Şimdi Ara

Hangi 400 W PSU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 400 Watt'lık PSU alacağım ama kararsız kaldım. Seçenekler

1. OCZ StealthXStream 400 W

2. Corsair CX 400 W

Özellikle kullananlar ses seviyesi nasıl belirtirseniz çok sevinirim.
    Mesela Corsair'in fanı Double Ball Bearing ama OCZ'nin fanı Sleeve Bearing'mi onu bilmiyorum.
    Zaten eğer öyle ise direk Corsair alacağım.
    Ayrıca bu iki PSU'dan daha iyisini bilen arkadaşlardan tavsiyelerini almak isterim.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unsalonarici -- 28 Aralık 2009; 16:29:32 >

• 12v üzerinden direk 30A verebiliyor Corsair.Sessizlik bakımından da oldukça iyidir.Corsair al bence
  • CX 400W Seasonic üretimi güzel bir ürün. Yurtdışına göre burada pahalı ama.

http://www.hardwaresecrets.com/article/750/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 28 Aralık 2009; 17:16:55 >
  • kesinlikle corsair
  • corsair 400w psuya verecegin para ile 500w fsp alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

corsair 400w psuya verecegin para ile 500w fsp alırsın.

öyledüşünürsek bu da bir bakış açısı
    500 Watt FSP ye vereceği para ile 150 lahmacun yiyebilirsin

Merak ediyorum bir adam diyelim ki Volkswagen Scirocco alacak; o adama "la o arabayı alacağın paraya tizel opel gorsa al tek gapılı o da araba bu da araba" der misin?
    Corsairin sahip olduğu kalite FSP de yok. Corsair ürünlerinin çoğu CWT ve Seasonic tarafından üretiliyor, %100 japon kapasitör kullanıyor.. Endüstriyel tasarımla yüksek ısıda bile aynı verimi sürekli devam ettirebiliyor çünkü için de kullanılan materyaller ona göre seçilebiliyor. Şimdi ben bu muhabbeti sabaha kadar da devam ettiririm mamafih lakırdının sonu yukarıda ki ilk atıfıma kadar uzar..

• Corsair CX 400 W tercih etmeni öneririm. Çok kaliteli bir güç kaynağın olur.
  • İkisi arasında corsair.
    Ama gelgelelimki o parayada sırf corsair diye 400W psu alınmaz.Sınırları belli sonuçta.

400W alacaksan kaliteli olarak 400W cool max öneririm sessiz ve verimli. 75TL.
    Ama o parayı gözdern çıkardıysanda , %80 verimli sertifikallı Xilence 550W lar filan var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

İkisi arasında corsair.
    Ama gelgelelimki o parayada sırf corsair diye 400W psu alınmaz.Sınırları belli sonuçta.

400W alacaksan kaliteli olarak 400W cool max öneririm sessiz ve verimli. 75TL.
    Ama o parayı gözdern çıkardıysanda , %80 verimli sertifikallı Xilence 550W lar filan var.

80+ sertifikası olmayan (yani çokta verimli değil) 12V kanalından 25A veren Cool Max'ı Corsair'e tercih etmem imkansız. (Aynı fiyat değil diyeceksin ama PSU kasada en az değişen parça ve sağlam bir şey alırsam kafam rahat eder.)
    %80 verimli Xilence 550W fena fikir değil ama kalitesi hususunda şüphelerim var.

Büyük bir ihtimalle Corsair alacağım galiba.

Cevaplarını esirgemeyen forum üyelerine teşekkür ederim.

• 400w corsairi günlük 500w peak loadda kullanabilcegini mi sanıyorsun?
  • 500w güç tüketen kaç tek ekran kartlı sistem varki hocam ? Tamam 500w fsp almak daha mantıklı ancak arkadas kaliteli ve yüksek verimliliği olan sessiz bir psu istiyor. Fsp bunları yeteri kadar karsılayamaz. En azından 60gln olan modeli...
  • quote:

400w corsairi günlük 500w peak loadda kullanabilcegini mi sanıyorsun?

500 olmasa bile 450'de kesinlikle kullanırım. hardwaresecrets.com da şöyle yazıyor:

As you can see Corsair could have labeled this unit as a 450 W product, but they decided not to do so probably because of efficiency, which drops below 80% if we pull more than 400 W from it.

Ve sözünü ettiğin FSP500 60GLN modelinin etiketinde 12V kanalından Combine güç çıkışını vermiyor. Sadece 12V1 18A - 12V2 18A yazıyor. Ama toplamda kaç amper verdiğini yazmıyor. Oysa Corsair 12V kanalından 30A garanti ediyor. FSP belki 28A belki 32A bilemiyoruz. Ve genellikle PSU üreticileri Combine gücü yazmazlar ise işin içinde bir bit yeniği ararım.
    Ayrıca FSP'nin fanları zaman geçtikçe ses yapmaya başlıyor. Oysaki Corsair'in fanı Double Ball Bearing yani ses konusunda pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum.
    Son olarak Corsair CX 400 Seasonic üretimi bir PSU olduğu için FSP'den daha kalitelidir.

• Kıyas kabul etmez Corsair tabiki yazdıklarının arasında. 400W modeli de diğerleri gibi yüksek kalitelidir. Çoğu 500-550W'ın veremediğini verir, almamakta bir sorun göremiyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingTheodon

quote:

corsair 400w psuya verecegin para ile 500w fsp alırsın.

öyledüşünürsek bu da bir bakış açısı
    500 Watt FSP ye vereceği para ile 150 lahmacun yiyebilirsin

Merak ediyorum bir adam diyelim ki Volkswagen Scirocco alacak; o adama "la o arabayı alacağın paraya tizel opel gorsa al tek gapılı o da araba bu da araba" der misin?
    Corsairin sahip olduğu kalite FSP de yok. Corsair ürünlerinin çoğu CWT ve Seasonic tarafından üretiliyor, %100 japon kapasitör kullanıyor.. Endüstriyel tasarımla yüksek ısıda bile aynı verimi sürekli devam ettirebiliyor çünkü için de kullanılan materyaller ona göre seçilebiliyor. Şimdi ben bu muhabbeti sabaha kadar da devam ettiririm mamafih lakırdının sonu yukarıda ki ilk atıfıma kadar uzar..

150 LAHMACUN

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.