Şimdi Ara

Hangi netbook (eee pc) önerirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir eee pc almaya karar verdim. Hangisini önerirsiniz? Asus 1000H den daha iyi bir öneriniz var mı? Başka model önerirken fiyat konusunu göze almayın , özellikleri göze alın lütfen çünkü 1000 ytl ye kadar fiyat şu an için önemli değil benim için. Ankaradan en uygun fiyatla nereden alabilirim?

• sanırım eee pc kullanan henüz çok az o yüzden hiç cevap gelmedi??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 10 Eylül 2008; 20:59:52 >
  • Bende ASUS EEEPC1000H almak için araşrırma yaparken aşağıdaki ürünü buldum ve hemen sipariş verdim. Artıları var Eksileri yok. Kasa MSİ Wind ile aynı. Ama batarya 6 cell ve Bluetoth var.

http://www.datron.com.tr/datron/urundetay.php?malkodu=NB.DA-N011-8FVS

Ürün Detayları
    İşlemci Intel Atom 1.6GHz
    Chipset 945GMS + ICH7M
    Sistem Veri Yolu 533 Mhz
    Ekran 10 inç
    Bellek 1 GB DDR2
    Sabit Disk 160 Gb
    Ethernet 10/100
    Wireless LAN 802.11B/G
    Portlar 3 adet USB port
    Ses Kartı Realtek ALC888
    Ekran Kartı UMA Paylaşımlı
    Kart Yuvaları 3 in 1
    Pil türü 6 hücre
    Pil Ömrü 7 saate varan pil ömrü
    Boyutlar 260*180*19-31.5mm
    Ağırlık 1.2 kg
    Bluetooth Var
    Klavye Q Türkçe
    Ses 1Wx2
    Renk Beyaz
    Yüklü yazılımlar MS Vista Starter
    Garanti Süresi 2 Yıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 16 Eylül 2008; 21:49:58 >

• Ufocu arkadaşım bende araştırırken bunu gördüm diğerlerinden daha mantıklı geldi, sanırım önümüzdeki hafta Datron mobee'den alacağım, fakat kafamı kurcalayan bişey var 1024mb ram harici 1024 daha takmam için ayrı bir slot mevcutmu yoksa direk 2gb mı takmak gerekecek yükseltmek için ve ekran ışığı ve parlaklığı tatmin edicimi ve resimlerde görüldüğü gibi 6 hücreli pil çok çıkıntı yapıyor mu ? bilgilendirirsen sevinirim...
  • Makineyi teslim aldım ve hemen harici dvd rw ile formatı basıp XP yükledim. Tüm Driversları cd sinde mevcut. Bende tek slot olarak bildiğimden 2 gb rem aldım. ve alt kapağı açıp boş olan 2nci slota taktım ama 2 gb tek rem desteklemedi. Değiştirip 1 gb alacağım. Yani makinede 2 nci rem slotu mevcut. Takılı olan 1 gb rem anakartın alında kalıyor ona ulaşmak zor. Ama üst tarafta 1 rem slotu daha mevcut. Ama kapağın komple açılması gerekiyor. ve 2 adet vidada emniyet etiketi var. Ben bunları söktüm büyük ihtimallede makine garanti kapsamından çıkıyor
    Pil çıkıntı yapıyor ama bu klavyenin biraz eğik durarak daha ergonomik kullanımına ve altın açık kalarak daha iyi soğutma yapmasına imkan tanıyor yani bence eksi değil artı bir özellik.
    geniş inceleme daha sonra ekleyeceğim. Ama makine mükemmel. Ekran parlaklığı evde kullandığım 22 ' monitörden daha parlak. Bu makiyeneyi öğretmen olan eşimin okula rahat getirip götürmesi için aldım. Bir adet 14.1 TABLET PC m de var ve onu getirip götürürken zorlanıyordu. Bu oyuncak gibi normal bayan çantasına sığıyor. Tek eksik kutu içinden taşıma veya koruma amaçlı bir kılıf çıkmaması Kesinlikle tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: aneg

Ufocu arkadaşım bende araştırırken bunu gördüm diğerlerinden daha mantıklı geldi, sanırım önümüzdeki hafta Datron mobee'den alacağım, fakat kafamı kurcalayan bişey var 1024mb ram harici 1024 daha takmam için ayrı bir slot mevcutmu yoksa direk 2gb mı takmak gerekecek yükseltmek için ve ekran ışığı ve parlaklığı tatmin edicimi ve resimlerde görüldüğü gibi 6 hücreli pil çok çıkıntı yapıyor mu ? bilgilendirirsen sevinirim...

XP KURULUMU SORUNSUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 22 Eylül 2008; 1:04:05 >

• ASUS EEEPC 1000H aldım. Çok memnunuz. Ekran parlaklığı çok çok iyi. Detaylı izlenimlerim aşağıdaki mesajda mevcut.

http://forum.donanimhaber.com/m_25597141/mpage_1/key_//tm.htm#25597141
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ufocu
    Makineyi teslim aldım ve hemen harici dvd rw ile formatı basıp XP yükledim. Tüm Driversları cd sinde mevcut. Bende tek slot olarak bildiğimden 2 gb rem aldım. ve alt kapağı açıp boş olan 2nci slota taktım ama 2 gb tek rem desteklemedi. Değiştirip 1 gb alacağım. Yani makinede 2 nci rem slotu mevcut. Takılı olan 1 gb rem anakartın alında kalıyor ona ulaşmak zor. Ama üst tarafta 1 rem slotu daha mevcut. Ama kapağın komple açılması gerekiyor. ve 2 adet vidada emniyet etiketi var. Ben bunları söktüm büyük ihtimallede makine garanti kapsamından çıkıyor
    Pil çıkıntı yapıyor ama bu klavyenin biraz eğik durarak daha ergonomik kullanımına ve altın açık kalarak daha iyi soğutma yapmasına imkan tanıyor yani bence eksi değil artı bir özellik.
    geniş inceleme daha sonra ekleyeceğim. Ama makine mükemmel. Ekran parlaklığı evde kullandığım 22 ' monitörden daha parlak. Bu makiyeneyi öğretmen olan eşimin okula rahat getirip götürmesi için aldım. Bir adet 14.1 TABLET PC m de var ve onu getirip götürürken zorlanıyordu. Bu oyuncak gibi normal bayan çantasına sığıyor. Tek eksik kutu içinden taşıma veya koruma amaçlı bir kılıf çıkmaması Kesinlikle tavsiye ederim.

Ufocu@ bu bahsettiğin makine Datron mobee 10" beyaz mı?
    Eğer öyle ise nereden ve kaça aldın? Detaylı inceleme düşünüyormusun?
    Şu an benim favorimde bu makine çünkü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hangi laptop sizce
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmir EGESİS BİLGİSAYAR a özel sipariş ile getirttim. 740 YTL ye mal oldu.
    Ayrıntılı inceleme foruma ekliyeceğim Ama bir kaç gün süre alacak.
    Şu anda piyasada bulabileceğiniz (Tabiki bulmak biraz zor ) En iyi MİNİ BOOK

Kesinlikle tavsiye ederim.
    quote:

Orjinalden alıntı: noqturno

Ufocu@ bu bahsettiğin makine Datron mobee 10" beyaz mı?
    Eğer öyle ise nereden ve kaça aldın? Detaylı inceleme düşünüyormusun?
    Şu an benim favorimde bu makine çünkü

Aşağıdaki fotoları şimdi karanlıkta çektim daha detaylı fotolar inceleme topicinde olacak.

Fotoda gördüğünüz alttaki normal laptop 14.1 ' tablet PC dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 22 Eylül 2008; 0:46:41 >

• Diğer Foto

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ufocu -- 22 Eylül 2008; 0:48:46 >
  • arkadaşlar,

bende bu aralar bir netbook arayışındayım. Eşime hediye alacağım...O internette dolaşacak sadece, ben de dosya indirmek, (torrent), fotoğraf ve film editlemek (nero, picasa, moviemaker vb.), şirket laptopunun izin vermediği sürücüleri kullanmak (logitech harmony, JVC kamera programları vb.) için 2. bir pc olsun istiyorum. External DVD-RW var, external hard disk de var...fiyatı 850 ytl yi geçmemek kaydıyla siz olsanız hangisini alırdınız ?

-LG X110 (80GB) - 841ytl
    -ACER ONE AOA 150 (160GB) - 782ytl
    -ACER ONE A150X (120GB) - 850ytl
    -CREA MINIC J100 (160GB) - 798ytl
    -SAMSUNG NC 10 - 799ytl (mediamarkt)

Bir de fiyatlar çok değişebiliyor, ben hepsiburdadaki fiyatlara baktım ama vatanda daha uygun da var..

ne dersiniz?
  • http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=11726

Eğer sarj süresi o kadar sorun değilse 583 liraya gayet iyi bir notebook
  • linux var onda..

Samsung NC 10 güzel ama o da her yerde stok out..Birde anormal zam koymuşlar...

amerikadan almak lazım..

Dün ümraniye Mediamarkt'a baktım..

Acer, LG ve exper'in modelleri var, yanlız çok pahalıi oradan alınmaz, sadece görmek için gidilir...
  • özellikle 6 cell pil olsun istiyordum, ama bulamıyordum.

E-bay'e bir baktım 9 cell bile var her modele uygun...60-80 dolar arasıda değişiyor fiyatlar...

ya acer alacağım ya da LG , hangisinin fiyatı daha uygunsa artık...
  • Bulabilirsen samsung nc10 almalısın. Gerçekten kaliteli bir makina. Pil performansıda super. Ama bulamazsan asus 1000h veya datron,casper minibook vs de alabilirsin. Eger 8.9 ekr. boyu bana yeter dersen acer aspire one da isini gorur.
  • samsungu öneririm.nano teknoloji kullanarak hazırlanmış bir klavyeye sahip.Onun dışında asus ve datron tabiki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Quattro_tr

Bulabilirsen samsung nc10 almalısın. Gerçekten kaliteli bir makina. Pil performansıda super. Ama bulamazsan asus 1000h veya datron,casper minibook vs de alabilirsin. Eger 8.9 ekr. boyu bana yeter dersen acer aspire one da isini gorur.

teşekkürler samsung yok hiçbiryerde...

asus 1000h da pahalı
    900lerde...

bir tek hepsiburada.com da var...
  • Yaklaşık 1 aydır netbook almayı düşündüğümden araştırmadığım forum, youtube review ler de dahil okumadığım inceleme, bimex, mediamarkt, teknosa, vatan, carrefoursa vs. mağazaları dolaşıp fiziksel olarak incelemediğim dokunup kullanmadığım netbook markası kalmadı. Tüm bu araştırmalarım sonucunda tercihimi SAMSUNG NC10 dan yana belirledim. Nedenleri;

1. 10.2" parlak ve mükemmel ekran
    2. En uzun süre dayanan 6 cell pil
    3. Standart bir laptop klavyesinin %93 ü boyutlarında olan geniş ve rahat klavye
    4. Yine klavyede bulunan bakteri koruması ve hijyen sağlayan silver nano teknolojisi
    5. Eşdeğer netbooklara göre yaklaşık 100 gr daha hafif olması
    6. 160 gb hdd ve entegre bluetooth
    7. Hissedilebilir malzeme kalitesi ve şık tasarım

her markanın diğerlerine göre üstün yanları vardı ama Samsung NC10 yukarıdaki saydıklarım özellikler açısından benim ilk tercihim oldu. Netbookları yanyana koyup ve aralarındaki ergonomi, ekran, klavye gibi farklara baktığınızda ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılacaktır.

Cihazın bulabildiğim tek eksisi nispeten küçük olan touchpad oldu. Touchpad kullanımını hiçbir zaman sevmediğim ve çantamda daima kablosuz notebook mouse mu da taşıdığım için be benim için hiç önemli olmadı.

Cihaz bu güzel özelliklerine rağmen piyasada çok az bulunuyor Adana Vatan Bilgisayarda ellerinde sadece teşhir ürünü olduğundan ve bu nedenle indirim yapmadıklarından 919 TL fiyatla (tek çekim) almaktan vazgeçtim. Tesadüfen uğradığım Adana METRO Grossmarkette aynı cihazın 969 TL ve 12 ay taksitle olduğunu görünce hiç düşünmeden aldım. Almayı düşünenler Metro'lara gidip bitmeden alsınlar derim. Cihazı piyasada bulmak çok zor çünkü. Orada bulamasaydım mecburen Vatan Bilgisyardaki teşhir ürününü alacaktım. 2 gündür kullanıyorum ve ihtiyacım olan her uygulamayı sorunsuz kullandığım için çok alıştım kendisine. Evde bulunan Toshiba Notebook'a bakmak bile istemediğimden kendimi nankör hissediyorum. Sanırım Toshiba'yı elden çıkaracağım.

Burada yapılan değerlendirmede expert (uzman) ve kullanıcı görüşlerine göre en başarılı netbook seçilmiş.
    http://www.testfreaks.com/netbooks/?sort=score

Bu aletin yanısıra 9" beni bozmaz ben daha küçük ekranla da kullanırım diyenlere fiyat performans açısından Acer Aspire One'ı öneririm. Aynı gün bir arkadaşıma aldık o da kullanışlı bir cihaz. Şu anda Carrefoursa'larda linux'lu versiyonu 599 tl, xp li versiyonu 699 tl ve 12 taksitle bu fiyata kesinlikle kaçmaz. Tabiki Linux versiyonunu aldık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 6 Şubat 2009; 1:21:51 >

• evet, samsung gerçekten en iyisi gibi duruyor ama yok hiçbir yerde..

ardından asus 1000h en iyi gibi bence...

quote:

Orjinalden alıntı: BAR@N

Yaklaşık 1 aydır netbook almayı düşündüğümden araştırmadığım forum, youtube review ler de dahil okumadığım inceleme, bimex, mediamarkt, teknosa, vatan, carrefoursa vs. mağazaları dolaşıp fiziksel olarak incelemediğim dokunup kullanmadığım netbook markası kalmadı. Tüm bu araştırmalarım sonucunda tercihimi SAMSUNG NC10 dan yana belirledim. Nedenleri;

1. 10.2" parlak ve mükemmel ekran
    2. En uzun süre dayanan 6 cell pil
    3. Standart bir laptop klavyesinin %93 ü boyutlarında olan geniş ve rahat klavye
    4. Yine klavyede bulunan bakteri koruması ve hijyen sağlayan silver nano teknolojisi
    5. Eşdeğer netbooklara göre yaklaşık 100 gr daha hafif olması
    6. 160 gb hdd ve entegre bluetooth
    7. Hissedilebilir malzeme kalitesi ve şık tasarım

her markanın diğerlerine göre üstün yanları vardı ama Samsung NC10 yukarıdaki saydıklarım özellikler açısından benim ilk tercihim oldu. Netbookları yanyana koyup ve aralarındaki ergonomi, ekran, klavye gibi farklara baktığınızda ne demek istediğim çok daha iyi anlaşılacaktır.

Cihazın bulabildiğim tek eksisi nispeten küçük olan touchpad oldu. Touchpad kullanımını hiçbir zaman sevmediğim ve çantamda daima kablosuz notebook mouse mu da taşıdığım için be benim için hiç önemli olmadı.

Cihaz bu güzel özelliklerine rağmen piyasada çok az bulunuyor Adana Vatan Bilgisayarda ellerinde sadece teşhir ürünü olduğundan ve bu nedenle indirim yapmadıklarından 919 TL fiyatla (tek çekim) almaktan vazgeçtim. Tesadüfen uğradığım Adana METRO Grossmarkette aynı cihazın 969 TL ve 12 ay taksitle olduğunu görünce hiç düşünmeden aldım. Almayı düşünenler Metro'lara gidip bitmeden alsınlar derim. Cihazı piyasada bulmak çok zor çünkü. Orada bulamasaydım mecburen Vatan Bilgisyardaki teşhir ürününü alacaktım. 2 gündür kullanıyorum ve ihtiyacım olan her uygulamayı sorunsuz kullandığım için çok alıştım kendisine. Evde bulunan Toshiba Notebook'a bakmak bile istemediğimden kendimi nankör hissediyorum. Sanırım Toshiba'yı elden çıkaracağım.

Burada yapılan değerlendirmede expert (uzman) ve kullanıcı görüşlerine göre en başarılı netbook seçilmiş.
    http://www.testfreaks.com/netbooks/?sort=score

Bu aletin yanısıra 9" beni bozmaz ben daha küçük ekranla da kullanırım diyenlere fiyat performans açısından Acer Aspire One'ı öneririm. Aynı gün bir arkadaşıma aldık o da kullanışlı bir cihaz. Şu anda Carrefoursa'larda linux'lu versiyonu 599 tl, xp li versiyonu 699 tl ve 12 taksitle bu fiyata kesinlikle kaçmaz. Tabiki Linux versiyonunu aldık

• Samsung NC 10 arayanlara :

Kozyatağı Metro da var, ama 969ytl ve 1 tane gelmiş. Ben o kadar para hayatta vermem.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.