Bildirim
HAMA HDMI soru?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: NoFeaR1984
Elimde hama marka hdmı kablo bulunmakta xboxda kullanıyorum.Ben şimdi altın uçlu dediklerinden alsam fark olacak mı?
hayır fark etmez. dijital olarak iletilen görüntü ya da seste kayıp olmaz. görüntü veya ses ya vardır ya da yoktur. -
Teşekkür ederim -
Yeni kablo parası harcamaya değmez gözünün fark bile etmeyeceği bir fark için. -
bende 15 tlik hdmi kablo var geçen gün biyerde gördüm 80 liralık hdmi kablolar var arada fark yoksa niye o fiyata satılıyor -
Elimde 3 farklı tip hdmi kablo var.Görüntü açısından hiçbirinde fark yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: cagrık
bende 15 tlik hdmi kablo var geçen gün biyerde gördüm 80 liralık hdmi kablolar var arada fark yoksa niye o fiyata satılıyor
Aynı soruyu ben soracaktım... 15 liralık kabloyla 80 liralık kablonun hiçmi farkı yok fiyatı harici??? -
Eğer LCD'niz 100 HZ ise görüntü farkı oluşabiliyor, bunun dışındaki modellerde belirgin farklar gözle görülemiyor.. Ben geçen hafta yetkiliye sordum, media player satın alırken.. -
quote:
Orijinalden alıntı: halikarnas1970
quote:
bende 15 tlik hdmi kablo var geçen gün biyerde gördüm 80 liralık hdmi kablolar var arada fark yoksa niye o fiyata satılıyor
Aynı soruyu ben soracaktım... 15 liralık kabloyla 80 liralık kablonun hiçmi farkı yok fiyatı harici???
var ama görüntü kalitesi farkı değil
pahllı olan daha kaliteli olandan daha geç eskir.
mesela benim 5 liralık ince bi hdmi kablom vardı zamanında carrefour dan almıştım. takıp çıkarırken ucundaki pinlerden biri yamuldu çöp oldu.
10 liralık bimeks ten aldığım kablo taş gibi banamısın demiyor takıp çıkartmaya.
hepsi bu kadar
görüntüleri arasında hiç bi fark yok.
80 liralık kabloların da oyun oynarken birkaç fps kazandıracağını hiç sanmıyorum kazıklanmaya değmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zuhanda -- 28 Mart 2010; 22:14:25 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: zuhanda
quote:
Orijinalden alıntı: halikarnas1970
quote:
Aynı soruyu ben soracaktım... 15 liralık kabloyla 80 liralık kablonun hiçmi farkı yok fiyatı harici???
var ama görüntü kalitesi farkı değil
pahllı olan daha kaliteli olandan daha geç eskir.
mesela benim 5 liralık ince bi hdmi kablom vardı zamanında carrefour dan almıştım. takıp çıkarırken ucundaki pinlerden biri yamuldu çöp oldu.
10 liralık bimeks ten aldığım kablo taş gibi banamısın demiyor takıp çıkartmaya.
hepsi bu kadar
görüntüleri arasında hiç bi fark yok.
80 liralık kabloların da oyun oynarken birkaç fps kazandıracağını hiç sanmıyorum kazıklanmaya değmez.
Teoride hdmi kablo dijital sinyal taşıdığı için, yani 1 ler ve 0 lar, ya görüntü alınması yada alınmaması gerekiyor. KArlanma, düşük kaliteli görüntü vs. olmamalı.
Uygulamada ise bazen durum farklılık gösterebiliyor. Yabancı bir kaç sitede bazı marka kablolarda insanların 1080p görüntü alamadıklarını, 1080i de takılıp kaldıklarına ilişkin şikayetler okudum. Aynı kişiler şikayetlerinde başka marka kablo ile sorunlarını çözdüklerini söylüyor ve kesinlikle şikayet ettikleri üründen uzak durulması hususunda uyarıda bulunuyorlardı.
Benim başıma hiç gelmediği için bilemeyeceğim.
Peki pahalı kabloların hiç mi farkı yok. Aslında HDMI kablolarda en başta versiyon farkı var. HDMI 1.0, 1.1, 1.2 ve 1.3 var. Bazı kablolar en fazla 1.2 ye kadar destekliyor. Diğerleri ise 1.3 e kadar destekliyor. GEnel olarak bir kriter olmasada ucuz bir çok kablo 1.3 versiyon desteklemiyor. Yine kablo içerisinde kullanılan malzemenin kalitesi farklı pahalılarda. Bİr çok High End sistemde pahalı kablo kullanılıyor olmasının mutlaka bir sebebi olduğuna inanıyorum. Tabi şahsi görüşümdür.
Ben HDMI kablo aldığımda PS3 üm vardı ve PS3 1.3 versiyon hdmi çıkışna sahip olduğu için 1.3 versiyon destekleyen bir kablo almıştım. Ama şu an xbox 360 kullanıyorum ve onun HDMI çıkışı 1.2 versiyon. Hoş, 1.3 versiyonun tüm nimetlerinden hiç birimiz faydalanabilmiş değiliz. Sağolsun üreticiler bir dönem hepimiz gazladı bu laflarla, full hd ler, 1.3 versiyonlar, deep colorlar, 10 bit paneller.
Benim kablolarım biraz pahalı, aşırı değil ama pahalı. Home Theater in kabloları bile farklı bende, kutudan çıkan yerine, mğzik sistemleri işinde olan bir arkadaşımdan faklı kablo satın aldım bir makara ve onu kullandım. HDMI ve Scart kablolarım da iyi ürünler. Sebebine gelirsek, kabloları bir defa döşeyip unutmak isteyenlerdenim. O sebeple bir defa alıp iyisini almayı tercih ettim.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X