Şimdi Ara

Half-Life Hikayesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
17
Favori
42.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Half-Life serisinin hikayesine hakimim. Aklında soru işareti kalan yada hikayeyi merak edenler için anlatacağım. Hikayeyi tamamen kendim yazdım ve Episode 2'ye kadar tüm hikayeyi anlattım. Hikaye yada oyunla ilgili sorusu olan varsa sorularını da cevaplarım. Hikaye biraz uzun çünkü bütün Half-Life serilerini olayla birlikte anlattım.

    Hikayenin en sonuna G-Man hakkındaki teorimi de yazdım.

    Ana karakterimiz Gordon Freeman 27 yaşında bir fizikçidir. 1990'ların başında Innsbruck, Avusturya gezisi sırasında, Deneysel Fizikler Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen seri ışınlanma deneylerini gözlemledi ve burada gördüklerinden sonra ışınlanma için eylemsel uygulamalar, Gordon Freeman'ın tutkusu oldu. 1999'da doktorasını MIT'den hazırladığı tez ile aldı.

    Işınlanma araştırmaları konusunda atılan yavaş adımlar dışında akademik araştırmalar için sağlanan düşük gelir, Gordon Freeman'ı özel sektörde bir iş aramaya yönlendirdi. Bu dönemde Black Mesa Araştırma Tesisinde çalışmakta olan, Gordon'un MIT'den akıl hocası Dr. Isaac Kleiner tarafından gelen iş seçeneğini Mayıs 2000'de kabul etti. Kabul ettikten sonra kendisine bir deney teklifi geldi.

    Black Mesa'da Lambda Kompleks'de çalışanlar XEN gezegeninden kristalleri alıp inceleme çalışmaları yapıyorlardı. Bir gün nerden geldiği bilinmeyen G-Man tarafından XEN gezegeninden gelen bir kristal Black Mesa'ya verildi. Black Mesa bu kristale GG-3883 adını verdi. Bu konuda yetkili olan ve aynı zamanda Gamma Kompleksinin yöneticisi olan Doktor Richard Keller, kristal üstünde çalışmalara hemen başladı. Kristali incelemek için anti-kütle spektrometresinde ayırmak gerekiyordu. Makine gücü %90 seviyesinde çalışıyordu fakat bu kristal için bu güç yetersizdi. Makine %105 gücünde çalışması kararı alındı. Makine %105 gücünde çalışırken güvenlik sistemlerinin kapatılması gerekiyordu.

    Facia günü, Gordon Freeman HEV elbisesini giymek üzere Sektör C'ye gidiyordu. Bilgisayar ve güvenlik sistemleri çökmüştü. Doktor Rosenberg, Eli Vance ve bazı bilim adamları bunun çok tehlikeli olduğunu söyleselerde deney yinede yapılacaktı. Gordon Freeman test odasına girdi. Makinenin altında Doktor Gina Cross kristalden sorumluydu ve onu deney için hazırlıyordu. Makinenin üst kısmında Doktor Green Colette makineyi %105 seviyesine çıkarmak için bekliyordu. Deney başladı ve bir çok şey ters gitti. Dünya ile XEN arasında bir portal açıldı.

    Bütün Black Mesa yüzeye çıkmak için çabalıyordu. Gordon Freeman kurtulmak için ilerlerken Eli Vance ve diğer iş arkadaşları ile zaman zaman konuşup fikir edindi ve bu portalı kapatmak için Silo E'deki roketi çalıştırıp Lambda Kompleksine gitmeye karar verdi.

    Doktor Rosenberg, Doktor Gina Cross ve Doktor Green Colette'nin de yardımıyla dışarı ile irtibat kurdu. Doktor Rosenberg askeri birliklere Black Mesa'yı kurtarmaları için bir mesaj gönderdi. Mesajı alan askeri birlik Hazardous Environment Combat Unit (Tehlikeli Çevre Savaş Birimi) gönderdi. Savaş biriminin görevi Black Mesa'dakileri kurtarmak değil Black Mesa'daki herkesi öldürüp bu olayın duyulmamasını sağlamaktı. Bu görev için gönderilenlerin arasında Onbaşı Adrian Shephard'da vardı.

    Doktor Gina Cross, Doktor Green Colette ve Doktor Rosenberg Black Mesa'dan kaçmaya çalışırken Doktor Rosenberg askerler tarafından yakalanıp bir konteynıra hapsedildi.

    Gordon Freeman tren sistemini kullanıp Silo E'ye ulaştı ve roketi ateşlemek için elinden geleni yaptı. Gordon Freeman roketi ateşlemeyi başararak Omega uydusu Dünya yörüngesine girmiş oldu. Gordon Freeman'ın şimdiki hedefi Lambda Kompleksine gitmekti. Doktor Gina Cross ve Doktor Green Colette Gamma Kompleksine gidip Beam Matrix ışınını çalıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlardı.

    Doktor Gina Cross ve Green Collette, Doktor Richard Keller'ın liderliğinde ışını çalıştırmaya başladı. Işını çalıştırdılar ve GG-3883 kristaline ışınlar yolladı. Buda portalın kapanmasına neden oldu fakat portal kapanırken Doktor Green Colette XEN gezegeninde mahsur kaldı ve çok geçmeden öldü. Doktor Gina Cross Dünya gezegeninde kalmayı başardı.

    Askeri birlik Tehlikeli Çevre Savaş Birimi görevini iyi yapamadığı gerekçesiyle herkesi geri çağırdı ve onların yerine Black Ops timini gönderdi. Black Ops timinin görevi nükleer füze ile Black Mesa'yı tamamen yok etmek ve buna engel olacak herkesi öldürmekti. Savaş birimi geri dönmek üzere helikopterlere binip Black Mesa'dan ayrılıyordu. Adrian Shephard helikoptere binecekken G-Man helikoptere binmesini engelledi ve Adrian Shephard Black Mesa'da kaldı. Adrian Shephard görevine sadık kalıp Gordon Freeman'ı öldürmek için Lambda Kompleksine doğru ilerledi. Black Ops timi nükleer füzeyi aktif hale getirmişti. Adrian Shephard, Black Ops timi ile çatışıp füzeyi etkisiz hale getirdi. Bu durum G-Man'in hoşuna gitmedi ve nükleer füzeyi tekrar aktif hale getirdi.

    Bu sırada Barney Calhoun adındaki güvenlik görevlisi yüzeye çıkmak için çabalıyordu. Yolda karşılaştığı Doktor Harold ile konuşarak Black Mesa'dan çıkmak için Doktor Rosenberg'i bulması gerektiği söyledi. Barney Calhoun, Doktor Rosenberg'i hapsedildiği konteynırdan kurtardı. Önceden kapatılmış olan bir portal sistemini gidip buradaki portalı tekrar çalıştırmayı başardılar. Doktor Rosenberg, Barney Calhoun ve 2 Black Mesa çalışanı dışarı çıkmayı başardı.

    Gordon Freeman Lambda Kompleksinin en üst katına ulaştı. Burada hayatta kalan kişilerden XEN'de portalları kontrol eden bir şey olduğunu öğrendi. Lambda Kompleksinde son kez portal açmaya karar verdiler ve bu portalı yöneten şeyin ne olduğunu öğrenmek için Gordon Freeman'ı görevlendirdiler. Bu arada Adrian Shephard Lambda Kompleksine ulaştı ve Gordon Freeman'ı öldürmeye kararlıydı. Portal için her şey hazırlandı. Gordon Freeman portala doğru koşmaya başladı ve arkadan portalın olduğu odaya Adrian Shephard girdi. Adrian Shephard, Gordon Freeman'ı portala girerken arkadan görebildi. Adrian Shephard artık Gordon Freeman'ı öldürmenin bir yolu kalmadığını anladı ve artık Black Mesa'da hayatta kalmak için mücadele verdi.

    Adrian Shephard yetenekleriyle XEN gezegeninin Race-X yaratıklarının yöneticilerini öldürmeyi başardı. G-Man Adrian Shephard'ın bu üstün yeteneğinden dolayı onu kullanmak için zaman boşluğuna hapsetti.

    Gordon Freeman XEN gezegenindeki portalları yönetenin Nihilanth adındaki bir yaratığın olduğunu gördü. Nihilanth'ı yok etti ve Vortigauntlar özgür iradelerine kavuştular. G-Man Gordon'un üstün yeteneklerinden dolayı Adrian Shephard gibi onu da zaman boşluğuna hapsetti.

    Black Mesa nükleer füzenin patlamasıyla yok oldu. Black Mesa'dan kurtulan kişiler; Gordon Freeman, Adrian Shephard, Eli Vance, Alyx Vance, Doktor Isaac Kleiner, Doktor Rosenberg, Doktor Richard Keller, Doktor Gina Cross, Barney Calhoun, Wallace Breen, Judith Mossman, Arne Magnusson ve 2 Black Mesa çalışanı.

    İstilanın nedeni Nihilanth yüzünden değildi Combine denilen bir ırk istilaya sebep olmuştu.

    İnsanlar güvenlikleri için askeri birlikler tarafından korunan şehirlere yerleşmeye başladılar. Şehirler XEN yaratıklarına karşı korunaklı bir yerdi ve Citadel denilen gökdelenler tarafından korunuyordu. Bu gökdelenler aynı zamanda portallarada ev sahipliği yapmaktaydı. Şehirler arasında en büyük ve en önemli olan City 17 idi. Bu şehirin başkanı olarak da Black Mesa'nın eski yöneticisi olan Wallace Breen seçildi.

    10 yıl geçtikten sonra rastgele portallar açılmaya başladı. Portallar sayesinde yaratıklar Dünya'ya geliyor ve insanlar için tehdit oluşuturuyordu. Combine askerleride bunu fırsat bilerek Dünya'ya savaş açtılar. Seven Hours War (Yedi Saat Savaşı) başladı. Wallace Breen teslim olduğunu bildirdi. Kazanan taraf Combine oldu ve onlarla işbirliği yaptı.

    Combine insan ırkının sonunun gelmesi için Supression Field (Bastırcı Alan) denilen bir sistem geliştirdiler. Bu sistem insanların çocuk yapmasını engellemekteydi. Doktor Breen'de Combine ile işbirliği yaparak insanların Combine ırkına katılması için öğüt veriyordu.

    Black Mesa'dan kurtulanlardan bazıları bir araya gelerek Combine ırkından nasıl kurtulacakları konusunda araştırma yapıyorlardı. Barney Calhoun şehrin güvenlik görevlilerinden biri oldu. Doktor Isaac Kleiner kendine gizli ve ufak bir laboratuar yapıp uzmanı olduğu portal teknolojisi üstünde deneyler yapmaktaydı. Eli Vance ve Judith Mossman Black Mesa East adında eskisi kadar büyük olmasada bir tesis kurdular. Arne Magnusson ise White Forest adında büyük bir araştırma tesisi kurmuştur.

    İşlerin karıştığını anlayan G-Man, Gordon Freeman'ı zaman boşluğundan kurtarıp Dünya'ya gönderdi. Gordon Freeman'ın tekrar Dünyaya dönmesiyle direniş başladı ve herkes ondan çok umutludur. Gordon Freeman, Kleiner'ın laboratuarına giderken yolda Eli Vance'in kızı Alyx Vance ile karşılaştı ve Black Mesa East'e beraber gitmek üzere koyuldular.

    Gordon Freeman'ın asıl amacı Doktor Breen'i durdurmaktı. Uzun uğraşlar sonucu Gordon Freeman Citadel'a ulaşmayı başardı. Doktor Breen şehirdeki her şeyin ters gittiğini görünce Combine ırkına katılmak için Citadel'daki portalı çalıştırdı. Gordon Freeman ne yaptığını bilmeden portalı durdurdu fakat Citadel'ında patlamasına neden oldu.

    G-Man patlama anında zamanı durdurup Gordon Freeman'ı patlamadan kurtardı. Ardından Vortigauntlar patlama anında orda olan Alyx Vance'i kurtardılar. G-Man görevimiz bittiği için bizi tekrar zaman boşluğuna hapsedecekleri zaman Vortigauntlar G-Man'e engel olup Gordon Freeman'ın serbest kalmasını sağladılar.

    Citadel'daki patlama füzyon çekirdeğini harekete geçirdi ve insanlar üzerindeki Supression Field sistemi ortadan kalktı. Ayrıca çok büyük bir portal açıldı. Gordon Freeman ve Alyx Vance şehirden kaçmak için yeterli zamanları yoktu. İkisi birlikte tekrar Citadel'a girerek füzyon çekirdeğinin patlamasını yavaşlattılar fakat patlama kaçınılmazdı. Gordon Freeman, Alyx Vance ve Barney Calhoun şehirden olabildiğinde çok insan çıkartmaya çalıştılar ve başardılar. Bu sırada Citadel'dan çok özel bir bilgi almayı başardılar. Combine askerleri bu bilgi çok önemli olduğu için Gordon Freeman ve Alyx Vance'in peşine düştüler.

    Füzyon çekirdeği çok fazla dayanamayıp patladı ve Gordon ile Alyx trenle kaçarken patlamanın şok dalgası trene ulaştı. Gordon ve Alyx yaralanmadan trenden çıkabildiler. Şehrin patlamasıyla Kleiner'ın laboratuarı ve Black Mesa East'te yok oldu. Gordon ve Alyx herkesin toplandığı White Forest'a doğru yol aldılar. Yolda Alyx Vance bir Hunter (Avcı) tarafından yaralandı. Vortigauntlar Alyx Vance'i tekrar hayata döndürmek için her şeyi denediler. Vortigauntların meşgul olduğunu gören G-Man, Gordon Freeman ile iletişime geçti ve Alyx'in hayatı karşılığında ondan bir şey istedi. Alyx Vance'i sağsalim White Forest'a götürmemizi istedi.

    Combine askerleri portalın açılması ile Citadel'dan çalınan çok önemli bilginin ve White Forest'ın portalı kapatmak için bir roket yaptığı haberini aldı. Combine askerleri White Forest'ı yok etmek için saldıraya hazırlanıyordu. Bu sırada Gordon ve Alyx Combine askerlerini gördü ve onlardan daha hızlı White Forest'a ulaştılar. White Forest'ta ele geçirdikleri önemli bilgiye baktıklarında çok şaşırdılar.

    Aperture Science'ın Borealis gemisinin gerçek olduğunu ve koordinatlarının olduğu bir bilgiye rastladılar. Aperture Science portal teknolojisi ve yapay zeka konusunda inanılmaz bir ilerleme kaydetmişti.

    Doktor Kleiner ve Eli Vance Borealis konusunda tartışmaya başladılar. Kleiner bu teknolojinin kullanılarak Combine ırkını yenebileceğimizi düşünüyordu fakat Eli Vance bu teknolojinin Black Mesa'daki gibi bir patlamanın tekrar yaşanabileceğini tahmin ediyordu.

    Bilgilerin incelenmesinden sonra roketi korumak uğruna herkes Combine askerlerine karşı birlik olup roketi korumayı başardılar. Roket ateşlenip Citadel'daki patlama sonucu oluşan portalı kapattılar.

    Alyx Borealis'i bulmak üzere bir helikopter ayarladı. Gordon Freeman ile birlikte Borealis'i bulmak için yola koyulacaklardı. Helikopterin yanına geldiklerinde hangara Combine askeri (zihin gücüyle nesneleri bükebilen yaratık) saldırıp Eli Vance'i öldürdü. Alyx babasının ölümüne çok üzülür ve ağlamaya başlar. Half-Life 2 Episode 2'nin sonu...

    G-Man Hakkında Teorim
    G-Man'in insan olmadığını hepimiz biliyoruz. Nihilanth'ın şu sözünden anlaşılabilir.

    You are man... he is not man... for you he waits... for you... : "Sen bir insansın, o bir insan değil, o seni bekliyor." Bu sözü Gordon'u gittiği her yerde takip eden mavi takım elbiseli G-Man hakkında söylediği düşünülmektedir. Onun insan olmadığını ve bizi beklediğini söylemiştir. Böylece G-Man'in insan olmadığı, insan görünümünde başka bir varlık olduğu ihtimali doğmuştur. Gordon'un Nihilanth'ı öldürdükten sonra, G-Man'in Gordon ile iletişime geçmesi Nihilanth'ın sözlerini doğrulamıştır.

    G-Man XEN, Combine gibi farklı bir ırka mensup. G-Man'in işverenleri kendi gezegenindeki üst düzey kişiler olabilir ve bu kişiler G-Man'i seçip Dünya'ya göndermiş olabilir. G-Man'in geldiği gezegendeki ırk zeki bir yapıya sahip olduğunu fakat güçsüz olduğunu düşünüyorum. Combine gibi onların ırkı da evrene sahip olmak istiyorlardı ve bunu zekalarıyla yapacaklardı.

    Combine ırkı XEN'le savaş içinde sayılırdı. Ayrıca insanlarında XEN'e gelip kristalleri almaları da Dünya gezegenini düşman olarak gösteriyordu. Yani Nihilanth her iki tarafada cephe açmış durumdaydı. Nihilanth'ın şu sözünden anlaşılabilir.

    Thieves...you all are thieves...you all are... : "Hırsızsınız, hepiniz hırsızsınız." Muhtemelen hem Combine hemde dünya güçlerine hırsız dediği düşünülmektedir. Combine güçleri tarafından teknolojilerinin çalınması, enerji taşlarından birinin dünyada incelenmesi ve Black Mesa faciasının meydana gelmesi.

    G-Man ve ırkı güçsüz olduğu için evrene sahip olmak amacıyla başkalarına yaptırmalıydı. Yani Gordon Freeman.

    G-Man, Nihilanth'ın ölmesini istiyordu ve böylece XEN onların olacaktı. Öylede oldu. Gordon Freeman XEN'e girdiğinde ve Nihilanth'la karşılaştığında, Nihilanth şu sözleri söyledi.

    Alone... aren't you alone... aren't you alone... : "Yalnız değilmisin?" Burada Gordon'un Xen'e yalnız gelmediğini daha doğrusu birinin desteği ile geldiğini belirtiyor. Birşeylerin farkında olduğunu anlatmaya çalışıyor. (Benim düşüncem G-Man'in onu izlediğini biliyordu.)

    Done...what have you done... : "Ne başardın?" Gordon'a kendisini öldürmeyi ne uğruna ona yaptığını sormaktadır. Nihilanth Gordon'un ne için bunu yaptığını bilmediğini bilmektedir. Onu bu sözlerle engellemeye çalışmaktadır.

    G-Man'in Gordon Freeman'ı kendi amaçları için kullandığını yine Nihilanth'ın diğer bir sözünden anlayabiliriz. Bu sözü ölümüne yakın söylüyor.

    Deceive you... will deceive you... : "Seni kullanacak,ihanet edecek." Bir kişi hakkında konuştuğu ve bu kişinin G-Man olduğu düşünülmektedir. Eninde sonunda Gordon'un ihanete uğrayacağını söylemeye çalışıyordur ve onu uyarıyordur.

    Bu ihanet bence Gordon Freeman'ın ölümüyle olacak ve bunu daha önce G-Man'in kullanmak için zaman boşluğuna hapsetti Adrian Shephard ile yapacak. (Adrian Shephard, Gordon Freeman'dan daha üstün yeteneklere sahip ve daha güçlü.)

    G-Man, Gordon Freeman'ı zaman boşluğuna hapsettikten sonra Combine ırkı Dünya gezegenine yavaş yavaş sahip oluyordu ve G-Man işleri yoluna koymak için yine Gordon Freeman'ı gönderdi ve Gordon Freeman yine onun istediklerini yaptı.

    Şimdi Eli Vance ve Alyx Vance hakkında konuşmak gerekirse; G-Man, Alyx Vance'i Black Mesa'dan bebekken kurtardığını söylüyor. (Episode 2'deki konuşmada) İşe yaramayacağını bildiği halde bunu neden yaptı acaba ? Bana göre Eli Vance ile bir antlaşma yapmak içindi. Borealis'i öğrendikten sonra G-Man ayrıca Alyx Vance ile Eli Vance'e ''Prepare for unforeseen consequences'' sözünü söyletti. Aynı Black Mesa'daki patlama öncesi gibi. Eli Vance bunun tekrar olmaması için Gordon Freeman'a onu yok etmesini söyledi. G-Man bunun kullanılmasını istiyordu ki Eli Vance kullanılmamasını kabul ettirmesi olasılığı ve en önemlisi Eli Vance'in Gordon Freeman'a kendisi hakkında (G-Man hakkında) bilgi vereceği için onu öldürttü.

    G-Man, Alyx Vance'i iş için kullanmadığını şurdan anlayabiliriz; Half-Life 2'de patlamadan sonra sadece Gordon Freeman'ı kurtarıyor, Alyx Vance'i Vortigauntlar kurtarıyor.

    Citadel'ın patlamasıyla Combine'ın gezegeni ile Dünya arasında portal açıldı ve istila başlamış sayılırdı. Bu portalın kapatılması için White Forest bir füze yapıyordu. G-Man Combine ırkını engellemek için Gordon Freeman ile iletişime geçip (Episode 2'deki konuşma) Alyx Vance'in hayatı karşılığında onu sağsalim White Forest'a götürmesini istiyor,füzenin korunmasını ve portalın kapanması için.

    Yani kısacası istilaların bitmesini sağlacak şey Nihilanth'tı. G-Man'in ve Combine'ın ırkı evrene sahip olmak istiyordu. Nihilanth ölünce bu istilanın durması artık çok zor. Bunu Nihlanth'ın ölürken söylediği şu sözlerden anlayabiliriz.

    Win... you cannot win... : "Kazanamazsın." Kime ve neye karşı kazanamayacağımız bilinmemektedir. Kendisi öldüğü için bu sözü Combine güçleri için söylediği sanılmaktadır.

    Ama yinede insan ırkı kazanabilir çünkü en üst düzey teknoloji insanlarda. Borealis gemisinin peşine herkesin düşmesi bunu gösteriyor.

    G-Man hakkındaki bilgiler benim görüşümdür doğruluğu veya yanlışlığı yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 2 Ağustos 2014; 10:46:19 >







  • Dostum hevesini kursağında bırakmak gibi olmasın ama bu konu zaten forumda daha önce açılmıştı. Ara sıra hortlar zaten. Hatta konuyu açan arkadaş ayrıntılı bir şekilde bir sayfalık yazmıştı diye hatırlıyorum. İstersen onu bul. Eklemek istediklerini oradan ekle. Yada burdan yardır gitsin ya canın sağolsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: angaraeski

    Dostum hevesini kursağında bırakmak gibi olmasın ama bu konu zaten forumda daha önce açılmıştı. Ara sıra hortlar zaten. Hatta konuyu açan arkadaş ayrıntılı bir şekilde bir sayfalık yazmıştı diye hatırlıyorum. İstersen onu bul. Eklemek istediklerini oradan ekle. Yada burdan yardır gitsin ya canın sağolsun

    Öyle bir konu göremediğim için açmıştım. Link varsa atabilir misin ?
  • Aklımda bu kalmış. seninki daha genel dostum.
    Half Life - Karakterler

    E o zaman anlatta genel dinleyek hele
  • quote:

    Orijinalden alıntı: angaraeski

    Aklımda bu kalmış. seninki daha genel dostum.
    Half Life - Karakterler

    E o zaman anlatta genel dinleyek hele

    Çok uzun oldu ama tüm hikayeyi açıkladım
  • Ne oynardık be

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hikayeye yazamadığım eksik bir yer var. Half-Life sevenlerden bazıları sorumu cevaplarsa sevinirim

    Adrian Shephard XEN gezegenine bir füze gönderiyor. Bunun amacı nedir ?
  • Helal olsun kardeşim başlığın hakkını vermişsin. Ellerine sağlık
  • Şu efsane oyunun devamını getirmediler ya yazık valla yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış hikaye bu. Yüz kere söylemişimdir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TehErozbey

    Yanlış hikaye bu. Yüz kere söylemişimdir..

    Hikayenin neresi yanlış ?
  • Çoğu yeri. Bunu yazan bir arkadaşım. Güncel olmayan bir hikaye.
  • "Güncel" hikayeyi nerede bulacağımızı söyleyin de onu da okuyalım bari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık ..
  • Bu hikayeyi kendim baştan yazdım. Hikayeyi okumadan yorum yapmışsın. Bazı yerleri tam olarak bilmediğimden araştırma yaptım ama hikayenin en önemli yerlerini tamamen kendim yazdım. Hikaye yanlış değil.

    Hikayeyi kendim yazdım. Tüm Half-Life serilerini oynayıp bitirdim ve hikayeye hakimim. Bu hikayede tamamen güncel. En başta belirttiğim gibi bütün Half-Life oyunlarını hikayeye kattım.

    @TehErozbey
    @yasirkula
  • Güzel olmuş tebrikler..
    Bi gelmedi şu HL3..
    Yeter ya..
  • Hikayeyi biraz daha araştırdım. Gordon Freeman hakkındaki bilgilerin biraz yanlış olduğunu gördüm ve düzelttim. Hikayede bir kaç bilgiyide çıkardım. Yanlış olma ihtimali vardır diye. Hikayede çok bir değişiklik olmadı daha çok Gordon Freeman hakkındaki bilgileri tekrar düzenledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Core. -- 31 Ağustos 2013; 0:05:40 >
  • Makinenin %105 çalışmasını isteyen G-man
  • Eline sağlık çok güzel olmuş ama ben oynayayamıyorum.Yaratık fobim var nası oynucam yardım edin.HL-1de deniz piranasında kaldım valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @*Meteora* Half-Life Decay oynadığımda makinenin %105 çalışmasıyla ilgili Doktor Richard Keller konuşuyodu. Senin dediğinde doğru olabilir ama ben Richard Keller diye düşünüyorum.

    @*Metin Half-Life'ın çok az ani korkutan sahneleri var bence. Gerilim yaşıyorsun ama korku yerleri az. O deniz piranası dediğin şey ile ilgili bir taktik verebilirim. O bölümde suya atladıktan hemen sonra kuleye çıkmaya çalış. (Sanırım bahsettiğin yerde baraj felan var orayı diyosundur.) Ayrıca o canavara sen yaklaşmadıkça sana bir şey yapmıyor yada suda ani bir şey yapmadığında. Eğer ilk yerdeysen bahsediyorsan Crossbow'u aldıktan sonra kafesin içinde kalıp tabanca ve Crossbow ile öldürmeye çalış mermilerin biterse Load yap tekrar dene 2 farklı yerde karşına çıkıyor zaten.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.