Şimdi Ara

hangi halojen performans ampulünü kullanıyorsunuz, memnun musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, forumda otomobil kısmında onlarca halojen ampul tavsiyesi istenmiş , verilmiş. ancak çoğu sorucevapsız kalmış. yada konu bir netliğe kavuşmamış.

önerim şudur ki;

performans ampulleri kullanan kullanıcılar hangi ampulü kullanıyorlar, memnunlar mı, ampullerin standart ampullerden farkı ne kadardır? bizler bilgi ve tecrübelerimizi birleştirerek güzel bir konu hazırlayabiliriz. böylelikle yeni kullanıcılar için faydalı bir kaynak oluşturmuş oluruz.

katılımınız için teşekkürler.

en çok bilinen ve kullanılan performans ampulleri :
    -philips silver vision
    -phlips GT 150
    -phlips diamond vision
    -Philips X-treme Power
    -Osram Night Breaker
    -Osram Cool Blue
    -Narva 100w
    -Cool Blue Mega 4300K
    -Cool Blue Hyper 5000K

aydınlatma ve performans ampulleri için kaynak siteler:

http://www.kimkorkarkaranliktan.com/tr/index.asp ( osram'ın resmi sitesi )
    http://www.geceucusu.com/ ( otomobil aydınlatması ile hemen hemen herşey)

philips bluevision&osram cool blue testi

ilk kullanıcı yorumu benden olsun;

ben 1 ay kadar bir süredir osram nightbreaker kullanıyorum.ampul tanıtımlarında %90 fazla aydınlatma,%10 daha beyaz ışık vaad ediyor. gerçekten de aydınlatma performansı standart ampullerden çok daha yüksek. vaad edilen beyazlık ise tam beyaz değil. sadece beyazımsı ışık.

sonuç olarak; beyaz ışık değil de yüksek aydınlatma performansı isteyenler için gerçekten önerebileceğim bir ürün.

• renk sicaklık skalası amullein yanındaki 4000-5000-5500-6000 k nedir diye merak edenler için koydum. ampullerinizin yanındaki değerler; tablodaki renge yakın ışık verecektir.

şöyle bir durum da vardır ki göz ardı edilemez: kelvin değeri arttıkça aydınlatma performansı düşer. yani 4000 kelvin dercesindeki bir ampul, 5000 kelvinden daha fazla aydınlatma performansı sunar. yanlız 6000 kelvin'de ışığın tonu daha beyazdır.

hangi halojen performans ampulünü kullanıyorsunuz, memnun musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratt45 -- 1 Nisan 2008; 19:13:01 >
  • BEN DE 1 AYDIR "OSRAM SİLVERSTAR" H4 60/55W KULLANIYORUM. YAĞMURLU HAVALARDA PERFORMANS KAYBI OLDUĞU İÇİN, BEYAZ OLANI TERCİH ETMEDİM...
    NORMALDEN DAHA FAZLA SARI IŞIK VERİYOR. STANDART AMPULLERE GÖRE %50 DAHA FAZLA IŞIK VAAT EDİYORDU...
    STANDART AMPULE GÖRE DAHA FAZLA IŞIK VERDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM. BARİZ FARK VAR. AMA NE ORANDA ONU BİLEMEM. BAUHAUSTAN 24 YTL YE ALDIM. VERDİĞİM PARAYA DEĞDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

ben 1 ay kadar bir süredir osram nightbreaker kullanıyorum.ampul tanıtımlarında %90 fazla aydınlatma,%10 daha beyaz ışık vaad ediyor. gerçekten de aydınlatma performansı standart ampullerden çok daha yüksek. vaad edilen beyazlık ise tam beyaz değil. sadece beyazımsı ışık.

sonuç olarak; beyaz ışık değil de yüksek aydınlatma performansı isteyenler için gerçekten önerebileceğim bir ürün.

ampulde yüzde 10 daha beyaz diyor...
    zaten verdiğiniz grafiktede 3200k standart halojenin rengi...
    yüzde 10 artışla 3520 K ifade ediyor...
    zaten bu beyaz ışıkla alakasız bir renk ısısı...
    yani vaad edilen beyazlatma aslında doğru....

• osram silverstar kullanıyorum.beyaz görünümlü ampullerle işim olmaz :)

ilk taktığım günden itibaren fark abartılacak derecede fazlaydı.bu eski ampullerimin ömür sonlarına yaklaşmış olmalarından da olabilir ancak daha önce aracın farlarında bi gariplik var derdim, şimdi sesim çıkmıyor.meğer ampullerim yaşlanmış :)

%50 daha fazla ışık verdiği söylenen osram silverstar ile değiştirdim, memnunum.yalnız şunun şurasında 2 gün oldu takalı.ömür konusunda bişey söyleyemeyeceğim.zira daha önce kullanmış olduğum osram coolblue isimli ampullerden çok çift eskittim.allaha yakın bana uzak olsunlar :) bakalım bunlar nasıl :)

aydınlatma konusunda rahatlıkla tavsiye ederim.ancak ömür konusunda ben de daha yeni kullanıcıyım :)

herkese kazasız sürüşler...
  • Sanırım nightbreaker bir adım önde..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.