Şimdi Ara

Hangi Av Receiver’leri kullandınız ve deneyimleriniz ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
5
Favori
4.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

biraz konu dışı ama yine de cevaplayan olursa cok sevinirim

6+1 ya da 7+1 bu kanallara sahip amfilerin her kanalını full range olarak kullanabiliyor muyuz?

ya da her kanala tek tek frekans ayarı yapabileceğim optik girişli modeller var mı eski veya yeni?

bu konuda daha fazla deneyimli kullanıcı vardır diye buraya yazıyorum.

• Çok eski bir konu fakat bende deneyimlerimi paylaşmak istedim ilk kullandığım Avr harman kardon 170 sesi abartıldığı kadar iyi değildi sinema olarak çok zayıf müzik olarak biraz daha iyiydi bende yorumlara aldanarak harman kardon almıştım ama pişman oldum vsx 921 almıştım onun sesi bi tık daha iyiydi sinema çok kuvvetli ve müzik olarak biraz zayıftı bu arada harman menüsü alışılması çok zor vsx biraz daha kolay ona göre denon x1700h kullanım oda harman gibi çok şişirilmiş bi firma oldunu düşünüyorum suan Sony str dh790 kullanıyorum ses netliliği olarak hem sinema hem müzik olsun hepsinde daha gerçekçi olduğunu söyleyebilirim hem cihaz salonda yer kaplamıyor diğerleri gibi kocaman bi cihaz değil evet biraz giriş seviyesi fakat seste Sony derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben de yaklaşık 7 yıldır sizlerin sayesinde tavsiyelerinize uyarak Definitive Technology ProMonitor 2000 (center), ProMonitor 1000 surround, atmos için Heco, Yamaha NS-SW700 Subwoofer kullanıyorum. AVR olarak Pioneer VSX-1131 almıştım. En uygun fiyatlı Atmos ve DTS:X destekli AVR olduğu için onu alabilmiştim.

Bu süre zarfında film keyfimi yaptım fakat ses gücü ve yüksek seslerdeki kalite yetersizliği dolayısıyla eşimi de ikna ettiğim için daha iyi bir AVR arayışındayım. Güncel ses ve görüntü formatlarını desteklesin istiyorum. Mümkünse Definitive Technology hoparlörlerimi de AVR ile uyumlu çalışacak daha iyi birşey ile de değiştirmek isterim.

Bu bağlamda tavsiyelere açığım. Ne yazık ki Kıbrıs'ta AVR satan veya deneyimleyeceğim hiç bir yer yok. Bu nedenle tavsiyeler doğrultusunda Amazon.de sitesinden siparişlerimi vermek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Max 5.2.2 setup sizin için yeterliyse, ve sürülmesi zor hoparlörler almayacaksanız Marantz Cinema 70s gayet ideal. Amazon.de üzerinde çoğu zaman 450-550 eur aralığında fiyata bulunabiliyor. Cihazın tek eksiği her ne kadar iki adet subwoofer çıkışı olsa da bunları left-right kanal olarak değil aynı kanaldan oynatıyor olması. Ancak çok extreme bir setup kurmayacaksanız, tek bir sw kullanıyorsanız bunu kafanıza takmanıza gerek yok. Bir de imax desteklemiyor, büyük abilerine kıyasla dirac kalibrasyon desteğiyle de gelmiyor sadece audysey destekliyor. Ancak tüm bu saydığım özellikler evinizin salonunda ya da oturma odasında keyifle kullanacağınız bir sisteme engel değil. Bu özelliklere sahip olan bir amfi de düşünebilirsiniz, ama dedike bir sinema odanız yoksa bunların çoğu gereksiz. Şahsen ben cinema 70s kullanıyorum, gayet de memnunum. Tabi ki güzel sistemleri, güzel sinema odalarını görünce içimde gitmiyor değil keşke daha iyi sisteme geçsem diyorum ancak maalesef ki bunun için müsait bir alanım yok. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Selamlar

Cinema Setup: Apple TV 4K - Panasonic UB820 - PS5 - Epson LS11000W - Vividstorm 100" ALR Perde - Marantz Cinema 40 - LCR: Monitor Audio Gold 200 5G & Gold C250 5G - Surround: SVS Prime Satellite - Atmos: SVS Prime Elevation - Sub: Rel HT1205 mk2 - Stereo Setup: Wiim Amp Ultra + Dali Oberon 1

• Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.

Kafama takılan bir konu var. Şu anda kullandığım Pioneer VSX-1131 8 Ohm da 100 Watt verebilirken marantz 70s 50Watt veriyor. Bu ses gücünde geri adım atmak olmaz mı? Müstakil bir evdeyim ve sesi rahatça açabiliyorum. Extreme setup kurmuyorum ama Marantz Cinema 60 alsam mevcut hoparlör setimden farkedilir bir ses kalitesi artışı alır mıyım? Yoksa komple hoparlörleri de mi güncellemem gerekecek?

• Çok fazla marka tecrübem olmadı ama yinede kullandığım ürünler hakkında bilgi vereyim ilk avr tecrübem Sony str dh790 ile oldu o zaman ki mevcut kule hoparlör olarak pioneer es3tb vardı stereo kısmı çok başarılıydı kullandığım hoparlörler giriş sınıfı olmasına rağmen film konusunda pek tatmin olmadım açıkçası hoparlör kaynaklı olduğunu düşünüyorum iki yıl kadar kullandıktan sonra denon avr 1700h modelini aldım hoparlör tercihinide dali oberon 5 den yana kullandım diğer hoparlörlerim ile arasında resmen uçurum farkı var hem sinema hemde stereo açısından str790 her ne kadar giriş sınıfıda olsa kesinlikle kötü bir ürün değil fiyatına göre gayet başarılı o zaman oberon 5 ile deneme şansım olsaydı eğer daha detaylı bilgi verebilirdim özetle iki avr de benim için güzel tecrübe oldu tavsiye ederim

Bence çok derin stereo dinlemiyorsa 70s fazla gerek yok gibi evet kaliteli ürün sesi marantz klasiği fakat slim versiyonlar büyük boy hoparlörleri sürerken zorluk çekerler küçük ve orta salonlar için idare eder büyük salonlarda gücü yetmez bence o fiyata denon x2800h alırsın daha güçlü pioneer vsx 935 her kanaldan pre çıkışı var güzel amfidir yamaha rx v6a oda çok iyi amfidir yani marantz biraz abartılı fiyatı

Marantz slim kasaları biraz sıkıntılı küçük hacimden dolayı güç çıkışları azdır sanırım 50 w çıkışı var dediğin cihazın büyük salonları besleyemez yerinde olsam o fiyata daha yeni daha kompak ve güç çıkışı yüksek amfiler al ve focal yerine 2 ci elden güzel büyük hoparlör ve sürücüleri olan 5.1 sistem bulabilirsin bu arada marantz 4k bir amfi diyor ama sadece sinyal alır işleyemez oda tam 4k görüntü yansıtmaz marantz büyük kasaları çok iyidir slim ler pek iyi değildir tavsiyem tek kanal 100 wat altında amfi alma

SONY STR DN 1080 ALDIM. büyük hoparlör fiyat performans olarak önerecegin bisey varmı

Dostum aynı Avr bendede var 1080 çok kaliteli bir Avr dir karakteri ise dijital nötr hafif sicak bir ses karakteri vardır diyalogları öndedir ona en uyum sağlicak hoparlör dali spektor 6 efsane bir müzikal deneyim olur dali spektor vokal center dali spektor 1 surrondlar ben suan bu düzenle kullanıyorum çok araştırarak aldım bir çok hoparlör dinledim Sony en çok dali ile uyumlu güzel çalıyor bu arada bu 5.0 sistem seni bi süre idare eder hatta sadece spektor 6 ları alsanda idare eder yavaş yavaş büyütür en sonra bir subwoofer alırsın ben öyle yaptım mesela hala subwoofer yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ama eğer 15-20 senelik bir amfi değilse zaten hdmi giriş ve çıkışlar vardır. AVR’nin hdmi out çıkışını tv’nin arc’li olan hdmi girişine bağlatacaksınız. AVR’de arc yani audio return channel (ses geri dönüş kanalı) özelliği de varsa ve her iki cihazda da hdmi cec ve arc’yi aktif ederseniz tv’deki kaynakların sesini de AVR’den alabilirsiniz.

Ayrıca hdmi cec aktif olduğunda avr ile tv beraber açılır kapanır, ve de tv’nin kumandası ile AVR’nin sesini de kısıp açabilirsiniz.

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Modeli vsx930. Teşekkürler

Sizin AVR’de 2 tane hdmi çıkış var. Ana çıkış olan Hdmi out 1 çıkışından (arc yazan) tv’nin arc’li hdmi girişine bağlayacaksınız.

Arc özelliği sayesinde tv’ye bağladığınız uydu alıcı , medya oynatıcı vs gibi cihazların ya da tv’de açtığınız Netflix, YouTube uygulamaların sesini Pioneer amfiye aktarabileceksiniz

Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler…

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.