Şimdi Ara

Half SBS vs Full SBS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
13.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, forumda tartisilanlari inceledim biraz kafam karisti. Konu hakkinda bir kac soru sormak istiyorum.

1) Full sbs cozunurluk (3840*1080) ise, Full HD 3D (1920*1080) cozunurluklu tv ler de bu cozunurlugu nasi destekleyebilir ?

2) 3d Bluray disk ile ps3 ten izleyecegim filmler Full sbs (3840*1080 ) mi ? Half Sbs (1920*1080) mi olacak ?

3) Half Sbs 3d bluray filmlerin kalitesi, normal boyut 1080p filmlere gore ne oranda kotudur ?

4) Samsung 3d plasma tv (51d550) sahibi olarak, usb den sadece half sbs 3d filmleri mi izleyebilecegim?

Tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Anreey

Arkadaslar, forumda tartisilanlari inceledim biraz kafam karisti. Konu hakkinda bir kac soru sormak istiyorum.

1) Full sbs cozunurluk (3840*1080) ise, Full HD 3D (1920*1080) cozunurluklu tv ler de bu cozunurlugu nasi destekleyebilir ?

2) 3d Bluray disk ile ps3 ten izleyecegim filmler Full sbs (3840*1080 ) mi ? Half Sbs (1920*1080) mi olacak ?

3) Half Sbs 3d bluray filmlerin kalitesi, normal boyut 1080p filmlere gore ne oranda kotudur ?

4) Samsung 3d plasma tv (51d550) sahibi olarak, usb den sadece half sbs 3d filmleri mi izleyebilecegim?

Tesekkurler...

Cevaplar:
    1. Full HD 3D tvler full sbs filmleri deskteklemiyor. En azından kendi oynatıcıları oynatamaz. Ancak Hdmi 1.4 çıkışlı ekran kartı ile (ati 6xxx , Nvida 5xx) ile powerdvd 10 ultra mark 2 yada powerdvd 11 ,TotalMedia Theatre 5 yada stereoplayer ile full sbs leri oynatırsınız. Bu oynatıcılar hdmi üzerinden frame sequental şeklinde tv ye görüntü verirler. Bu şekilde tvde sorunsuzca 1080p 3d olarak görüntü gösterebilir.
    2. Ps3 ve 3d bluray disk ile seyredeceğiniz görüntüler full sbs kalitesinde olacaktır. Ancak formatı 1080i frame sequental şeklinde olacaktır. Sbs ile alakası yok.
    3. Half sbs filmler çift ekran tek ekran olarak tv de birleşince ortaya 960x540p çözünürlüğünde bir görüntü çıkacaktır. 3d bluray veya full sbs daha etkili bir 3d veriyor.
    4. Evet. Ayrıca üst alt tarzındaki filmleri de izleyebilirsiniz. 3d Bluray ve full sbs için harici bir oynatıcıya ihtiyacınız var.

• Cok tesekkurler. Su an icin usb den film seyrederken half sbs idare etmek zorundayim bu durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

quote:

Arkadaslar, forumda tartisilanlari inceledim biraz kafam karisti. Konu hakkinda bir kac soru sormak istiyorum.

Tesekkurler...

Cevaplar:
    1. Full HD 3D tvler full sbs filmleri deskteklemiyor. En azından kendi oynatıcıları oynatamaz. Ancak Hdmi 1.4 çıkışlı ekran kartı ile (ati 6xxx , Nvida 5xx) ile powerdvd 10 ultra mark 2 yada powerdvd 11 ,TotalMedia Theatre 5 yada stereoplayer ile full sbs leri oynatırsınız. Bu oynatıcılar hdmi üzerinden frame sequental şeklinde tv ye görüntü verirler. Bu şekilde tvde sorunsuzca 1080p 3d olarak görüntü gösterebilir.
    2. Ps3 ve 3d bluray disk ile seyredeceğiniz görüntüler full sbs kalitesinde olacaktır. Ancak formatı 1080i frame sequental şeklinde olacaktır. Sbs ile alakası yok.
    3. Half sbs filmler çift ekran tek ekran olarak tv de birleşince ortaya 960x540p çözünürlüğünde bir görüntü çıkacaktır. 3d bluray veya full sbs daha etkili bir 3d veriyor.
    4. Evet. Ayrıca üst alt tarzındaki filmleri de izleyebilirsiniz. 3d Bluray ve full sbs için harici bir oynatıcıya ihtiyacınız var.

werdiğiniz cewaplardan anladığım kadarıyla konuya hakimsiniz size bir sorum olacak cewaplarsanız sevinirim. Bende samsung 40d6000 marka 3d led tv war bu televizyon için internetten fuul sbs filmleri indirirsem bu filmleri harici hardiskler üzerinden seyredebilirmiyim yoksa indirdiğim filmleri bluray yazıcıyla yazıp ps3 ten mi seyretmek zorundayım.
    harici hard diskten izleyebileceğim filmler sadece hals sbs filmlermidir.

• Full-SBS filmleri izleme yolunu yukarıda yazmış arkadaş, onun harici bir çözüm yok. Bir de üst düzey media playerlar var tabii onları oynatabilen. HDD üzerinden oynatamazsın onları, PS3 ten de izleyemezsin. Ancak orjinal Blu-ray 3D film alıp PS3 ü de kırdırmadıysan o şekilde izleyebilirsin, o da frame sequential 3D dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Full-SBS filmleri izleme yolunu yukarıda yazmış arkadaş, onun harici bir çözüm yok. Bir de üst düzey media playerlar var tabii onları oynatabilen. HDD üzerinden oynatamazsın onları, PS3 ten de izleyemezsin. Ancak orjinal Blu-ray 3D film alıp PS3 ü de kırdırmadıysan o şekilde izleyebilirsin, o da frame sequential 3D dir.

Full HD 3D tvler full sbs filmleri deskteklemiyor. En azından kendi oynatıcıları oynatamaz. Ancak Hdmi 1.4 çıkışlı ekran kartı ile (ati 6xxx , Nvida 5xx) ile powerdvd 10 ultra mark 2 yada powerdvd 11 ,TotalMedia Theatre 5 yada stereoplayer ile full sbs leri oynatırsınız. Bu oynatıcılar hdmi üzerinden frame sequental şeklinde tv ye görüntü verirler. Bu şekilde tvde sorunsuzca 1080p 3d olarak görüntü gösterebilir.

bunu at, hd 5850 yapamaz mı?

• Orada bir yanlışlık olmuş, full-sbs filmler için 1.4 hdmi kabloya veya bu iş için özel bir donanım/yazılıma ihtiyaç yok, sbs film zaten normal bir .mkv dosyasından farklı bir kodlama içermiyor, tek kriter bilgisayarınızın bu çözünürlükte kodlanmış hd görüntüyü oynatabilecek kadar güçlü olması.
    Ama 3dbluray.iso için iş değişiyor bunun için arkadaşın bahsettiği yazılım ve kabloya ihtiyaç var.

Son olarak Ati 5xxx serisi de hd3d desteklidir ama bu işi yazılımsal yapar, 6xxx donanımsal olarak yapar.
    http://www.amd.com/us/products/technologies/amd-hd3d/Pages/3d-desktop-graphics.aspx
    Sayfanın en altında gerekli açıklama var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 13 Nisan 2012; 0:49:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Full sbs diye bişey yoktur.. 3840-1080 bile olsa SBS olarak, o tv ye 1920-1080 olarak sığar çünki zaten tvnin destekledii son çözünürlük bu..

LG nin bir yerde yeni bir tv reklamı vardı 86" sanırım.. o tv işte 3840-2160 destekliydi.. onda olur ama bizimkilerde olmaz.. Birisi çakallıp yapıp bu çzöünürlükte yapsa daha tv kabul etmeyeceğinden ya da ona bir yararı olmayacağından çakallığıyla kalır..
  • Zaten arkadaşların buradaki amacı televizyonda doğal çözünürlük olarak 3840*1080 oynatabilmek değil.
    Onlar da bu çözünürlüğün, televizyon nasıl düşük çözünürlüğü doğal çözünürlüğüne yükseltiyorsa, gelen yüksek çözünürlüğün de doğal çözünürlüğe düşürüleceğini biliyorlar.
    Amaç daha yüksek bitrate ve detaydan faydalanmak. Siz televizyona pc aracılığı ile bu görüntüyü verebildiğiniz sürece televizyonun kabul etmemesi gibi bir durum yok.

Denemek isteyenler için full-sbs örnek bir dosya (75mb) upload ettim.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/5u2vqyyp/Sample.mkv.html

• pekı benım bır sorum olacak.bıldıgınız gıbı lg ler dts cozmuyor ben popcorn programı ıle dts yı ac3 yapıyorum ole ızlıyorum fakat ıkı tane fılmımde ıkı sorunla karsılastım:
    1---format mkw ses formatı ac3 olmasına ragmen goruntu war ses yok
    2---format mkv ses formatı ac3 olmasına ragmen fılmın uzerınde x ısaretı cıkıyor we desteklenemez dıyor?

neden acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halken

quote:

Tesekkurler...

Cevaplar:

imax under the sea izlememistim , indirdim Full SBS olanini , oncekiler hep half sbsydi herneyse film acilmadi , yani yesil bi ekran geldi siliyim mi videoyu?

yoksa yapabilecegim birsey var mi? ekran kartim 5650 hd , kaldirmiyor mu acaba full sbsyi?

+

hdmi ile baglayip izledigimde goruntuyu verir mi acaba?(yesil ekran olmadan , normal bir sekilde)

• Aktif 3D de görüntüyü sırayla sol ve sağ göz olarak veriyor diye biliyorum, yani ekranda sürekli olarak sadece 1920*1080 nin yarısı 960*1080 görüntü oluyor diye biliyorum. Mantık olarak düşünürsek aktif 3D tvlerde full sbs görüntüyü verebilmesi lazım diye bir mantık yürütüyorum ne kadar doğru bir mantık tabi onu bilenlere sormak lazım ve denemek lazım. Bugun gözlüklerime pil alabilirsem demoyu bir deneyeyim.
  • bu linkteki dosyayı indiremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lomax.

Zaten arkadaşların buradaki amacı televizyonda doğal çözünürlük olarak 3840*1080 oynatabilmek değil.
    Onlar da bu çözünürlüğün, televizyon nasıl düşük çözünürlüğü doğal çözünürlüğüne yükseltiyorsa, gelen yüksek çözünürlüğün de doğal çözünürlüğe düşürüleceğini biliyorlar.
    Amaç daha yüksek bitrate ve detaydan faydalanmak. Siz televizyona pc aracılığı ile bu görüntüyü verebildiğiniz sürece televizyonun kabul etmemesi gibi bir durum yok.

Denemek isteyenler için full-sbs örnek bir dosya (75mb) upload ettim.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/5u2vqyyp/Sample.mkv.html

İndirilmiyor yada ben yapamadım?

• Bluray 3D Playerlar ile Full sbs filmler Full HD Tvlerde çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XGSpirit -- 23 Mart 2014; 20:18:05 >
  • peki altyazı işi nasıl hallediliyor. gravity filmini indirdim.divxplanet den 3d için olan altyazısını indirdim ama altyazı sığmıyor,diğer filimlerde de aynı sorunu yaşıyorum filimleri wd nin oynatıcısından seyrediyorum. yanlış altyazı mı seçiyorum yoksa yapmam gereken başka işlemler mi var ?
  • Bazi tvler desteklemiyor samunglar biraz daha iyi o konuda teknolojiyi koyuyor tvlerine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • **** sitesinden 3d filim indirdim(infosun da tr alt yazıda vardı) f7000 samsun televizyonum var görüntü alıyorum ama alt yazı göremiyorum lg oynatıcım var alt yazıları görüyor ama ok yaptıgımda olmuyor(tahmin ediyorum 3d ye geçince televizyon müsade etmiyor).piyasadaki 3d sitelerindeki mkv 3d filimlerden indirsem aynı sorunla karşılaşırmıyım çünkü bu siteler para ile üyelik istiyor.kimisinde alt yazılı kimisinde tr ses var diyor ama televizyonun tools girdiğimde alt yazıyı görmedi aynı şey olacaksa boşuna üye olmayalım. yardımcı olursanız sevinirim,saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: asua

Aktif 3D de görüntüyü sırayla sol ve sağ göz olarak veriyor diye biliyorum, yani ekranda sürekli olarak sadece 1920*1080 nin yarısı 960*1080 görüntü oluyor diye biliyorum. Mantık olarak düşünürsek aktif 3D tvlerde full sbs görüntüyü verebilmesi lazım diye bir mantık yürütüyorum ne kadar doğru bir mantık tabi onu bilenlere sormak lazım ve denemek lazım. Bugun gözlüklerime pil alabilirsem demoyu bir deneyeyim.

Selamün aleyküm öncelikle hemen konuya giriyorum
    vestel 9090 pasif gözlüklü tv var iyi bir bilgiseyarım var televizyona baglı netten indirip izliyorum halfsbs filimleri
    ful sbs iso filim indirdim tek ekran... bir haftadır araştırıyorum ya playstation yada 3d oynatıcı ile aktif gözlük gerekiyo
    deniliyo.ben bu filimleri bilgiseyardan izliyemiyecemmi.bluray disk filimleri çok rahat açıp izliyorum
    bilgiseyarda sıkıntı yok yalnız 3d iso fullsbs filmi 3d olarak nasıl izlerim yardım lütfen...
    soru-1 şimdi fullsbs filmi izlemek için aktif gözlüklü televizyon + oynatıcı lazımmı
    soru-2 bilgiseyardan bu filmi nasıl izleriz
    kolay gelsin arkadaşlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.