Şimdi Ara

Hangisi: Core i7 920 ya da Core i7 950? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Master_Jedi

quote:

Orijinalden alıntı: DHHarezmi

i7 920 kullandım gerçekten ısınan işlemci iyi bir soğutma şart.. O sunbeam falan da yetmiyor bence Thermalright gibi sağlam soğutmalar anca iş görür ben thermalright ile 3.8 ghz de stabil kullanıyordum çekirdek sıcaklıkları 75-80 arası değişiyordu siz düşünün.

Bence i7 920 yerine en az onun kadar iyi performans veren ve daha az ısınan i5 750 daha iyi bir seçenek ve her açıdan daha ucuz...

Tam da daha önce testte gördüğüm gibi sizin ısı değerleriniz. Ama yukarıda stok soğutucu ile 4.0-4,5 GHz'den bahsediliyor. Yük altında imkansız gibi. Linki incelemenizi ve videoyu izlemenizi öneririm:

http://enthusiast.hardocp.com/article/2008/11/06/intel_core_i7_920_overclocking_heat

920 ile 4.5 Ghz normal kullanıcı için ütopya olur herhalde. Ben forumda su soğutmayla kullananlarda bile günlük bu hızı göremedim kaldı ki 4 Ghz için bile çok voltaj istiyor ve çok ısınıyor.

Bence 920 dönemi kapandı artık alacak arkadaş ya i7 860 yada i5 750 alsın. Ht ye kafatı takıyorsa kesinlikle i7 860 alsın çünkü o fiyata alınabilecek en iyi işlemci ve overclockla 920 den çok daha yüksek hızlara çıkar.

• @DHHarezmi

920 dönemi kapandı derken???

Öneri ve tavsiye isteyen arkadaşlara,bu kadar para yatırıp sistem kurmaya çalışan insanları yanlış bilgilendirmek ne derece dogru?Sonucta herkes 6 ayda bir islemci satıp yenisini almıyor!

Sadece işlemci diğerinden daha sonra çıktığı içinHer zaman soyledim her yerde tartısırım lga1156 platforumu olu dogmus bir sockettir ki kaldıki bunu forumda gerçekten bu işlerle uğraşan herkes bilir.

Bu kadar para vermişken daha ileriye donuk sistem kurmak isteyen arkadaşlara lga1366 dan vazgeçmeyin derim.950 olur 920 olur o kişinin kendi tercihidir.Benim tavsiyem 920 yönünde.

i7 860 lar yeni diye 920 leri geçiyor diye gidip fazla para vermeyin 2.66 ghz ile 2.8 ghz iki islemci karsılastırıyorlar daha performanslı diyorlar

Sözün özü lga1156 alıp 8 ay sonra i9 lar cıkınca socket uymuya diye canını sıkcagına lga1366 dan devam edin derim.

İyi forumlar.

• quote:

Yarın yeni bir bilgisayar topluyorum ve işlemci olarak Core i7 920 (2.66 GHz) düşünüyorum

Bence bu düşünceni hayata geçirmen diğer alternatiflere göre çok daha mantıklı olacaktır..
  • Benim de merak ettiğim şey bu kadar işlem gücüne niye ihtiyaç duyuyorsunuz. 4 çekirdek destekleyen oyunlarda default i7 920 her türlü yeterli gelir. zaten turbo boost la bir ve iki çekirdek destekleyen oyunlarda kendi otomatik oc liyor. Bunun haricinde de yine bu işlemci diğer uygulamalarda yeterli gelecektir. core i7 920 ye de o kadar para vermeye gerek yok. 300$ + KDV ye bulabilirsin .
  • Arkadaşım kesinlikle 950 alma parana yazık olur. Bende uzun bir araştırma yaptım bu konu ile ilgili.. 920 almak en mantıklısı şu anda. Aradaki 300 dolar farkı kasanın diğer bileşenlerinde rahatlıkla kullanırsın..
  • i920 aldım. peki hangi soğutucu F/P olarak almak doğru olur. OC yapmayacağım ama stok fan yeterli olur mu? anakartım rampage2extreme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: resetit

i920 aldım. peki hangi soğutucu F/P olarak almak doğru olur. OC yapmayacağım ama stok fan yeterli olur mu? anakartım rampage2extreme.

f/p olarak ve biraz da oc ile ugrasıcaksan sunbeam core contack freezer oneririm.

http://www.sanalmarketim.com/urun/c55d8d400cefb1e4408c3680d235826f/SUNBEAM-Core-Contact-Freezer-AMD/Intel-Islemci-Sogutucusu-%28Intel-Core-i7-Uyumlu%29

Yok ben en kaliteli sogutucuyu isterim oc ile cok ugrasıcam diyorsan Thermalright ultra 120 extreme öneririm.

http://www.sanalmarketim.com/urun/83a085b9d6a0003dc02414dbda897d8c/THERMALRIGHT-Ultra-120-eXtreme-1366-Islemci-Sogutucu

• i920 yi stock fanıyla rahat rahat 3.3 ghz de kullanıyorum zalmanı takınca ve ramleri düzgün ayarlamayı öğrendiğimde 3.5 ghz lerde rahatlıkla kullanacağımı düşünüyorum. yani 950 almaya değmez.
  • zaten o kadar para harcamışsın anakart ve işlemciye 950 ile 920 arasındaki fiyat farkının bir kısmına soğutucu alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: V_VendettA

@DHHarezmi

920 dönemi kapandı derken???

Öneri ve tavsiye isteyen arkadaşlara,bu kadar para yatırıp sistem kurmaya çalışan insanları yanlış bilgilendirmek ne derece dogru?Sonucta herkes 6 ayda bir islemci satıp yenisini almıyor!

Sadece işlemci diğerinden daha sonra çıktığı içinHer zaman soyledim her yerde tartısırım lga1156 platforumu olu dogmus bir sockettir ki kaldıki bunu forumda gerçekten bu işlerle uğraşan herkes bilir.

Bu kadar para vermişken daha ileriye donuk sistem kurmak isteyen arkadaşlara lga1366 dan vazgeçmeyin derim.950 olur 920 olur o kişinin kendi tercihidir.Benim tavsiyem 920 yönünde.

i7 860 lar yeni diye 920 leri geçiyor diye gidip fazla para vermeyin 2.66 ghz ile 2.8 ghz iki islemci karsılastırıyorlar daha performanslı diyorlar

Sözün özü lga1156 alıp 8 ay sonra i9 lar cıkınca socket uymuya diye canını sıkcagına lga1366 dan devam edin derim.

İyi forumlar.

Dostum 920 kullandın mı?? İşlemci soba gibi ben Thermalright ile zor soğutuyordum ki piyasada daha kalitelisi yok yada 1-2 tane...
    920 ile iyi bir soğutucu olmadan overclock çok zor ama i7 860 yada i5 750 için bu geçerli değil çünkü ikisi de 95W lık işlemciler ki 920 ile aynı fiyata satılan i7 860 nın standart haldeki performansı dahi her alanda i7 920 den daha iyi...

quote:

Sonucta herkes 6 ayda bir islemci satıp yenisini almıyor!

Zaten önemli olanda bu ya benim gibi bilgisayarı kullanmak için değil sadece donanım merakı için almıyorsa i7 860 gibi bir işlemci en az 3-4 sene bu adama fazlasıyla yeter

Bu sebepten dolayıdır ki i9 lar bu tip kullanıcı için çokta gerekmez... İntel 2-3 senede bir soket değiştiriyor o zaman hangi soketin çıkacağını nerden biliyoruz??? i7 860 la kurulan bir sistem forumda herkesin bileceği gibi 1366 lara göre hem daha ucuz olur hem daha performanslı olur hem de en az onlar kadar uzun ömürlü olur...

• @DHHarezmi

Sanırım sana en takoz i7 920cpu denk gelmiş ben günlük thermalright ile 1,1volt ile 3,8ghz ht açık kullanıyordum ısı ise boşta 47/50 derecelerde idi

Boşuna en iyi platformu kötülemeyin bence

1366 var iken 1156 platformu ölü yatırım olur
  • @DHHarezmi

İ7 920 kullanıyorum kardesim.Soylediklerimi kafama gore yazmadım.

İ9 un lga1366 platformuna gelicegi intelin kendi acıklamasıdır.Lga1156 ise sadece bu seri işlemcilerle sınırlı kalıcaktır.İstersen buna intelin fiyat politikası de istersen f/p urun de beni ilgilendirmez.

Lga 1366 varken Lga1156 olu dogmus bir platformdur.Benim sahsi fikrim bu tip kullanıcıların kafasını karıstırıp board ve islemci satıp daha sonra tekrar lga1366 donup bir kere daha islemci ve board satma politikasıdır.

@((UĞUR))
    +1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V_VendettA -- 19 Eylül 2009; 12:24:33 >
  • 1156 nın avantajı 100 dolar mertebesinde mainboardlar olması. İsterseniz 190 doalr islemciye 100 dolar ana karta verip 290 dolara 4 cekirdekli ve performanslı bir sistem sahibi olabiliyorsunuz. 1366 da ise 250 dolar anakart 300 dolar işlemci ye vermek gerekiyor.

Aradaki performans farkı cok olmadıgı icin dusuk butceyle yeni sistem alacaklara 1156 öneririm. Ama gidip 300 dolarlık 1156 boardı alıp 600 dolara da i7 870 alıcam derseniz hata yapmış olursunuz. Gidin 3x ddr destekli bir 1366 platformu kurun :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: ((UĞUR))

@DHHarezmi

Sanırım sana en takoz i7 920cpu denk gelmiş ben günlük thermalright ile 1,1volt ile 3,8ghz ht açık kullanıyordum ısı ise boşta 47/50 derecelerde idi

Boşuna en iyi platformu kötülemeyin bence

1366 var iken 1156 platformu ölü yatırım olur

3.8 Ghz de bende kullandım kardeşim. Ancak 4 ghz de stabilite yakalayabildin mi yada yükte çekirdek sıcaklıkları kaç derecede ???

Boştaki sıcaklığı yazıp milleti yanıltmayalım istersen.. Ben Thermalright gibi bir soğutuyla bile çekirdeklerin 3.8 ghz de 75-80 dereceye çıktığını yazdım. İşlemcinin takozluğu ne alaka??? Belki daha fazla voltajla çıkmış olabilir o hıza ancak eminim ki senin işlemcinin yükteki sıcaklık dereceleri de farklı değildir...

Ben i5 750 ve Asus un P55 anakartını aldım bugün geldi Coolink marka bir soğutucuyla 4Ghz e sorunsuz çıkardım işlemciyi ve çekirdek sıcaklıkları bu hızda verdiğim voltaja rağmen 77 dereceyi aşmadı... Thermalright gibi bir soğutuyla çok daha iyi sıcaklık değerlerine ulaşılır.

Neyse ben deneyimimi paylaşıyorum alacak arkadaşlar kendileri karar verir...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.