Şimdi Ara

Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Corsair Air 540 kasamın gelmesiyle birlikte kasada ufak renklendirmeler yapacağım.

24 pin ve 6 pin kabloları kırmızı sleeve aldım. Anakartım Asrock Fatal1ty Professional ve kırmızı ile siyah renklerden oluşuyor.

Kasa içine ikili mavi UV katot lamba koyacağım.

Kasa içindeki bazı kısımları da UV boya ile boyamaya karar verdim.

Yan pleksi kapağın pleksi kısmına ise (dışardan bakınca görünecek) bir dijital sıcaklık göstergesi koyacağım. Ram sıcaklıklarını göstermesi için.

Ancak renkler konusunda kararsız kaldım.

Mavi UV yerine yeşil Neon lamba mı taksam, UV duyarlı boyaya gerek var mı, kırmızı renk sleeve kabloların renkleri arada boğulur mu bilemedim.

Yaş 30 u geçti, çok rengarenk, çingene işi birşey de olmasını istemiyorum. Bakınca "ooo güzel olmuş" deyip heveslenmek istiyorum.

Konu hakkında deneyimi olan, deneme yanılma yoluyla daha önce hangi renklerin daha uyumlu olduğunu tespit etmiş arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

• Selam. Hocam bizim gibi yaşı kemale ermiş adama cicili bicili şeylerin yakışmayacağı konusunda haklısın ama bir fark var. Güzel yapıldığı zaman renkli çalışmalar da çok klas durabilir. Cool olmak demek ille de siyah olmak anlamına gelmemeli. Anakartın ve sleeve'lerin kırmızı siyah olması herşeyi oldukça belirgin kılmış aslında. Araya atabileceğin tek renk kesinlikle beyazdan başka bir şey değil. Siyahla kırmızı yanına gelecek diğer tüm renkler kalabalık eder. Mavi de olmaz yeşil de. Ayrıca kırmızı zor renk. Üzerine kırmızı, beyaz ya da UV ışıktan başkası düşerse rengi değişiyor bir tuhaf oluyor. Bordo gibi vişne çürüğü gibi tuhaf ve çirkin bir renk olarak görünüyor. Özellikle mavi-yeşil gibi zıt renkleri hiç düşünme derim. Kırmızı-siyah ikilisi çok baydıysa fan pervaneleri gibi bazı yerlerde beyaz kullan, içeriye de UV ve kırmızı ver derim.

Siyah-Kırmızı-Beyaz her zaman candır...

Sadece Siyah ve kırmızı da karizma durabilir ama boğucu da olabilir. Zevk meselesi.

Siyah kırmızı mavi yeşil hepsi bir arada... Ortaya karışık.. Ben beğenmiyorum.

Asaletine kurban...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 20 Eylül 2013; 0:48:22 >

• O zaman beyaz neon almak daha güzel gösterir değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

O zaman beyaz neon almak daha güzel gösterir değil mi?

Beyaz rengi ışık olarak herkes beğenmiyor. Ben almıştım, pleksi yan panel çalışmamda var beyaz neonla birlikte kullandım ama forum ahalisi çok tırışka buldu beyaz neonu nedense. Benim kasada turuncu renk xigmatek fanları saymazsak hiç kırmızı renk olmadığından mıdır bilemiyorum. Bence en güzeli önce çeşitli örnek resimleri iyice bir gözden geçir, senin makinaya en çok benzeyen, en çok hoşuna giden bir iki örnek bul, onlardan yola çık, kimseyi de dinleme. Alet senin aletin isteyen istediğini söylesin
  • http://www.modifiyemalzemecisi.com/pinfo.asp?pid=222

http://www.modifiyemalzemecisi.com/pinfo.asp?pid=12

http://www.modifiyemalzemecisi.com/pinfo.asp?pid=353

http://www.modifiyemalzemecisi.com/pinfo.asp?pid=318

Bu malzemelerin siparişini geçtim. 24 pin kırmızı sleeve kabloda kargoda. Umarım güzel bi ambiyans oluşturabilirim.

10 güne kadar tamamlanmış halinin fotoğraflarını da sizlerle buradan paylaşırım.

Teşekkürler yardımlarınız için.

• bu çok hoşuma gitti benim güzel durmuş
  • Güzel durmuş ama pek emek yok gibi. Sadece sarı led ışık takmış gibime geldi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sleeve yapacaksanız kesinlikle tek renk yapmayın, yani şöyle mesela kirmiziya karar kildiniz sleeve islemine baslarken bir kirmizi bir siyah bir kirmizi bir siyah olarak giderseniz BENCE daha hoş ve göze hitap eder ornek vermek gerekirse

Renk konusuna gelirsek siyah ile neredeyse butun renkler uyumludur, ancak anakartım siyah-kırmızı hatlara sahip diyorsanız sleeveyide kırmızı yapabilirsiniz. Ayrica uv katot neonu bence mavi yada baska bir renk almayin mor olanlarindan alin diger turlu mavi renk baskin olursa sırıtır ve birde bildigim kadariyla uv renklerde en az tepki gosteren renklerden birileri kirmizi, turuncu ve mavi sanirim en cok duyarlisida yesil ve sari olmasi lazim ben yesil tercih ettim son karar sizin

Edit: Siparisi gecmissiniz eh bizede hayirli olsun demek ve takip etmek duser bakalim, umariz istediginiz sonuca ulasirsiniz ben inaniyorum ulasacaksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 21 Eylül 2013; 3:44:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şimdilik UV lamba almadım, beyaz neon şerit sipariş geçtim. Beğenmezüsek UV'ye döneriz :) Bekleyeğim artık birazcık :)

Ayrıca benim ramlar kingston hyper-x. Bu ramlarin mavi olan soğutucusu yerine kırmızı olanlardan aradım ancak bulamadım. Acaba üzerindekileri kırmızı UV ile boyasam sıkıntı yaratır mı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quarysma -- 21 Eylül 2013; 10:54:49 >

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    güzel sonuçlar bekliyoruz, takipdeyim. ram'lerin soğutucularını boyamanızı tavsiye etmem. soğutma performansına etki edebilir ve ısındıkça deforme olup belki boya kokusu da yayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaseModder

Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir'' Da Vinci

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/137149/85bfa030-bf37-46d5-9a4b-1de9fa36c0e0.jpg

ADAMSIN... Severim o lafı da Da Vinci'yi de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Şimdilik UV lamba almadım, beyaz neon şerit sipariş geçtim. Beğenmezüsek UV'ye döneriz :) Bekleyeğim artık birazcık :)

Ayrıca benim ramlar kingston hyper-x. Bu ramlarin mavi olan soğutucusu yerine kırmızı olanlardan aradım ancak bulamadım. Acaba üzerindekileri kırmızı UV ile boyasam sıkıntı yaratır mı :)

Ram'i, özellikle de metal kısımlarını boyamadığın sürece o plastik parçalar kapaktan başka bir şey değil. Söküp boyarsan daha iyi olur. Kırmızıya veya metalik griye boyayabilirsin bence.

• thunderwatcher kullanıcısına yanıt
    o plastik parçalar dediğiniz ne acaba, umarım yanlış anlamışımdır.
  • Tam soğutucu işini bir zaman sonraya bıraktım. Büyük ihtimal Xigmatek Dragoon N422 alacağım daha sonra.

Parçaların bir kısmını bugün kargodan aldım ve yavaş yavaş çalışmaya başladım.

To be Continued...
     Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz? Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz? Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz? Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz? Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz? Hangi renkler uyumlu olur yardımcı olur musunuz?

• Quarysma kullanıcısına yanıt
    kolay gelsin. boyamayı nerede yapıyorsunuz acaba, ağız maskesi falan kullanıyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

kolay gelsin. boyamayı nerede yapıyorsunuz acaba, ağız maskesi falan kullanıyor musunuz?

Maske takmadım. Zaten kısa süreli olduğu için boyama işi, rüzgarı da arkama aldım ve hemen yaptım.

Boyamayı kendi evimin balkonunda yaptım. Daha önce Honda serviste çalıştığım için boya konusunda ustadan birkaç şey kapmışlığım var, ondan biraz hızlı yaptım.

Biraz önce beyaz neonu da taktım. Ram sıcaklık Led ekranını sistemi taktıktan sonra yapacağım.

TD02'nin gelmesini müteakip sistemi de aktaracağım. Teknobiyotik 25 Eylül diyor sistemde ama bakalım bakalım.

Ben mod malzemelerini aldığımhttp://www.modifiyemalzemecisi.com sitesinin işletmecisine de teşekkür ederim, ilgilendi epey.

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orijinalden alıntı: CaseModder

Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir'' Da Vinci

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/137149/85bfa030-bf37-46d5-9a4b-1de9fa36c0e0.jpg

ADAMSIN... Severim o lafı da Da Vinci'yi de.

aynen hocam birde dizisi var tavsiye ederim konuyla pek alakalı değilde gerçek hayatından bölümlerde var hastasıyım :)

Kasa için kolay gelsin hocam,renk kurumuş halimi hemen boyadıktan sonramı çektiniz biraz daha koyu olsaymış iyi olurmuş sanki.kuruyunca daha netleşmiştir belki diye dedim.

• O resimler sıcağıyla çekilmişti.

Kurumuş hali aşağıdaki gibi. Renk oturdu, benim hoşuma gitti. Bakalım sizler de bu aşamadaki halini beğenecekmisiniz.

(Dış kısma hiçbir renk değişimi yapmayacağım. İlk mesajımda da dediğim gibi yaş kemale erdi, içimde her ne kadar çocuk varsa da dışım yaşlanıyor. Dışardan bakınca hoptirik bişey olmasını istemiyorum kasanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin.25

o plastik parçalar dediğiniz ne acaba, umarım yanlış anlamışımdır.

Gece olunca kafa gidiyor tabi Plastik yanlış demişim Kingston'dan özür diliyorum. Mavi parçalar işte. Artık elemenyon mudur nikel kobalt mıdır neyse
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.