Şimdi Ara

HALO3 single ilk ekran (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
0
Favori
2.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: korayg

Yani seni okuyan sanırki ortada büyük bir hayalkırıklığı var, trailerla alakası olmayan kötü bir görüntü var sanır...
    Neyse millet baya memnun, sende olmayıver abicim...

Sabahdan beri aynı şeyi söylemeye çalışıyorum ama ne komik olduğumuz kaldı ne adam gibi yorum yapamadığımız.
  • Bilmiyorum, trailer göstediğinde olay böyle olacak dersin 3 aşağı beş yukarı. VAad edilenden kasıt o. Dikkat çeken en büyük şey ise bu zırhdı. HAtta sen de çok beğenmiştin, zırhın detaylaar, kaplamalara bakın diye. YAlansa yalan de. Ama unuttun herhalde Valla bu kalitede kaplama, bu doku ile kaplama var mı? HAyret desene herşey yapılmış, 360'a da gerek yok. Zırh dediğin belli bir tanımı mı var, bell bir dokusu mu var? Yani düz mü olmalı illa? Binlerce çeşit zırh var. BElliki kolayına kaçtılar. BEn bu zırhı bu dokuyla görmeyi çok isterdim. Sen de isterdin, ama şimdi zırh gibi deil yani diyorsun şimdi de..

Ama sen fanzın be hocam, istediğin şekilde çevirirsin kazı, kökle kökleyebildiğin kadar

• Adventure süper saçmaladın bu başlıkta...Bunları tutuşan paçalara veriyorum yani, başka izahı yok artık...
    Trailerdakini begendigim gibi bu görüntüyüde oldukça begendim.Çok süper görünüyor..Bunları bulamayan "true nextgen hücreli" arkadaşlarda var...
    Sen fan degilmisin yani
  • quote:

vaad edilen ? Neden sıksın abicim oyle kaplama uygulamak ? Allah aşkına milyon tane bump mapping sererim önüne..Xbox da bile olan bir olay bu.Adamların daha iyi görünecegine yönelik bir karar olabilir.Yani seni okuyan sanırki ortada büyük bir hayalkırıklığı var, trailerla alakası olmayan kötü bir görüntü var sanır...
    Neyse millet baya memnun, sende olmayıver abicim...Bu yeni zırhı daha metale yakın bulup begenende çok, digeri dökme demir misali duruyor.Zırh gibi degil yani.Yeni zırhın üzerindede güzel detaylar görülüyor.İkiside yüksek kalite, Single SS de ışık şiddeti az.
    Ben esas Killzone u bekliyorum

Hocam BumpMapping, Displacement veya NormalMapping yapmak zor diye birşey denmiyorki. Bu boyutlarda yapmak zor deniyor. Eğer çözünürlüğü 1920*1080 bir oyunda bu değerde bir bumpmap kullanacaksanız, karakterin üçte birinin ekranı kaplayabileceği düşünülerek, texture boyutlarınız 3K'lara varmalı. CGIdaki şahane görüntü böyle elde edilir ancak. Yoksa 1K texture kullarak da bump yapabilirler tabiki, ama o kalitenin yanına yaklaşamaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: durin

'hehalde bungie'de çalışıyor' bunu yazan mesajı ben yazmadım. Sen hemen bana mal etmişsin. Allah bilir başka nelerden sorumlu tutmuşsundur beni.

Pardon, o konuda haklısın. Kolay değil, bikaç kişi birden aynı anda yazınca karıştırdım doal olrak kimin ne yazdığını.

Ancak seni sorumlu tuttuğum yorumlar belli durin, en ufak detayları eleştirmenin yanlış olduğnu söylüyorsun, benim hakkımda da özellikle söylediği şeyler var neticede. Sen de bilyiosun bunu, tartışmayalım yani bu konuyu, uzamasın.

Ama bungie olayında karıştırdım, kusura bakma..
  • quote:

Adventure süper saçmaladın bu başlıkta...Bunları tutuşan paçalara veriyorum yani, başka izahı yok artık...
    Trailerdakini begendigim gibi bu görüntüyüde oldukça begendim.Çok süper görünüyor..Bunları bulamayan "true nextgen hücreli" arkadaşlarda var...
    Sen fan degilmisin yani

Saçmaladığımı düşünüyorsan kapatırız konuyu olur biter be abicim.. Tutuşan paçalar ne olaki? BAk ben diyorum sana, benim öyle taraflada bezim yoktur diye, fanatikçe düşüncelerinden dolayı beni de öyle kabul ediyorsun. Demek ki KZ2 vaad edildiği gibi gelse senin deyiminle paçaların tutuşacak. O da güzel..

Sen onu bırak da bana tek bir şeyin cevabını ver lütfen, dündenberi veremedin:

Trailer çıktığında 'doku kalitesine, kaplamalara bakın yahu' dedin mi, demedin mi?

• Bu oyun fps ya da tps olmayacak mı,fps se zaten zırh falan görmezsiniz,tps ise de adamın k.çında bump mapping olsa ne yazar olmasa ne yazar(ki fps olacak yanlış hatırlamıyorsam)?Bu arada gow da maçlar max 8 kişi olduğundan multi de grafik kaybı olmaz,halo multide ise çok daha geniş haritalar ve daha fazla oyuncu olduğundan singe la göre mutlaka kalite kaybı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelli felli -- 6 Temmuz 2007; 18:06:36 >
  • Adventure

Senin ismini söylememin nedeni Clementine adlı arkadaşın bena sen zaten diğer başlıkta da sorun çıkarmıştın tanıyorum ben seni tarzı yaklaşımıydı. itiraf edeyim o yaklaşım hafif benim sigortaları attırdı. O yüzden orada senin ismini söyledim. Yoksa aman bu adventure ne demiş gideyim de hemen lafı yetiştireyim gibi bir niyetim asla olmadı.

Benim anlamadığım başka bir nokta var. SP için konuşacak olursak. Oyunun %99'u birinci şahıs gözünden zaten. Ne zırhı ne detayı. Sanki MC'nin üzerindeki zırh detaylarını becerememişler cihazı çok kastırmış da çıkartmışlar gibi bir hava var. Adam görünmüyor ki zırhı görünsün.
  • Aklın yolu birdir diye boşuna söylememişler Kelli Felli ile aynı anda aynı şeyi söylemişiz bu kadar olur.
  • durin,

O halde sorun yok hocam.. Demek ki biraz yanlış anlamayyla karışık, gaza gelme durumu olmuş..

Evet, oyun FPS ama önemli olan neyi tartıştığımızdır bence. YAni bir konu var ortada ve onu tartışıyoruz. Yoksa zırh falan hikaye tabiki. Ama o dokularıbaşka yerlerde de görürüz neticede, mesele kaplama kalitesi temel olarak. NEyse, çıksın oyun oynayalım.
  • Sanırım artık grafiklerin kötü olacağı tartışması bitmiş..Bu iyi bişey.Her meteryalde yukarda resmi verilen demir gibi bir görüntü oluşmaz.Zaten master chief gibi bir nevi komandonun üzerinde de öyle tank zırhı gibi kıyafet olmamalı.Bence 1. resm çok gerçekçi ve bu haliyle oyun geow'a da fark atacaktır.Diğer detaylı dokuları oyun içinde duvarlarda,demir kapılarda araçlarda görebileceğiz bence.Neyse kaldı 2.5 ay
    ekleme: advent benden önce yazmış demek istediğimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfgangg -- 6 Temmuz 2007; 18:27:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: durin

Senin ismini söylememin nedeni Clementine adlı arkadaşın bena sen zaten diğer başlıkta da sorun çıkarmıştın tanıyorum ben seni tarzı yaklaşımıydı. itiraf edeyim o yaklaşım hafif benim sigortaları attırdı.

Tanıdık elektrikçi var hoca çağıralım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 6 Temmuz 2007; 18:58:16 >
  • Ortam biraz gerilmiş ,yumuşatalım o zaman
     HALO3 single ilk ekran
  • Allah'ım Allah'ım bu ne
    Helal olsun be Bungie

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 6 Temmuz 2007; 19:42:36 >
  • Dişlerde kullanılan texture kalitesini düşük. Ağız belli ki '' Aaaa... '' diyor ama AA yok bir kere. Dudaklarda da bump mapping uygulanabilirmiş.

Beğenmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clementine -- 6 Temmuz 2007; 19:34:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HRNclk777

Ortam biraz gerilmiş ,yumuşatalım o zaman
     HALO3 single ilk ekran

C&c si eksik Lyptqz ise acaip kotu ama Ykpul oldukca iyi bu arada dislerde tartar goruyorum.

Bu disler dis macunları reklamlarında yumurta testi yapılacak cinsten

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Adventure süper saçmaladın bu başlıkta...Bunları tutuşan paçalara veriyorum yani, başka izahı yok artık...
    Sen fan degilmisin yani

Saçmaladığımı düşünüyorsan kapatırız konuyu olur biter be abicim.. Tutuşan paçalar ne olaki? BAk ben diyorum sana, benim öyle taraflada bezim yoktur diye, fanatikçe düşüncelerinden dolayı beni de öyle kabul ediyorsun. Demek ki KZ2 vaad edildiği gibi gelse senin deyiminle paçaların tutuşacak. O da güzel..

Sen onu bırak da bana tek bir şeyin cevabını ver lütfen, dündenberi veremedin:

Trailer çıktığında 'doku kalitesine, kaplamalara bakın yahu' dedin mi, demedin mi?

Hoca kusura bakma.Saçmaladın lafını samimiyetten kullandım ama yanlış anlaşılmışsa affola...

Bak şimdi, o trailerdaki dokular ve kaplamaları begendim.Bundakinide begendim.Orada adam pütürlü yüzey bunda düz yapmış.Kaliteye gelirsen aynı neredeyse.Zırh maddesi farklı görünsün demişler.
    Ama seni okudugum zaman sanıyorumki, resmi görmesem, adamlar çuvallamış, trailerla alakası yok, o kadar kötü..Yorumların bu seviyede.Yanlış yapıyorsun.Helede onca videolarından uzak çıkan PS3 oyunlarına gözü kapalı güzel dedikten sonra...Lair ın dokuları begeniyorsun bunu begenmiyorsun be abicim daha ne diyimki..Sonra bana fan diyorsun.Bak eskiden beri iddia ediyorum sen kabullenmedin ama oylesin, PS fanısın yaw açık seçik..Kötü bişeyde degil bu.KZ2 konusunda hiç endişem yok..Rahatım bu arada

• Bioshock, Mass Effect bundan iyi grafik verecek gibi duruyor ama du bakalım.
  • Koray,

Yav, resimleri görmeyen adamdan bana ne ki? Ben gören adamların olduğu bir ortamda eleştirimi yapıyorum. bir de üstüne basa basa 100 kere grafiklerin iyi olduğunu söyledim. Tek problem, beklediğim doku ile gelmemesi. Lair'in dokuları falan güzel dedim diye onu çıta belirlemiş olmuyorumki. O kendi içinde güzel, Halo'nun dokusu Liar'den iyi ya da kötü demedim ben, önceden verildiği trailerdan daha kötü bence. Hiç kasmasın kimse o başka tarz kaplama diye. Orjinal çözünülüğü gösterdim işte, ingilizce tabiri ile 'washed out' dedikleri yani bulanık bir kaplama var trailerdakine oranla. Düz metalin de bir dokusu vardır, burdaki ise öyle dokulara sahip değil. Eğer insanlar 'evet kaplamalar gerçekten değişmiş daha kalitesiz' diyebilme cesaretini gösterebilselerdi o zaman bu muhabbet buralara gelmezdi. O cesareti gösterebilenlere de zaten fanboy muamelesi yapıldı, varsın yapılsın. Biz söylüyoruzya, kulağa küpe olur bu ister istemez.

Bungie'nin dediği şey gerçekten çok komik ve garip. Dokuları başından beri öyle planla, trailera koy.. Sonra da deiştir ve zevkimiz bu de. Bu nasıl mantıktırki? Zevk değil belliki planlar değişti, yapamadılar.. Bungie gibi bir firmadan beklemezdim böyle bir açıklamayı.

Bir de koray, sorabilir miyim o son açıklama ne zaman yapıldı? Haberin var mı? Dokuyu deiştirdiklerini söyledikleri açıklama? TAm tarih verebilirsen sevinirim, merak ettim..

• Geow'u da çok çabuk sildin be hocam. HAyır bir de karakterden başkası gözükmüyor, kendin diyosun. Bence Geow şu haliyle şu an açık ara önde. Bence..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.