Şimdi Ara

Hakkatten uzman sorusu.'Wake on wireless'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gerçi daha wake on lan bile pek kullanımda değilken bunu yapan kullanan varmı bilmiyorum. Bilgisayar cnetin usb wireless adaptör ile ağa bağlı. Ben bu bilgisayarı uzaktan açmak istiyorum. Wake on wireless yada farklı bir çözüm bilen varmı? Saygılar

• SEN BUNU YAP BEN KENDİMİ İSTANBULUN BOĞAZ KOPRÜSÜNDEN ATARIM!!!
  • yanında bende seninle atlarım
  • şaka bi yana arkadaşım wireless sadece bilgisayar açılıp windowsa girdiğinde aktif olur ve çalışır, yani bilgisayar açık değilken aktif değildiro yüzden o şekilde bilgisayarı açman imkansız sen onu unutabilirsin. sadece dediğin olay landan olur, üzgünüm.
  • ethernettende bağlanabiliyor dediğine göre kablolu erişim noktası demek istedin sanırım elin sürçmüş
  • @Thisisanightmare

Denemedim, ancak şu şekilde olur mu bilmiyorum: WakeOnLan özelliği aktif bir bilgisayarın ethernet kartına bir access point takılır ve IP elle atanır. Ardından da bu bilgisayar Wake On Lan yapılır (Yalancı Wake On Wireless) :)
  • wake on lan'da ip yoktur. varolan subnetten mac adresine göre paket gönderilir ethernette power kısmını tetikler. wireless olarak yapabilmek için wireless cihazın ethernette olduğu gibi standby konumunda olması gerekli. wireless access point'lerden gelecek olan paketi sürekli denetleyip kendi mac adresine göre bir paket geldiğinde power'ı tetiklemesi gerekir. değişik bir durum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alan Wake (2012) [ANA KONU]
    19 yıl önce açıldı
    Alan Wake 2 Makina çeviri istek
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://www.intel.com/network/connectivity/resources/doc_library/tech_brief/wowlan_tech_brief.pdf

bence hiç durma atla

bu arada wikipediadan kablosuz erişim noktasını tanımlayan adam. bunun bize ne yararı var? adam ne yazmış sen ne diyosun.. o ata nasıl binilir demiş sen at nedir'in sorusunu yanıtlamışın
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellmaster

wake on lan'da ip yoktur. varolan subnetten mac adresine göre paket gönderilir ethernette power kısmını tetikler. wireless olarak yapabilmek için wireless cihazın ethernette olduğu gibi standby konumunda olması gerekli. wireless access point'lerden gelecek olan paketi sürekli denetleyip kendi mac adresine göre bir paket geldiğinde power'ı tetiklemesi gerekir. değişik bir durum

Wifi AP ile bu mümkün. O halde teorik olarak wireless on lan'ın da mümkün olduğunu söyleyebiliriz...
  • bazı arkadaşlar anlamamış. Bu foruma takılan başka bir arkadaşla konuştuk. Şimdi size de sıralayım
    1) USB yoluyla bağlanıyor
    2) Wireless anakartıyla herhangi bir bağlantı kurmuyor(bilgisayar kapalıyken bahsediyorum)
    şimdi bu 2 seçenekle arkadaşın yapması imkansız
    ayrıca intel linki veren üye:
    burda standby modundan açmayı söylüyor kapalıyken demiyor. Lütfen dikkatli oku!!!

Ayrıca değişik çözümler üretenler:
    Madem bu kadar fikir ürettiniz benden size daha kolay bir sistem.
    Gidin bir tane RC arabalarında kullanılan alıcı ve verici yapın buna 3 volt bağlayın ve 3 voltu da elektrikçilerde bulunan ufak motorlara bağlayın ufak motorlarada bir dişli sistemi kurun ucunda bir çubuk olsun şimdi karşı taraftaki insan kumandadan ileriye 5 saniye basıcak daha sonra 2 sanyiye geriye basıcak böylelikle bilgisayar otomatik olarak açılacak.

2. çözüm:
    eğer, ben wireless olayını aslında uzaktan ağa bağlanarak yapıcaktım diyorsanız:
    gidin bulabildiğiniz en ucuz cep telefonunu alın ve buna en ucuz kontörlü hat alın sürekli adaptörde şarjda dursun ve bir yere sabitleyin.
    Daha sonra ses hassasiyetiyle elektrik veren bir devre bulun/yapın. Bu devreyi yine üstte bahsettiğim elektrikli motora bağlayın.
    Devreyi ses duyduktan 2 saniye sonra çalışacak ve 5 saniye boyunca elektriği ileticek daha sonra tekrar ses duyduğunda ters akım verecek(çubuğu geri döndürmek için)
    Şimdi telefonunuzu çaldırın hop motor hareket edicek o çubuk bilgisayarı hareket ettircek yaklaşık 3 kere biip biip biip dedikten sonra 1 kere daha 3 kere bip bip bip diyecek şekilde arayın ve çubuk eski haline dönsün. İşte bu kadar basit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 17 Aralık 2007; 20:18:03 >

• rodosa yüzerim diyeni de ülkeyi terkederiz diyeni de gördük ama hepsi cümlelerde kaldı. köprü sizi bekliyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: The souls migration

rodosa yüzerim diyeni de ülkeyi terkederiz diyeni de gördük ama hepsi cümlelerde kaldı. köprü sizi bekliyor..

birdaha tekrarlıyorum bu arkadaş eldekileri kullanarak bunu yapamaz dedim, gidipte başka çözümler kullanarak yapmayı söylemiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: optimarax

*
    Eheheh!!! Bakınız

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_access_point

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kablosuz_erişim_noktası

Ne demek istedin anlamadım. ben kablusuz erişimnoktasını kullanamazsın kabluluyla yapabilirsin dediğin şeyi demek istedim sadece yani "kablolumu dmek istedin sen" dedim ama sen gidip bana kablosuz erişim noktası diye bişey vardır demişsin

• quote:

rodosa yüzerim diyeni de ülkeyi terkederiz diyeni de gördük ama hepsi cümlelerde kaldı. köprü sizi bekliyor..

ne demek istedin anlamadım, biz sadece o arkadaş bu dediğini gerçkleştirirse bizde atlarız dedik ama henüz hiçkimse böyle bişeyi yapabilmiş değil sen neden böyle diorsun, biraz daha açık olursan sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mulder_x

quote:

ne demek istedin anlamadım, biz sadece o arkadaş bu dediğini gerçkleştirirse bizde atlarız dedik ama henüz hiçkimse böyle bişeyi yapabilmiş değil sen neden böyle diorsun, biraz daha açık olursan sevinirim.

Arkadaş şaka yapmış. Alınganlığın lüzumu yok.

• o zaman yalnış anlamışım, vazgeçtim alınmıyom
  • wake on wireless yapmak için o pc nin zaten wakeup durumunda hazır olarak beklemesi lazım yoksa wireless kartı gelecek sinyalleri yakalayamaz.Power on durumunda hazır olduktan sonra wakeon gibi birşeyede gerek kalmaz zaten
  • şöyle bişey yapabilirsin. wake on modem gibi birşey olması lazım. benim eski masaüstünde vardı öyle bir ayar biosta. fax modemin gişine ev telefonu hattından gelen telefon girişini bağlıyorsun ve ev telefonuu çaldırdığın anda bilgisayar otomatik açılıyor. imkanın varsa bunu deneyebilirsin
  • Arkadaşlar konu hala güncel. Tartışmaktan başka yön gösteren bir çözüm önerebilen yokmu. Bu arada wireless üzerinde açma ile ilgileniyorum, kumanda ile elektronik yoldan filan yapma niyetinde değilim. Öyle olsa çözüm çok. Makine kapalı derken stanbye, uyku yada bekleme modlarında duruyor olabilir. Fark etmez. Saygılar
  • dedim ben sana bu elindeki şeylerle yap boğazdan atlarım diye ya Türkçe'yi yeni öğreniyorsunuz ya da mesajımı kaale almadınız neyse ben 1. şık üzerinde durayım
    boğazdan kendimi atarım derken yapmak istediğin şey imkansız(impossible) birde ingilizcesini yazayım the thing that you want to do is impossible
    beni kaale almadıysanız sorun değil bu işi yapmak isteyen başkaları vardır belki onlar kaale alır

İllede wireless olsun elimdekiler dışında başka birşeylerde alabilirim derseniz wireless ı eth. ile bağlayın o zaman mümkün...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.