Şimdi Ara

Hangi dosya uzantılarıyla bilgisayara virüs girer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayara hangi uzantılarla virüs giriyor
    birde virüs prog virüsleri neye göre buluyor
    geçen günlerde kurduğum adını hatırlamıyorum
    bir virüs prog ingilizce çeviri prog exe dosyalarını virüslü diye çıkardı
    ama avast ta böyle bir sorun yaşamadım
    virüs prog çalışma şeklinedir
    bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim

teşkkür ederim...

• bir cok dosya uzantisi ile sistemin zarar gorebilir ama virus yalnizca exe dosyalarindan (ve turevleri) bulasir. antivirusler eger prg'da veritabaninda kayitli bulunan virus kodlarina rastlarsa onu virus olarak algilar. daha sonra detayli bir bilgi verebilirm. simdilk kolay gelsin
  • Antivirüsler pattern taramaya alternatif olarak birde heuristic tarama yöntemlerine sahiptirler. Günümüzde de zaten bir antivirüsün diğerler antivirüs firmalarına olan başarısı bu kritere göre belirleniyor. Heuristic tarama yönteminde antivirüs tarayıcı executable içindeki zararlı olması muhtemel kod bloklarını tarar ve bunu yüzdeleştirerek zarar verme/bulaşma olasılığına göre irdeleyerek raporlar/engeller. Günümüzde heuristic scanning açısından (bana göre) en başarılı av nod32'dir . Ancak bu firma aynı başarıyı patternlerde gösteremediğinden hak ettiği yere bir türlü gelemedi. Pattern/Heuristic ortalamasında ise şu anda kaspersky iyi durumda.
  • Virüsler, *.exe dosya uzantısı ile çalışırlar.
    Ancak son sistem (!) virüsler bu uzantıyı gizleyerek farklı uzantılarla da gelebilyor.

Antivirüs yazılımları bunların içerisindeki kodları tarayarak tespit ederler.
    Bazen de diğer yazılımların uygulama dosyalarındaki makroları virüs olarak algılayıp yanlış alarm verebiliyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.