![]() Yularıda ki bilgiler Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği ODMD tarafından açıklanan resmi sonuçlardır. Açıklanan bu bilgiler 2024 yılı Ocak-Aralık dönemi toplam 0 km araç satış sonuçlarını göstermektedir. ![]() ![]() BYD’nin Türkiye›de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurmak için kolları sıvadı.2026 sonunda Manisa'da üretime başlayacak. BYD Başkan Yardımcısı Stella Li de yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye sadece bir üretim tesisi inşa etmeye gelmediklerini belirterek, Türkiye’yi geleceğin teknolojisinin merkezi, ardından inovasyon merkezi haline getirmek istiyoruz” demişti. Samsun'da 1 milyar dolarlık Chery marka yeni nesil elektrikli araçlar ve parçalarının üretimini gerçekleştirecek fabrikalar kurulacak, yatırımlar mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi ile desteklenecek denmişti.Cumhurbaşkanı Erdoğan da Chery'nin Samsun'da yıllık 200 bin araç kapasiteyle kuracağı tesis yatırımı için şirket temsilcilerine teşekkür belgesi vermişti. Lakin Konu ile ilgili yakın zamanda Reuters'e açıklamada bulunan Chery, Türkiye'de doğrudan fabrika kurma planının olmadığını, yalnızca üretim tesisleri için ortak aradıklarını belirtti. Chery konusu sanırım hala pazarlık aşamasında ve bazı şartlar ve ekstra teşvikler istediği söyleniyor Çinli firma için.Zaman içerisinde netleşecektir fabrika kurup kurmayacağı. Bakalım bir kaç yıl içerisinde hangi Çin firması Ülkemizde üretim yapacak göreceğiz. BYD Markası,ülkemize sadece Suv değil Sedan ve HB türü modellerde getirerek satış yelpazesini geniş tutmakta. Geçen sene rakamların çok üstünde bu sene otomobil satışları var kampanya yapmadıkları halde. Sanırım satış rakamları bu sene onlar için iyi olduğundan İndirim yada Kredi kampanyası yapmıyorlar. Fabrika kurulduğunda hangi model yada modeller üretilecek bilmiyorum ama biraz daha indirimli otomobil alabilirmiyiz hayali kuruyorum. Bayilere zaman zaman gittiğimde bilhassa hafta sonlarında kalabalık görüyorum. Chery ise Suv ağırlıklı satışlar yapıyor ama geçen sene ülkemizde iyi satış rakamları yakaladı. Bu senede satış rakamlarını artırmak için cazip indirimler ve Kredi kampanyalarına devam ediyor. Chery markası kampanyalardan dolayı çoğu zaman dolu oluyor bayiler. Bu Çin markalarından birini alacak olsanız tercihiniz hangi Çin markası olurdu. Vede ülkemizde hangi marka kalıcı olur acaba ... |
Bildirim