Şimdi Ara

Hakkari'de kaçakçılık yaptığı iddia edilen Köylülere ateş açıldı, bir çocuk öldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hakkari'de kaçakçılık yaptığı iddia edilen Köylülere ateş açıldı, bir çocuk öldü

Hakkari’de kaçak yollardan sınır ticareti yapan köylülerin üzerine helikopterden ateş açıldı. Olayda 14 yaşındaki Vedat Ekinci yaşamını yitirdi, bir köylü de yaralandı.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde yaşayıp, kaçak yollardan sınır ticareti yaparak geçimlerini sağlayan köylülerin üzerine dönüş yolunda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait helikopterden ateş açıldı. Sıkılan mermilerin hedefi olan 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatı kaybetti. Grupta yer alan köylülerden biri ise ağır yaralandı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, olay saat 15.00 sıralarında yaşandı. Olayı haber alan diğer köylüler hemen sınır hattına gitti.

Bölgeye ulaşan köylüler, Vedat Ekinci’nin cansız bedeni ile karşılaştı. Ekinci’nin sinir krizi geçiren yakınları olay yerine gelen askerlere tepki gösterdi.

Yaşamını yitiren Ekinci’nin cansız bedeni, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı köylü de tedavi altına alındı.

Hakkari'de kaçakçılık yaptığı iddia edilen Köylülere ateş açıldı, bir çocuk öldü

https://www.gazeteduvar.com.tr/gundem/2019/08/01/koylulere-ates-acildi-bir-cocuk-oldu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 2 Ağustos 2019; 12:20:41 >

• 1. si normal vatandaş değil kaçakçı. Dur ihtarına uymamışlar, niye durmayıp kaçıyorlar, çünkü suçlular. Ellerindeki malı kaptırmak istemiyorlar. Uyuşturucu ya da silah kaçırmadıkları ne malum?

Devlet başka ilde işi olmayana iş mi veriyorda onlara versin. İnsanlar helal kazanmak için asgari ücrete sürünüyor.

Senin bahsettiğin aşiretler hem devleti sömürüyor, korucu yapılıyor, kaçak elektrik kullanıyor, vergi vermiyor, üstüne kaçakçılık yapıyor.

Oh ne güzel dünya.

Ya bi de 14 yaşında çocuğun kaçakçı yapan ve yönlendiren şerefsizler kim onu bir bakalım istersen.
  • Askerin dur ihtarına uymamışlar ve neticesinde ateş edilmiş. Eğer bu doğru ise asker doğru yapmış.

Kaçakçılık yapan köy koyu Akp li imiş. Fotoların birinde çocukta asker kamuflajı var, muhtemelen korucu ailelerde vardır aşirete.

İnşallah bu aşiretlere hükümet yanlısı diye izin verilmiyordur. Yoksa vahim

14 yaşında bir çocuğa kaçakçılık yaptıranlar Allah belanızı versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 2 Ağustos 2019; 12:31:38 >
  • Vay be asker iyi yapmış ha... Güzel kafa... Bu asker bilmiyor mu onun terörist mi vatandaş mı olduğunu. Bal gibi biliyor... Bu kafayla bu ülkede terör bitmez... Kendi vatandaşını kendine düşman etmeyeceksin orada insanlara ya iş vereceksin kaçakçılık yapmayacaklar yada aş vereceksin. Hiçbir şey vermeyip kafasına kurşun sıkamazsın. Yok böyle bir yönetim şekli.
    Sonra onun kardeşi kan davasına terörislere katılırsa hesapta soramazsın. Bu hain köpekler bu tür olaylardan beslenirler... Yazık ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    1. si normal vatandaş değil kaçakçı. Dur ihtarına uymamışlar, niye durmayıp kaçıyorlar, çünkü suçlular. Ellerindeki malı kaptırmak istemiyorlar. Uyuşturucu ya da silah kaçırmadıkları ne malum?

Devlet başka ilde işi olmayana iş mi veriyorda onlara versin. İnsanlar helal kazanmak için asgari ücrete sürünüyor.

Senin bahsettiğin aşiretler hem devleti sömürüyor, korucu yapılıyor, kaçak elektrik kullanıyor, vergi vermiyor, üstüne kaçakçılık yapıyor.

Oh ne güzel dünya.

Ya bi de 14 yaşında çocuğun kaçakçı yapan ve yönlendiren şerefsizler kim onu bir bakalım istersen.
  • 14 yaşındaki çocuğu ölüme gönderenler bulunup yargılanmalı.Bu olayda güvenlik güçlerinin kabahati yok gibi.

• herbijici kacak uyusturucu/sigara satarken ölünce hüüü vatandaşımız öldü çok masumdu.

Beyaz sivil biri teröristler tarafından öldürülünce hiç ses yok
    asker öldürülünce normaldir iş riski

Hakkarideki sivil teröristleri ve onları fonlayan kaçakcıları haritadan silmeleri lazım ama hükümet hala amerikancı olduğundan yapacağı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Ağustos 2019; 16:28:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Neden helikopter? Sınırda devriye araçlarımız mı bitti? Çekersin aracı önlerine öyle durdurur ararsın hepsini bu kadar basit. Kaçakçılık yapıyorlarsa da yine devletin yüzünden yapıyorlar. Karşıdan ateş gelmediği sürece ateş edemiyorsun kimseye bunu askerliğini yapmış herkes bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuoYuanJi

Neden helikopter? Sınırda devriye araçlarımız mı bitti? Çekersin aracı önlerine öyle durdurur ararsın hepsini bu kadar basit. Kaçakçılık yapıyorlarsa da yine devletin yüzünden yapıyorlar. Karşıdan ateş gelmediği sürece ateş edemiyorsun kimseye bunu askerliğini yapmış herkes bilir.
    Arkadasim hic gittin mi o bolgeye? Kacakcilar dumduz yoldan mi geciriyor katirlari ki yolunu devriye araciyla keseceksin? Bir de uzerine "bu kadar basit" diyorsun.
    Allah askinda bi google maps ac, google gorsellerde hakkari daglari diye bi arat gor arazi yapisini ondan sonra yorum yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Arkadasim hic gittin mi o bolgeye? Kacakcilar dumduz yoldan mi geciriyor katirlari ki yolunu devriye araciyla keseceksin? Bir de uzerine "bu kadar basit" diyorsun.
    Allah askinda bi google maps ac, google gorsellerde hakkari daglari diye bi arat gor arazi yapisini ondan sonra yorum yap.

Alıntıları Göster
    Şırnak cizre suriye sınırında yaptım askerliğimi. Köyceğiz bölük merkezi yaz bak oraya bağlı 3 tane karakol var yolaçan karakolu uğur karakolu ve şahin karakolu olması lazım onu hatırlamıyorum tam. O dediğin bölgelere kobra aracıyla rahat giriliyor. Biz de çok kaçakçı kovaladık merak etme isteyince yapılıyor yani. Sana ateş açmadıkları sürece kimseye ateş açamazsın. Açarsan anında mahkemelik olursun ki burda çocuğu öldürüyorlar. Biliyoruzda yorum yapıyoruz boşa sallamıyoruz.

• quote:

Şırnak cizre suriye sınırında yaptım askerliğimi. Köyceğiz bölük merkezi yaz bak oraya bağlı 3 tane karakol var yolaçan karakolu uğur karakolu ve şahin karakolu olması lazım onu hatırlamıyorum tam. O dediğin bölgelere kobra aracıyla rahat giriliyor. Biz de çok kaçakçı kovaladık merak etme isteyince yapılıyor yani. Sana ateş açmadıkları sürece kimseye ateş açamazsın. Açarsan anında mahkemelik olursun ki burda çocuğu öldürüyorlar. Biliyoruzda yorum yapıyoruz boşa sallamıyoruz.

Alıntıları Göster
    Ben de Van'da hudut alayında yaptım askerliği.
    Bahsettiğiniz karakollar, askerliginizi yaptığınız yer ile olayın geçtiği Derecik arasında 400 km den fazla mesafe var.

Bahsettiğiniz karakolların olduğu bölge dümdüz

Olayın geçtiği bölge daglik

Dümdüz yerde kobra gidiyor iyi güzel de bu 400 km uzakta daglik arazide de aynı koşullarla kaçakçılarla mücadele edilebileceği anlamına mi geliyor? Nasıl bir mantık bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: bestanealtcizgi

Ben de Van'da hudut alayında yaptım askerliği.
    Bahsettiğiniz karakollar, askerliginizi yaptığınız yer ile olayın geçtiği Derecik arasında 400 km den fazla mesafe var.

Bahsettiğiniz karakolların olduğu bölge dümdüz

Olayın geçtiği bölge daglik

Dümdüz yerde kobra gidiyor iyi güzel de bu 400 km uzakta daglik arazide de aynı koşullarla kaçakçılarla mücadele edilebileceği anlamına mi geliyor? Nasıl bir mantık bu?

Alıntıları Göster
    Kafan mı güzel yoksa ciddi ciddi bunu yazdın mı? Ben genel olarak kaçakçılıktan bahsediyorum o bölgeden değil. O bölgeye kobra giremiyorsa başka araç giriyordur ama mutlaka bir araç girebiliyordur anlatabiliyor muyum? Ayrıca bu kaçakçılığı sadece vatandaş mı yapıyor sanıyorsun? O bölgelerde görev yapan komutanların bile çoğu her şeyi kaçak kullanıyor e o zaman komutanlarıda vuralım? Asıl bu nasıl bi mantık. Bir insanı vurmak(teröristler vatan hainleri vb. suçlular hariç) bu kadar kolay mı sizin için?

• Devletimiz öldürdüyse kesin bir hergelelik yapmıştır. Ölünün dili yok ama sonuçta devletimiz ne yaptıysa doğrudur. Bizim devletimiz yücelerin yücesidir, kudreti sorgulanamaz. Egemenlere karşı hep ezilenlerin yanında olmuştur. Asla ve kata masum öldürmemiş, her zaman kanunlara ve insan haklarına uygun davranmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 2 Ağustos 2019; 15:12:46 >
  • İyi olmuş. Bir kaçakçı çomarın sayısı azalmış.

• quote:

Kafan mı güzel yoksa ciddi ciddi bunu yazdın mı? Ben genel olarak kaçakçılıktan bahsediyorum o bölgeden değil. O bölgeye kobra giremiyorsa başka araç giriyordur ama mutlaka bir araç girebiliyordur anlatabiliyor muyum? Ayrıca bu kaçakçılığı sadece vatandaş mı yapıyor sanıyorsun? O bölgelerde görev yapan komutanların bile çoğu her şeyi kaçak kullanıyor e o zaman komutanlarıda vuralım? Asıl bu nasıl bi mantık. Bir insanı vurmak(teröristler vatan hainleri vb. suçlular hariç) bu kadar kolay mı sizin için?

Alıntıları Göster
    Ciddi ciddi yazdim. O bolgeye yakin yerde askerlik yaptim bir onceki mesajimda yazdigim gibi, tamamen daglik duzlugun olmadigi bir yer. O yuzden sordum hic gittiniz mi gordunuz mu diye. Ama cevap olarak 400 km uzakta dumduz yerde askerlik yaptiginizi ve orada kobra ile devriye atildigini soylediniz.

Kobranin giremedigi yere hangi arac girebilir bi aydinlatsaniz bizi de anlayabilsek?

Ben insanlarin vurulmasi hakkinda hic bir sey dememisken konuyu nasil oluyor da benim icin insan vurmanin kolay olduguna getirdiniz? Neden bir kelime dahi yazmadigim sey hakkinda fikir beyan etmisim gibi davraniyorsunuz?

ilk mesajim bu

quote:

Arkadasim hic gittin mi o bolgeye? Kacakcilar dumduz yoldan mi geciriyor katirlari ki yolunu devriye araciyla keseceksin?

Buradan komutanlarin kacakciligina, insan vurulmasinin benim icin kolay olmasina nasil geldiniz allah askina izah edin, benim aklim durdu.

• İşte klasik bir akpli bunların beyinleri başka bir şeye çalışmaz.
  • 1 oy daha gitti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.