Şimdi Ara

Half-Life Hikayesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
17
Favori
43.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum,hangi görevden bahsediyorsun? eğer öyle birşey olmuş olsa hl wikisinde yer alması gerekir ama ben görmüyor olabilirim.
    http://half-life.wikia.com/wiki/Adrian_Shephard
    Şuraya bir bak dostum.Belki görevlerin olduğu sayfada olabilir.
    http://half-life.wikia.com/wiki/Half-Life:_Opposing_Force_storyline
    Eğer böyle bir olay olduysa hl wikisindeki insanlar kaçırmaz bunu.Sebebiyle birlikte yazarlar bende bi kontrol ediyorum wikiyi.
    @Core21

• @*Meteora* Ben zaten bunun Gearbox'ın yaptığı bir şey olarak düşünüyorum. Opposing Force'daki portal açıldığında havalandırmaya ateş edince mor bir yaratık düşüyor yukardan. Blue Shiftte dolaptaki kutuya ateş edince için aynı canavar çıkıyor. Gearbox'ın saçmalığı. Tam hatırlamıyorum ama öyle bir sahne aklımda kalmış. Mor bir portal önünde füze duruyordu. Bu füzenin XEN'e gideceği belliydi.

Orijinalden alıntı: Core21

@*Meteora* Ben zaten bunun Gearbox'ın yaptığı bir şey olarak düşünüyorum. Opposing Force'daki portal açıldığında havalandırmaya ateş edince mor bir yaratık düşüyor yukardan. Blue Shiftte dolaptaki kutuya ateş edince için aynı canavar çıkıyor. Gearbox'ın saçmalığı. Tam hatırlamıyorum ama öyle bir sahne aklımda kalmış. Mor bir portal önünde füze duruyordu. Bu füzenin XEN'e gideceği belliydi.

O dediklerin chumtoad dostum.Aslında silahımız olacaklardı hl1de ama olmadı.HL:BS ve HL:OF'da easter egg olarak geri döndüler.
    Blue shiftde ilk pistolunu aldıktan sonra başdaki yere dönersen ve tüm mermileri orda,kendi dolabında yani barney'nin dolabında bulunan kutuya harcarsan yine çıkıyor o mor olan hayvan (Chumtoad)

• @*Meteora* Tamam işte onları söyledim bende.

XEN'e gönderilen füze Gearbox'ında saçmalığı olabilir.

Orijinalden alıntı: E4EN

Çok kısa almışsın hikayeyi. Bu gibi konuları imzamdaki portalda tartışabilirsiniz

Hikayenin önemli kısımlarını anlattım. Gordon Freeman'ın tek tek nerelerden geçtiğini anlatmanın anlamı yoktu. ''Gordon Freeman'ı tuzağa düşürüyorlar sonra ordan kaçabiliyor.'' gibi şeyler hikaye için önemli değil. Ayrıca senin imzandaki konu çok daha genel, Valve ile ilgili sadece Half-Life ile değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 2 Eylül 2013; 12:02:58 >

G-Man'in insan olmadığını hepimiz biliyoruz. Nihilanth'ın şu sözünden anlaşılabilir.

You are man... he is not man... for you he waits... for you... : "Sen bir insansın, o bir insan değil, o seni bekliyor." Bu sözü Gordon'u gittiği her yerde takip eden mavi takım elbiseli G-Man hakkında söylediği düşünülmektedir. Onun insan olmadığını ve bizi beklediğini söylemiştir. Böylece G-Man'in insan olmadığı, insan görünümünde başka bir varlık olduğu ihtimali doğmuştur. Gordon'un Nihilanth'ı öldürdükten sonra, G-Man'in Gordon ile iletişime geçmesi Nihilanth'ın sözlerini doğrulamıştır.

G-Man XEN, Combine gibi farklı bir ırka mensup. G-Man'in işverenleri kendi gezegenindeki üst düzey kişiler olabilir ve bu kişiler G-Man'i seçip Dünya'ya göndermiş olabilir. G-Man'in geldiği gezegendeki ırk zeki bir yapıya sahip olduğunu fakat güçsüz olduğunu düşünüyorum. Combine gibi onların ırkı da evrene sahip olmak istiyorlardı ve bunu zekalarıyla yapacaklardı.

Combine ırkı XEN'le savaş içinde sayılırdı. Ayrıca insanlarında XEN'e gelip kristalleri almaları da Dünya gezegenini düşman olarak gösteriyordu. Yani Nihilanth her iki tarafada cephe açmış durumdaydı. Nihilanth'ın şu sözünden anlaşılabilir.

Thieves...you all are thieves...you all are... : "Hırsızsınız, hepiniz hırsızsınız." Muhtemelen hem Combine hemde dünya güçlerine hırsız dediği düşünülmektedir. Combine güçleri tarafından teknolojilerinin çalınması, enerji taşlarından birinin dünyada incelenmesi ve Black Mesa faciasının meydana gelmesi.

G-Man ve ırkı güçsüz olduğu için evrene sahip olmak amacıyla başkalarına yaptırmalıydı. Yani Gordon Freeman.

G-Man, Nihilanth'ın ölmesini istiyordu ve böylece XEN onların olacaktı. Öylede oldu. Gordon Freeman XEN'e girdiğinde ve Nihilanth'la karşılaştığında, Nihilanth şu sözleri söyledi.

Alone... aren't you alone... aren't you alone... : "Yalnız değilmisin?" Burada Gordon'un Xen'e yalnız gelmediğini daha doğrusu birinin desteği ile geldiğini belirtiyor. Birşeylerin farkında olduğunu anlatmaya çalışıyor. (Benim düşüncem G-Man'in onu izlediğini biliyordu.)

Done...what have you done... : "Ne başardın?" Gordon'a kendisini öldürmeyi ne uğruna ona yaptığını sormaktadır. Nihilanth Gordon'un ne için bunu yaptığını bilmediğini bilmektedir. Onu bu sözlerle engellemeye çalışmaktadır.

G-Man'in Gordon Freeman'ı kendi amaçları için kullandığını yine Nihilanth'ın diğer bir sözünden anlayabiliriz. Bu sözü ölümüne yakın söylüyor.

Deceive you... will deceive you... : "Seni kullanacak,ihanet edecek." Bir kişi hakkında konuştuğu ve bu kişinin G-Man olduğu düşünülmektedir. Eninde sonunda Gordon'un ihanete uğrayacağını söylemeye çalışıyordur ve onu uyarıyordur.

Bu ihanet bence Gordon Freeman'ın ölümüyle olacak ve bunu daha önce G-Man'in kullanmak için zaman boşluğuna hapsetti Adrian Shephard ile yapacak. (Adrian Shephard, Gordon Freeman'dan daha üstün yeteneklere sahip ve daha güçlü.)

G-Man, Gordon Freeman'ı zaman boşluğuna hapsettikten sonra Combine ırkı Dünya gezegenine yavaş yavaş sahip oluyordu ve G-Man işleri yoluna koymak için yine Gordon Freeman'ı gönderdi ve Gordon Freeman yine onun istediklerini yaptı.

Şimdi Eli Vance ve Alyx Vance hakkında konuşmak gerekirse; G-Man, Alyx Vance'i Black Mesa'dan bebekken kurtardığını söylüyor. (Episode 2'deki konuşmada) İşe yaramayacağını bildiği halde bunu neden yaptı acaba ? Bana göre Eli Vance ile bir antlaşma yapmak içindi. Borealis'i öğrendikten sonra G-Man ayrıca Alyx Vance ile Eli Vance'e ''Prepare for unforeseen consequences'' sözünü söyletti. Aynı Black Mesa'daki patlama öncesi gibi. Eli Vance bunun tekrar olmaması için Gordon Freeman'a onu yok etmesini söyledi. G-Man bunun kullanılmasını istiyordu ki Eli Vance kullanılmamasını kabul ettirmesi olasılığı ve en önemlisi Eli Vance'in Gordon Freeman'a kendisi hakkında (G-Man hakkında) bilgi vereceği için onu öldürttü.

G-Man, Alyx Vance'i iş için kullanmadığını şurdan anlayabiliriz; Half-Life 2'de patlamadan sonra sadece Gordon Freeman'ı kurtarıyor, Alyx Vance'i Vortigauntlar kurtarıyor.

Citadel'ın patlamasıyla Combine'ın gezegeni ile Dünya arasında portal açıldı ve istila başlamış sayılırdı. Bu portalın kapatılması için White Forest bir füze yapıyordu. G-Man Combine ırkını engellemek için Gordon Freeman ile iletişime geçip (Episode 2'deki konuşma) Alyx Vance'in hayatı karşılığında onu sağsalim White Forest'a götürmesini istiyor,füzenin korunmasını ve portalın kapanması için.

Yani kısacası istilaların bitmesini sağlacak şey Nihilanth'tı. G-Man'in ve Combine'ın ırkı evrene sahip olmak istiyordu. Nihilanth ölünce bu istilanın durması artık çok zor. Bunu Nihlanth'ın ölürken söylediği şu sözlerden anlayabiliriz.

Win... you cannot win... : "Kazanamazsın." Kime ve neye karşı kazanamayacağımız bilinmemektedir. Kendisi öldüğü için bu sözü Combine güçleri için söylediği sanılmaktadır.

Ama yinede insan ırkı kazanabilir çünkü en üst düzey teknoloji insanlarda. Borealis gemisinin peşine herkesin düşmesi bunu gösteriyor.

Bu tamamen benim görüşümdür doğruluğu veya yanlışlığı yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 5 Eylül 2013; 18:58:01 >

• Oyun hakkında herkesin bildiği mevcut bilgiler var, bunlardan fazlasını gabeden başka kimse bilmiyor. Bekleyip yeni oyunda hep beraber göreceğiz. Bu bilgilerden ileriye kimse gidemez ancak varsayımda bulunabilir.
    Benim düşüncem;
    G-man insan kılığında başka bir varlık veya gelecekten gelmiş insan olabilir. Şöyle düşünün; Dünya ilerde daha kötü biryer oldu ve gelecekteki insanlar veya yaratıklar, dünyayı eski haline getirmek için olayın başlangıcından bu yana olaya müdahale ediyorlar. G-man bize kızmadığına göre de herşey plana göre gidiyor. İlerde ne olur bilinmez ama herkesin söylediği ortak fikir; HL2 Episode 3 te veya HL3 te(Bu kadar uzun sürdüğüne göre bence HL3) Borealis yolculuğu başlayacak. Bence geminin içinde hepimizin bildiği gibi portal ile aynı evrende geçtiği için portal gun veya aperture nin geliştirdiği combine nin kökünü kazıyacak olan bir teknoloji mevcut. Buna binaen chell, glados hatta ve hatta Portal 2 nin sonunda görünen 2 test robotu ile karşılaşabiliriz. Dediğim gibi kimse ne olucağını bilmiyor. Kim ne söylerse söylesin varsayımdan öteye geçemez, geçmemekle beraber bunun aksi iddia edilebilir.

Ayrıca şu %105 meselesindeki benim görüşüm; Dediğim gibi g-man veya işverenlerinin planları doğrultusunda birşeyler olması gerekiyordu(plan bilinmiyor) anlıyoruz ki g-man bu patlamayı bilinmeyen bir sebepten ötürü istediği için gücün artırılmasını istedi. (Bkz. Eli ile yapılan ailesini kurtarma anlaşması)
    Belki nihilanth ın g-man ile bir geçmişi olmuş ve nihilanth bizi uyarmaya çalışıyordu tıpkı eli gibi.

Ayrıca;
    Adrianın gönderdiği füzenin black mesa yı yok etmek için gönderilmiş olduğunu okudum bir yerde. Ama açılan portalları kapatmak adına gönderildiğini söyleyenlerde yok değil.

İnsan iyice sabırsızlanıyor bir düşünün; Önümüzde o kadar açık kapı kaldı;
    G-man kim ?
    Dünya ne olacak ?
    Adriana ne olacak(Tıpkı gordon gibi zaman boşluğuna hapsedildi.)
    Chell ne olacak ?
    Bunun gibi onlarca, yüzlerce soru var. Yeni gelecek half life oyunu veya oyunları için yeterince heyecanlandırmaya yetiyor da artıyor bile.
    Tek korkum Lost dizisindeki gibi saçmalanması.

STEAM ID:mamakalam ORIGIN ID: mamakalam

• Kendin yaptıysan helal olsun valla ne diyeyim başka.

bu cümle saçma geldi bana, 7 gün savaşı ile ilgili çok az bilgi old. olabilir. ama black mesa şirketi çıkıpta ben dünyayı size teslim ediyorum diyemez :) hani putin'i ahmedinejad'ı obama'sı tamam dese bile bizim oğlan koskoca combine ırkına "siz kim oluyorsunuz ki? ben yüzde ellinin oylarıyla iktidara geldim. sizin gibi çapulcu istilacılara....." diye mazlum edebiyatı yapar karşı çıkar yani :P

Orijinalden alıntı: seriousgigi

"Black Mesa'nın eski yöneticisi olan Wallace Breen teslim olduğunu bildirdi. Kazanan taraf Combine oldu ve onlarla işbirliği yaptı. "

bu cümle saçma geldi bana, 7 gün savaşı ile ilgili çok az bilgi old. olabilir. ama black mesa şirketi çıkıpta ben dünyayı size teslim ediyorum diyemez :) hani putin'i ahmedinejad'ı obama'sı tamam dese bile bizim oğlan koskoca combine ırkına "siz kim oluyorsunuz ki? ben yüzde ellinin oylarıyla iktidara geldim. sizin gibi çapulcu istilacılara....." diye mazlum edebiyatı yapar karşı çıkar yani :P

Hocam hikayede güzel bir yer yakalamışsın. Sırayı yanlış yazmışım. Yedi Saat Savaşı'ndan önce askeri birlikler tarafından korunan şehirler yapılıyor. Bu şehirlerde hikayede de olduğu gibi Citaldel'lar tarafından yönetiliyor ve en büyük, en önemli şehir City 17. City 17'ninde başkanı Wallace Breen.

İyi dikkat etmişsin hocam tebrik ederim. Hikayede değiştirdim o kısmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 5 Eylül 2013; 18:37:26 >

• Yer imlerime attım. Müsait vaktimde okuyacağım. Makale için teşekkürler Core21

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"
  • Benimde merak ettiğim bir soru var Half life 1 Endgame bölümünde trendeki yerde kapıdakı yeşil portaldan geçmedikten sonra bir odaya ışınlıyor sonra ''Observation terminated'' diyor burasını çözemedim bende teşekkürler

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Yer imlerime attım. Müsait vaktimde okuyacağım. Makale için teşekkürler Core21

Bir şey değil hocam. Half-Life gibi güzel bir oyunu bilmeyen kalmasın istiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: hawking45

Benimde merak ettiğim bir soru var Half life 1 Endgame bölümünde trendeki yerde kapıdakı yeşil portaldan geçmedikten sonra bir odaya ışınlıyor sonra ''Observation terminated'' diyor burasını çözemedim bende teşekkürler

Half-Life 1'de 2 farklı son var. Birincisi portala girdiğinizde G-Man ile anlaşmayı kabul etmiş oluyorsun. İkincisi portala girmediğiniz G-Man sizi AlienGrunt ordusunun içine atıp sizi öldürtüyor. Fakat yapımcılara göre hikayenin devamı için Gordon Freeman anlaşmayı kabul etmiş sayılıyor.

• Benim biraz ingilizcem kötü burada;

Alternatively, the player may choose not to step into the portal in the final scene. This causes the unarmed Gordon to be teleported into a giant cave facing rows of Alien Grunts and Manta Rays as the game ends with the G-Man's comment, "Well, it looks like we won't be working together. No regrets, Mr. Freeman." Gordon's appearance in Half-Life 2 suggests that this ending is non-canonical. Following this scene is a status report saying, "Subject: Freeman; Status: Observation terminated; Post Mortem: Subject declined offer of employment."

tam olarak ne diyor?

Orijinalden alıntı: hawking45

Benim biraz ingilizcem kötü burada;

Alternatively, the player may choose not to step into the portal in the final scene. This causes the unarmed Gordon to be teleported into a giant cave facing rows of Alien Grunts and Manta Rays as the game ends with the G-Man's comment, "Well, it looks like we won't be working together. No regrets, Mr. Freeman." Gordon's appearance in Half-Life 2 suggests that this ending is non-canonical. Following this scene is a status report saying, "Subject: Freeman; Status: Observation terminated; Post Mortem: Subject declined offer of employment."

tam olarak ne diyor?

''Alternatif olarak, oyuncular son sahnede portala ilerlemeyebilirler. Bu durum silahsız Gordon Freeman'ın 'Giant Mağrasına' G-Man'in konuşması ile birlikte ışınlanmasına neden olur. 'Pekala, birlikte çalışma olanağımız yok gibi görünüyor, pişmanlık yok Mr. Freeman' Half-Life 2'deki Gordon'un hali bu sonun kabul edilmediğini göstermektedir.''

Son cümlesini çevirmedim gerek yok. Portala girmediğinde ekranda ne yazdığını gösteriyor senin dediğin ''Observation terminated''.

Söylediğim gibi G-Man, anlaşmayı kabul etmediğimiz için bizi AlienGrunts'ların olduğu bir yere gönderiyor. Yani Gordon Freeman'ı öldürüyor fakat Half-Life 2'deki başlangıca göre Half-Life 1'in böyle bir sonla bitmediğini gösteriyor. Gordon Freeman G-Man'in iş teklifini kabul ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 12 Eylül 2013; 7:04:02 >

• Hikayeyi okudum. Oyun öyle bir efsane ki, yaz yaz yine de insanın aklında soru işaretleri kalıyor. Şu Black Mesa oyununun devamını yapsalar çok iyi olur.

Hikayeni çok beğendim. Half-Life'ı baştan sona defalarca oynamışlığım vardır fakat 1-2 yıllık bir ara vermiştim. O yüzden hikayeden kopmuştum. Bu yazdıkların sayesinde oyunu daha iyi anladım.

Ayrıca hikaye yazış şeklini de beğendim. Kısa cümlelerle kesip atmak yerine, tam bir hikaye yazarı gibi yazmışsın. Sende yazarlık ruhu var

Yazdığın hikayede doğru-yanlış, eksik-fazla yerler olabilir. Normaldir. Çünkü büyük bir oyun ve devamı henüz çıkmadı. Ancak hikayenin gidişatını çok iyi anlatmışsın, burası tam olmuş

Edit: Half-Life'ın kitabı çıksa acayip satar Çizgi romanı - çizgi filmi de olabilir, ya da Half-Life filmi... Bu işte acayip para var. Şu Valve neden Half-Life için birşey yapmaz ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 12 Eylül 2013; 12:48:15 >

Furkan Güneş
    "İnandığım gibi yaşıyorum"

• quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Hikayeyi okudum. Oyun öyle bir efsane ki, yaz yaz yine de insanın aklında soru işaretleri kalıyor. Şu Black Mesa oyununun devamını yapsalar çok iyi olur.

Hikayeni çok beğendim. Half-Life'ı baştan sona defalarca oynamışlığım vardır fakat 1-2 yıllık bir ara vermiştim. O yüzden hikayeden kopmuştum. Bu yazdıkların sayesinde oyunu daha iyi anladım.

Ayrıca hikaye yazış şeklini de beğendim. Kısa cümlelerle kesip atmak yerine, tam bir hikaye yazarı gibi yazmışsın. Sende yazarlık ruhu var

Yazdığın hikayede doğru-yanlış, eksik-fazla yerler olabilir. Normaldir. Çünkü büyük bir oyun ve devamı henüz çıkmadı. Ancak hikayenin gidişatını çok iyi anlatmışsın, burası tam olmuş

Teşekkürler hocam.

Hikayeyi yazarken di'li geçmiş zaman kullanmaya dikkat ettim. Böylece hikayeyi okurken sıkılma payı daha az oluyor, en azından kendimde öyle hissediyorum.

• Half-Life 2 için albüm hazırlamıştım facebook'ta geçen sene bakmanı öneririm :)

https://www.facebook.com/eh.gigabyte.x/media_set?set=a.427833927245075.111796.100000554133816&type=3
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.