Şimdi Ara

HANGİ MARKA LPG TAKTIRMALIYIM ÇOK ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA ARACIM 2005 MODEL TOYOTA COROLLA 1.6 SOL ARACIMA LPG TAKTIRMAYA KARAR VERDİM FAKAT HANGİ MARKA TAKTIRMALIYIM BU KONUDA BİR KARARA VARAMADIM. GENELLİKLE ÇEVREMDE BRC MARKASINI ÖNERİYORLAR FAKAT YİNEDE TAM EMİN OLAMIYORUM. BU HAFTA TAKTIRMAM GEREKTİĞİ İÇİN ACİL OLARAK SİZDEN HANGİ MARKA VE NEDEN OLDUĞUYLA İLGİLİ BİLGİ ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

• arkadaşlar bir bilgisi olan yokmu acil bu konuda yardıma ihtiyacım var lütfen bilgisi olan bir geri dönüş yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbe35

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA ARACIM 2005 MODEL TOYOTA COROLLA 1.6 SOL ARACIMA LPG TAKTIRMAYA KARAR VERDİM FAKAT HANGİ MARKA TAKTIRMALIYIM BU KONUDA BİR KARARA VARAMADIM. GENELLİKLE ÇEVREMDE BRC MARKASINI ÖNERİYORLAR FAKAT YİNEDE TAM EMİN OLAMIYORUM. BU HAFTA TAKTIRMAM GEREKTİĞİ İÇİN ACİL OLARAK SİZDEN HANGİ MARKA VE NEDEN OLDUĞUYLA İLGİLİ BİLGİ ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

merhabalar. otomobil üreticilerinin tercihi BRC'yi sizde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. BRC MY11 kitimiz, sequent plug&drive yazılım desteğiyle aracınıza kusursuz uyum sağlayarak her devirde tasarruf ve performansı hizmetinize sunar. size en yakın bayimizewww.brcnerede.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

• çok kullanıyosan arabayı brc sıralı çok kullanmıyosanda atiker ama bütcem iyi değil dersen yine sıralı atiker
  • atmosferik bir araç için kitlerin hepsi birbirinin aynısıdır. tek farkları fiyatlarıdır. maliyetlerini kıyaslayarak bir tercih yapabilirsiniz. benim tek tavsiyem servis ağının yaygın olması ki gerekmesi halinde yedek parça bulabilesiniz.
  • quote:

ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA ARACIM 2005 MODEL TOYOTA COROLLA 1.6 SOL ARACIMA LPG TAKTIRMAYA KARAR VERDİM FAKAT HANGİ MARKA TAKTIRMALIYIM BU KONUDA BİR KARARA VARAMADIM. GENELLİKLE ÇEVREMDE BRC MARKASINI ÖNERİYORLAR FAKAT YİNEDE TAM EMİN OLAMIYORUM. BU HAFTA TAKTIRMAM GEREKTİĞİ İÇİN ACİL OLARAK SİZDEN HANGİ MARKA VE NEDEN OLDUĞUYLA İLGİLİ BİLGİ ALABİLİRSEM ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

İYİ BİR SERVİS EN ÖNEMLİ AYRINTIDIR.Piyasadaki cihazlqarın kalitesi ve kullanım ömürleri birebirdir.Mekanik kısmı aynı elektronik yazılımı çoğu benzerdir .Garati şartları ve servis ağı en iyi olanı tercih edin.Cihaz usta iyi olmadıktan sonra pek önem arz etmez
  • quote:

Hocam 110 beygir guce sahip 1,6 Corolla motorlari her turlu LPG kitiyle uyumludur. Kacak benzinle bile en uyumlu araclardan biri olarak bilinir :-)
    En onemlisi montaj. Ustaniz iyi olsun, kitin onemi yok. Ustaniz kotu ise 5000 liralik son nesil sivi LPG sistemleri bile basinizi agritir.

iZMiR'desiniz sanirim. Oralarin en iyi montaj yapan ustasini bulup ona gidin derim.

ADAPAZARI'nda olsaniz Cemal ustaya,
    ANKARA'da olsaniz Memduh ya da Tufan ustaya,
    istanbul'da olsaniz Riza ustaya gidin derdim, ayrica bunlarin disinda mutlaka forumdan usta tavsiyesi alip cogunluk kimi tavsiye ediyorsa oraya da gidin derdim.

Son tavsiyelerim:

1- Eger bu araci oldurene kadar binecekseniz o zaman uzun yillar sorun cikartmadigi soylenen pahali LPG kitlerinden birini taktirin.

2- Yok eger bu araci 3 yil sonra satarim derseniz, ya da 100-120 bin km biner satarim derseniz asla fazla para vermeyin, yerli sermayemiz ATiKER'e bir sans verip milli gururumuzun buyuyup kendini daha da gelistirmesine destek olmak icin bir el atin. Buradan sakin "Atiker uzun yillar dayanmaz" sonucunu cikarmayin lutfen, soncta Atiker"i iyi ustaya taktirip 5 yildir binenler de var.

3- LPG montaji esnasinda manifoldu asla motora bagliyken deldirmeyin.

Motordan tamamen sokup delsinler, ya da manifoldu motordan hafif ayirip iceriye capaklari icine ceken vakum makinesi (elektrikli supurgenin ucuna manifolt capinda bir boru takip iceri soksalar bile olur ) baglasinlar.

Vakum ya da alektirikli supurge baglayacaklarsa hava emisini arttirmak icin "hava filtresi" kutusu ya da bogaz kelebegine hava filtresinden gelen koruklu boru acilsa ve kelebek sonuna kadar acilsa (tam gaz yapmis gibi) faydali olabilir.

Supurgeleri de yoksa manifolttan iceriye tek parca uzun ince ve mumkun mertebe manifolt capinda bi bez sallasinlar. Delecekleri yerin en az 5-10cm gerisine kadar bez girsin. Ondan sonra da ister ters matkapla isterlerse de duz matkapla delsinler.

Bezleri de yoksa (yok artik ) simdi aklima gelen bir yontemi uygulayabilirler: SUNGERLi TEL. ince telin ucuna manifolda TATLI SIKI girecek sekilde sungeri tutturun. Her bir manifolt agzi delinirken sungerli teli delinecek yerin ilerisine kadar sokun. Delme islemi bitince teli yavasca geri cekin ve sunger icerideki capaklari toplasin gelsin.

Ne yapin ne edin o manifoldu motora bagliyken deldirmeyin yani. yoksa buyuk masraflar cikabilir.
    Tabi bu islemler sirasinda manifolt contasi hasar gorurse de cebinizden ekstra conta parasi cikacak, bu yuzden ustayi suclamayin. Conta bu, kolay bozulur.

Manifoldunuzun yapisini bilemiyorum, eger delinecek kisim yani manifolt agzi asagiya dogru bakiyorsa o zaman sadece motordan ayirmalari yeterli olabilir. Delerken cikan capaklar manifoldun dibine dusmez, oldugu yerde kalir ya da yercekimi etkisiyle manifoldun motora giren agzindan asagiya duser. Iceriye parmak sokup capaklari cekerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 8 Mayıs 2013; 2:36:58 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dogru bir montaj ve kaliteli işcilik + ayar ile birleşirse aracınıza piyasadaki ürünlerin geneli uygundur.bu safhadan itibaren bütcenıze göre secim yapmanız kalır .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.