Şimdi Ara

Hangi İlin Nesi Meşhur ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
3
Favori
15.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Niğde tavası, saç kavurma, tandır ve çanak fasulyesi, zomu, mangır çorbası, oğma çorbası, öfeleme çorbası, düğcük çorbası, yoğurtlu çorba, sütlü çorba, nohutlu çorba, pancar çorbası, erişte pilâvı(Kesme Pilavı) ve çorbası, tarhana çorbası, kuskus pilavı ve çorbası, üzüm baranası, kabak köftesi, kabak musakkası, ditme, tirit, söğürme, valu söğürme, tatlı havu, ayvan baranası, soğan yahnisi, ekkabağı, papara, yumurtalı taze fasulye, kaygana, maklube ve püresi en meşhur yemeklerindendir.

Tatlılar

Kaygana, Pekmez, Aşure, Höşmeri, Halveter,Zerde, Sarımburma, Tatlı Dürümü, Hurma Tatlısı, Kaşık Kayganası,İrmik Tatlısı, Halka Tatlı, Kuru kayısı tatlısı, Tulumba tatlısı, incir tatlısı, köfter tatlısı, cimcik tatlısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdastyana

izmir

Aynı yazıyı aynı şekli yazmak için girdim ama tıpkısının aynısı yazılmış
  • Kahramanmaraş

-Dondurması tüm dünyada meşhur malum.
    -Kırmızı acı biberi
    -Tarhanası
    -İplik(Tekstil fabrikaları)
  • quote:

Orijinalden alıntı: catsandangels

quote:

Orijinalden alıntı: Acı Biber

ANKARA

Et Yemekleri: Ankara tavası alabörtme calla çoban kavurması ilişkik kapama orman kebabı patlıcanlı et sızgıç siyel siyer.

Pilavlar: Bici bulgur pilavı oğmaç aşı pıtpıt pilavı.

Köfteler: Kadınbudu köfte, mucirim köftesi, yumurtalı köfte, tohma, tiritli köfte.

Dolmalar: Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.

Börekler - Çörekler: Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı.

Yemekler: Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe ***er, kaile, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tamtak tiridi, topaç.

Hamur İşi Yemekler: Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği.

Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası, zerdali hoşafı. kabak tatlısı

Ekmekler: Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, şerit,

hocam ankaralıyım çoğunu duymadım nerde ankara yemekleri olan bir yer var biliyormusun

hocam bunların hepsini yapan yer bulmak zor.genelde anneler büyükler evde yaparlar çoğunu.he dışarda bulsan bile biliyorsun ucuza satmak için neler yapıyorlar onun için pek güven olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: RoadVooDoo

Erzurumlu olmama ragmen söz konusu yemek olunca Antebin yemeklerinin üstüne tanımam Bkz:Alinazik,Hünkarbeyendi,Katmer,İçli Köfte...

Erzurumun Çağ kebabını denemenizi öneririm bi oturuşta kilolarca yiyebilirsiniz o derece harikulade bir kebabtır

İçli köfte maraş ın kardeş.

Bende maraşı yazayım.

Kelle paça, İçli köfte, maraş tarhanası gerek çorba gerek kendisi gerekse firiği(Ameleye bağlamayın sizin bildiğiniz tarhanalardan değil),Mumbar, boranı(urfanında olabilir),ekşili turşu, et kabağı,maraş çöreği,maraş kömbesi(Şiddetle tavsiye edilir.),dondurma,tas pilavı,çullama,bastık,peynir helvası,fıstık ezmesi,Pekmez sucuğu ve şeker sucuğu bazı pestiller

döğme dondurması, baklavası(Mado veya Fedo bir baklava yiyin birde Güllüoğlundan yiyin), fıstığı, kırmızı biberi ve ülke
    dışına ithalatı yapılmaktadır.

• bizim pişmaniye var,bir de fabrika bacaları
  • Mersin
    TANTUNİ(mert tantuni ve shogun tavsiyem..)
    cezerye
    atom(içecek)(kushimoto sokağı atomcu sait(ak kafe) tavsiye olunur)
    kerebiç
    aslı mersin mi bilmiyorum ama kesinlikle ciğer(bahattin, apo)
    aslı mersin olmasada mersinde de güzel yaparlar.. künefe
  • 19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN'un ;

Kıymalı Pidesi ve Süper simidi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

karabükün demirden başka meşhur bişeyi yok ama safranbolu dendimi ilk olarak safran ve sonrasında lokum, simit, safranbolu evleri, bükme pidesi, gözlemesi, ev yapımı baklavası, bide doğası var o bana özel tabi herkes sevmeyebilir

sevilir sevilir memleket candır
  • L e b l e b i - 1 9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik34 -- 12 Mart 2012; 2:09:38 >
  • kayseri

pastırma
    sucuk
    mantı
    erciyes
    gilaburu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altair Ibn-La'Ahad

Batman

Batman'a özgü yemekler genel anlamda etli yemeklerdir. Kavurma, Kebap belli başlı etli yemeklerdendir. Tandır ekmeği ayrı bir lezzettir. Kentte birçok tandır ekmeği satan Bayiiler bulunmaktadır.

Bu Forumda Batmanlı var mıydı ya ? neresindensin ? 11 sene kaldım Batmanda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Kahramanmaraş

-Dondurması tüm dünyada meşhur malum.
    -Kırmızı acı biberi
    -Tarhanası
    -İplik(Tekstil fabrikaları)

otu unutmuşsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipreal

quote:

Orijinalden alıntı: Altair Ibn-La'Ahad

Batman

Batman'a özgü yemekler genel anlamda etli yemeklerdir. Kavurma, Kebap belli başlı etli yemeklerdendir. Tandır ekmeği ayrı bir lezzettir. Kentte birçok tandır ekmeği satan Bayiiler bulunmaktadır.

Bu Forumda Batmanlı var mıydı ya ? neresindensin ? 11 sene kaldım Batmanda ?

Batman,Merkez
  • Carsambaliyim eskiden adami meshurdu ama simdi ne durumda bilmiyorum
  • sivas doğanşar yöresi

çorba :
    herle
    madımak
    ısırgan
    yemlik çorbası
    keğendüm aşı

yemek :

kapçuklu fasulye ,pezuk kavurması, yemlik kavurması ,pezuk dolması

hamur işi : gömbe, pağaç ,çökelekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ttgg44

quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

Malatya tabiki:

KAYISI
    KAYISI
    KAYISI
    KAYISI
    KAYISI
    KAYISI
    KAYISI

+44

Her yerde Malatya 44 Diyorum
    Hemşerilerimi Buldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Green Hell

Bursa
    İskender, Pideli Köfte, Cantık, Kestane Şekeri, Şeftali, Bıçak, Havlu

Pideli köfte kadar hayatımda daha güzel bişey yediğimi hatırlamıyorum. Yendi mi Bursa'da yenmeli tabii ki.
  • Kastamonu

-Etli Ekmek
    -Sarımsak
    -Pirinç
    -Kuyu Kebabı aklıma gelenler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoQi

quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

Orijinalden alıntı: DoQi

Mersin

Tantuni,Cezerye,Kerebiç

neresinde oturuyon.Pozcudayım.

Yazları geliyorum.Mezitli

aynen her sene yazın mezitlideyim.solinin orda.
    Tantunide pozcuda alanya sokakta shogununki harika çerezde karşısında çıtır çerezi çok beğeniyorum. İkisinide tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.