Şimdi Ara

Hangi mühendisliği okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    2019 yılında üniversite sınavına gireceğim. Bilkent yada Koç üniversitesinde mühendislik okumak istiyorum, ancak sizlere birkaç sorum olacak.
    a) Ben uçaklara yazılım, radar sistemi, uydu sistemi, telefonlara bilgisayarlara vs. program tasarlamak, robotik şeylerle uğraşmak istiyorum. Bunun için hangi dalı seçmeliyim?
    b) Elektrik elektronik mühendisliği okursam bilgisayar yada yazılım mühendisliğiyle çift anadal yapabilir miyim?
    c) Yukarıda saydığım disiplinler birbiriyle iç içe midir, yoksa tamamen bağımsız dallar mıdır? Örneğin bir elektrik elektronikçinin yazılım bilmesi, yada bir bilgisayarcının elektronik bilmesi şart mıdır?

    Bilgisini paylaşacak kişilere çok teşekkür ediyorum. İyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up up up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a) aradığın bölüm, mekatroniktir. elektrik, elektronik, mekanik ve bilgisayarı içinde barındırır. robotik ve otomasyon sistemlerine yönelik bir daldır. endüstri 4.0'ın odağındaki bölümdür. ama havacılık ve iletişim ayrı bir alandır.

    b) mühendislik okuyacaksan, en az bir programlama dili bilmen şart. elektrik elektronik mühendisliği okurken, mikrodenetleyiciler ve bunların programlanması ile haşır neşir olacaksın. kendisine özel tasarım ve üretim programları vardır. bilgisayarda ise, donanımla ilgili bir alanı seçmeyeceksen, elektronik bilmene gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.