Şimdi Ara

4070 Super, hangi markayı tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir piyasayı takip etmiyorum, uzak kaldım. Bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var.

Aşağıdaki kartlardan hangisinin soğutma performansı daha iyidir? Garanti ve servis de önemli tabi ki. Bir kartı aldığımda yaklaşık 5 yıl civarı kullanıyorum.

Aşağıdaki 4070 super modellerinden hangisini önerirsiniz?

Gainward:

1. Gainward GeForce RTX 4070 Super Panther OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3
    2. Gainward GeForce RTX 4070 Super Ghost 12GB GDDR6X 192 Bit

Gigabyte:

1. Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Eagle OC 12G
    2. Gigabyte GeForce RTX 4070 Super Windforce 3X OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3

Palit:

1. Palit GeForce RTX 4070 Super Dual 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3

Galax:

1. Galax RTX 4070 Super 12GB 192 Bit 1-Click OC 2X PCI-E GDDR6X DP HDMI
    2. Galax GeForce RTX 4070 Super EX Gamer 1-Click OC 12GB GDDR6X 192 Bit DLSS 3

PNY:

1. PNY Nvidia GeForce RTX 4070 Super VCG4070S12TFXXPB1-O XLR8 Gaming Verto EPIC-X RGB OC 12GB GDDR6X 192 Bit
    2. PNY Nvidia GeForce RTX 4070 Super Verto Overclocked VCG4070S12DFXPB1-O 12GB GDDR6X 192 Bit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 22 Haziran 2024; 18:19:1 >

• bir süredir Galax 4070Ti Super kullanıyorum. Bundan önce tepe markaların tepe modellerini kullandım sürekli. En son ROG 4090 var idi. İnan günlük kullanımda hiçbir eksiği yok ROG kartlardan. Sıcaklık 61 dereceyi geçmiyor. Bir de 2 yıl bire bir değişim garantisi var. İncelemeni tavsiye ederim. Fiyatları da diğer kartlara göre çok daha uygun gaming.gen.tr de.

• soğutma için kasanı da yazsan iyi olur. kimisine 2 fanlı olurken 3 fanlı sığmıyor ya da kasanın soğutması iyi mi? 4070 super pek ısınan bir kart değil giga hariç o listedekilerin hepsi olur. 2 fanlı palit gibi olanlar bile olur.

• 10 Gündür Palit modelini kullanıyorum Antalya sıcağında bile sıkıntı çıkarmıyor.

Kartta şimdilik Coil Whine yok belki onu da değerlendirirsin.

• ultralisan kullanıcısına yanıt

bir iki ay önce aldığım palit 4060ti kartta da coil whine yok. palit'te duymuyorum ben pek CW genelde olmuyor. Dr. MOS fosfet zero fan gibi özellikler var gayet güzel palit'in son çıkan kartları.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Sistemi 46 bin dolaylarında aldım, Asus Msi gibi markalardan alsaydım ekran kartını kafadan 6 7 bin eklenecekti en az. Eskiden bu markaları da kullandım gene yandı kart, artık en uygunu hangisiyse ona gidecem. Teknoloji zaten birazda şans işi artık.

• eskisi gibi markadan markaya pek bir fark yok artık.

en ucuzunu al geç.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

yani evet palit aslında eski bildiğimiz bir marka ama sonradan gelmedi nedense? ben 4060ti'yi 14600'e alırken TUF 4070 28 bin liraydı dedim iki katı fark yok çok pahalı gerek yok. YT'den bakıyorsun adamlar pcie3 sistemde 4060ti testi yapıyor yanlış oluyor tabi çünkü adamlar 4060ti'yi kırpa kırpa 128bit yapmışlar çekirdekleri kapatmışlar ama yine de 4070 gibi olunca bu sefer pcie16x değil 8x yapmışlar bu yüzden pcie4.0 destekli anakart ve işlemci gerekiyor resize bar açmak için. işte o zaman 4070 ile bırak iki katını doğru düzgün bir fark kalmıyor yani iyi ki TUF MUF almamışım ki asus'ta meşhur coil whine bir de o olacaktı direkten dönmüşüm haberim yok 8x olduğundan. sistem 4.0'dı yani tesadüf z590 11900kf. 2021 sonunda 10600kf ve TUF z490 kurdum sonra 4.0 ssd aldım dediler bu 4.0 desteklemiyor hadii sat kasayı komple bir daha kur 2021 aralıkta işte bir işe yarayacakmış. bu makine çok sessiz olduğu için 32" monitör 7900xtx kart 5800x3d sistemimden çok daha güzel aslında işte para saadet getirmiyor john williams orkestrası gibi dinliyorum asus helios kasa ve h150i pro xt soğutmayı. ne o kart red revil limited ultra sessiz bir şey ama su soğutmaya sabit 1500 devir çevir diyorum sen istediğin kadar ayarla su sıcaklığı 39 derece oldu diye 2400 devir çeviriyor nan diyorum oda 30 derece su 40 olmuş çok mu 70'te kapatıyor otomatik bi huzur ver.. yok.4070 Super, hangi markayı tercih etmeliyim? 

4070 Super, hangi markayı tercih etmeliyim?

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Palit bilindik marka zaten benim çocukluğumda Palit Sapphire Powercolor gibi markalar Asus Gigabyte MSİ gibi markalara göre tercih edilmiyordu bu kadar. Ben sizin kadar çok kurcalamıyorum hocam sistemi, oyunlarda ne zaman medium low karışımına düşüyorum o zaman çöpe gidiyor pc  bu sefer ilk defa Amd tarafına geçtim şimdiki anakartlara 2 3 nesil daha desteği devam edecekmiş belki 3 yıl sonra falan ekran kartı işlemci değişikliği ile yola devam ederim.

benim birader biraz kırık olduğu için biz hep böyle markalar kullanırdık. safirin anakartını almıştık bir kuzene 2005 2006 gibi. ekran kartı da safir ama oyuna girince fazla voltaj veriyormuş mail attık adamlar bios gönderdi yapın diye ama kuzen ben bunu yapmam hadi bozulursa yaparken dedi elektrik giderse dedi tabi o zamanlar biosflash falan yok. e dedik ne yapacaz benim nvidia 6600gt kartıma göz dikti o safir ati kart neydi ya pahalı bir şeydi takas ettik adamın işlemci amd athlon bir şeyler bende p4 var göya bendeki kart çok daha kuvvetli ama test drive diye bir oyun onda yağ gibi bende takılıyordu nalet ettim p4'e sattım bir daha da kurmadım 2021'e kadar. p4 zamanında amd bulmak kokain bulmaktan zordu konya'da böyle çok yağlı müşteri olman gerekiyordu o kuzen mütehahitti. şimdi ben de çok kurcalamıyorum son kurduklarımla giderim artık kafam da götürmüyor zaten. amd eskiden iyidir de bi fx serisinde taklaya geldiler bu işlemci için yapılan komut setini intel desteklemeyince dolayısı ile oyunlar da desteklemeyince yani ekran kartını sürücüsüz kullanmak gibi bir şeydi. buradan bir arkadaş ben 96'da cyrix 120mhz kullanırken amd 100mhz kullanmış şimdi yok böyle adamlar.

• Galax ya da Palit. PNY de olabilir amadaha çok iş tarafı kartları ile biliniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: shruikan

eskisi gibi markadan markaya pek bir fark yok artık.

en ucuzunu al geç.

sıcaklık ve gürültü oanlarına bakmak lazım. asus tuf ile palit bilmemne arasında aşırı fark olabilir

• galax 4070s aldım. 3 haftadır kullanıyorum. gayet sessiz ve soğuk bir kart. cevaplar için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

soğutma için kasanı da yazsan iyi olur. kimisine 2 fanlı olurken 3 fanlı sığmıyor ya da kasanın soğutması iyi mi? 4070 super pek ısınan bir kart değil giga hariç o listedekilerin hepsi olur. 2 fanlı palit gibi olanlar bile olur.

fractal design meshify c kullanıyordum, 3 fanlı olan sığmadı. Lian Li O11 evo aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.