Şimdi Ara

Hangi Durumlarda Başkasının Kodları Kullanılmaz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şans eseri şu siteyle karşılaştım:

Bootstrap dashboard temaları üretip satıyorlar. Free version da var. Meraktan indirip inceledim ve baya güzel. 10 bin satır kod yazılmış. Şimdi ben geliştirici olsam ve bir müşteri için bunu kullansam ne kadar profesyonel olur? Başkalarının kodlarını uygun legal şartlarda kullanmak sektörde nasıl karşılanıyor? Misal bize satılan bir internet sitesini inceledim. Takvim, data picker, file input gibi birçok modül github'dan alınmış.

Şimdi ideal olan kendimizin yazması mı yoksa başkalarının kodlarını kullanmak mı?

Siz başkasının kodlarını kullanıyor musunuz?

• Lisans bedelini ödediğini sürece istediğin temayi alıp kullanmakta özgürsün ve bu seni amatör yapmaz. Sonuçta yazılımda bir duvar örmek gibi üzerine koyarak inşa edilir. Sen bir designer ve bir frontend developerin yoksa bunu outsource etmek gayet olağan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır kodlar kullanılabilir. Gayet normaldir.
  • Hazırda kullanılabilir kendinde yazabilirsin. Kendin yazarsan neyin nerde olduğunu bildiğin için hataları, yapmak istediğin değişiklikleri vs. hemen hızlıca yaparsın. Bunlar çok fark yaratmaz arkadaşların dedikleri gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crosslan -- 15 Ocak 2019; 15:45:58 >
  • Merak ediyorum backdoor gibi durumlarla karşılaştınız mı?
    Yada ne gibi tedbirleriniz var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.