Bildirim
Hangi vites sistemi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bisikletinin turunu soylersen yardimci olunabilir. Dag bisikleti, tur bisikleti ve yol bisikleti icin ayri vites sistemleri var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dağ bisikleti diye geçiyor ancak şehir bisikleti gibi tekerleri inceye yakın. Amacım her gün işe gidip gelirken şimdiki gibi viteslerle ilgili sıkıntı yaşamamak.
Shimano altuslar var aklımda ama tüm sistem mi değişecek, ya da hangi parçalar değişecek, hangi altus serisiyle değişecek hiç fikrim yok. -
Iyi bir sey ariyorsan Deore serisine bak. Bunun icin de vites kollari, arka attirici, ayna kollar ve dislinin degismesi gerekir. Disli artinca da zincir kisa gelebilir. Nereden baksan 400-450 TL'ye mal olur. Gobekleri eski tipse gobeklerin de degismesi gerekir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamen bisiklet değiştireyim diyorum. Ancak deore serisi gibi serilere sahip bisikletler 1500tl üzeri. Bu sistemi bisiklete entegre etmek taş çatlasın 800tl gibi. Geriye bir tek kadro kalıyor ki ben sepet, çamurluk falan takacağım için ne kadar hafif kadro da alsam yine ağırlaşacak. Mevcut bisikletimde metal çamurluklar, ön-arka sepet var.
Eskiyi kaliteli parçalarla adam edeyim diyorum. Selesinden vitesine, freninden tekerine kadar. Ya da altus serisi gibi vites atarken zincir atmayacak veya takılmadan vites atacak bir sistem + kalite bir seleyle işi idareten kurtarmak.
Git gel yaptığım yolda zaten hız yapamıyorum ve frenler çok ama çok fazlasıyla yeterli. Tekerler de idare eder, sıkıntı yapmıyor. Ancak vitesler zincir atmasa da çok kararsızlık yaşıyor. Ya vitese geçmiyor ya da az zorlayınca diğer vitese atlıyor.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: RaptorFX
Tamamen bisiklet değiştireyim diyorum. Ancak deore serisi gibi serilere sahip bisikletler 1500tl üzeri. Bu sistemi bisiklete entegre etmek taş çatlasın 800tl gibi. Geriye bir tek kadro kalıyor ki ben sepet, çamurluk falan takacağım için ne kadar hafif kadro da alsam yine ağırlaşacak. Mevcut bisikletimde metal çamurluklar, ön-arka sepet var.
Eskiyi kaliteli parçalarla adam edeyim diyorum. Selesinden vitesine, freninden tekerine kadar. Ya da altus serisi gibi vites atarken zincir atmayacak veya takılmadan vites atacak bir sistem + kalite bir seleyle işi idareten kurtarmak.
Git gel yaptığım yolda zaten hız yapamıyorum ve frenler çok ama çok fazlasıyla yeterli. Tekerler de idare eder, sıkıntı yapmıyor. Ancak vitesler zincir atmasa da çok kararsızlık yaşıyor. Ya vitese geçmiyor ya da az zorlayınca diğer vitese atlıyor.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın.
Altus serisi, Shimano'nun giris seviyesinde yer aliyor. Bir alti ise Tourney. Bu ikisinin ustu ise Acera. Bu sistemler ile ciddi performans alinmaz ama sorunsuzca kullanilabilir. Performans istiyorsaniz ust serilere bakmak lazim.
Bisikletin parcalarini yenileyerek zaten epey masraf ediliyor. Bunun yerine tur bisikleti bakin ikinci el. Daha hafif ve surus konforu daha rahat olur. Cunku dag bisikleti daha agir. Bu da performans dusuklugune neden oluyor.
Acera'nin sadece arka attiricilari 70-75 TL. Tum sistem 200-250 TL tutar. En dandik lastiklerin tanesi (ic-dis) 100 TL civarinda. Seleler de orta kalite bir seyler 100-150 TL arasinda degisiyor. Tabii bisikletcisine, takilacak parcalara gore bu fiyat artar veya azalabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevap için teşekkür ederim. Uygun fiyatlı 2.el bisiklet peşinde koşmak daha iyi gibi haklısınız. -
bisikletin SS'sini atabilirmisin! -
Bisiklet bunun siyahı.
http://www.hepsiburada.com/orbis-voltage-26-21-vites-kadin-beyaz-dag-bisikleti-p-SPORORB2601K
Öne ve arkaya sepet, öne ve arkaya metal çamurluk ekledim o kadar. -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X