Bildirim
HANGİSİ DAHA İYİ SES VERİR MP3 DOLU CD Mİ TRACKLI CD Mİ?
JACK & JONES JORLINEN BLEND KNIT SS POLO SN Triko Erkek : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CBXX951L
16 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Tabiki mp3 gibime gelio ama bunu açiklicak bi arkadaş wardir heral... -
track çok çok az da olsa daha kalitelidirama mp3 daha az yer kaplar bi cd ye 500tane mp3 atarsınız ama 25 tane track atabilirsiniz tarckın kalitesi kapladığı yerden belli mp3 trackın sıkıştırılmış versiyonudur kalitesi çok çok az nerdeyse hiç anlaşılmayacak kadar daha azdır ama yine mp3 daha az yer kaplaığı için daha çok kullanılmaktadır -
Hiç tartışmaszı orijinal müzik cd'leri ayni AudioCD'ler
Hiçbir kopya kalite olarak orijinali kadar olamaz bu durum MP3'ler için de geçerli. MP3'ler orijinal müzik track'lerinin belli bir kalite kaybı göze alınarak sıkıştırılmış halidir. Buradaki anahtar kelime "kayıplı sıkıştırma" yani bir daha geri dönülemeyecek şekilde orijinal kayıtın bazı parçalarından vazgeçiyorsunuz. MP3'ün bitrate'i ne kadar yüksekse kayıp o kadar az olur ancak yine de bir kayıp söz konusudur. -
cd kalitesinde kaydedilmiş mp3ler mesela 320 kbps'lik mp3 ler her zaman daha kalitelidir. -
Müzikmarketlerden alınan orijinal CDler en kaliteli sesi verir...
Mp3 cdsi veya Mp3lerden hazırlanmış Audio-CDler (track dedikleri) kalite olarak orijinal CDlere erişemez, çünkü zaten Mp3ler o orijinal Cdlerden riplenip yeniden kodlanıyor, aynı kalite olması imkansız (ve mantıksız)...
Ha eğer aradaki fark hissedilmiyorsa o kullandığınız playerin orijinal Audio-CD kalitesine ulaşamadığını gösterir. Ne koysanız hepsi aynı çalar... -
hocam mp3 ile ses cd sini karşılaştırırsak mp3 te insan kulağının duyamadığı bazı sesler çıkar biz bunları duyamıyoruz fakat ses çıkartma aygıtlarımız olan hoparlorler bunları çıkartır özellikle yükses db deki seslerde hoparlorun frekans aralığını açarak seste distrosyona neden olur diğer duyacağımız sesleri de bozmuş olurlar boylelikle. -
quote:
Orjinalden alıntı: Thule
cd kalitesinde kaydedilmiş mp3ler mesela 320 kbps'lik mp3 ler her zaman daha kalitelidir.
" cd kalitesinde kaydedilmiş mp3ler" diye birşey dersek yanlış olur, bunun yerine "CD kalitesine en yakın" demek daha doğru olacaktır -
wala ben genelde mp3 olarak dinliyorum ama beğendim bi kaç müziği aldım track olarak doldurdum pek bi farklılık hissetmedim açıkcası -
quote:
Orjinalden alıntı: cankart
wala ben genelde mp3 olarak dinliyorum ama beğendim bi kaç müziği aldım track olarak doldurdum pek bi farklılık hissetmedim açıkcası
mp3-->AudioCD dönüşümü yaptıysanız yakalayacağınız en yüksek kalite yine yaptığınız MP3 kadar olacak. Benim demek istediğim orijinal AudioCD ile ondan yapılmış mp3'lerin kalitesinin aynı olmayacağı.. -
kesinlikle track... hatta wmp den pcnize yazıyorsanız windows kayıpsız ses olarak yazmanız gerekıyor. boyut buyuk olacaktır fakat sarkılarda herhangı bır frekans kayıbı yasamayacaksınızdır. asıl onemlı olan konu ıse bu sarkıları nasıl bır sıstem ıle dınleyecegınızdır. eger ust sınıf bır takım kullanmıyorsanız kayıpları zaten yasayacagınız ıcın farkı farketmeyeceksınızdır. bu yuzden secımınızı sısteme gore yapmanız gerecektır bence..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narkissos -- 12 Ekim 2007; 0:31:37 > -
valla track sadece bana göre yer kaplamadan baska bi işe yaramıyor bunun denemesini cok yaptım ama fark yok bence bence iş cd nin kalitesinde bitiyor -
tabikide track cd kalitelidir...
bunu coğu kişi direk anlayamaz, bunun icin ne cd kalitesi nede bunu okuyacak cd caların önemi var
aracımda 24 bit dac özellikli playerim var ama genede
en önemli iş ilk başta....
karar sizin tabiki..
bence TRACK daha kalitelidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitRoJeN -- 12 Ekim 2007; 16:42:02 > -
Yaw zaten spl sistemin warsa bi sorun olmaz ama aq kullaniosan track daha ii lolucaktır... Örn : pioneer cd changerlarin genellikle hepsi track çalar çalar netlik açisindan -
kesinlikle track daha kaliteli tabi bunu ayırt edebilmek için cok iyi bir dinleyici olan ve cok iyi bir kulağının olması gerekir. track lerde daha net ses dinlersin en iyisi de orjinal track cd ler fakat kullanışlılık açısından düşünürsen mp3 formatında bir cd ye daha fazla parça atarsın ama track kalitesinde dinleyemezsin
birde şu var eğer cd calar cok kaliteli değilse cukurlu yollarda mp3 cok atlama yapar fakat track dinlerken aynı sorunu yaşamazsın.... -
Şu işi bir netleştirelim; Audio CD dediğimiz orijinal müzik cd'lerinin Kbps olarak değeri 1411'dir. Yani kimilerinin "CD kalitesinde" dediği 128 Kbps MP3'lerin yanında Audio CD 1411 Kbps değere sahip. Siz MP3'ü 320 Kbps de yapsanız yine de data akışı olarak Audio CD'nin üçte birine denk geliyor.
Tabii arada ses kalitesi olarak çok büyük fark yok ve standart müzik çalarlar zaten o kadar yüksek (ve alçak) frekansları veremez. Ama Hi-Fi sistem ve özellikle aşmış kulaklıklarla dinliyorsanız 128 ve hatta 192 Kbps MP3'ler gramofon dinlercesine yetersiz kalıyor. Ferrari'yle 40 km hızla gitmek gibi..
Şu "insan kulağının duyamayacağı sesler" olayı da biraz geçmişte kaldı. Aslında insan kulağı bizim sandığımızda çok daha fazla sesi ve frekansı duyuyor ancak insan beyni onları işleyemiyor. Bu yüzden "duyamıyoruz" deniyor. Ancak son zamanlarda o "duyamadığımız" seslerin "bir şekilde" duyulduğuna dair bilimsel çalışmalar var. Yani bilim adamları her ne kadar teknik olarak duymamız mümkün olmasa da belli seslerin aslında "hissedildiğini" ve dinlenen müziğin kalitesinde belirli bir fark yarattığını söylüyorlar. Bu deneylerle de kanıtlanıyor. "Psychoacoustics" denen bu konu hakkında daha detaylı bilgi için http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustic_model
Kıssadan hisse, iyi bir stüdyoda kayıt edilmiş orijinal Audio CD'ler her türlü MP3'den daha iyi ses kalitesine sahiptir. Çünkü MP3 kayıplı sıkıştırma yapar ancak kayıplar nispeten az olduğundan dosya boyutu küçüldüğü için tercih edilir. Burada önemli nokta Audio CD'nin nasıl kayıt edildiğidir. Yani dandik bir stüdyoda kaydedilen bir orijinal Audio CD zaten doğumundan itibaren Hi-Fi sistemlerinde çalınacak ekstra herhangi bir tını içermez. Konuşma sesini nasıl kaydedersen kaydet fark etmez gibisinden.
Ben sizin gibi oto tesisata meraklı değilim ama bence iyi kalite sistem kullanıyorsanız hiç olmazsa bazı müziklerde orijinalden şaşmayın. Amerikalı hip-hopçular filan en yüksek kalitede kayıt yapıyorlar, inanıyorum ki onları orijinalden dinlerseniz fark edilecektir..
-
Arkadaşlar MP3 çekimlerinde orjinal TRACK lardaki ses kalitesini en aza indirmek için MP3 müzik çekimlerini nasıl yapmalıyız?Müziği bilgisayardan CD ye sıkıştırılmış yani MP3 olarak en iyi nasıl çekmeliyiz?Orjinal TRACK lardaki kaliteyi MP3 aktarırken kayıpları en aza indirmek için ne yapmalıyız?Lütfen bilgilerinizi paylaşın.Şimdiden teşekkür ederim... -
quote:
Orjinalden alıntı: maydin23
Arkadaşlar MP3 çekimlerinde orjinal TRACK lardaki ses kalitesini en aza indirmek için MP3 müzik çekimlerini nasıl yapmalıyız?Müziği bilgisayardan CD ye sıkıştırılmış yani MP3 olarak en iyi nasıl çekmeliyiz?Orjinal TRACK lardaki kaliteyi MP3 aktarırken kayıpları en aza indirmek için ne yapmalıyız?Lütfen bilgilerinizi paylaşın.Şimdiden teşekkür ederim...
CdEx isimli ücretsiz programla 320 Kbps kalitesinde yapacağınız çevrim işlemi CD kalitesine çok çok çok yakın bir sonuç verecektir. Ancak şarkıların her biri 10-15 MB civarında yer kaplayacaktır. 192 Kbps yaparsanız da sonuç tatminkar olur ve dosya boyutu da çok büyümez. Audio CD->Mp3 çevriminde kabul edilebilir en düşük kalite 128 Kbps'dir. Günlük müzik dinlemede gayet yeterli sonuç verir ama iyi sistemlerde kalite azıcık düşüktür. Her durumda teyp kasetlerinden çook daha kalitelidir o da başka tabi...
-
Aman Allah'ım mp3 daha kalitelidir diyenler var.
normal bir parça hiç sıkıştırılma yapılmadığı taktirde 30-40 mb arası yer kaplar. mp3 algoritması ile sıkıştırma yapıldığında ise boyut 4-5 mb civarına düşer. Artık hangisinin daha kaliteli olduğunu anlamak için Einstein olmak gerekmez.
iki format arasındaki farkı düşük kaliteli ses sistemlerinde anlamanız çok kolay olmaz. kaliteli hifi bir sistemde dinlerseniz farkı hemen anlarsınız zaten.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X