Şimdi Ara

Halit Bolkan'ın Öngörüsü; Dizel Motorlar Tarih Olacak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gemi,tir ve ticari araçlarda kalsin; binek otokar hibrid veya lpg li olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kaçınılmaz son zaten. Dizelin şuan tercih edilmesi daha az yakması belki 5 sene sonra çok yakan araç kategorisinde olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

quote:

Orijinalden alıntı: drdrizzt

Türkiye'ye özel sipariş getirilir rahat olun Türk vatandaşını yolmanın en kolay 2 yolu;

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

Dizeli anladıkta otomatik?

Boş boş konuşuyor işte.2017 olacak neredeyse hala düz vites savunanlar var
  • Ne kadar duman, o kadar randuman...
    Das Auto.

• Şu dizel motorlar kalksa da bazıları rahat etse artık. Nedir bu dizel düşmanlığı. Anlamadım.
  • drdrizzt D kullanıcısına yanıt
    dizelle benzinli arasında 15,000 fark olan var hatta fazlası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

daha leş gibi zehir saçan murat 124ler geziyor, burada nah kalkar

onlar yine iyi en azindan çoğu tüplü. fatih bmc, dodge as 950 vb bircok kamyon, kamyonet trafikte geziyor.

• Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    Düz vitesi savunmuyorum yolunmaktayım bahsediyorum. İstenen farktan.

Otomatik dünyanın her yerinde iyidir. Ama istenen fark bu kadar olmamalı.

Vergi de dünyanın her yerinde alınır ama Türkiye'de alınan sıkıntılı. Bunu anlatmak istiyorum.

• bizim ülkede biraz zor o işler, dizel otomatik araca zaten parası olan biner
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mücahit_

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

Orijinalden alıntı: drdrizzt

Türkiye'ye özel sipariş getirilir rahat olun Türk vatandaşını yolmanın en kolay 2 yolu;

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

Aynen.
    Dizel farkı bu, turbo benzinlinin yakıtı bu. Şu kadar bin km de su kadar yılda ancak cikartirsin farkı diyorsun. Yok. Dizelin az daha az yaktığını görecek ondan mutlu olacak.

Otomatik için de "hanim suremiyor ben de useniyorum "
    Duz vites araba suremeyen kişi zaten araba suremiyordur .sen bir manueli sürmeyi öğren iyice. Duz süren adam zorda kalsa otomatigi havada karada sürer. Ama otomatik sureni manuele koy 1 metre suremez.
    Ve 7,8 bin fark. Üstelik risk. Sadece dsg de degil. Yakın 3 arkadaşım civic, i30 ve skodanin suv ile şanzıman patlattı. Yetkili servislerde 5,6 bin denmiş 2500 e felan sanayide yaptirdilar.

3-SEDAN ARABA. O DA OLMAZSA TİCARİ, MÜMKÜNSE OSMANLI TUĞRALI DOBLO OLANINDAN

Aynen Hocam sedan hastalığı da bizde. Avrupaya giden arkadaşlar heryerde hb araba var sedan nadir diyor.

• ülkemizde zor biter
  • Gelismis ulkelerde tabiki son bulacak bolivyadaki salar de uyuni golunun altinda 1.1 trilyon dolarlik lityum madeni yatiyor. Elektrikli araclarin bataryasi icin gole kazma er ya da gec vurulacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 10 Eylül 2016; 18:43:28 >
  • Çok şaşırdım. Dizel motor için gücü ve torku az dedim. Kimse sazanlama girmedi Forum ilerliyor mu ne oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Çok şaşırdım. Dizel motor için gücü ve torku az dedim. Kimse sazanlama girmedi Forum ilerliyor mu ne oluyor

Dizelin sadece düşük devirlerde gücü yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Çok şaşırdım. Dizel motor için gücü ve torku az dedim. Kimse sazanlama girmedi Forum ilerliyor mu ne oluyor

Dizelin sadece düşük devirlerde gücü yüksek.

Küçük hacimde dizel, turbosuz bir hiç. Burada motorun doğasını konuştuğumuz için dizelin torku az dedim. Turbo ile her motor torklu, önemli olan baz hali. Bir kaç atmosferik dizel motor örneği vereyim.

http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10575
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10083
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=5627

• ASIL DİZEL HYBRİD ARAÇLAR GELİYOR!!! BAKINIZ MERCEDES BENZ E 400 HYBRİD

2,0 DİSEL ENGİNE , 5,5 LT ORTALAMA YAKIT VE 4 MOTİON + OTOMATİK

BU ADAMIN BUNLARDAN HABERİ YOK GALİBA
  • editoeun emekli olma zamani gelmis. millwt dizele lpg ve hidrojen donusumu yapmaua basladi bunlar hala haberdar dehil sanirim

• msansertekin kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

Dizel motorun yanmasının problemli olması demek aslın da şans eseri icat edilen bir motormu olması yoksa fizik ve kimya kurallarına göre çalışma sistemine aykırı/uygun olmaması mı ? Benzinli motora bakıyoruz bir ateşleyiciye ihtiyaç duyuyor fakat dizele bakıyoruz yakıtın kendisi ateşleme görevi görüyor tek ihtiyacı sıkışmak için havaya ihtiyacı var.

Yani dizel motor neden bu kadar karmaşık ? Fiziki kimyevi kurallara göre benzinli motordan çokmu ayrı olduğu için böyle ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Merhabalar

Dizel motorun yanmasının problemli olması demek aslın da şans eseri icat edilen bir motormu olması yoksa fizik ve kimya kurallarına göre çalışma sistemine aykırı/uygun olmaması mı ? Benzinli motora bakıyoruz bir ateşleyiciye ihtiyaç duyuyor fakat dizele bakıyoruz yakıtın kendisi ateşleme görevi görüyor tek ihtiyacı sıkışmak için havaya ihtiyacı var.

Yani dizel motor neden bu kadar karmaşık ? Fiziki kimyevi kurallara göre benzinli motordan çokmu ayrı olduğu için böyle ?

Arkadaş " problemli " tabirini muhtemelen çevreyi Nox ile fazla kirleten bir yakıt türü olması dolayısıyla kullanmış olmalı. Bu durum katı emisyon normlarına karşı markaları zora sokuyor, bu da geçtiğimiz yıldan beri ard arda ayyuka çıkan emisyon skandallarına sebebiyet veriyor. Yoksa dizel motorun termal verimi benzinliye göre daha yüksek. Turbo ile birlikte çok daha iyi randıman veriyor. Turbo benzinli motora göre bile daha fazla tork üretiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Otomatik isteyene çevremde pek rastlamadım. Hatta bazı arkadaşlarım var A8Long versen otomatik vites diye almayacak bir tip.

Şarj süreleri kısaltılırsa elektrik yakan araçlar ancak yaygınlaşır. 15 dk şarjda 150 km giderse yaygınlaşmaya başlayabilir. 2030 u bulur yaygınlaşması. 2030 da hortlatırsınız bu mesajı

Vw de15 Dk .480 km gidebilen golfü var ama piyasaya 2019 da çıkaraçağını söylüyor ...
    Fosil yakıtlar belli bir süre sonra kalkacak ilk binek arabalardan sıralama dizel sonra benzinli olur...
    Sonuç 2020 Den sonra değişim başlıyor...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.