Şimdi Ara

Hangi Özel Okul-Ankara

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu forumda her konuda bilgili insanlar oldunu ve doğru yönlendirmeler yaptıklarını yaşayarak öğrenmiş birş olarak vermek üzere olduğum çok önemli karar öncesi forum ahalisinden eğitimciler veye benzer süreçleri yaşamış velilerin yorumlarını almak istedim.
    Eylülde 4 yaşında olacak kızım için okul seçmeye çalışıyorum. Şu anki seçenekler; Tevfik Fikret, ODTÜ kolleji, Bahçeşehir Koleji, Bilfen.
    Bu okullar hakkında bilgisi olanlar yorum yapabilşr mi? Veya başka öneriniz var mı?
    Teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam merhaba, okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim. Süreç hakkında az çok bilgim var. İsterseniz kurum seçiminde dikkat edilecek birkaç konudan bahsedebilirim.

  • Çok sevinirimşimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TEREROKA kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle dikkat etmeniz gerekenler;

    1- Birçok kurumda maalesef öğretmen yok. Lise, önlisans veya lisans çocuk gelişimi çıkışlı kişileri sırf daha ucuza çalışıyorlar diye öğretmen gibi gösteriyorlar. Maalesef bu kişiler eğitim ve öğretim sürecini planlayacak kadar bilgi birikimine sahip değiller. Velilerin gözünü boyamak için abartılı etkinlikler düzenlerler. Ama hiç bir etkinlikleri amaca uygun olamaz, çünkü MEB standartlarında bu iş 2013 okul öncesi eğitim programına göre yapılır, bu programı dogru anlamak için bile biz ders görüyoruz.


    2- Apartmandan bozma, bahçesiz, işlek caddelere yakın yerleri seçmeyin.


    3- Çocuğunuzu kayıt yaptıracağınız kurumda çalışan öğretmenlerin diplomalarına dikkatli bakın. Uzman öğretici, çocuk gelişimci gibi unvana sahip kişiler öğretmen değildir.


    4- Kurumun ilerlediği çizgi net olmalı. Hem kreş hem anaokulu iç içe olması hoş değil. Çünkü ikisinin bağlı bulunduğu bakanlık ve esasları bile farklı. Örneğin;

    -Kreşler; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlıdır, içerisinde genelde öğretmen değil çocuk gelişimciler ve bakıcılar bulunur. Eğitsel amaçları anaokullarına göre geri plandadır. Temel amaçları "çocuk bakım hizmeti"ni yürütmektir.


    -Anaokulları: MEB'e bağlıdır. Eğitsel değerler ön plandadır. Öğretmen bulunması gerekir. Temel amaç okul öncesi eğitim programındaki kazanım ve göstergeler üzerinde çalışmaktır.


    Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eski_nesil -- 11 Mart 2021; 9:44:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.