Şimdi Ara

Hangi Macbook Pro'yu Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, merhaba. Reklam Fotoğrafçılığı için yatırım yapma aşamasındayım, kullanacağım program genelde Lightroom ve duruma göre Photoshop olacak. Onun dışında da gündelik işlerimi de karşılaması için bir macbook pro almayı düşünüyorum. Doların yükselmesiyle birlikte fiyatlar malumunuz. Ben de bu yüzden pişman olmak istemiyorum açıkcası. Bu zamana kadar hep Windows kullandığımdan dolayı da, macte işimi görecek özelliklerin ne olması gerektiği konusunda fikrim yok. Tam olarak istediğim, işlemleri yaparken başımın ağrımaması. Bunun için ne önerirsiniz?

    Ayrıca kendimce iki seçenek çıkardım.

    Macbook pro 13 (2016)

    Hangi Macbook Pro'yu Almalıyım?

    Macbook pro 13 (2015)

    Hangi Macbook Pro'yu Almalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 17 Ocak 2017; 16:40:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • her 2 seçenek de işinizi görür yeni nesil macbook larda dikkat etmeniz gerek nokta, sonradan geliştirilemeyecek olması. Bu nedenle eğer imkan varsa ram ve ssd olarak yüksek modleleri tercih etmekte fayda var. İlk seçenekte ssd daha yüksekken ikinicisinde ram daha yüksek. Aslında oluru hem 16gm hem de 256gb

    Benim fikrim rami yüksek modeli tercih etmeniz. Fotoğrafçılık için photoshop ve lightroom kullanılacağından dolayı ram ihtiyacınız fazla olacaktır. Ssd kısmınıda, çalışmalarınızı harici disklerde tutarak bertaraf edebilirsiniz. Harici ssd ler de artık bulunmaya başladı ve kapasiteleri de 1tb değerlerine ulaştı. 240-480gb ık bir harici ssd ile birlikte 2015 model macbook pro iyi bir seçim olur diye düşünüyorum.
  • Görsel bir iş ile uğraşıyorsanız imac almalısınız, 13 inc cok düşük kalır bence, denemedim ama düşünmesi bile korkutuyor beni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WinteR

    Görsel bir iş ile uğraşıyorsanız imac almalısınız, 13 inc cok düşük kalır bence, denemedim ama düşünmesi bile korkutuyor beni.

    "Görsel bir iş ile uğraşıyorsanız iMac almalısınız" çok keskin bir ifade olmamış mı? Yalnızca ekran boyutu sebebiyle diyorsan ek monitör çözüm olabilir. Mobil olmanın faydasını görebilir, fotoğraf ile uğraşacağı için.

    @FbA3*, şunu belirteyim: biri 300 nit parlaklığa sahip, diğeri 500 ve renk yelpazesi de farklı (sRGB vs p3 diye aratabilirsin), bunu dikkate alarak hareket etmeni tavsiye ederim. Muhtemelen 4-5 sene kullanacaksın, üstelik bu bilgisayar ile para da kazanacağına göre, bence yanıt belli.




  • Kesin bir yargım olmadı,zaten bence demiştim. Eğer mobilite içinse Air'de iş görür ancak büyük monitörlerde çalışma %65 daha yüksek üretkenlik sağlar(-mış). Benim için 13 incde iş teslim etmek çok çok risk.
  • 128 Gb ssd çok az bence bu
    Hangi Macbook Pro'yu Almalıyım?
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim, yazdıktan sonra cevap gelmeyince aklımdan çıkmış burası. Alacağım zamanda maclere zam geldi. Tam da bu sırada, Windows tarafında gördüğüm bir Laptop indirime girmişti, tercihimi ondan yana kullandım. 17.3 inç ekrana sahip, i7 2.6 ghz işlemci, 32 gb ram ve 6gb geforce 1060 ekran kartlı asus rog serisi bilgisayarı 6.500 küsüre satın aldım. Şu an aynı fiyata macbook proların giriş seviyesini alabiliyoruz sanırım. Gönül macten yanaydı ama kısmet değilmiş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 28 Ocak 2017; 5:40:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bilgisayarınız hayırlı olsun. Zamlar gerçekten de kötü olmuş. Ben de geçen ay almamış olsaydım şu anki fiyatlarla almazdım muhtemelen.

    Yalnız gene de ilerisi için bi hususa dikkat çekmek isterim. İşlemciler 15-watt ve 28-watt Core i5 veya Core i7 olduğunda aralarında yalnızca az bir frekans farkı mevcuttur (bazı modellerde 1 MB ekstradan önbellek olabiliyor). Masaüstü işlemcilerin aksine U serisi işlemcilerde i5 de olsa i7 de olsa Hyper-Threading mevcuttur. Yani bu işlemcilerde i5 yerine i7 seçmek para kaybıdır. Hatta frekansı yüksek işlemci daha az pil ömrü ve daha yüksek fazla ısınmayla sonuçlanabilir. İşlemci yükseltmeye verilen para yerine RAM ve SSD kapasitesi yükseltmek daha mantıklı olur.

    Öte yandan quad core işlemcili, 32 GB RAM'li ve GTX 1060'lı bir bilgisayar almış olmanız gerçekten güzel. Paranızın hakkını alacağınızdan eminim. Umarım hayırlı günlerde kullanırsınız.




  • Siz macbook pro aldınız sanırım?

    Bahsettiğiniz konuda, bahsettiğiniz derecede bilgi sahibi değildim. Evet, SSD'nin yarattığı farkları gördüm, gerçekten işe yarıyor. Bilgisayardan şu anlık memnunum, umarım bir sorun yaşamam. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ayrıca :)
  • ben ce 2015 olanı hem port sıkıntısı yok hem ram ı daha yüksek.Sadece ssd kapasitesini gözönüne almalısın.
  • FbA3* kullanıcısına yanıt
    İyi ki i7 2016'yı almamışsınız zaten, Touch Bar'sız mofeli i7'ye yükseltince fiyatı Touch Bar'lı model ile aynı oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.