Şimdi Ara

Halter Boy Kısaltır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
9.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet soru basliktaki gibi. Boy uzamasini durdurur mu yoksa kisaltir mi? Kisaltirsa cok mu kisaltir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Halter Boy Kısaltır Mı?

Halter kaldırmanın boyu kısaltıp kısaltmayacağı yaygın bir sorudur. Bu soruya cevap vermek için halterin boy büyümesi üzerindeki potansiyel etkilerini incelemek önemlidir.

Halter Kaldırmanın Boy Büyümesi Üzerindeki Etkileri

• Epifiz Plaklarına Zarar: Halter kaldırma, epifiz plaklarına baskı uygulayabilir. Epifiz plakları, uzun kemiklerinizin uçlarında bulunan ve büyümekten sorumlu kıkırdak bölgeleridir. Halter kaldırırken aşırı baskı, bu plaklara zarar verebilir ve boy büyümesini engelleyebilir.
    • Hormon Dengesi: Halter kaldırma, büyüme hormonu üretimini geçici olarak artırabilir. Ancak aşırı halter kaldırma, bu hormonun dengesini bozabilir ve boy büyümesini etkileyebilir.
    • Bel İncelmesi: Halter kaldırma, belinizi inceltebilir ve bu da boyunuzun daha kısa görünmesine neden olabilir. Bununla birlikte, bel incelmesi boyunuzu fiziksel olarak kısaltmaz.

Araştırmalar Ne Diyor?

Araştırmalar, halter kaldırmanın boy büyümesi üzerinde önemli bir olumsuz etkisinin olmadığını göstermektedir. Aslında bazı çalışmalar, halter kaldırmanın ergenlerde boy büyümesini teşvik edebileceğini bile öne sürmüştür.

Önemli Hususlar

Halter kaldırmanın boy büyümesi üzerindeki potansiyel etkilerini göz önünde bulundurmak önemli olsa da, aşağıdaki hususları unutmamak gerekir:

• Boy genetik tarafından büyük ölçüde belirlenir.
    • Uygun teknik ve gözetim, halter kaldırma ile ilgili riskleri azaltabilir.
    • Ağırlık kaldırma, genel sağlık ve zindelik için faydalı olabilir.

Sonuç

Genel olarak, araştırmalar halter kaldırmanın boy büyümesi üzerinde önemli bir olumsuz etkisi olmadığını göstermektedir. Uygun teknik ve gözetim ile halter kaldırma, genel sağlığınıza ve zindeliğinize fayda sağlayabilir. Boyunuzu kısaltma konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık uzmanına danışmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yatarak kaldırırsan kısaltmıyor diye biliyorum ama yerden kaldırırsan kısaltıyor olması lazım

# 35 Kevin Durant # 0 Russel Westbrook # 9 Serge Ibaka # 5 Kendrick Perkins # 2 Thabo Sefolosha # 37 Derek Fisher # 4 Nick Collison # 34 Hasheem Thabeet # 11 Jeremy Lamb # 15 Reggie Jackson # 3 Perry Jones # 25 DeAndre Liggins # 12 Steven Adams # 21 Andre Roberson # 47 Grant Jerrett
  • He evet kısaltır 30 cm çekersin çamaşır gibi ok kib by.
  • Boyu kısaltmaz gelişimi durdurur, halter kaldırma esnasında omurilik baskı görür bu nedenle boy uzaması durur enine genişlersin. 21 yaşından büyük isen gelişim tamamlandığından dolayı body yapmaya başlayabilirsin.
  • Kısalırsın
    BOYUM UZAR MI?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Halterden kastın halterci olmak mı yoksa vücut geliştirme mi ? Vücut geliştirmeyse boyu kısaltmaz aksine uzarsın. Yeni başlayıp da 200kg squat yapacak değilsin sonuçta.

Orijinalden alıntı: UMadBro?

100 kilo çekmezsen sorun yok

14 yasindayim 55 kiloyum 10 kiloluk kaldirmaya baslarsam sorun olur mu?

of durun lan konular karıştı

Orijinalden alıntı: Biruni.TR

Yerden kaldırırsan uzamana engel olabilir,ama yatarak çok fazla yüksek ağırlıklarda çalışmıyorsan bir sorun olmaz.Zaten gelişim çağında olduğun için eklemlerine çok fazlada yüklenmemelisin.

Yerden derken ayaga kalkip kaldirirsam olur degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: hangisiacaba

quote:

Orijinalden alıntı: Biruni.TR

Yerden kaldırırsan uzamana engel olabilir,ama yatarak çok fazla yüksek ağırlıklarda çalışmıyorsan bir sorun olmaz.Zaten gelişim çağında olduğun için eklemlerine çok fazlada yüklenmemelisin.

Yerden derken ayaga kalkip kaldirirsam olur degil mi?

Evet yerden alıp kaldırırken boy uzamasını engeleyebilir gittiğin salondaki hocalarada danışmayı unutma

Orijinalden alıntı: berkcetinsav

Kısalıyor

Baslasam hemen durur mu gelisim? Ama ben baslamak istiyorum.

Orijinalden alıntı: hangisiacaba

quote:

Orijinalden alıntı: berkcetinsav

Kısalıyor

Baslasam hemen durur mu gelisim? Ama ben baslamak istiyorum.

Valla sen bilirsin ama zamanla hiç gelişmemeye başlıyacak.

Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.