Şimdi Ara

Hangi ENB Modu? (ENB'den anlayan arkadaşlar aranıyor?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hangi ENB modu daha stabil ve sorunsuz? Seksen tane versiyon var, bir türlü ayarları tutturamadım. Kimisinde performans yerlerde kimisinde ise performans iyi fakat parlaklık çok yüksek. Phenom X4 965, HD7870, 4 GB DDR 3 ram var.

Hangisini öneriyorsunuz? Patch 1.4 kurulu olsun deniyor, fakat 1.4'ün üstüne ENB yaptığımda yazı karakterlerinin bir çoğu görünmedi. Oyunu baştan kurup 1.4 patch'ten sonra üstüne ENB'yi çaktığımda FPS 15'lere kadar düşüyor, üstüne bu sefer de oyun çok karanlık oldu

1.7 patch'te ise performans iyi fakat bu sefer de dokuların geç yüklenme problemi başlıyor. Ne yapsam bilemedim yahu. Bir yardım beyler? Forumdaki arkadaşlar en iyi performansı 1.4'te aldıklarını söylüyorlar. Acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 3 Mayıs 2013; 19:19:50 >

• Az evvel 1.7'nin üstüne ENB'yi çaktım, bu sefer de noise effect gibi karıncalanma oldu ekranda Kurulumda tam olarak ne yapmam gerekiyor?
  • Oyunu şimdi baştan kuruyorum, 1.4'ün üstüne şunu deneyeceğim;

http://www.gta4-mods.com/misc/enb-settings-v60-f21337
  • Arkadaş hala aynı aynı. Performans fena değil ama niye bu kadar karanlık ya

Burası da benim günlüğüm gibi oldu.
  • Allah belanı versin Rockstar. Modsuz oynuyorum

Bir tek denemediğim Better Texture pack kaldı şu 7 gb'lik olan.
  • Sevgili günlük, oyunu tekrar kurdum. Bu sefer hiç bir mod yüklemedim. Bütün detaylar full, 1.07 patch ile sorunsuz bir şekilde oynuyorum. Better Texture Mod inmek üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

Sevgili günlük, oyunu tekrar kurdum. Bu sefer hiç bir mod yüklemedim. Bütün detaylar full, 1.07 patch ile sorunsuz bir şekilde oynuyorum. Better Texture Mod inmek üzere.

Texture modu kurduktan sonra enb ichancer vs kurmadan sadece texture modun getirdiklerini gösterecek şekilde ss ile karşılaştırma yapabilir misin ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam, kurdum vallahi artık

Fakat şu siteden önce ve sonra şeklinde SS koymuş elemanlar. Bir incele istersen

http://www.gtagarage.com/mods/show.php?id=5906

Fark var mı dersen şahsi görüşüm epey var. Kart belleğin 1 GB ve üstü ise affetme kur direk. Frame'i çok etkilemiyor. Hele hele ENB gibi yerlerde gezmiyor FPS en azından. Birazdan kendim de SS'leri koyarım buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 1 Mayıs 2013; 19:23:48 >

• Better Texture var bir tek

• quote:

Better Texture var bir tek

hocam better texture sadece yolların mı kalitesini arttırıyor ?

• Bunun tadı 1080p'siz çıkmaz. Bu arada ben oyunu normal haliyle oynuyorum. Ciddi Anti Aliasing sorunları var oyunun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihathalitt -- 3 Mayıs 2013; 16:59:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihathalitt

Bunun tadı 1080p'siz çıkmaz. Bu arada ben oyunu normal haliyle oynuyorum. Ciddi Anti Aliasing sorunları var oyunun.

Çıkmıyor zaten hocam. Sadece Anti Aliasing uygulayan bir mod olsa kuracağım fakat yok bildiğim kadarıyla. Ben şu an Better Texture'u kaldırdım. Dokuların geç yüklenmesi gibi bir problemi var. Çözemedim bir türlü. Görüş mesafesini kısınca problem yok fakat öyle de tadı yok oyunun.

Sorunsuz, performansı yerin dibine sokmayan (modsuz standart haliyle sistemimde full detay 40 FPS civarı) adam gibi bir ENB modu varsa bilgilendirir misiniz hocam? Millet nasıl oynuyor 20 FPS'yle anlam veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Graypast

quote:

Better Texture var bir tek

hocam better texture sadece yolların mı kalitesini arttırıyor ?

Aynen hocam. Benim gözlemlediğim bina ve yolların kaplama kalitelerini arttırıyor ama dediğim gibi, görüş mesafesini yüzde 50'ye getirdiğinizde de kaplamaların geç yükleme sorunu baş gösteriyor. Tavsiye etmiyorum hocam. Bakmayın milletin ENB'yle sorunsuz oynuyorum dediğine. 20 FPS'nin altında oynuyor çoğu.

Denemediğim şey kalmadı, ya da benim bilmediğim birşey var. Kimse yardım etmedi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 3 Mayıs 2013; 17:52:57 >

• quote:

quote:

Bunun tadı 1080p'siz çıkmaz. Bu arada ben oyunu normal haliyle oynuyorum. Ciddi Anti Aliasing sorunları var oyunun.

Çıkmıyor zaten hocam. Sadece Anti Aliasing uygulayan bir mod olsa kuracağım fakat yok bildiğim kadarıyla. Ben şu an Better Texture'u kaldırdım. Dokuların geç yüklenmesi gibi bir problemi var. Çözemedim bir türlü. Görüş mesafesini kısınca problem yok fakat öyle de tadı yok oyunun.

Sorunsuz, performansı yerin dibine sokmayan (modsuz standart haliyle sistemimde full detay 40 FPS civarı) adam gibi bir ENB modu varsa bilgilendirir misiniz hocam? Millet nasıl oynuyor 20 FPS'yle anlam veremedim.

Oyun zaten optimize özürlü bir oyun. Kaldı ki ENB yaparsanız hepten gümler oyun. Yani bu şeyleri kuranların hiçbiri 30+ geçemedi. Oynayan öyle oynamak zorunda kalıyor. En iyisi standart hali.

• quote:

quote:

quote:

Oyun zaten optimize özürlü bir oyun. Kaldı ki ENB yaparsanız hepten gümler oyun. Yani bu şeyleri kuranların hiçbiri 30+ geçemedi. Oynayan öyle oynamak zorunda kalıyor. En iyisi standart hali.

Sizin kullanıp da frame'i 25'in altına düşürmeyen bildiğiniz bir ENB modu var mı?

• İlgilenen var mı arkadaşlar?
  • Ben bir mod indiriyordum, normal kurup bir kaç dosyayı siliyordum. Görüntü cam gibi oluyordu ve performans kaybı yaşamıyordum. Eflc ve Gta 4'e uyuyordu. Yalnız 1 yıldır falan dokunmadım oyuna, bulursam yazarım yinede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Ben bir mod indiriyordum, normal kurup bir kaç dosyayı siliyordum. Görüntü cam gibi oluyordu ve performans kaybı yaşamıyordum. Eflc ve Gta 4'e uyuyordu. Yalnız 1 yıldır falan dokunmadım oyuna, bulursam yazarım yinede.

Allah Allah, performansı düşürmüyorsa iyiymiş hocam. Elden geçirir senin sayende derli toplu bir GTA IV Mod konusu açabilirim denedikten sonra.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Ben bir mod indiriyordum, normal kurup bir kaç dosyayı siliyordum. Görüntü cam gibi oluyordu ve performans kaybı yaşamıyordum. Eflc ve Gta 4'e uyuyordu. Yalnız 1 yıldır falan dokunmadım oyuna, bulursam yazarım yinede.

Allah Allah, performansı düşürmüyorsa iyiymiş hocam. Elden geçirir senin sayende derli toplu bir GTA IV Mod konusu açabilirim denedikten sonra.

http://www.gta4-mods.com/misc/eflc-enbseries-v11-f10653

Şuradan indirmiştim. Yalnız inan nasıl yapıyordum hatırlayamıyorum. Common/data dosyasını atıyordum sanırım sadece. İçinde visualeffects diye bir dosya ve bir kaç dosya daha vardı. Yalnız görüntüde olağanüstü bir artış olmuyordu, sadece aşırı buğulu grafikler yerini daha canlı renklere ve ışıklara bırakıyordu. Hatta bu yamayı direkt atarsanız oyunun efektler coşuyor ancak fps felaket düşüyor. Bu ayarı bulduğumda çok sevinmiş ve oyunu 1 yıldan fazla bu şekilde oynamıştım. Oyun pcde yüklü olsa tam bir cevap vereceğim ancak inan hatırlamıyorum ya. Kart bozuldu bende bittim öğrenci adamın ekran kartı bozulur mu be. Öğrenciler için bozulmayan ekran kartı üretmeliler.

• Sağolasın hocam. 1.2 'yi denemiştim ama dediğin gibi o dosyayı çıkar diğerini kopyala şeklinde yapmamıştım hiç. Bir deneyelim bakalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.