Şimdi Ara

Hangi MSI ürünü tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bir notebook almayı düşünüyorum. Amacım hem okul hem de iş için kullanmak. Pek oyun oynayan biri değilim. FIFA ve PES dışında oyun oynamam bile ama ilgimi çok çeken bir oyuna denk gelirsem de deneyebilirim. Amacım okul ve iş için kullanmak ama o amaçla satılan dizüstü bilgisayarların illa ki bir eksiği oluyor. Genelde ekran kartı yönünden zayıf oluyorlar. Ben almak istediğim ürünün hem sade hem de güçlü olmasını, bunun yanında ürünün beni uzun yıllar idare etmesini istiyorum. Oyun bilgisayarlarının tasarımı da çok abartı oluyor. Bu doğrultuda da marka olarak sadece MSI’da karar kıldım ve şu 3 ürün arasında kaldım:

MSI GS65 9SE - 15.6 inc 240Hz i7 9750H 16 GB RAM 1TB SSD RTX2060 Win10Pro. 1.9Kg
    MSI GS75 9SE - 17.3 inc 144Hz i7 9750H 16 GB RAM 1TB SSD RTX2060 Win10Pro. 2.3Kg
    MSI P75 creator 9SE - 17.3 inc 60Hz i7 9750H 16 GB RAM 512 GB SSD RTX2060 Win10Pro. 2.3Kg

Ürünlerin fiyatları aynı. Aralarında sadece ufak farklılıklar var. Daha önce hiç notebook kullanmadım. O nedenle 15.6 inc çok mu küçük olur, yoksa 17.3 inc çok mu büyük olur bilmiyorum. Arada kaldığım kısımlardan biri bu. Bir diğeri ise 15.6 inc olanda klavyenin sağ tarafında numlock tuşları yer almıyor, diğerlerinde ise bu tuşlar var. Ayrıca panelin kaç Hz olduğu ne kadar önemli? Çünkü birinde 240Hz, birinde 144Hz ve birinde 60Hz mevcut. Bu da sonucuna varamadığım sorulardan biri. P75 serisinin ise diğerlerinden ayrıca 2 farkı daha mevcut. Depolama açısından ürün 512 GB SSD ve bu diğer ikisine göre daha düşük bir depolama. Son olarak ise P75’de fazladan parmak izi okuyucu mevcut. Ne kadar kullanışlı olur bilemiyorum. Seçmek için yeterli bir sebep olarak da göremiyorum bunu. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bu 3 ürün arasında amansız bir kafa karışıklığı yaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbarsezo -- 20 Ağustos 2019; 1:55:19 >

• Pes ve fifa için rtx 2060 sizce de biraz fazla kaçmamış mı birde sana Önerim gidip en donanımlısı olsun şu kadar para tutsun kafasıyla alma. Şimdi beni burada taşlayacaklar belki ama teknoloji sürekli gelişiyor hele ki bu dönemlerde daha fazla. Bu yüzden uzun süreli alıp parana kıyma çünkü bugün yeten yarın yetmeyecek(mecaz anlam). Yani demem şudur ki 6100 tl ye 9300h ve 1650 kombinasyonlu bilgisayarlar var bugüne bugün sana neredeyse her oyunu rahat bir şekilde oynatır önümüzdeki 3-5 yılı da pes fifa tarzı oynuyorsan kurtarır. 3-5 yıl sonra yetmemeye mi başladı gidersin 6100-7000 e yine o günün şartlarında birşey alırsın. Yoksa dediğim gibi bu işin sonu gelmez ha çok param var dersin harcayacak yer bulamıyorum dersin sana rtx 2080 li de model öneririm linkini atarım iyi olanların. Benim şahsi görüşüm Burdur umarım rencide edilmem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tercihim
    MSI GS75 9SE - 17.3 inc 144Hz i7 9750H 16 GB RAM 1TB SSD RTX2060 Win10Pro. 2.3Kg

15.6 ekran tavsiye etmem ancak çok seyahat edip taşıyorsanız 15.6 alın ya da harici monitör kullanacaksan alabilirsin.
    en alttaki creator serisinin tecnopatta incelemesi vardı. Onun ekran 4k ve renk paleti diğerlerinden daha iyi. 4k 60hz fifa mı 144 hz fhd fifa mı ? baya zor bi soru oldu. 2060 4k fifa da oynatır fhd 200+ fps de alırsın. Ama ilerde fifadan sıkılıp cs go pubg oynayım dersen 144 hz ekran daha iyi olur.
  • Üç modeldeki ekran kartları Q-Max serisi değil.

Üç modelin işlemci + ekran kartı + bellek donanım özellikleri aynı.

Aralarındaki en önemli farklar: panel yenileme hızı ve panel boyutu.

Oyun öncelikli alacaksan : MSI GS75 9SE

Grafik-tasarım öncelikli alacaksan: MSI P75 creator 9SE
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.