Şimdi Ara

Hangi SUV tercih etmeliyim. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hiç düşünme...Range Rover al. bu sınıfın en iyisi bence
  • Kesinlikle Q7
  • quote:

Orijinalden alıntı: weycell1905

Aynı fikirdeyim, özellikle direksiyon simidi çok itici..

Jeep iç tasarım konusunda pek modern değil biraz nostaljikvee sade Bu yüzden seviyorum
  • araçlar birbirinden çok farklı zevkler konuşur, ben xc60 düşünürdüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecevik

Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir araç almayı düşünüyorum. Ötv, euro kur artışı vs ötürü fiyatlar uçmuş durumda.

Bütçe olarak 130.000 TL ile başladım. Bulamayacağımı düşünerek 180.000 TL seviyelerine çıkardım.

Biraz araştırma yaptım bu fiyata temiz denilebilecek

180.000 TL civarı

2010 model Audi Q7
    2010 model BMW X5
    2013 model Mercedes GLK 220
    2013 Model Q5

150.000 TL civarı

2012 model Audi Q5
    2012 model BMW X3
    2011 model Jeep Grand Chreroke
    2012 model Volvo XC 60

Buluyorum. Q3 ve Jeep Compass'te düşünebilirim.

Kısacası bana verdiğim fiyatın hakkını verecek model tavsiyelerini bekliyorum. Başka marka ve modellerde olabilir.

Şubat ayından sonra kredi kullanımı %50 ile sınırlandırılacak ben peşin alacağım için acaba beklesem fiyatlarda düşme olur mu?

Ben anlayamadım,
    1500 kg ağırlığında 4.5 metreden küçük, compact suv mu lazım?
    Öyleyse Range Rover Evoque derim.
    .
    Yoksa 2 ton ağırlığında 4.5 metreden büyük suv mu lazım?
    Öyleyse Cayenne alinamiyorsa Q7 derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Ben anlayamadım,
    1500 kg ağırlığında 4.5 metreden küçük, compact suv mu lazım?
    Öyleyse Range Rover Evoque derim.
    .
    Yoksa 2 ton ağırlığında 4.5 metreden büyük suv mu lazım?
    Öyleyse Cayenne alinamiyorsa Q7 derim

Aslında o konuda kararsız kalmıştım, tam bilgim yok daha doğrusu. Ondan dolayı danışmak istemiştim.
    Fakat 180.000 o modellerde temiz bir araç için az kalacağını düşünüyorum. Birde bir arkadaşım belirttiği gibi yıllık 5.000 TL vergi biraz ağır gelebilir.

Bu nedenle şu an sınıfını sizden öğrendiğim Compact Suv bakacağım. Bundan sonraki tavsiyeleri Compact SUV üzerinden max 130.000-140.000 TL civarı olarak tavsiye verebilirseniz sevinirim

• Bana göre GLK'nın içi çok dar ama sizin için ok ise 2.0 benzlinli modeli var 180'e sıfır alırsınız. Yakıtı da makul.

Bunun dışında eski kasa X3 tavsiye etmem, içi çok demode. X5 2.0 benzinli tavsiye etmem, yağ yakıyor. Jeep tavsiye etmem, kalitesi düşük.

4 çeker istemiyorsanız makyajlı kasa XC60 çok güzel. ama 4 çeker istiyorsanız geçiniz...

dizel ya da 4wd takıntınız var mı ona göre devam edeyim?

yıllık kaç km yapıyorsunuz? prestige önemli mi? performans önemli mi?

Yukarıdaki sorulara cevabınıza göre başka tavsiye de verebilirim.

Bana göre SUV sınıfında 2 ciddi aracı da düşünmeniz gerekli, mazda cx5 2.0 power otm ve subaru forester 2.0 turbo cvt 240 ps.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Şubat-Mart civarı XC60'ın yeni 2.0 lt motoru çıkacak. Performans-tüketim-donanım ve güvenlik olarak parasının karşılığını en iyi verecek araçlardan biri olacağını düşünmekteyim.

Bunun mevcuttaki 2.0 dizellerden farkı nedir ?

D3 ile D4 arasındaki fark nedir ? 2012 den sonra D4 üretilmeye başkanmış sanırım.
  • Ben olsam 2'sinden birini seçerdim, büyük olasılıkla da XC60.
    2011 model Jeep Grand Chreroke
    2012 model Volvo XC 60
  • 2013 GLK tabii ki hocam her türlü tatmin eder Ayrıca 2011 Grand Cherooke kasa artık eski sayılır o yüzden tercihinizi MB den yana kullanın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: donniedarko

Bana göre GLK'nın içi çok dar ama sizin için ok ise 2.0 benzlinli modeli var 180'e sıfır alırsınız. Yakıtı da makul.

Bunun dışında eski kasa X3 tavsiye etmem, içi çok demode. X5 2.0 benzinli tavsiye etmem, yağ yakıyor. Jeep tavsiye etmem, kalitesi düşük.

4 çeker istemiyorsanız makyajlı kasa XC60 çok güzel. ama 4 çeker istiyorsanız geçiniz...

dizel ya da 4wd takıntınız var mı ona göre devam edeyim?

yıllık kaç km yapıyorsunuz? prestige önemli mi? performans önemli mi?

Yukarıdaki sorulara cevabınıza göre başka tavsiye de verebilirim.

Bana göre SUV sınıfında 2 ciddi aracı da düşünmeniz gerekli, mazda cx5 2.0 power otm ve subaru forester 2.0 turbo cvt 240 ps.

Aslına bakarsanız aracı kendim için almıyorum. Aracı babam alacak araştırma yapamadığı için yerine ben yapıyorum.
    Öncelikle Q7, X5 üzerinden gidiyorduk o araçlar için 180.000'lere çıkabilirdik. Fakat temiz bulamayacağımız için vazgeçtik, vergi de çabası. O araçlar olmayınca 130-140 bin TL civarına indirdik fiyatı.

Daha az yakacağını düşündüğümüz için dizel düşünüyoruz. 4 çeker olunca fark ne olur? Sonuç olarak araç arazide sürülmeyecek. Şehir içi ve otoyollarda kullanılacak. 200bin nüfuslu bir anadolu kentinde kullanılacak. Kullanacak kişinin yaşı 59. Yıllık yapılacak ortalama km 20.000 civarı.

2011/2012 model Q5 önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecevik -- 15 Ocak 2014; 20:36:23 >

• O zaman babaniza x3 yada q5 bakin.evoque genc isi biraz.ben q5 alirdim x3 yerine.

• Ben Land Rover Evouge alın derim.

• Fiyatları ne durumda bilmiyorum ama Cayenne üzerinde de yoğunlaşın derim. Verdiğiniz seçeneklerden ise X5.
  • Listedeki araçlardan glk derim, tasarım, işçilik çok güzel bir araç. compact suvlardan tabi ki forester turbo tartışmasız.

Not: Glk'da compact suv sınıfında bu arada
  • Bence bekle, talepte daralma olacaktir bu da fiyatlari etkileyecektir.

• 2.el almayın bence subaru forester turbo mazda cx5 bakılabilir 50 milyar cebinizde kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Bence bekle, talepte daralma olacaktir bu da fiyatlari etkileyecektir.

130.000 TL lik bir araç alınmak istendiğinde 55.000 TL'si peşin olarak verilmesi gerekecek. Ancak 75.000 TL için kredi kullanılabilecek. Acaba bu talebi ne kadar kısıtlar ?

Kalan kısım için bireysel kredi kullanılıp araç alınabilir. Bankada çalıştığım için biliyorum. Konut kredilerinde bireysel kredi kullandırıp aradaki fark kapatılıyor.

Tavsiye edilen araçlardan Mazda CX-5 lere baktım Dizel/Otomatik seçeneğinde sahibinden.com'da sadece 2 tane araç bulunabiliyor.

Şu anda üzerine düşündüklerim

2011-2012 model

Audi Q5
    Volvo XC 60
    Land Rover Freelander II 2.2 TD4
    Mercedes GLK 250 CDI

• quote:

Orijinalden alıntı: ecevik

quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Şubat-Mart civarı XC60'ın yeni 2.0 lt motoru çıkacak. Performans-tüketim-donanım ve güvenlik olarak parasının karşılığını en iyi verecek araçlardan biri olacağını düşünmekteyim.

Bunun mevcuttaki 2.0 dizellerden farkı nedir ?

D3 ile D4 arasındaki fark nedir ? 2012 den sonra D4 üretilmeye başkanmış sanırım.

Eski motor 163 bg gücünde.

5 silindirli.

0-100 km/s hızlanması 10.3 sn.

Son sürati 195 km/s.

Yakıt tüketimi ortalama 6-7 litre/100 km.

Yeni motor ise 181 bg gücünde.

4 silindirli.

0-100 km/s hızlanması 8.5 sn.

Son sürati 210 km/s.

Yakıt tüketimi ortalama 5-6 litre/100 km.

Bu veriler otomatik şanzımana sahip 2WD araç için geçerli.

D3 motor seçeneği Türkiye'ye getirilmiyor sanırım.

• ecevik E kullanıcısına yanıt
    http://www.arabalar.gen.tr/ford-kuga-2-0-tdci-selective-powershift-i3672.html
    ford kugayı tavsiye ederim hem 2014 model hemde 30 bin tl cebinde kalır ama galiba siz illede premium marka istiyosunuz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.