Şimdi Ara

Hangisi: Core i7 920 ya da Core i7 950?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yarın yeni bir bilgisayar topluyorum ve işlemci olarak Core i7 920 (2.66 GHz) düşünüyorum. Fakat, Core i7 950 (3.06 GHz) alıp almama konusunda da emin değilim. Bu iki işlemcinin donanımsal açıdan sadece clock hızları farklı lâkin aralarındaki fiyat farkı biraz fazla. 920 365$ iken, 950 715$. Sizce ne yapmalıyım? 920 ile performans açısından bir kaybım olur mu? 3.06 GHz için 300$ ödemek değer mi? Şimdiden teşekkürler :]

• Aralarındaki performans farkı 300$ a değecek kadar değil. 0.3ghz e 300$ vermeyin. i7 920 ile kücük bir overclock ile o değere ulasabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Aralarındaki performans farkı 300$ a değecek kadar değil. 0.3ghz e 300$ vermeyin. i7 920 ile kücük bir overclock ile o değere ulasabilirsiniz.
    Cevabın için teşekkürler HighWoltage :]

Merak ettiğim bir diğer konu ise şu: 920'ye ekstra soğutma vb. işlemler gerektirmeden en fazla ne kadar overclock yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lavry -- 14 Eylül 2009; 15:15:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lavry

Cevabın için teşekkürler HighWoltage :]

Merak ettiğim bir diğer konu ise şu: 920'ye ekstra soğutma vb. işlemler gerektirmeden en fazla ne kadar overclock yapabilirim?

Alıntıları Göster
    Aslına bakarsan tam olarak bende bilmiyorum, kendin deneyerek az az değerleri arttırarak bulabilirsin.Stabilite testi yaparak prime testi ile falan.
    70 dereceyi gecirmemeye bak işte bu durumlarda da.
    Tabi iyi bir işlemci soğutucusu alsan iyi olur oc yapcaksan.Stock soğutucular kötü biraz.

Şurda bir eleman 3.6ghz e cıkmıshttp://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=2248210
    4ghz üstüne cıkıp 100c gibi sıcakları görende var.Forumun oc bölümünde sayfalarda gezinmen faydalı olabilir.

• quote:

Aslına bakarsan tam olarak bende bilmiyorum, kendin deneyerek az az değerleri arttırarak bulabilirsin.Stabilite testi yaparak prime testi ile falan.
    70 dereceyi gecirmemeye bak işte bu durumlarda da.
    Tabi iyi bir işlemci soğutucusu alsan iyi olur oc yapcaksan.Stock soğutucular kötü biraz.

Şurda bir eleman 3.6ghz e cıkmıshttp://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=2248210
    4ghz üstüne cıkıp 100c gibi sıcakları görende var.Forumun oc bölümünde sayfalarda gezinmen faydalı olabilir.

Alıntıları Göster
    Anladım teşekkürler.

• quote:

Aralarındaki performans farkı 300$ a değecek kadar değil. 0.3ghz e 300$ vermeyin. i7 920 ile kücük bir overclock ile o değere ulasabilirsiniz.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lavry

Anladım teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Çok büyük paralar bunlar yaw,işlemci anakart 1000tl yi geciyor.Bir ev kullanıcısı için bu paraları vermek ne derece mantıklı,bende 955 ile ma 790xt ye 650tl civarı para verdim o bile aslında çok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 vs i5 750?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: John___Doe

Çok büyük paralar bunlar yaw,işlemci anakart 1000tl yi geciyor.Bir ev kullanıcısı için bu paraları vermek ne derece mantıklı,bende 955 ile ma 790xt ye 650tl civarı para verdim o bile aslında çok

Alıntıları Göster
    Yalnız i7 920 ile 950 arasındaki tek fark hız farkı değil. QPI hız değerleride farklı. Biri 4900 MHz ike diğeri 6900 MHz(yanlış isem düzeltin tam değeri hatırlamıyorum) Tabi bende 920 almanı tavsiye ederim. Sonuçta p/f olarak 950 den çok daha iyi bir işlemci.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blind Evil

Yalnız i7 920 ile 950 arasındaki tek fark hız farkı değil. QPI hız değerleride farklı. Biri 4900 MHz ike diğeri 6900 MHz(yanlış isem düzeltin tam değeri hatırlamıyorum) Tabi bende 920 almanı tavsiye ederim. Sonuçta p/f olarak 950 den çok daha iyi bir işlemci.

Alıntıları Göster
    920 qpi 4.8 ama bende stock soğutucuyla kasınca 2.8ghzde turbo boost açıkken 76 gördüm max
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

920 qpi 4.8 ama bende stock soğutucuyla kasınca 2.8ghzde turbo boost açıkken 76 gördüm max

Alıntıları Göster
    sadece 0.3 ghz farkı var ki oda saçmalık azıcık dokununca çıkıyor 3.0a 133 den 150 yapınca blck yi
  • quote:

Hayır. Extreme edition olmayan tüm bloomfield'ler (920, 940, 950) 4800 mhz QPI hızına sahip. Extreme edition'ların (965 ve 975) QPI hızı ise 6400 mhz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer_Sam

quote:

Hayır. Extreme edition olmayan tüm bloomfield'ler (920, 940, 950) 4800 mhz QPI hızına sahip. Extreme edition'ların (965 ve 975) QPI hızı ise 6400 mhz.

Alıntıları Göster
    Core i7 920 ile beraber Thermalright Ultra işlemci soğutucusu alırsınız. Çok rahat 3,0 GHz hızına çıkabilirsiniz. Ama "overclock" yapmasızın da o işlemci yeterince güçlü zaten. Diğer yandan Core i7 860 da bir seçenek olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Master_Jedi

Core i7 920 ile beraber Thermalright Ultra işlemci soğutucusu alırsınız. Çok rahat 3,0 GHz hızına çıkabilirsiniz. Ama "overclock" yapmasızın da o işlemci yeterince güçlü zaten. Diğer yandan Core i7 860 da bir seçenek olabilir.

Alıntıları Göster
    950 nin çarpanı yüksek olduğu için bclk sınırına takılmadan daha yüksek frekanslara çıkabilir OC ile...

Ama Extreme testler yapılmadığı sürece 920 de fazlası ile işinizi görür ve F/P olarak düşündüğünüzde kesinlikle 920 alınmalı...

i7 işlemciler fazla ısındığı için OC da stok soğutucu pek yeterli olmaz...

• quote:

???

stock soğutucu ile şu anda 3.6 Ghz de kullanıyorum ama stock soğutucu ile 4.0 ghz de kullananlar var. bahsettiğiniz soğutucu ile 4.5 Ghz çok rahat yapar.

quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

i7 işlemciler fazla ısındığı için OC da stok soğutucu pek yeterli olmaz...

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 15 Eylül 2009; 2:57:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kumandan

quote:

???

stock soğutucu ile şu anda 3.6 Ghz de kullanıyorum ama stock soğutucu ile 4.0 ghz de kullananlar var. bahsettiğiniz soğutucu ile 4.5 Ghz çok rahat yapar.

Yanlış anlamayın ama bana çok inandırıcı gelmiyor. Core i7'ler zaten biraz fazla ısınan işlemciler. Yine de kendim görmediğim için bu konuda çok ısrarcı da değilim.

• quote:

quote:

quote:

???

Yanlış anlamayın ama bana çok inandırıcı gelmiyor. Core i7'ler zaten biraz fazla ısınan işlemciler. Yine de kendim görmediğim için bu konuda çok ısrarcı da değilim.

Alıntıları Göster
    Kumandana katılıyorum cıkar ama soğutucu almak işi daha garantiye almak olur piskolojik açıdan içiniz rahat olur

• quote:

--------------
    Master_Jedi :

O sizin kendi görüşünüz birşey diyemem. Şimdi size validate bile versem soğutucumu göremeyeceğiniz için inanmayacaksınız. Keyfiniz bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 15 Eylül 2009; 8:45:30 >
  • quote:

quote:

--------------
    Master_Jedi :

O sizin kendi görüşünüz birşey diyemem. Şimdi size validate bile versem soğutucumu göremeyeceğiniz için inanmayacaksınız. Keyfiniz bilir.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle 920... 300 dolar çok iy para, en paşa ekran kartını alırsın.. haf 932 kasa alırsın ya da görsel modifiye yaparsın artık tasarrufunla ne yapacağına karar ver, ama 300MHz için frekans başına 1 dolar verme : ) çok çok az bi hız aştırma ile aynı frekans saatine yükseltirsin işlemcini.. 300 dolarlada gözünü şenlendirirsin... şimdiden hayırlı olsun almadıysan

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSsPoOL

Kesinlikle 920... 300 dolar çok iy para, en paşa ekran kartını alırsın.. haf 932 kasa alırsın ya da görsel modifiye yaparsın artık tasarrufunla ne yapacağına karar ver, ama 300MHz için frekans başına 1 dolar verme : ) çok çok az bi hız aştırma ile aynı frekans saatine yükseltirsin işlemcini.. 300 dolarlada gözünü şenlendirirsin... şimdiden hayırlı olsun almadıysan

Alıntıları Göster
    i7 920 kullandım gerçekten ısınan işlemci iyi bir soğutma şart.. O sunbeam falan da yetmiyor bence Thermalright gibi sağlam soğutmalar anca iş görür ben thermalright ile 3.8 ghz de stabil kullanıyordum çekirdek sıcaklıkları 75-80 arası değişiyordu siz düşünün.

Bence i7 920 yerine en az onun kadar iyi performans veren ve daha az ısınan i5 750 daha iyi bir seçenek ve her açıdan daha ucuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

i7 920 kullandım gerçekten ısınan işlemci iyi bir soğutma şart.. O sunbeam falan da yetmiyor bence Thermalright gibi sağlam soğutmalar anca iş görür ben thermalright ile 3.8 ghz de stabil kullanıyordum çekirdek sıcaklıkları 75-80 arası değişiyordu siz düşünün.

Bence i7 920 yerine en az onun kadar iyi performans veren ve daha az ısınan i5 750 daha iyi bir seçenek ve her açıdan daha ucuz...

Tam da daha önce testte gördüğüm gibi sizin ısı değerleriniz. Ama yukarıda stok soğutucu ile 4.0-4,5 GHz'den bahsediliyor. Yük altında imkansız gibi. Linki incelemenizi ve videoyu izlemenizi öneririm:

http://enthusiast.hardocp.com/article/2008/11/06/intel_core_i7_920_overclocking_heat

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.