Şimdi Ara

Hangisi daha konforlu olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir alt sagmentin yeni kasası bir üst segmentin eski kasasına göre daha konforlu olur mu ?

örnek vermek gerekirse mesela 2005 mondeomu yoksa 2012 focusmu daha konforlu olur ?

• Üst segmentin eski kasası daha konforlu olur.

Ancak arada çok fark varsa; mesela 1993 model D segmenti mi yoksa 2005 model C segmenti mi derseniz tabiki 2005 C segmenti olur cevabım.

Bu yüzden verdiğiniz örneğe 2005 mondeo derim.
  • Tabiki üst segment daha konforlu
    2002 laguna vardı 3 saat yola gittim arabadan indim sanki 15 dakikalık bir yerden gelmiş gibi hissettim kendimi
  • Gelişmiş amortisörler.. geniş iç hacim..tavan ve diz mesafesi.. büyük motor otomatik vites.. Camların görüşü ve panoromisi.. koltukların ortapedikliği..
    Kaleriferlerin ve Kilimanın iyi ısıtıp iyi soğutması.. Bana göre konfordur.. Hangisinde bunlardan varsa o alınmalıdır...
  • iç mekan genişliği = mondeo
    görüş açıları = mondeo
    benım için en önemli etkenler diğer her yönden de d segmentinin ağır basıcağını düşünüyorum
  • 2005 Mondeo daha konforludur.
  • 1997 renault 19 2011 opel astradan daha konforlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisi sokakta daha iyi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

1997 renault 19 2011 opel astradan daha konforlu.

amarsitörlerin daha yumuşak olması bir aracı diğerinden daha konforlu yapmaz bence..
  • Opel Astra sert süspansiyona sahip olduğu için konforsuz algılaması ortaya çıkıyor.

Laguna ııı de çok sert bir süspansiyona sahip. Özellikle bozuk zeminli yollarda tepkisi çok sert oluyor ama konforsuz olduğu anlamına gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

1997 renault 19 2011 opel astradan daha konforlu.

amarsitörlerin daha yumuşak olması bir aracı diğerinden daha konforlu yapmaz bence..

Yapıyor.Bir de söz konusu opel olunca.Korna sert,koltuk sert,dar,kasvetli ve amortisörler kazık gibi.Ama konfor dışında süper bir araba astra.
  • 2005 deki olanak nerde şimdiki olanak nerede ,anlamsız bir konu tartışılamaz biri 2012-diğeri 2005 kesinlikle focus daha konforlu sonuçta 2012 =)
  • bende birbirine çok yakın diye düşündüm. mesela 2006 avensis ile 2011 corollanın iç mekanı hemen hemen aynı. üst sagment olan araç sonuçta eskiyeceği için bir takım komforuda bence kaybediyor ve bi alt sınıfın yeni kasası daha konforlu gibi oluyor sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

2005 deki olanak nerde şimdiki olanak nerede ,anlamsız bir konu tartışılamaz biri 2012-diğeri 2005 kesinlikle focus daha konforlu sonuçta 2012 =)

kaç model olursa olsun mondeoyla focusu kıyaslamak karpuzla balkabağını meyve olarak kıyaslamaya benzer.
    mondeo alabiliyorsanız parayı basar alırsınız focusa falan bakılmaz öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: Anro

2005 deki olanak nerde şimdiki olanak nerede ,anlamsız bir konu tartışılamaz biri 2012-diğeri 2005 kesinlikle focus daha konforlu sonuçta 2012 =)

kaç model olursa olsun mondeoyla focusu kıyaslamak karpuzla balkabağını meyve olarak kıyaslamaya benzer.
    mondeo alabiliyorsanız parayı basar alırsınız focusa falan bakılmaz öyle.

Performans yok kalitelik yok görünüş yok konfor demiş 2005-2012 aracın konforunu kıyaslamak gibi olmuş şahsi fikrim mondeo tabikide fordun harika aracı..ama focusun 2012 olması avantajı ile focus dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anro -- 1 Mayıs 2012; 20:58:28 >
  • Modelli biraz daha eski de olsa D sınıfı, D sınıfıdır. D sınıfında konfor ön plana çıkar her zaman. Mondeo derim ama fordlar genel olarak sert amortisörlü araçlar yapıyor bunu da bilmek lazım. Mesela mondeo bir corolla'dan daha sert süspansiyonlara sert olabilir.
  • Eski arabalar kibarca söylendiği gibi ikinci el olmaz, elden düşme olurlar genellikle. Bu bakımdan yeni arabanın kafayı rahat ettiren bir konforu her zaman vardır.

Bunun dışında 1970'lerden beri arabalar hemen hemen her yeni modelde daha konforsuz oldular. Yani hem yeni, bir de üzerine aks mesafesi daha kısa, daha az yalıtım yapılmış bir araba tabii ki daha konforsuz olacaktır.

Bana kalırsa yaygın şekilde (yaygın olan orta seviyede) en konfrolu arabalar 70'lerin ikinci yarısıyla 80'lerin başlarında çıkan modellerdi. Bu senelerde hem bugünkü bilgisayarlı analiz olanakları vardı (sadece daha uzun sürüyordu), hem de robot danslarıyla tekno müzik henüz moda olmamıştı. Güncel vizyonun tam tersi şekilde organik hareket ileri teknoloji demekti, otomobilde bu hedefleniyordu. Biçim keskin, hareket organikti. Bugün tam tersidir.

Bence bugün tasarım problemleri olanaklar meselesinden çok hedefleme meselesidir. Otomobil teknolojisi 70'lerde de, bu gün de hiç bir mühendsin kafasnı karıştırmayacak nispeten basit ve geri bir terknolojidir. Sonuç neyin hedeflenmiş olduğuyla lgili oluyor, neyin yapılabildiğiyle pek değil.

• olsa olsa en fazla yalıtım yönünden iyi olabilir geri kalan herşey de mondeo daha konforlu olur
  • 2001 BMW 3, 2007FOcusdan daha konforlu ama Mondeo'yla arasında fark olacağını sanmıyorum.
  • şuan 2005 mondeo sahibiyim çok konfolu ve tatlı bir araç. bundan önce 5.28 im vardı konforluydu ama onda tek sıkıntım direksiyonun biraz sert olması ( belki 1600 kg olmasındandır) idi. mondeo yumuşak direksiyonu ile daha rahat bir sürüş sunuyor 190 beygirlik tadı vermese de.
    aracım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-elktik-koltk-2005-174-binde-otomatik-lpg-li-92453671/detay/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.