Şimdi Ara

Halı Saha Taktikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler uzun zamandır futbol oynamıyordum(3 yıl falan)..arkadaşlar halı sahaya çağırıyor,mecbur gidiyoruz.. eskiden yine idare eder şekilde oynardım ama inanılmaz kazmalaşmışım...

defansa geçiyorum genelde..çok çok fazla hata yapıyorum..

size bunlarla ilgili sorularımı sorayım..

rakip genellikle defanstan uzun toplarla oynuyor..burada da işte defansa büyük yük düşüyor.. topu kesip hemen ileriye atmam gerekiyor..

ama hiç düzgün kesemiyorum bu uzun topları,bunun taktiği nedir,neler yapmalıyız?

bir de rakip forvetle karşı karşıyayız..burada adama yaklaşıp topu almak için hamle yapmalı yoksa önünde bekleyip onun çalım denemesini mi beklemeliyiz?

• şimdi hocam günümüz futbolunda orta saha önemli.
  • rakibin sadece ayaklarına bakma etrafınada bak ve calım atarken kafanı yere gömme kafan hep dik olsun etrafını gör
  • benim taktik yardırmak+yarmak
  • Arkadaşlarım bana hayalet forvet der Ofsayt olsa hiçbir şey yapamam o ayrı
  • düşünerek oyna iyi yer tut gerisi gelir
  • Teke tek kaldiginda hamle yapiyormus gibi yap fake ver onun yapacagi harekete gore topu calarsin , pas atabiliyorsan orta saha oyna daha az hata yaparsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Halı saha da krampon olayı
    2 yıl önce açıldı
    halı saha forması
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yuksek toplara kafa atmaktan korkma. Alninla at ama bingildaginla degil. Fizigin varsa kullan sert oynamaktan korkma. Stoper dedigin sert olur. Karsi karsiyayken hamle yapip topu sokemiyorsan onunu kapat marke et yetetr. Onun yapacagi herhangi bir hamleyi bekle. Adam kacirma. Takim arkadaslarini bos adamlari alin diye uyar. 2ye tek geldiyseler sezgilerine guven. Pas mi atacak calim mi diye tahmin etmeye calis. Benimkiler genelde hep tutar. Hizliysan rahat oynarsin yavassan daha sert oyna ama kasap gibi de degilTopa girmekten de korkma tekmeye kafa uzatandan ol yillardir oyleyim bir kere tekme yemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harley-Davidson -- 14 Nisan 2012; 9:51:06 >
  • Sen bayağıdır oynamadığın için şuan topu hissedemiyorsundur,top ayağından kaçacak gibi olur doğru düzgün hakimiyet kuramazsın top üstünde önce rahatla top oynarken.Karşındaki adam çalımlarken fazla hareket kullanmıyosa yapış sırtına ayağınla almaya çalış,hareket yapıyorsa önünde dur ama topu da iyi izle etrafıda.
  • halı sahada bildiğim tek şey tekme atmak ve kaymak gerisi hikaye....bazen karşı takımda artistler oluyor aklınca hareket falan yapıyor 1-2 pozisyonda teke tek kaldığımda iki tekme yapıştırınca topla karışık sıradan bi oyuncuya dönüşüyor ayağında top bile tutamıyor korkudan :)
  • Kafanı yere gömme, etrafına bak sürekli..Topu çok boş olmadıktan sonra 2 saniyeden fazla ayağında tutma, en azından kaleciye dön..
  • Bi de adamlara pat diye dalma, baktın adam bekliyo sende bekle karşısında yoksa en ufak bi boş anında tokatlar..
  • Iyi yer tut, adam karsindayken eğer arkanda senin takımından adam varsa çalım atmasını bekleme ama teke teksen bekle, goturebildigin kadar götür, sut çektirme. bir de ortada mi oynuyorsun bence sol bek en kolayı
  • iyi yer tut, forvetleri birazda hırpala tamamdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnny_bravo_

halı sahada bildiğim tek şey tekme atmak ve kaymak gerisi hikaye....bazen karşı takımda artistler oluyor aklınca hareket falan yapıyor 1-2 pozisyonda teke tek kaldığımda iki tekme yapıştırınca topla karışık sıradan bi oyuncuya dönüşüyor ayağında top bile tutamıyor korkudan :)

Senin gibiler yüzünden oynadığımız oyundan zevk alamıyoruz işte. O hareketleri anca maçta yaparsın. Yüzüne artist diyip yapıştırsana iki tokat?
  • Gecen gun 11'ini de dizdim galeye. Defansinsaglam tuttum. Yemedik ama atmadik.

Neyse saka bi yana kucuk verkaclar yaptiktan sonra gerisi kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Tranquillity

quote:

Orijinalden alıntı: johnny_bravo_

halı sahada bildiğim tek şey tekme atmak ve kaymak gerisi hikaye....bazen karşı takımda artistler oluyor aklınca hareket falan yapıyor 1-2 pozisyonda teke tek kaldığımda iki tekme yapıştırınca topla karışık sıradan bi oyuncuya dönüşüyor ayağında top bile tutamıyor korkudan :)

Senin gibiler yüzünden oynadığımız oyundan zevk alamıyoruz işte. O hareketleri anca maçta yaparsın. Yüzüne artist diyip yapıştırsana iki tokat?

+1

Bu arada takimca gol atmaya değil yememeye konsantre olun. Bence 10-9 skorla biten mactansa 2-1 ya da 3-2 biten maclar çok daha zevklidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.