Şimdi Ara

Hangi Mizah Dergisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Hangi Mizah Dergisi?

(En Son Oy Tarihi: 29.01.2019)
Giriş
  • Evet arkadaşlar, şu anda yayında olan benim bildiğim dergiler bunlar. Şahsen ben uykusuzu tercih ediyorum.

Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
     Hangi Mizah Dergisi?
    not: Gırgır ve lombak hala yayınlanıyor mu bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 4 Ocak 2010; 0:12:25 >

• yalnızca penguen

özer aydoğan, serkan altuniğne, kaan sezyum, erdil yaşaroğlu, selçuk erdem.
    bu kadro olduğu sürece penguen alırım.

zorda kalırsam uykusuz, ama onu da beğenmiyorum o kadar.
    Tek rakibim kangal.
  • leman l-manyak ve uykusuz genelde bizim burda basıldığı için takip ediyorum
    3 ü içinde leman
  • Ben sürekli olarak Uykusuz alıyorum. Başta Umut Sarıkaya olmak üzere, Ersin Karabulut, Yiğit Özgür, Memo Tembelçizer, Oky, Yılmaz Aslantürk, Uğur Gürsoy, Emrah Ablak, Cihan Ceylan vs. gibi sağlam çizer kadrosu var. Yazı olarak da Umut Sarıkaya çok iyi iş çıkarıyor. Tabii V.Ö, Erman Çağlar ve Fırat Budacı, Alpay Erdem'i de unutmamak lazım. (alpay'ı ne kadar sevmesem de )

Penguen'i de takip etmeye çalışıyorum fakat bana Erdil Yaşaroğlu çok itici geliyor. Çoğu zaman sadece çizmiş olmak için çiziyor.

Orijinalden alıntı: L4st

leman l-manyak ve uykusuz genelde bizim burda basıldığı için takip ediyorum
    3 ü içinde leman

Birden fazla şıkkı işaretleyebilirsiniz.
    Daha Fazla Göster
  • Hatırladığım kadarıyla ilk önce leman sonra l-manyak daha sonra atom sonrasında penguen sonrasında uykusuz bur arada da koala çıktı. Hep birbirinden çizer-yazar kopartmalarıyla çıktı bunlar. Bizi de böldüler.
  • her türlü uykusuz. geçen derste canım sıkılır diyepenguen almıştım ( çünkü uykusuzu okumuştum o hafta ) çok yalvan kaldı uykusuza göre. tek sayıya göre yorum yapmakta pek doğru değilde arada arkadaşın aldığı penguenlere bakıyorum onlarda öyle geliyor nedense.

- Kapak
    - 1'er Sayfa; Siyasi Karikatürler
    İşimdeyim Gücümdeyim
    Benimde Söyleceklerim var
    En arkaya da gelen kutusu koysun. Fiyatı da 1 tl olsun. Alırım.

Orijinalden alıntı: L4st

leman l-manyak ve uykusuz genelde bizim burda basıldığı için takip ediyorum
    3 ü içinde leman

Ben de bu 3ünü seçtim.
    Bir de lombak seçtim. Ya da lemanı seçmedim lombakı seçtim. Karıştı ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stairway to Heaven -- 4 Ocak 2010; 14:10:50 >
    Kapitalizm gölgesini satamadığı ağacı keser.
    Tek rakibim kangal.
  •  Hangi Mizah Dergisi?
    Adam gibi gazete olmadığı gibi adam gibi mizah dergisi de yok. Hep bir taraf tutulup öbür taraf çamurlanıyor, öz eleştiri yok, siyaset bolca. Çizimler desen eh, akrabalık ilişkileri sayesinde yeteneksiz elemanlar da çiziyor ondan sonra mayaların kodeksleriyle bu mizah dergilerini birbirinden ayırt edemiyorum. Hatta kimisi bir kareye 2 adam çizip 15-20 balon çiziyor. Ne diye o kadar yer kaplattırıyon, dök metine madem...

Mizah dergisinde adam akıllı karikatür hemen hemen olmadığı için, internetten günlük takip edilebilecek karikatür sitelerini (elbette yabancı) takip etmeyi yeğlerim.

Orijinalden alıntı: ScramJet

Hiçbirisi.
    Adam gibi gazete olmadığı gibi adam gibi mizah dergisi de yok. Hep bir taraf tutulup öbür taraf çamurlanıyor, öz eleştiri yok, siyaset bolca. Çizimler desen eh, akrabalık ilişkileri sayesinde yeteneksiz elemanlar da çiziyor ondan sonra mayaların kodeksleriyle bu mizah dergilerini birbirinden ayırt edemiyorum. Hatta kimisi bir kareye 2 adam çizip 15-20 balon çiziyor. Ne diye o kadar yer kaplattırıyon, dök metine madem...

Mizah dergisinde adam akıllı karikatür hemen hemen olmadığı için, internetten günlük takip edilebilecek karikatür sitelerini (elbette yabancı) takip etmeyi yeğlerim.

Yapma be hacı. Çoğu dergide ilk 2 sayfada siyaset-güncel konular var. Tabiki olacak. Özeleştir ne ben onu anlamadım? Dergi her hafta bi sayfaya "ulan geçen hafta şunu şöyle yapsaydık veya şu baloncukların şeklini şöyle yapsaymışız" diye yer mi ayıracak? O zaman sende "banane lan bunlardan" dersin. Açıklayabilirmisin özeleştiriyi?

• Penguen ve Uykusuz.

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

Orijinalden alıntı: ScramJet

Hiçbirisi.

Yapma be hacı. Çoğu dergide ilk 2 sayfada siyaset-güncel konular var. Tabiki olacak. Özeleştir ne ben onu anlamadım? Dergi her hafta bi sayfaya "ulan geçen hafta şunu şöyle yapsaydık veya şu baloncukların şeklini şöyle yapsaymışız" diye yer mi ayıracak? O zaman sende "banane lan bunlardan" dersin. Açıklayabilirmisin özeleştiriyi?

Özeleştiriden kasıt, kendi inandığı ideolojiyi (artık yapılan hatanın iyisini düşünüyoruz) eleştirebilmek. Mesela, penguen ve leman sürekli hükümeti ve başbakanı eleştiriyor. Güzel iyi, bunu herkes yapabilir, yapıyor. Ama bir yerden sonra bu sıkıyor, üstelik yaptığı eleştiri (çamur atma dersek daha doğru olacak aslında çünkü eleştiri de bir çözüm önerisi veya bir doğru yol gösterme olur) sadece tek tarafı içeriyor. Tamam madem, hükümetin veya başbakanın yaptığı yanlış, doğru olan nedir? Yok... Sorsan cevap da veremezler eminim.

Dergilerin kendi düzenlenmesi hakkında özeleştiri de yapması fena olmaz, işe bir kaç beceriksiz çizeri kicklemekle de başlasalar hiç fena olmaz.

Ek olarak, en başta koyduğum parantez için. Eğer bir mizah dergisi bir ideoloji üzerine kuruluysa o dergiden zaten birşey beklenmez. Bu sadece mizah için de geçerli değil. Ancak mizah dergisi söz konusu olunca yapılacak olan mizahın hiçbir anlamı kalmaz çünkü mizah özgür düşünmeyi gerektirir, belli ideolojik sınırlar içinde düşünmekle bir yere varılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScramJet -- 4 Ocak 2010; 16:37:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.