Şimdi Ara

Halısahada kaleci olmanın zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

17 yaşındayım. Kaleciyim. Halısahalarda arkadaşlarımla, kuzenle vs. maç yaparız. Havadan gelen toplarda uçtuğumda ve yere düştüğümde mesala sol tarafa uçtuysam kalçamın sol tarafının bitiş yeri acıyor. Sağ tarafta da aynısı oluyor. Gerçek maçta kalecilere bakıyorum, yere düşerken ellerinin üstüne düşüyorlar. Ama bunu yapamadım ben. Oysa ki insanın kendini koruma mekanizması elleridir yani yere düşerken önce ellerinizi kullanırsınız korunmak için.
    Bende niye böyle değil anlayamadım bir türlü...

Bir de 2 hafta halısahada yerden sekerek gelen hızlı bir top gedi. Faso da aldığı için tam ayarlayamadım ve top sağ elimin baş parmağına dik olarak geldi. Eve geldiğimde şişmişti baya. Lasonil sürüp sardım bezle. Ertesi gün şişi indi ama acısı geçmedi. 2 haftadır maçlara gitmiyorum. Ama buna rağmen acısı geçmedi. Önerisi olan?

• valla kardeş benimde aynı şikayetim var,bende mahalle ve iş yerinde gelende bütün turnuvalara katırlırdım ama son maçımda elime gelen top darbesi elimin şişmesine neden oldu.. hastaneye gittim film çektim.. orta parmağımda çok küçük bir çatlaklık var.2 aydır sahalardan uzak kaldım ben ne kadar kaleci hayatımı bitiridim desemde arkadaşlara onlar oynadığı zaman benim için gidiyor bende tekrar sahalara kaleci olarak sahalara dönmek istiyorum ama tekrar parmakgım sişer diye tırsıyorum....NOT .BİRAZ ÖNCEKİ ARKADAŞIMIZ KALECİLİK EZİKLİKTİR DEMİŞ... VALLA BEN HİÇ BÖYLE BİŞEY HİSSETMEDİM ÇÜNKÜ SEWEREK YAPTIGIM BİR SPOR İNSANLAR BAZEN GOL ATARKEN MUTLU OLUR, BAZENDE GOL PASI VEREREK, BENDE KURTARAK ZEVK ALIYORDUM, SANA KATILMIYORUM ARKADAŞIM..!!
  • İncinmiştir 1 Ayda ANca Geçer Ama Üzme Kendini FUTBOLSMART'DA FOOT SCHOOL İzle D-smart varsa

Parmak içinde sana tavsiyem eldiven eline büyük gelmesin, yada maçtan önce parmaklarına sargıbezi sar Ben öyle yapıyorum ağrı yok.

Ama nankör meslektir kalecilik, yol yakınken dön

Kaleci eşofmanı? Tam adı bu mudur? Spor malzemeleri satan yerlerde bulabilir miyim? Ve ne kadardır fiyatı?

Bu arada D-Smart yok uydu var... D-Smart kanalları haricinde her kanal var nerdeyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peyloride -- 26 Haziran 2009; 19:29:59 >
  • pek çok defa kaleci oldum hiç başparmağımı incitmedim. Bir yerde hata yapıyo olabilirsiniz. Çok sert topları tutmaya çalışmayacaksınız mesela. Ya da toptan korkup gözü kapatmayın, o zaman yamuk gelir elinize, benim bir kere çeneme gelmişti top korkusu yüzünden 1 hafta yemek yerken acı çektim.

Kaleci eldivenini değiştirin daha kalite bişi alın, daha sert falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugr7

En zevklisi kumda futbol oynarken kaleci olmak.

Kışın karda kaleci olmak da çok zevkli. Küçükken mahalle maçlarında herkesi zorla kaleye geçirirdik. Kar yağdığı zaman ototmatikmen herkes kaleye geçmek isterdi ama bırakmazdık kaleyi.
    Elinze tam oturan eldiven giyin.
    Kaleci forması alın. Süngerli oldukları için rahat edersiniz..
    Yüzüme çok top geldi. İlk top geldiğinde burnum kanamıştı, toptan korkar oldum. Sonra 2 kez daha geldi suratıma top. Kısa aralıklarla. Ben de anladım ki toptan korkamam gerek. Korkmamam gerek ki gözümü açabileyim, gözümü açabileyim ki topu görebileyim

Eldivenim adidas ama arkadaşın dediği kaleci forması yoktu bende. En kısa zamanda tedarik edicem.

Karda bende küçükken uçmayı çok severdim orda başladım kalecliğe
    Kumda hiç oynamadım. Ya asfalt ya halısaha ha bir de çimde oynadım bir maç

Bu arada kaleci eldivenleri iki türdedir bildiğim. Biri Kemikli olanlar yani parmak kısımları sert olup arkaya gitmeyenler, diğeri ise bildiğiniz kauçuk tarzı topun kaymasını önleyen eldivenler... Kemikli eldivenler çok pahalı oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peyloride -- 26 Haziran 2009; 20:33:41 >

• en büyük zorluk maç sonunda herkez ayakkabının içine giren halısahadaki siyah parçacıkları temizlerken sen hem ayakkabındakileri hemde kollarına yapışanları temizliyorsun o kötü

if you want to make it for a living, your number 1 aim should not be how to maximize your profit, but how to minimize your risk.
  • Bende kaleciyim . Uzun ve korumalı giysiler giymenizi öneririm.

Ayrıca bir seferlik kıyın paraya iyi bir kaleci eldiveni alın , uzun süre kullanırsınız

Bu arada akşam 10 - 11 maç var . Yakında klüp te başlıyor , offff

Orjinalden alıntı: aLTuu

Senden kaleci olmaz.

Kimden ve niye?

Orjinalden alıntı: okanb3

quote:

Orjinalden alıntı: aLTuu

Senden kaleci olmaz.

Kimden ve niye?

Anlattığına göre ellerini kontrollü kullanamıyorsun. O yüzden boşuna kasma bence...

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • Ellerimle kontrolümü yapıyorum ama her an her yeteneğinizi tam olarak kullanamayabiliyorsunuz. Ayrıca topun hızı falso alması yerden sekmesi de kaleci için eksi bir faktördür. Birde ben profesyönel kaleci olduğumu iddaa etmiyorum. Kendimce bir kalecilik yapıyorum. Mahalledeki herkes de çok beğeniyor.

Küçükken bende kaleye geçerdim ama zevk almazdım pek. Topa vuruşlarım iyidir ama top süremem. Bu yüzden de kaleye geçerdim. Ama sonra baktım ki toptan korkmuyorum, reflekslerim de fena değil kaleye geçmeye karar verdim. Okul turnuvalarında vs. hep kaleci oldum. Evet XPHOS. Hatta kalecilik için eldiven aldığımda tepki aldım çevremden. Bu ne olum kaleci mi olcan hep diyenler oldu. Ben de evet kaleciliği seviyorum, kaleci olmakla ilgili ne alıp veremediğiniz var? dedim maçta da o gün iyi günümmüş iyi oynayınca bir daha tepki almadım

• öncelikle kardeşim şunu belirtmeliyimki kalecilik en zor iş diyebilirim sana futboldaherkes kaleci olamaz refleks ve el kontrolün olması lazım ve toptan korkmaman lazım eğer bunlar varsa ilerde çok iyi bir kaleci olabilirsin yasın da henüz geç sayılmaz eğer bir klupteysen sıkı sıkı çalış ve hocaların gözüne girmeye maçlarda heyecanlanmamaya çalış bir kaç aylık idmanla kendini dahada güçlendirirsin ve eğer yeteneğin varsa diğer büyük kluplerden hocalar izlemeye gelip seni beğenirler(bunu nerden mi biliyorum çünkü bende fotbolcu sayılırım ama kaleci deilim defansif orta sahada oynuyorum ve her geçen gün kendimi geliştirdim ve çok hoca gördüm öyle izlemeye gelen henüz daha bizde kontrat işi olmadığı için şimdiki klubumden ayrılıcam ve baska bir klube gidicem inş)

derdine gelince kaleci eşofmanı al kendine bi tane adam gibi bi eldivende al çok rahat edersin

bizim kalecide iş yok adamın ne eşofmanı düzgün ne de eldiveni ama yetenek var cocukda bazı maçlarda çok iyi olabiliyor

nese çok fazla konusmim tepkiler gelmesin

NOT:benimde yaşım 17

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Elder Scrolls -- 26 Haziran 2009; 21:23:40 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.