Şimdi Ara

Hangi Mazot la Daha Uzun Yol Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ford fiesta 1.4 tdci 2006 model sahibiyim 60 000 km kadar oldu araç.
    Ben her zaman depoyu sıfıra sıfır doldurur her doldurduğumda km yi sıfırlar ve her fullediğimde yaptığım km ye bölerek ne yaptığını hesaplayan birisiyim yakıtta inceciyimdir. Yakıtı senelerdir opetten alırım ve herkese de öneririm bu konuya kadar bir şey yok. ,

Daha yeni 60 000 bakımlarını yaptırdım filtreler yağ değiştirdim.

Bazen euro mazot alırım bazen normal mazot alırım . Ama euro mazot la her zaman daha az yol yaptığımı gördüm ve genel de normal mazot alırım her neden se 1 depo mazot la hemde normal mazotla şehir içi 500 550 km yapıyorum yüksek devirli kullanmamakla birlikte bazı yerlerde boşta bile gidiyorum 100 km üstüne çıkmıyorum. Şimdi bu normal mi yoksa araba da mı sorun var ya da yakıttan dolayı mı onu anlamak istiyorum.

Biliyorsunuz yakıt firmaları reklamlarında daha çok yol bilmem şu kadar depoda 1 depo daha az alırsınız vsvs gibi reklamlar veriyorlar ben hiç itibar etmedim ve hiç başka firmalardan yakıt almadım ama su an gerçekten merak ediyorum. Aklımda total ın öyle bi reklamı kalmış demek ki gerçekten yakıt firmalarından firmasına yakıttan yakıta menzil değişecek mi dir onu anlamak istiyorum bunu deneyen test eden arkadaşlar var mı acaba. Evet şu nu kullanıyordum daha az bunu kullanınca daha fazla olduğunu gördüm gibi yorumlar var mı. ya da sorunsuz bakımları yapılmış 60 000 km de ki aracımda mı sorun aramalıyım. Ya da şehir içi 1.4 dizel normal mazotla bir aracın 500 550 km yapması normal de ben mi abartıyorum.

• Valla arkadaşım o total işini denemedeyim.Ama forumdaki arkadaşlar total'in daha iyi olduğunu söylüyorlar.enim asıl merak ettiğim konu ise arabanın ilk sahibi senmisin,normal mazot kullanıyorum diyorsun bu bir sıkıntıya yol açtı mı?Çünkü servisler ve buradaki arkadaşların çoğu normal mazot kullanımının zararlı olduğu üzerinde duruyorlar.Malum mazot aldı başını gidiyor,bende normal mazot denemeyi düşünüyorum.Bir kullanıcı olarak görüşlerini yazarsan sevinirim.
  • bendede 2005 i var. 1 depoyla 550-600 km çok iyi rakam açık söyliyim. ben o kadar gidemiyorum. reklamlardaki 1000 km lafı sehirdışı 90 la gidersen yakalarsın.
  • ilk sahibi diğilim 40.000 km de aldım.ama arabanın tüm bakımları yapılmış olduğunu temiz hatasız bir araba olduğnu görerek aldım ben aldığımdan bu zamana kadar da sorun yaşamadım.

hem euro hem normal mazot kullandım daha hiç sorun gelmedi bu konuda euro mazot la daha az yol yaptığımı biliyorum ama.

1 depo yu 100 ytl ye doldurduğumuzu varsayarsak ortalama 550 km yol yaparsak 180 ykr gibi bir rakam çıkıyor kaba bir hesap. dizel hemde iddialı bir dizel olan ford 1.4 tdci için de şehir içi 180 ykr civarı bir tüketim bana göre yüksek bir rakam.

Geçen sene 140 150 ykr max yaktığını hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkoc -- 20 Mart 2008; 17:09:19 >
  • Ama şunuda hesaba kat istersen ben 26 eylülde aldığımda eurodizel 2,48 idi.Şimdi 2,98 0.50 ykr zam geldi.Artış normal bence.Bir de normal mazot kullanabilirsin diyorsun anladığım kadarıyla,peki çekişte çok farkediyor mu?
  • şehir içinde zaten makul hızlarda gideriz genelde 0/100 bu süratlar arasında da hiç hızlanmada sorun yaşamıyorum uzun yolda 180 km hızı aynı araçla görmüş birisi olarak 2000 3000 devirlerde kullanarak hiç de performans sorunu yaşamıyorum bundan önce de palio multijet kullandım hem euro hem normal mazot kullandım hiç bir sorun yaşamadım o aracı da 0 aldım 40 000 km yaptım tık demedi. euro mazot gelmeden kullanılan normal mazotla yüzbinler km yapan araclar o zaman kesin arıza yapmalı dır mantığı olabilir mi ama kaya gibi ortalar da eski model dizeller euro biraz da çevre için teşvik ediliyor diye düşünüyorum.

total dan alıp deneyeceğim bakalm 30 km farkeder gibi bir reklamları var opet e göre farkedecek mi deneyecez deneyenler varsa bilgi verirlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alkoc -- 20 Mart 2008; 17:20:14 >
  • arkadaşın sorduğu soru tam olarak cevaplanmamış
    ben hep opetten alıyorum acaba başka istasyondan eurodizel alsam daha çok yol yapılabilirmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet maalesef o kadar online kişi var ama sağlam denenmiş test edilmiş bilgiye ulaşamadım.
  • Yanlız total 2. depodan sonra araçta sessizleşme ve yakıtta düşüş gözlenir diyor.Benim 1. depo bitmek üzere.
  • bende bunu merak ediyorum bariz gözle görülür bişey varsa kmde aynı kullanımla daha fazla giden varsa o istasyonu merak ediyorum
    diyorum totaldan shellden po dan birer kez denesem mi
  • Arkadaşım söylenen 2 depodan sonra farkın ortaya çıktığı yani birer depoyla olacak iş değil gibi gözüküyor.
  • 2006 multijet albea sahibiyim 0 km aldım. Aldığım günden beri euro dizel kullanıyorum ve yakıtı hep şehir içindeki büyük istasyonlardan alırım, shell, total, opet, po hepsini denedim genelde hangisinde promosyon varsa ondan alıyorum, aralarında bariz fark görmedim şehir içinde 500-600 km ancak gidebiliyorum, aynı istasyondan üst üste aldığım seferlerde bile farklı km yaptığım oldu. Çok eskiden benzin istasyonunda çalışmıştım asıl yakıtı verimli hale getiren dinlendirilmiş olması eğer istasyon dinlendirme işine dikkat etmezse total shell farketmez yakıt verimsiz oluyor. Eğer bayinin yeterli stoğu yoksa dinlendirmeye fırsat bulamıyor tankerden geldiği gibi pompaya gönderiyor.
  • sizin arabanız common rail sistemiyle çalışmıyormu?

eğer common rail sistemi ile çalışıyorsa normal mazot sizin aracınıza zarar verecektir.çünkü içindeki madde oranları farklı mesela kükürt oranı aşırı fazla
  • 550 km çok az araçta bir sorun olabilir.
    ben cordoba 1.4 tdi ile şehir içi ve dışı karışık 950-1050 km yapıyorum.
    sadece şehir içi 850-900 yapıyorum.
    yakıt olarak sadece BP ultimate eurodizeli kullanıyorum.( bu arada akaryakıta zamma 3 lira oldu mazot )
  • Oldu valla benzinde 4 olur yakında:)
  • Gene zam mı geldi?
  • şunları denedim:
    shell çekiş biraz arttı ama yakıt daha çabuk bitti
    opet çekiş aynı yapılan km aynı ama motor sesi biraz artıyor.
    total daha fazla km yapıyor motor sesi artmıyor çekiş aynı
    o yüzden hep total den alıyorum ama hep aynı yerden ve totalin kendi istasyonu olmasına dikkat et.bp ve po'ya bulaşma sakın
  • sayın challenger 55,
    bu totali çoğu kişi beğeniyor ama kendi istasyonu dedikleri doco mu ney
    hangi istasyonların ondan olduğunu nasıl anlarım kendi sitesinde tam olarak bulamadım

düzeltme:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 20 Mart 2008; 9:02:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuci

sayın challenger 55
    bu totali çoğu kişi beğeniyor ama kendi istasyonu dedikleri doco mu ney
    hangi istasyonların ondan olduğunu nasıl anlarım kendi sitesinde tam olarak bulamadım

düzeltme:imla
  • bizde 2008 polo 1.4 tdi var şu anda 14000 km de şehir içi 650-700 ün üzerine çok rahat çıkıyor uzun yolda ise 960km yi gördüm iyice btmesi için zorladım ama sonrada korkudan benzinci aradım neyseki izmit gölcük civarlarıydık da bi aksilik çıkmadan depoyu doldurduk!
    yani senin aracta bi anormallik var galiba bu rakamlar çok az...kullanım stilimiz benziyor gibi yani sakin kullanımda bu rakamlar az gibi
    selamlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.