Şimdi Ara

Hall Sensörü Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
23.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hall sensörü hakkında detaylı bir ara$tırma yapmam gerek arkada$lar ama internette cok aradım bulamadım bildiginiz bi kaynak warsa sewinirim!

• Ayrıca türkiyede sadece anahtar davranışlı hall sensörleri varmış.Labaratuvar da deneyde kullanılan sensörü kaybetmişler.Türkiyede de bulamamışlar.Onun yerine anahtar davranışlı hall sensör ile deneyi yapmıştık geçen yıl.
  • İstanbul Karaköy de Çığır elektronikte tesadüfen lineer bir sensör bulabilmiştim. Muhtemelen haalen de vardır az miktarda da olsa...tüm çeşitlerini alıp datasheet lerini araştırarak bulabilmiştim ve 3-5 adet alıp bir tıbbi cihazda bir şekil yapıp uydurmuştum.
  • selam arkadaşlar benimde hall sensörleri hakkında iyi bir araştırma yapmam gerek.
    mesajlara bakılaırsa pek iç açıcı değil ama 2005 tarihli olmaları biraz rahatlatıyor... bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. mesela pens ampermetre yapmak istesem napacağım...
  • Hall sensorü adındanda analaşılacağı gibi Hall efektiyle çalışan sensörlerdir.
    Genelde akım geçip geçmediğini Anahtar tipi Hall
    Yada akım miktarını Linear Hall
    Veya hız tork ölçümlerinde kullanılabilen pahalı tip bir sensördür.

Genelde contactless yani dokunma olmadan akım ölçümünde kullanılır. Prensip basittir bir yüzey olsun içinden akım geçsin siz akıma dik olarak bir sabit manyetik alan uygulayın bu durmda akımın dik geldiği yüzeyin iki tarafı kutuplanacak ve bir gerilim oluşucak bu gerilim çok ufaktır hassas bir şekilde büyütülüp kullanılabilir.

Elbette pens ampermetre yapabilirsin hem DC hemde AC akım ölçümü alabilirsin. Zaten hali hazırda DC akım ölçümü yapan pens ampermetreler bu methodu kullanıyor anacak çoğu AC akım ölçerken Hall sensörü değilde içerisindaki akım trafosunu kullanıyor.

• Benim projem vardı son sınıftayken hall effect üzerine bir motor devir sayacı yapmıştım..50 sayfalık bi döküman hazırlamıştım fakat formatla hepsi gitti ben bulmak için baya çabalamıştım en azından sana yardımı olurdu fakat naapalım Türkçe kaynak bulman biraz zor ben ugn 3113 kullandım piyasada rahat bulunur ama pahalıdır minicik bişi ama 5 ytl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 2 Kasım 2007; 15:05:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Park Assist hakkında bi soru
    15 yıl önce açıldı
    Park sensörü tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar acaba bu hall sensörünü bulabileceğimiz çıkma parçalar var mıdır? Yalnış mı hatırlıyorum bilmiyorum CD-ROM sürücülerinin ortasındaki motorda hall sensörleri varmış doğru mu bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Arkadaşlar acaba bu hall sensörünü bulabileceğimiz çıkma parçalar var mıdır? Yalnış mı hatırlıyorum bilmiyorum CD-ROM sürücülerinin ortasındaki motorda hall sensörleri varmış doğru mu bu?

Çıkma olarak bulabileceğin bir çok yer olamkla beraber CDROM larda var mı açıkça bilmiyorum ama olabilirde yukarda belirttiğim gibi hassas hız ölçümlerindede kullanılabilir. Belki devri filan kontrol ediyordur emin değilim yani tam.

Ama Hall sensörü Türkiye'de bulabilirsin Karaköy'de (İzmir'de yok) biraz tuzlu ama 15 20 YTL yi buluyor bide bunun çıkışına Fet girişli Opamp koyuyorsun oda 2 3 YTL ye mal osa 25 YTL yi bulur bir linear çıkışlı ölçüm sisteminin maliyeti. Deneysel bir şeyler yapacaksanız çok bir şey değil ama ben seri üretim yapılacak (en az bin adet ve yukarısı) sistemlerin tasarımında çalıştığım için mümkün olduğu kadar bu tür parçalardan kaçınırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: SonDelikanlı

Elbette pens ampermetre yapabilirsin hem DC hemde AC akım ölçümü alabilirsin.

hocam bunun için yardımcı olabilirmisin???
  • quote:

Orjinalden alıntı: wifi.memo

quote:

Elbette pens ampermetre yapabilirsin hem DC hemde AC akım ölçümü alabilirsin.

hocam bunun için yardımcı olabilirmisin???

Üzgünüm hayır zamanım yok ayrıntılı hesaplama gerekiyor.
  • quote:

Üzgünüm hayır zamanım yok ayrıntılı hesaplama gerekiyor.

kusura bakmayın ama kaynak göstermeniz mümkünmü?
  • Arkadaşım sana yardımcı olmak isterim ancak elimde yazılı veya digital kaynak yok DC pens ampermetreyle ilgili.
    Az önce internetten yaptığım aramada hall sensorlerine ait çok sayıda kaynak bulsamda Pens Ampermetre (Clamp Meter) şeması veya teknik ayrıntı bulamadım. Genelde Hall sensorleriyle pozisyon ve hız kontrolü uygulaması yapılmış. Ayırca hangi sensorleri piyasada bulabilirsin emin değilim.

ALLEGRO

en büyük üreticilerden biri US fiyatı 7 dolar civarı buradsa bulabilirmisin bilmiyorum.
    Bence izlemen gereken yol kullanmak istediğin Current Hall sensoru tespit edip daha sonra datasheetinden gerkli amplifikatör yükselteç devresini yapman ve bunu PIC16F877 nin ADC girişine vermen ve standart 16x2 LCD ile bir çeşit pens ampermetre yapman.
  • zaman ayırdığınız için çok teşekkürler hocam. söylediğiniz yöntemi denicem. kolay gelsin...
  • merhaba arkadaşlar. pens ampermetre için bu devre iş yaparmı?
    bide ugn3503'ün çıkışındaki yükseltci devreyi nasıl tasarlayabilirim?

Hall Sensörü Hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wifi.memo -- 27 Kasım 2007; 16:21:49 >
  • Arkadaşlar futurlec.com'da çok ucuza hall efekt sensörü satıyorlar. Tanesi 1,3 dolar. Sitede hall diye aratın çıkar.
  • arkadaslar ben trafoyu uzerını kesıp hall effect sensor yerlestırcem ama ben dısarıda hep dıgıtaal sensor buldum bana analoglu hall effect sensor lazım bıldıgınız modeller varmı ?
  • Konular baya eski ama :S bende bi debimetre yapcam ve hızı hall sensörü ile hesaplamayı düşünüyorum bi fikri olan var mı ?
  • Uplayalim. Var midir bu konu hakkinda bilgisi olan. Teknik acidan okuyorum okuyorum anlamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.