Steaua Bükreş'le üç yıllığına anlaşan Galatasaray'ın efsanevi yıldızı Gheorghe Hagi, Galatasaray'ın yeni yıldızı Lincoln için "İyi bir oyuncu, ancak benim 10 numaralı formamı almak kolay değil. Umarım Galatarasay'a faydalı olur" dileğinde bulundu...
Avusturya'da kampta bulunan yeni takımının kampına katılan Hagi, bir taraftan da transfer için kolları sıvadı. Listesinde Türk futbolcu olduğunu ima eden Hagi, isim konusunda ketum davrandı. Gheorghe Hagi, Steaua Bükreş patronu Gigi Becali ile düzenlediği ortak basın toplantısıyla yeni takımında iş başı yaptı. Kalabalık medya ordusunun takip ettiği toplantıda, kariyerine yönelik eleştirilere cevap veren Hagi kendini, "Galatasaray'da teknik adam olarak 1,5 yıl geçirdim. Geriye dönüp baktığınızda bir şeyler başarmış olduğumu görürsünüz." sözleriyle savundu. Kadrolarını güçlendirmek için Türkiye dahil birçok ülkeden oyuncu arayışına girdiklerini dile getiren Hagi, Rumen muhabirlerin 'Listede Arda, Uğur va Aydın'dan biri mi var?' şeklindeki sorusunu, 'Spekülasyon çok, şimdilik isim veremem.' şeklinde geçiştirdi.
Daha sonra Cihan muhabirinin sorularını cevaplandıran Hagi, Galatasaray'dayken yetiştirdiği talebelerin bugün iyi yerlere gelmesinden gurur duyduğunu belirtti. "Onların her zaman ciddi şekilde yükselmelerinden mutlu oluyorum." diyen Hagi, Galatasaray'ın genç yıldızlarına yönelik niyetini gizlemedi.
Galatasaray'a yeni sezonda başarılar dileyen Hagi, kariyerine övgü yağdırdığı Feldkamp'ın, yaşına rağmen başarılı olacağına inandığını söyledi. Yeni transfer Lincoln'ün Schalke 04 takımındaki performansının ortada olduğunu hatırlatan Hagi, "Benim 10 numaralı formamı almak kolay değil ama, umarım Galatasaray'da başarılı olur ve takıma başarı getirir." şeklinde konuştu.
Roberto Carlos'un transferiyle Fenerbahçe'nin büyük bir iş yaptığı tespitinde bulunan efsanevi yıldız Hagi, "Roberto Carlos büyük ve çok ilginç bir oyuncu. Yaşına rağmen özellikle Avrupa kupalarında Fenerbahçe'ye çok yararlı olacaktır." diyerek düşüncesini dile getirdi.
BECALİ SARAYI'NIN KRALI HAGİ Bu arada Steaua Bükreş'in renkli kişiliğiyle tanınan patronu Gigi Becali'nin keyfi yerinde. Olaroiu'ya yol verir vermez Hagi'yi Köstence'deki otelinde ikna eden Becali, basın toplantısında oldukça neşeli tavırlarıyla dikkat çekti.
Becali Sarayı ismini verdiği Steaua Bükreş'in yönetim binasındaki toplantıda Hagi'ye atfen, "Bu saraya bir kral lazımdı. Halkın kralını tahta oturttuk." yakıştırması yapan Becali, Hagi ile atılan imzanın doğum gününe denk gelmesini ise, "Ben inançlı biriyim. Hagi bana Allah tarafından gönderilen bir hediye." şeklinde yorumladı.
Transfer bedelini söylemekten ısrarla kaçınan Becali, "Üç yıllık anlaşmamız var, size şunu söyleyebilirim; Romanya'nın en pahalı transferi.' demekle yetindi. Söze giren Hagi ise, "Ben gözümü Steaua Bükreş'te açtım. 4 yılda üç şampiyonluk yaşadım. Her şeye sıfırdan başlayarak kariyerimi burada tamamlamak istiyorum. Para konusu kesinlikle sıkıntı olmaz." şeklinde konuştu.
GHEORGHE POPESCU SÜRE İSTEDİ Öte yandan Steaua kulübünü yeniden yapılandıran Becali, yine Türk futbol camiasının yakından tanıdığı ve Hagi'nin bacanağı olan Gheorghe Popescu'yu da kulüp başkanlığına getirmeye hazırlanıyor.
İlk olarak Hagi'ye teklif edilen ancak, aktif görevi seçen Hagi'nin teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından, başkanlık koltuğuna Popescu'nun oturması gündeme geldi. Tekliften onur duyduğunu belirten Popescu ise, karar için süre istedi. Geçen ay kulübün genel menajerliğine de bir başka tanıdık isim Adrian İlie getirilmişti.
üstadlar lincoln haginin yüzde 30 u kadar olsam demekle tevazusunu ve alçak gönüllülüğünü ve gs nin ne kadar isabetli bi transfer yaptığını göstermiş oldu ki insanın bi lafı karakter ve mizacını ortaya çıkarmakta yeterlidir bilene. alçakgönüllü olan insanın başarısız olmaması mümkün değil artık içim daha rahat 2. bi hususta profesörün yerini ancak gene kendisi doldurur bazı futbolcuların varisi uzun süre gelmez maradonadan sonra daha yeni yeni messinin gelmesi gibi
ne ardası ya bu adamlar ardayı alacaklarınımı düşünüyorlar
Haginin yerini doldurmak kolay değil tabiki
Hagi doğru demiş, zaten Lincoln'de % 30 diyerek gerekli cevabı verdi.
haginin yerini doldurmak kolay deil meselesi deil , onun yerini doldurmak imkansız.çünkü ilkleri bize yaşattı.
Haginin yeri dolmaz tabi... Adam en azından her maç oynuyodu ve oynuyodu yanniii
Hagi bambaşkaydı...Onun yerini dolduracak futbolcu tanımam
onu başka takımlardan futbolcularla karşılaştıranlar utansın.. Dünyanın en iyi futbolcularından biriydi.
quote:
Orjinalden alıntı: Peacifullord
onu başka takımlardan futbolcularla karşılaştıranlar utansın.. Dünyanın en iyi futbolcularından biriydi.
Hagi biraz Mütevazi bir laf söylemiş.Onun yerini İmkansız.O yinede kolay değil demiş. Hagi gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan..
quote:
Orjinalden alıntı: Turkzat
Hagi biraz Mütevazi bir laf söylemiş.Onun yerini İmkansız.O yinede kolay değil demiş. Hagi gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan..
En iyi 3 mü? En iyi 10 mu? En iyi 100 mü?
İyi futbolcu ama en iyi kategorisine koymak biraz zor. Tabi en iyi 100 falan diyosan o zaman ok..
quote:
Orjinalden alıntı: alpaslanbek
quote:
İyi futbolcu ama en iyi kategorisine koymak biraz zor. Tabi en iyi 100 falan diyosan o zaman ok..
En iyi 5Pele,Maradona,Hagi,Zidane,Ronaldinho
Benim bu görüşüm kariyer olarak değil.Oyuncu olarak.Sen Eger Sergene Turkıyenın Gelmıs gecmıs en ıyı oyuncularından dersen bunu kabul etmen gerekır ama etmezsen o başka... Çünkü Sergen Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan..Ayrıca Hagiyi hatırlamıorsan oda başka....
Sen Gsya Peleyi koysan Hagi gibi olamazdı...
haginin yerini hiç bi futbolsu dolduramaz tabi onun yeri ayrı
haginin yeteneği ve gsdeki performansı tartışılmaz zaten bu ülkeyede onun kalitesinde futbolcu daha gelmez gelse bile onun kadar oynayamak
quote:
quote:
quote:
Benim bu görüşüm kariyer olarak değil.Oyuncu olarak.Sen Eger Sergene Turkıyenın Gelmıs gecmıs en ıyı oyuncularından dersen bunu kabul etmen gerekır ama etmezsen o başka... Çünkü Sergen Türkiyeye gelmiş geçmiş en iyi futbolculardan..Ayrıca Hagiyi hatırlamıorsan oda başka....
Yok Artık
quote:
Orjinalden alıntı: SaGaPo
quote:
quote:
quote:
Yok Artık
Olur mu dostum. Hagi galatasaray için doğmuş. Annesi galatasaray için yetiştirmiş onu. Ronaldinho gelse onun kadar olamaz bırak peleyi
hagi tamam iyi futbolcu hatta Türkiye ye gelmiş en kaliteli futbolculardandır ama ilah yapmayın, o uefa kupasını sadece hagi almadı, hagi dışında kalan 10 kişiden sadece bir tanesi o kalitede olmasa daha kelek bir futbolcu olsa gs o kadar başarılı olamazdı, kadronun uyumu ve kalitesi çok iyiydi, gs çok iyi bir jenerasyon yakalamıştı, hagi de bunun yöneticisiydi, zaten bir Türk takımının başarılı olması için yerli oyuncularının yüksek kalitede olması gerekirdi ve bu sayede de gs başarılı oldu, şimdi biz de kaliteli yabancı futbolcu getiriyoruz carlos lar anelka lar alex ler geliyor ama bu kadronun tamamlayıcıları bir fatih akyel gibi sağ bek, bir bülent gibi defans, bir ümit davala gibi fatih akyel, ümit davala,hakan şükür ve ünsal, bülent korkmaz, arif gibi mevkilerinin tartışılmaz en iyi yerlileri olmayınca avrupada düzenli bir başarı gelmiyor, sonuç olarak 11 kişinin 3-4 ünün yıldız olması yetmiyor, hepsi kaliteli olucak hepsi iyi futbolcu olacak
quote:
Orjinalden alıntı: Batuhan Kılıç
hagi tamam iyi futbolcu hatta Türkiye ye gelmiş en kaliteli futbolculardandır ama ilah yapmayın, o uefa kupasını sadece hagi almadı, hagi dışında kalan 10 kişiden sadece bir tanesi o kalitede olmasa daha kelek bir futbolcu olsa gs o kadar başarılı olamazdı, kadronun uyumu ve kalitesi çok iyiydi, gs çok iyi bir jenerasyon yakalamıştı, hagi de bunun yöneticisiydi, zaten bir Türk takımının başarılı olması için yerli oyuncularının yüksek kalitede olması gerekirdi ve bu sayede de gs başarılı oldu, şimdi biz de kaliteli yabancı futbolcu getiriyoruz carlos lar anelka lar alex ler geliyor ama bu kadronun tamamlayıcıları bir fatih akyel gibi sağ bek, bir bülent gibi defans, bir ümit davala gibi fatih akyel, ümit davala,hakan şükür ve ünsal, bülent korkmaz, arif gibi mevkilerinin tartışılmaz en iyi yerlileri olmayınca avrupada düzenli bir başarı gelmiyor, sonuç olarak 11 kişinin 3-4 ünün yıldız olması yetmiyor, hepsi kaliteli olucak hepsi iyi futbolcu olacak
arada cümleler karışmış başka yerlere uğraşırken neyse anlaşılıyor ne yazdığım