Şimdi Ara

Hangi DSLR Canon'u, hangi lensi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar forumda DSLR makine tavsiyesi için bir konu açmıştım ve artık aklımda bazı şeyler oluştu ve son seçimi yapmak için bir konu açma gereğinde bulundum. Öncelikle NIKON makineleri dış görünüm bakımından ne kadar hoşuma gitse de kit lenslerinin neredeyse benim bütçem de hiçbrinin de AF moturunun bulunmaması beni NIKON almaktan vazgeçirdi. O yüzden bende CANON üzerine yoğunlaşmaya başladım neyse. :) Şuan için aklımda şu ürünler var:

CANON EOS 1100D 18-55 DC + 50 MM
    Canon EOS 650D 18-55mm IS II Lens (Yanında çanta ve 8gb hazıfa kartıda hediyeli :) )
    CANON EOS 1100D 18-55 DC + 50 MM

Aklımda şuan bu 3 makine var bütçeme de uygun hepsi. Sadece karar veremediğim konu ise lens konusu. Eğer bu makinelerden birini alırsam yanın da CANON 50MM F1.8 LENS bu lensi de hediye olarak veriyorlar kit lens haricinde. Acaba bu verilen kit ve 50MM F1.8 lens benim işime yarar mı? Genel kullanım amacı için kullanacağım yani gidip makro çekim v.b için kullanmayacağım özel günlerde,manzara resim v.b şeylerde kullanacağım. Önerilerinizi son kez benimle paylaşırsanız çok sevinirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack76 -- 11 Ocak 2014; 15:28:37 >

• 650d almanızı tavsiye ederim. Eğer portre çekme ihtiyacınız olur ve almak isterseniz 50mm nin ikinci eli 200 lira.
  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. :)
  • kiti almayın 50mm alın.
  • Tavsiye edecek birileri var mı acaba? :) Hala almadım çünkü. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Tavsiye edecek birileri var mı acaba? :) Hala almadım çünkü. :)

Eger kit lensi almama sansiniz varsa kullanin. 50mm 1.8f cok cok kullanisli bir lens. Tek sikinti ev ortami icinde 20 metrekare bir odada toplanalim fotograf cekelim derseniz bunu basarmaniz cok zor olur, cunku alacaginiz makina full frame olmadigi icin. Ama 50mm 1.8f ile 18-55mm kit lensi kiyaslama bile yapmam kendi adima. 650D fena olmayan bir govde. 1100D, DSLR hantalligini cekmek icin yeterli bir makine degil sanki.
  • 600D 18-55 IS II + 50mm 1.8 öneririm. Fakat ne fotoğrafı çekeceksiniz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR mı yoksa Kompakt mı ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam makineyi genel amaç için kullanacağım. Yani özel günlerde doğum günlerinde ev ortamında yayla,ova gibi yerlerde insanları çekmek için kullanacağım yani makro v.b çekim için kullanmıyacağım. :)
  • 50mm f1.8 acık diyaframli bi lens oldugu icin genelde portre cekimlerinde tavsiye ederler ama aile fotoğraflar, manzara falan cekerken 50mm ile zorlanabilirsin.
    650D almak yerine 550D yi falan secebilirsin veya 600D yi , bütcende yer varsa 18-55 yerine 18-135mm falan almanı öneririm sahsen, yanında 50mm 1.8 ide uygun fiyata 2.el veya 0 alabirisin

550D + 50mm f1.8 ile cekilen fotoğraf:
     Hangi DSLR Canon'u, hangi lensi almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretoptas -- 20 Ocak 2014; 15:42:08 >
  • emretoptas kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar limitim maalesef yok. Yani yapabileceğim en fazla şey 650 d ve yanında kit lensi ile şuanlık takılmak daha sonra da belki 50mm f1.8 lens alabilirim. 2. kesinlikle düşünmüyorum bu arada. Acaba kit lensi ile bana hangi makineyi önerebilirsiniz?
  • 600d + 18-55 ıs+ 50 mm = 650d +18-55 bence 600d alacağınız yere dikkat edin bence ilk mesajınızdaki makineler arasında tutarsızlık var ( bunun baktığınız yerlerdeki fiyatlardan olduğunu düşünüyorum) ayrıca dc lens almayın ıs alın...
  • ayberk23 A kullanıcısına yanıt
    Peki hocam şöyle bir seçenek var şuan önümde

Canon EOS 650D 18-55mm IS II Lens/Çanta + 8 GB H.Kartı HEDİYE
    18-55 mm IS II Lens+ Çanta+8GB H.Kartı+Tripod HEDİYE

600d ve 650d kutusunda da 18-55mm IS II Lens çıkıyor. Çanta hafıza kartı da hediye olarak sunuluyor ikisinde de. Ama aralarında 200 liralık bir fiyat farkı var. Ben 600d yi alıp 1 ay sonra felan da 50mm f1.8 lensi alsam işeme yarar mı?
    Birde Canon 650D-600D karşılaştırma. bu linkteki karşılaştırmayı okuyunca 600d almanın pek bir mantığı yok diye düşünmeye başladım. Olmadı dişimi biraz sıkarım 2 aya felan da 50 mm f1.8 lensi alırım öyle devam ederim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack76 -- 21 Ocak 2014; 10:14:58 >

• şöyle bir durum var ikisi de crop makine olduğu için aralarında dokunmatik ekran ve işlemci dışında çok bir fark yok. ben olsam 50 mm ye öncelik verirdim çünkü harika bir len ve ayrıca spot olarak siz garantili olarak alıcaksınız sanırım. spot 600d body tamron 17-50 ve daha sonrasında 50mm alıp portre ve geniş açı setinizi tamamlamış olursunuz ki full frame e geçmediğiniz sürece bu objektifleri değiştirmezsiniz. Ancak 18-55 ile aldığınız zaman en kısa zamanda değiştirmek için çabaya gireceksiniz. Bence siz limit verin biz ona göre bir kit oluşturalım. :)
  • ayberk23 A kullanıcısına yanıt
    Tek bir seferde maksimum 1800 verebilirim. Ayrıca spot felan almayacağım tekrardan belirteyim. :D Birde diyelim ki 650D yi aldım içerisinden kit lens olarak 18-55mm IS II Lens çıkıyor bu lens ile neler yapabilirim yani işeme yarar mı bu lens? :) Kafamda şöyle bir plan oluştu 650D 18-55mm IS II Lens' li+ 50 mm f1.8 alayım daha sonradan da biraz para biriktiririm Tamron 17-50 lilik bir lens alırım ve tamamlarım setimi. Bu nasıl olur peki iş görür mü yani? :D Çok fazla soru soruyorum ama bu işle ilgili ne tanıdığım var nede çok fazla bilgim internette birçok yazı okudum fakat kullanıcı yorumunun yerini hiçbiri tutmuyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack76 -- 21 Ocak 2014; 21:24:37 >
  • istediğniz kadar soru sorabilirsiniz yardımcı oluruz tabiki ancak şöyle bir durum var set dediğiniz bir geniş açı bir prime (portre lensi 50 mm gibi sabit) ve bir zoom lens ile olur (zoom a ihtiyacım yok derseniz o ayrı). Ayrıca 18-55 ile 17-50 aynı işlevi görür ( ikiside geniş açı objektiftir). 18-55 ile az ışıkta flaş kullanmadan fotoğraf çekerken iso ya yüklenirsiniz ve bu kalite kaybına sebep olur. Ayrıca 17-50 çok keskin bir objektiftir. 18-55 e göre daha hızlıdır. Ancak bütceniz ve 650d istemeniz sebebiyle söylediğiniz objektiflerle en iyi seçim olur 50 mm gece fotoğraf çekerken kullanırsınız 18-55 i geniş açı kullanırsınız.
  • 100d ye göz atın derim 650d 1100d gibi hantal makinaları taşımanıza hiç gerek yok
  • Tacox kullanıcısına yanıt
    Açıkçası büyük, ele gelen şeyleri daha çok seviyorum. Küçük şeyler bana güven vermiyor sanki. :) Aralarında da özellik farkı yok gibi de zaten. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: igayin61

Açıkçası büyük, ele gelen şeyleri daha çok seviyorum. Küçük şeyler bana güven vermiyor sanki. :) Aralarında da özellik farkı yok gibi de zaten. :)

kimisi büyük sever tercih meselesi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.