S

Yüzbaşı
07 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 32 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar bu ipadlerde de telefon gibi her sene ufak tefek değişikliklerle zibilyon tane çeşit çıkarmaya başladılar herhalde onlarca sayfa karşılaştırma okumak istemediğim için buraya sorayım dedim.

Şu an mevcut modeller içerisinde en uygun fiyatlı ipad hangisidir? Umursadığım tek şey güncel olması yani güncelleme desteği ile falan uzun yıllar gitmesi ve ekranının olabilecek en büyük boyutlarda olması.

Oyun oynama gibi bir derdim de yok. Bütçe sorarsanız 2 bin liradan fazla vermek istemiyorum.

Var mıdır Apple Ipad uzmanıyım air'den girer pro'dan çıkarım diyen arkadaşlar? (Air ne Pro ne bilmiyorum bu arada) :)

Edit: Asıl olayı söylemeyi unutmuşum Kara Cuma muhabbetinde indirime girer mi bu meretler?
İyi akşamlar arkadaşlar, bilgisayarımı yeniledim ve yeni taktığım anakartın hdd slotları sata 6gb/s iken ben buna eskiden beri kullandığım hdd'yi bağladım ilk seferinde sorun çıkmadı fakat 1 gün sonra pc'yi açtığımda tak tak diye ses geldi pc biosta kaldı açılmadı baktım hdd'yi görmüyor. Kapattım pc'yi hdd'nin kabloları çıkarıp taktım yerlerini falan değiştirdim sonra düzeldi ve açıldı pc. Hemen hdtune ile tarattım hiç bad sector yok fakat sağlık kısmında "ultra dma crc error count" sarı renkte warning olarak duruyo. Ne yapmam gerekiyor?

Not: Pc uzun zaman kullanılmadığında (5-7 saat) %50 ihtimalle hdd'yi ilk açışta görmüyor, kapatıp yeniden açınca görüyor.

İyi akşamlar, yeni anakart aldığım için eski işlemcim olan birinci nesil I7-920'yi satmak istiyorum fakat fiyatı ne kadar ayarlayacağım konusunda kararsız kaldım. Sizce kaç liraya gider bu işlemci?

Ayrıca elimde birkaç yıllık 3x2 gb ddr3 ocz 1600mhz ram ve 6 aylık 1600mhz hi-level 3x2 gb 1600mhz ddr3 ram var bunlarıda satacağım. Fiyat konusunda bilgilendirme yaparsanız çok teşekkür ederim yoksa 710 liraya yeni aldığım işlemci bir taraflarıma girecek :S

Not: Konuyu nereye açacağımı bilemedim forum bu konuda çok karışık, daha sade bir dizayn olsa daha iyi olur.
Arkadaşlar merhaba, bende şu an sony dsc-w55 fotoğraf makinası var ama bunun video özelliğinde odakla ilgili bir problem var. En dandik cep telefonu bile ne kadar sarsarsan sars odağını kaybetmezken bu makina en ufak bir obje farklılığı yada karanlıklaşma olsun odağı sapıtıyor 10-15 sn düzelmiyor böyle armut gibi bekliyorum.

Buradaki problem nedir anlamadım? Ben istemiyorum odak ayarlaması falan. telefonlardaki gibi dümdüz olsun odak değişip durmasın.

Bunu nasıl sağlarım?

Not: ayarlardaki odak uzaklığı ve metraj çokluda ayarlı bunları değiştirsem düzelir mi?
Arkadaşlar bende şu an sony cyber shot dsc-w55 adlı fotoğraf makinası var bunun video çekme özelliği ise çok kötü yani karanlıkta renkler gidiyor siyah beyaz gibi oluyor ekran ayrıca makinayı biraz sağa sola çevirince yada ekranda birkaç farklı uzaklıkta nesne olunca odak sorunu oluyor nereden baksan 10-15 sn düzelmiyor böyle bön bön blur'lu görüntü izliyorsun geçen gün acil çekmem gereken bir video bu şekilde oldu az daha sinirden kırıp atacaktım aleti.

Sorunumu açıkladıktan sonra tavsiye istiyorum.

* Böyle devasa boyutlarda değil yukarıda bahsettiğim makina gibi boyutları olan
* karanlıkta iyi çekim yapabilen ve odak sorunu olmayan. (cep telefonlarında dahi odak sorunu yokken profesyonel makinalarda nasıl böyle bir problem olabiliyor anlamış değilim.)

önceliklere sahip 500 liraya kadar bir kamera var mıdır? (foto çekme özelliği önemli değil)
Facebook sohbet/chat açık/aktif olmadığı halde, herhangi bir arkadaşım telefonundan açıp baktığı zaman en son ne zaman online olduğumu görebiliyor. Atıyorum "şu kadar saat/dakika önce görüldü" anlamına gelebilecek şekilde atıyorum "hasan 4d" yazıyor yani 4 dakika önce aktifti gibisinden.

Nasıl kapatacağız?
Not: Google aramaları hep özel mesajlardaki "görüldü" ibaresine yönlendiriyor ben onu değil messenger misali chat yapabildiğiniz sağ alttaki kısımdan bahsediyorum yani ortada atılan/görülen herhangi bir mesaj yok. Amaç en son ne zaman online olduğumu gizlemek.

Yemin ederim illallah geldi bu Facebook'tan...
Merhaba R9 380 ekran kartımı aldığımdan beridir çok ilginç şeyler yaşıyorum doğru düzgün oyun oynayamaz oldum.

Öncelikle oyunlarda sıklıkla "Display driver stopped responding and has recovered" hatası almaya başladım bunun için neler neler denedim olmadı bende en son bios güncelledim ve bu sorun şimdilik çözülmüş gibi oldu ama bu seferde "AppHangB1" isimli hatayı alıyorum oyunlar crash yediklerinde... Ne yaptıysam çözemedim internette o kadar geniş bir çözüm listesi var ki açıkçası gına bile geldi, sen git 900 liraya ekran kartı al ama doğru düzgün oyun oynayama 10 yıldır uğraş uğraş bıktım artık bu pc muhabbetinden. Elin Amerikalısı gibi basıcan dolarları alıcan nintendo, ps, xbox oyunları onlarda oynayacaksın ne donanım sorunu ne takılma sorunu kalmayacak kafan rahat adam gibi sorunsuz oyun oynayacaksın hoş yaş nerdeyse 30 olacak hala oyun diyoruz...

Neyse bu iki soruna ilaveten bios güncellemeden önce olan ve hala devam eden bir başka sorunumda bilgisayar açılırken ekranda şu tarz korkunçlu bir görüntünün oluşması.

Lafın kısası bu görüntü neden oluşuyor ve daha önemlisi AppHangB1 hatasının çözümü lazım bana. Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler...
Merhaba işlemcim i7 920 hp teknolojisini destekliyor ve programdan bakınca aktif olduğunu görüyorum:

Hyper Threading seçeneği yok

fakat Award f7 model biosumda böyle bir seçenek yok

Hyper Threading seçeneği yok

bios güncellemek için bunu kapatmak gerekiyormuş ne yapacağım?
İyi günler iki sorum var:

Tam adı OCZ Gold 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Low Voltage Desktop Memory Model OCZ3G1600LV6GK...

... olan ram'leri 1866 mhz'ye overclock yapabilir miyim? Performans farkı için değer mi?

Not: I7-920 işlemci, gb ex58 ud5 anakart var ve normalde 1066 mhz olarak görüyor ram'leri. Ben bunu bios'tan yükselterek ve voltajı 1.5'den 1.64'e getirerek (seçeneklerde 1.65 yok, 1,66 var) 3 senedir 1600 mhz olarak kullanıyordum.

İkinci sorum ise ben bu 3x2 ram'lerin yanına 4 gb 1600 mhz ram alıp taksam bir sorun olur mu? Bunu sorma sebebim anakartta 3 tane beyaz 3 tane mavi 6 tane ram slotu var yani 3x2 gb ram'in yanına 4 gb başka bir ram takınca garip olur gibi geldide, düzgün stabil çalışır mı yani? Hatta eğer oc oluyorsa ben yeni ram'ler dahil tüm ram'leri 1866 mhz olarak çalıştırabilir miyim?

anakart resmi
merhaba dün r9 380 aldım getirip taktım açtım fallout oyun otomatik olarak ultra ayarları seçti girdim oyuna bayağı bir oynadım ama bir yerde ortalık karışınca fps bir anda 1-2 lere kadar düştü oyun kafayı yedi bende tırstım direk alt f4 çıktım oyundan hatta o ara ne olduysa windows oturumu kapandı tekrar açtım vs.

sonra baktım sıcaklık değerlerine işlemci oyunda 80'lerde ve boşta 60 idi. çıkarttım işlemciyi termal macun yeniledim(eski kalıntıları ıslak mendil ile temizledim) fan'ın içi bayağı bir pislik doluymuş içi onları temizledim. sonra tekrar açtım pc'yi ama sanırım olmadı yine. winamp, 4-5 açık sekmeli chrome ve utorrent varken 49-60 arası gidip geliyor işlemci sıcaklığı. priform speccy sıcaklığa baktığım program.

sistem: i7-920 işlemci, gigabyte ex58-ud5 anakart kasa asus vento herhangi bir soğutma yok sanırım arkadaki pervane dışında.
_________________________________________________________________________________________________________________________________

nette hep işlemci 40 derecede falan olur denmiş, bende 50 üzeri genelde ne yapmam gerekiyor? termal macunu falan yanlış mı sürdüm ki? (4-5 senelik beyaz renkte idi sürdüğüm macun hani bozulur mu bilmiyorum.)
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 276
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 4.912 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 14 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.