Şimdi Ara

Hangi Av Receiver’leri kullandınız ve deneyimleriniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
3.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşımız dogru söylüyor harman kardon avr158 vardı değiştirdim technıcs amfi sa-da10 aldım çok sıkı ses versıyonuna sahip bi de cok sıcak calıyor detaylar müthiş dali spektor 6 ları ucuruyor tam performansının performansını verıyor hoparlörlerin sesini technics amfi yokken hiç duymamısım şimdi canavarın ağzında oturuyorum hava portundan ilk defa bu kadar hava çıkarken hissettim allah belanı versin harman kardon fıs tıs yalan dolan harman kardon almayın

• Aydın Çırpan A kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odesy -- 18 Ağustos 2021; 14:20:17 >
  • system electronıc kullanıcısına yanıt
    bu center sesi niye herkeste kisik geliyor niye centeri gumbur gumbur anfi yok cok garip

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odesy -- 14 Ağustos 2021; 20:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

bu center sesi niye herkeste kisik geliyor niye centeri gumbur gumbur anfi yok cok garip

audyssey subwoofer ve center'da seviyelerinde biraz tutucu. yabancı forumlarda da okuduğum herkes genelde 3-5db subwoofer ve center'ı kalibrasyondan sonra arttırıyor. bir de odanın akustiği çok çok etkili.

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

markadan ve modelden modele değişen bir durum.

onkyolar malesef bu konuda sıkıntılı yenilerinde daha iyi.

ama sony dn1080 ve denon x2400ün ikisinde de böyle bir problem yaşamadım özellikle sonynin centerı çok detaylı

• Yıllardır bu konularda hep sorular sordum, cevaplar aldım ancak bir türlü bir yerlerden başlamak mümkün olmadı, bazen bütçe ayıramadım, bazen olaydan soğudum vb. Şimdi yeniden bir heves geldi ve başladım konuyu didiklemeye 😀

İlk sorum şu ; aktif bir raf tip hoparlör seti mi, yoksa pasif hoparlörler ( raf tipi) ve + bir avr mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 13 Temmuz 2024; 23:23:57 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    Bütçenize kullanım amacınıza göre bu tercih değişir. Evvela onu bilmek lazım.

• yuxeses kullanıcısına yanıt
    Bütçenin bırada çok önemli bir belirleyici olduğunu düşünmüyorum şöyle ki 100.000 tl ye de aktif hoparlör var, 20.000 tl ye çok kaliteşi pasif hoparlör var . Ben burada temel tercihinizin ne olacağını ve bunun nedenini çok mersk ediyorum. Şurası bir gerçek ki hepimizin eşinin, kablo konusundan ne kadar nefret ettiklerini biliyoruz, burada oldukça çok çeşitli girişe sahip ( hdmi, optik, tip c, rca girişi vb) aktif kaliteli hoparlörler var ve bunlar biz ses heveslilerinin imdadına hızır gibi yetişiyorlar bence, bir yandan da bazı otoriteler, bu aktif hoparlörlerin, DSP (dikital ses işleme) kullandığını bu nedenle kaliteli bir ses veremediklerini iddia etmekteler.SİZCE ?

Aktif hotan kastınız monitör,referans olarak diyorsanız ben onları seviyorum. Çevremde bir çok müzizyen arkadaşım var doğal olarak referans hop kullanıyorlar.. Ancak full range olarak hiç aktif hop deneyimi yaşamadım.. Şu sılarak popiler olan çin malı devasa aktif ışıklı hopları saymıyorum bile :)

• Değerli müzikseverler (içinizdeki müzik sevgisini hala öldürmedilerse)

Şu avr ler ile ilgili bir şey sormak istiyorum: Özelliklerinde diyor ki; kanal başına 60 watt, 30 watt artık her neyse hüç verebiliyor. Ve devam ediyor, 5.2 ya da 7.2 ya da 9.1 destekli falan. Şimdi diyelim ki bizim avr ( marantz 1510 mesela) kanal başına 50 watt destekliyor ve 5.2 kanal desteği var. Şimdi bu şu anlama mı geliyor: Bu avr, 5 tane kanala yani 5 ayrı hoparlöre hee birine 50 watt olmak üzere toplamda 5x50= 250 watt mı veriyor. ?
    İkinci sorum ise daha genel, alacağımız hoparlörleri hangi güçte avr nin gereken şekilde sürebileceğini biz nereden anlıyoruz, hangi özelliğini kontrol etmemiz gerekiyor? Teşekkürler.

• Vay bee bu konuyu acali epey olmuş. Şu an yine avr bakiniyorum ama maalesef fiyatlar uçmuş gitmiş.Aslinda bana göre yiğidin harman olduğu zamanlar eskidendi, şu an pek çok cihaz ortak teknoloji kullanıyor yani şu gün cihazlar 3 aşağı 5 yukarı benzer performans sergiliyor diye düşünüyorum. sinema tarafında zaten bana göre asıl yükü subwoofer çekiyor.
    Stereo amfi olarak hala Panasonic sa he 90 kullanıyorum , sinema izlerken de aynı amfinin Dolby veya DTS modları yetiyordu ama artık gelişen teknoloji ile bunlar kesmiyor ve evde işimi gorecek bir amfi bakıyorum.
    Pioneer vsx 921 kullandığım en iyi sinema amfisiydi ama müzikte cılız ince bir ses veriyordu , kaç tane denon kullandım hepsi bam güm çok sert geldi bana ,921 zayıf olmasına rağmen sinemada daha keyifliydi diyebilirim. Fakat müzik olayında kullandığım onca avr Panasonic sa he90 yanına yaklasamaz

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Hazır gelmişken kendi kendine konuşacağına şu soruma yanıt verseydin keşke...?

evet dediğiniz gibi güç veriyor bazen bu değerler yanıltıcı olabilir.

hoparlörlerin üzerinde yazan watt ise kaç wata kadar kaldırabildiğini söyler. mesela belirttiğiniz model 50watt ise 50 ve üzeri destekleyen hoparlörler yeterlidir ancak empedans değerini de kontrol etmeniz lazım. avr 6 ohm destekler hoparlörünüz ise 4 ohm ise avryi zorlarsınız uyumlu almanız lazım.

şahsen ben marantz 1510 gibi slim avr almazdım ses dinamizmi zayıf olayı slim yapıda olduğu için yer kaplamaması daha şık durması aslında ama sesten feragat edersiniz.

• General Daimos kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Bu nasil bir usluptur Allah aşkına ?
    Yav kardesim senin ne sorduğunu ben nereden bileyim?
    Bu konuda bir fikrim bilgim olmak zorunda mı ?
    Burası bir forum bu konu özelinde herkes kendi killandigi avr özelliklerini ve tecrübelerini yazıyor .
    Giriş seviyesi sistem tavsiyeleri diye bir başlık var oraya yaz madem tavsiyeler gelsin

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Seni kırmak değildi amacım, kırdıysam özür dilerim...🙏

Yok estağfurullah hocam bildiğimiz konularda tabi ki memnuniyetle yardımcı oluruz ama bakın cihaz ve sistem tavsiyesi başka birşey bu konu başka . Sizin konuyla alakalı olarak o watt değerlerine çok bakmayın derim zira x firmanın giriş seviye ürünü 95 watt en üst ürünü ise 110 watt olarak 8ohm değerleri verilmiş . Arada az bir fark var gibi görünüyor ama değil işte arada ciddi tork farkı oluyor . Aslında öyle çok torklu avr de her yerde kullanılamaz ama işte zayıf bir amfi ile de ince ve cılız bir ses alıyoruz ,ikisinin ortası natural bir ses elde etmeye çalışmak amaç olmalı.
    Edit : bahsettiginiz marantz zayıf bir amfidir ben olsam başka cihazlara bakardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 14 Ağustos 2024; 17:8:34 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.