Şimdi Ara

Half Life serisi çok mu büyütülüyor? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

Gül sen daha

gülüyorum zaten, değil HL yanına BF - MoH - Crysis koy bir CoD etmez
    ayrıca olay CoD'a nasıl geldi?
  • Bana kalırsa cod ile half life'ın senaryosu karşılaştırılamaz bile. Half Life bambaşka bir dünyadır.
  • bence oyunu bu kadar muhteşem yapan senaryosu ve kendi kuşağındaki oyunları arasında en iyi atılımları yapmış olmasıdır. düşünün bi kere, half life 2'nin kullandığı havok fizik motoru daha öncede kullanıldı (sadece 2004 yılında havok motorunu 20 civarında farklı oyun kullandı) ama çıktığı yılda havok motorunu bu kadar başarılı optimize ederek muazzam bir hale getiren başka bir oyun daha yoktu.

bunun yanında, half life'ta bir senaryo bile olup olmadığını bilmeyen arkadaşlara bu sözüm. half life'ın modları olan blue shift, opposing force duyan, senaryo modunda oynayıp bitiren var mı? çünkü açıklayayım, blue shift: half life 1'de gördüğümüz mavi elbiseli güvenlik görevlilerinden biri olan barney calhoun'un gözüyle görüyoruz (ki aynı adamı half life 2'nin başında da görüyoruz.) opposing force'da ise half life 1'de düşmanımız olan askerlerden birini canlandırıyoruz (adrian shephard).

daha yakın bir geçmişe dönecek olursak, portal oyununu stand-alone bi mod sanıyoduk, ta ki hl2 episode 2 sonunda borealis lafını duyana kadar. gelecek oyunda borealis'in içinde portal oyununa ait bişey bulacağımızı da biliyoruz artık.

kısaca sorayım: kendi senaryosunu başka perspektiflerle zenginleştiren kaç oyun var piyasada?

işte half life bu yüzden bu kadar efsanevi. zaten half life 1'de vortigaunt ile savaşırken neden 2. oyunda dost olduğumuzu bilmeyen birinin bu konuya cevap verme hakkı bile yok bence.

(edit: yukarda çok pis spoiler kaymışım ama kusuruma bakmayın artık :) )

edit2: *Meteora* : adamsın :) yanlız yazmadan edemedem, yukardaki bi mesajında "hl2 şimdi çıksa 10 üzerinden 3 yada 5 alırdı" demene katılmıyorum. half life 2 şimdi çıksa o 2004'teki haliyle çıkmazdı herhalde. aynı senaryo fakat gelişmiş grafik ve çok daha mükemmel hale getirilmiş fizik motoru sayesinde muazzam bir başyapıt olurdu. belki yılın oyunu seçilmezdi ama yine eminim ki tahtını sağlam sallardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xloader -- 8 Ekim 2013; 22:07:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xloader

bence oyunu bu kadar muhteşem yapan senaryosu ve kendi kuşağındaki oyunları arasında en iyi atılımları yapmış olmasıdır. düşünün bi kere, half life 2'nin kullandığı havok fizik motoru daha öncede kullanıldı (sadece 2004 yılında havok motorunu 20 civarında farklı oyun kullandı) ama çıktığı yılda havok motorunu bu kadar başarılı optimize ederek muazzam bir hale getiren başka bir oyun daha yoktu.

bunun yanında, half life'ta bir senaryo bile olup olmadığını bilmeyen arkadaşlara bu sözüm. half life'ın modları olan blue shift, opposing force duyan, senaryo modunda oynayıp bitiren var mı? çünkü açıklayayım, blue shift: half life 1'de gördüğümüz mavi elbiseli güvenlik görevlilerinden biri olan barney calhoun'un gözüyle görüyoruz (ki aynı adamı half life 2'nin başında da görüyoruz.) opposing force'da ise half life 1'de düşmanımız olan askerlerden birini canlandırıyoruz (adrian shephard).

daha yakın bir geçmişe dönecek olursak, portal oyununu stand-alone bi mod sanıyoduk, ta ki hl2 episode 2 sonunda borealis lafını duyana kadar. gelecek oyunda borealis'in içinde portal oyununa ait bişey bulacağımızı da biliyoruz artık.

kısaca sorayım: kendi senaryosunu başka perspektiflerle zenginleştiren kaç oyun var piyasada?

işte half life bu yüzden bu kadar efsanevi. zaten half life 1'de vortigaunt ile savaşırken neden 2. oyunda dost olduğumuzu bilmeyen birinin bu konuya cevap verme hakkı bile yok bence.

(edit: yukarda çok pis spoiler kaymışım ama kusuruma bakmayın artık :) )

edit2: *Meteora* : adamsın :) yanlız yazmadan edemedem, yukardaki bi mesajında "hl2 şimdi çıksa 10 üzerinden 3 yada 5 alırdı" demene katılmıyorum. half life 2 şimdi çıksa o 2004'teki haliyle çıkmazdı herhalde. aynı senaryo fakat gelişmiş grafik ve çok daha mükemmel hale getirilmiş fizik motoru sayesinde muazzam bir başyapıt olurdu. belki yılın oyunu seçilmezdi ama yine eminim ki tahtını sağlam sallardı.

2004'teki haliye çıksa çok alamaz diye düşünüyorum.Teşekkür ederim yinede
    Opposing Force'da adrian shepard tam olarak düşmanımız sayılmıyor bildiğim kadarıyla.
    G-man oyunun başında adrianı engelleyerek helikoptere binmemesini sağlıyor.Bu sebeple bilim adamlarını öldürmesi gerektiğini öğrenemiyor.İyikide öğrenemiyor.Ama gordon'ı öldürmesi gerektiğini öğreniyor.

Half-Life 1'de xen'deki sonuncu görevlerden birisinde vortigauntların bize geç saldırdığını görüyoruz.Zaten bir insan kadar zekiler,gordon'ın nihilanth öldürmeye çalıştığını anlayıp bir süreliğine gordonu serbest bırakıyorlar.Ama nihilanth zorla yeniden saldırtıyor

Ha birde şu var:Zaten cave johnson aperture science'ı kurarak black mesa ile portal'ın ilişkili olmasını sağlıyor zaten Half-life wikisinde bunla ilgili bilgiler mevcut.
    Şimdi,bu güne uyarlanmış bir hl oyunu deyince tabiki hl3 geliyor aklıma.Ama bir imza kampanyası veya valve'in oyunlarına grev yapma kampanyası başlatılmadığı sürece hl3 çıkmayacak gibi.Valla biraz kötümser bakıyorum ama hl3 için 2-3 yıl var diyorum.Tabiki daha önce çıkmasını isterim ama tahminen bu tarihlerde çıkar oyun.
    Ha Cpt.LawLess bunuda sana söylüyorum:Sen call of duty ve battlefield gibi oyunları ve onların 5 saatlik @Cpt.LawLess senaryolarını oynamaya devam et.Ama senaryodan anlıyan insanları rahat bırak.

• *Meteora* kullanıcısına yanıt
    hayır. op-for askerleriyle tamamen düşmanız. elemanların black mesayı basma sebepleri filmlerdeki fbi muhabbeti tarzında "pisliği toplamak" ve proje ile ilgili bilgisi olan herkesi öldürmekti. hedefleri başta black mesa profesörleri (ve bayağı adamlarını öldürdüğümüz için gordon freeman'dı.) ama onlarında kendi problemleri vardı. xen yaratıkları ve black ops askerleri gibi. zaten ilk bölümde elektrik akımına kapılan hava aracımızı geçip yer altına devam etmeden sağ tarafta bi telsiz vardı. tam ne söylediğini hatırlamıyorum ama "forget about freeman. we are pulling out" gibi bişeyler diyodu oradan çıkarttım bu sonucu.

portal 2'den yanlış hatırlamıyosam aslında aperature ve black mesa rakip firmalar. aperature, black mesa karşısında tutunamayınca mevcut icatlarını ve prototipleriyle beraber borealis'e yükleniyolar. combine'ın ele geçirememesinin sebebi de borealisin denizlerde başıboş dolaşıyo olması olabilir.

• quote:

hayır. op-for askerleriyle tamamen düşmanız. elemanların black mesayı basma sebepleri filmlerdeki fbi muhabbeti tarzında "pisliği toplamak" ve proje ile ilgili bilgisi olan herkesi öldürmekti. hedefleri başta black mesa profesörleri (ve bayağı adamlarını öldürdüğümüz için gordon freeman'dı.) ama onlarında kendi problemleri vardı. xen yaratıkları ve black ops askerleri gibi. zaten ilk bölümde elektrik akımına kapılan hava aracımızı geçip yer altına devam etmeden sağ tarafta bi telsiz vardı. tam ne söylediğini hatırlamıyorum ama "forget about freeman. we are pulling out" gibi bişeyler diyodu oradan çıkarttım bu sonucu.

portal 2'den yanlış hatırlamıyosam aslında aperature ve black mesa rakip firmalar. aperature, black mesa karşısında tutunamayınca mevcut icatlarını ve prototipleriyle beraber borealis'e yükleniyolar. combine'ın ele geçirememesinin sebebi de borealisin denizlerde başıboş dolaşıyo olması olabilir.

Tamam işte.Bazen adrian bilim adamlarını bile kurtarıyor öldürmeye çalıştığı tek kişi biziz.Diğer askerler hep saldırıyor bize.Ha birde:İamburak'ın açtığı konulardan bir tanesinde black mesa'nın,aperture science'ın icatlarını çaldığı yazıyordu,bu doğru mudur?

• Tek unsur: Senaryo. Daha da bir şeye ihtiyacı yok efsaneler arasında yerini alabilmesi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 9 Ekim 2013; 0:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

abartılıyor mu bilmiyorum ama valve artık satılmış yavşak bir firmadan başkası değil o yüzden soğudum desem doğru olur. half-life'a fps'nin babası demeden önce doom'a, wolfenstein3D gibi oyunlara bakmak lazım, illa etkileyici single player aranacaksa ilk unreal oyununa bakmak lazım veya multiplayer denecekse starsiege, quake gibi oyunlara bakmak lazım.. half-life'ın efsanelerden biri olduğu doğrudur ama hiçbir şekilde türün lideri, babası tarzı bir oyun değildir.

Valve neden satılmış bir firma oluyor?
    Half-life'a neden bu kadar karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

quote:

Orijinalden alıntı: *Meteora*

quote:

Orijinalden alıntı: Modena07

Çoğu kişi oyunu sevenlerden etkilenip beğeniyor.Baktı herkes oyunu övüyor,o da kendini oyunun iyi olduğuna şartlandırıyor.Aslında gerçek Half Life severler tahmin edeceğinizin çok altında.Şuraya oyunun kötü olduğuna dair üst üste 200 mesaj atılsın,çoğu kişi bundan etkilenir ve seriden soğur.Bana göre abartılmasındaki sebep bu.

Peki 200 kişi oyun iyi diye mesaj atıyorsa bunun bir sebebi vardır dimi?
    Veya herkes hl serisini seviyorsa bunun bir sebebi olamaz mı sence?
    Ha bide Cpt.LawLess sana diyorum bunu:
    Oyun iyiyse nasıl abartılır? İlk 2 oyunun çıktığı tarihte (Özellikle 2. oyunun çıkış yaptığı tarihte) ortalıkta half-life ile boy ölçecek hiç bir oyun yoktu.Half-life serisini sevmeyenler,Oyundaki görevleri zor bulup kolay oyunlar yükleyenlerdir bir nevi.Yoksa senaryosu call of duty'den iyi ama son oyunun bittiği nokta senaryoyu neredeyse tamamen bozdu.undefined

Düşünüp düşünüp eski sevgili gibi mesaj atıp duruyorsun,seni mi kırıcam olur diyim bitsin gitsin.

Özür dilerim.Bazen birisi bana 10 dakika içinde cevap vermeyince 50 tane mesaj atasım geliyor.
    Kusura bakma dostum.

• *Meteora* kullanıcısına yanıt
    op-force'da evet bilimadamlarına yarım ediyoruz ama ben şahsen hangi mantıkla kurtarıyoruz bilmiyorum :) ama half life senaryosu boyunca op-for askerleri black mesa personeline düşmandı. We've got Hostiles bölümünde hatırlarsan 1-2 bilim adamı bizi kurtarırlar umuduyla askerlere koşmuştu ve öldürülmüşlerdi.

b. mesanın aperature icatlarını çaldığını bende bi yerde okumuştum hatta portal 2'de aperature'un black mesa yüzünden iflas ettiği falan geçiyodu yanlış hatırlamıyosam. black mesa zaten bioteknoloji, yüksek teknoloji silahlar, boyutlar arası ışınlanma ve ışınlanma üzerine çalışıyodu. teleportasyonun aperature science'dan çalındığını düşünebiliriz, çünkü aperature taşınabilir boyuta kadar minimize etmişken black mesa eşşek kadar cihazlarla bunu başarıyodu :D
  • quote:

op-force'da evet bilimadamlarına yarım ediyoruz ama ben şahsen hangi mantıkla kurtarıyoruz bilmiyorum :) ama half life senaryosu boyunca op-for askerleri black mesa personeline düşmandı. We've got Hostiles bölümünde hatırlarsan 1-2 bilim adamı bizi kurtarırlar umuduyla askerlere koşmuştu ve öldürülmüşlerdi.

b. mesanın aperature icatlarını çaldığını bende bi yerde okumuştum hatta portal 2'de aperature'un black mesa yüzünden iflas ettiği falan geçiyodu yanlış hatırlamıyosam. black mesa zaten bioteknoloji, yüksek teknoloji silahlar, boyutlar arası ışınlanma ve ışınlanma üzerine çalışıyodu. teleportasyonun aperature science'dan çalındığını düşünebiliriz, çünkü aperature taşınabilir boyuta kadar minimize etmişken black mesa eşşek kadar cihazlarla bunu başarıyodu :D

Hep doktor breen'in aç gözlülüğü yüzünden oldu bunlar.Yine söylüyorum:Breen Ölmedi.
    Birde CS:GO'da half-life 2 ep2'nin sonu ile ilgili bir easter egg var bakmanızı öneririm.

• Canım sıkıldıkça seriyi baştan alırım.... Dün tekrar bitirdim HL2 yi biraz evvel EP1 başlamıştım tekrar. Bu konu hoş oldu :D
  • muhteşem senaryosu ve karakterlerin benlikleri. yani bu oyun gibi seni orada yaşatan oyun sayısı 1 elin parmaklarını geçmez.
  • half-life oyun dünyasının gidişatını değiştiren devrim niteliğinde bir oyundur.Bana sorarsan hala half life seviyesinde oyun cıkmadı daha half life ın üstüne ancak başka bi half life cıkabilir oyüzden 3. oyun bu kadar bekleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Zamanina gore iyiydi,tamam. Ama hala en iyi oyun diyenler bile oluyor. Oyun dunyasinin gerikafalilarida bunlar oluyor.

sacma sapan yorum diye buna denir.Zamanına göre iyiymişmiş.Herşey grafikten ibaret olsaydı şuanda imdb top 5inde ne 72 yapımı godfather serisi ne 94 yapımı esaretin bedeli o listede olurdu.Bir filmi,oyunu oyun yapan senaryosudur oynanışıdır.Yapıtları ZAMANINA göre değerlendirmek gerekir.Halflife ın zamanında yaptığı etkiyi,getirdiği yenilikleri senaryoyu vs. şuan hiçbir oyunda GÖREMEZSİN.Halflife oyun tarihinin en iyi oyunları arasındadır.Sizin gibiler 1957 yapımı 12 kızgın adamı film olarak nitelendirmez bile onun yerine ooo görüntüye bak diyip the incredible hulk filmini seçer ama oysaki 12 angry manin puanı 8.9 dur ve top 10 dadır.İyiki o sitede top1000 voters var yoksa sizin gibilerinin eline kalsa bu tip şeyler ne senaryoya bakar ne zamana bakar ne oyunculuğa bakar.G-man bile yeter hl nin efsane olmasına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYEREG -- 10 Ekim 2013; 1:11:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.LawLess

quote:

Gül sen daha

ne diyor bu ya tam bir çocuk

codla büyümüş nesil bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

Orijinalden alıntı: Cpt.LawLess

quote:

Gül sen daha

ne diyor bu ya tam bir çocuk

codla büyümüş nesil bunlar

CoD harika bir seri hakkını yiyemem ama ben dediğine benzer olarak Half-Life ile büyüdüm diyebilirim. 29 yaşındayım ve ilk oyunu iş yerimizdeki 256 ram Pentium 3le ile pazar gününden pazar gününe iki arkadaş gider dükkanda oynardık. Harika zamanlardı belki de bıraktığı etkisi bu yüzdendir. Ancak senaryosu konusunda bazı arkadaşlara katılamam çünkü senaryo ve senaryonun işlenişi gerçekten bugün bile bir çok oyunda bulamadığım tattadır benim için. Öyle ki oyunu sözlük elimde oynardım ne dediklerini anlayabilmek için. İngilizceyi oyunlar sayesinde öğrendim zaten

• İyi oyun güzel oyun ama abartıldığı kadar değil.
  • Bence en iyi fps half-lifedir.BF&COD iyi güzel ama efsane değil.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.