner ile aidata64 extreme gösterdikleri sıcaklık birbirlerine uymuyor.soğutucu yeni sayılabilecek stok intel,bios manuel ayarlarda 2000rpm civarında stabil olarak çalışıyor. bios ayarlarında baktığımda sıcaklık 24c civarında görünüyor.
    işlemciye overclock uygulamayı düşünüyorum, fakat sıcaklık değerlerinde şüpheli olduğumdan cesaret edemedim.
    resimde(afterburner) görülmesi zor da olsa cpu sıcaklık olarak max değer 93c olarak görüldüğü durum yaklaşık yarım saatlik aidata64 ün stabilizasyon testinin yapıldığı zamana denk gelmekte.
    sormak istediğim bir konu da, aidata64 stabilizasyon programını aktif hale getirince "prizdeki şarz aletinden çıkan ses" gibi çok zayıf bir tiz ses ortaya çıkıyor testi durdurunca ses de kesiliyor( testte seçilenler cpu,fpu,cache ve system memory dir).
    (önceki işlemcim e5300 idi yakın zamanda forumdan aldığım L5420 yi tak çalıştır şeklinde kullanıyorum.)
    fotoğraftaki sıcaklıklar pc nin normal boştaki değerleridir.
     Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420) Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420)
    Münkünse ekran kartı tavsiyeside almak isterim. en azından max ayarlarda ra2 mod-mental omega oynatabilsin

    edit1: sonunda cesaret edip fsb hızını sırayla 400 ve 380, voltaj ayarını otomatik yaptım. aidata63 sistem stabibizasyon testini 2-3dk kadar çalıştırdım. başlattıktan 30sn sonra "overheating detected" cpu yüzde kullanım bölümünde göründü. bu esnada after burner cpu sıcaklığı 98c+ olarak gösteriyordu. aidata64 ise sıcaklık max 55-60c ve fan hızı da max 1600rpm civarındaydı. stress testini 2 kez yapmama rağmen cpu fan max hızı olan 2000rpm hiç ulaşmadı. bunlardan sonra bütün ayarları eski haline getirdim.

    bu bilgisayarın derdi nedir, hangi sıcaklık değerine güveneceğim ben ?
    @BIOS programı ile aldığım yedeğim g31m-es2lfi
    @bios ile güncelledikten sonraki yedek g31mes2l @bios güncelleme sonrası

    edit2:bios güncelledikten sonra stress testi sonucu
     Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420)
    msi afterburnerın test boyunca gösterdiği cpu sıcaklığı max 92c,sistem boşta 65c  Hangisi işlemcinin sıcaklığını gösteriyor ? (L5420)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi porca -- 25 Mart 2018; 12:19:57 >







  • Eh be kardeşim. Zaten çöp değerinde sistemin var. Ne yapacaksın OC edip o sistemi. En kısa zamanda yeni sistem kur.
  • Hw info veya hw monitor de kullanabilirsiniz. Afterburner'ın işlemci sıcaklığını hw infoya göre 10 derece fazla gösterdiğine şahit oldum. Stok fan bu tür işlemciler (4 çekirdekli LGA 775) için stok hızında anca soğutuyor. Overclock için kesinlikle yetersiz, hatta sıcak yaz aylarında stok hızında soğutmada yetersiz kalabiliyor. Ayrıca güç kaynağınız dandik, 12v kanalından 12 amper veriyor. Soğutmayı halletseniz de buradan golü yiyorsunuz. Bırakın stok hızında çalışsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.